UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 13
Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Rx ()
Datums: 09/05/2011 09:24

Asināšana atkarīga no tā, ko pļauj un kādos apstākļos. Ja tas ir regulāri pļauts , noblietēts mauriņš tad var visu vasaru neasināt. Ja tas ir kurmju rakumu mīksta pļava ar šad tad koka gabaliem un ... tad jāskatās asmeņa stāvokis. Ja pļaujamā ir sausa zāle, tad tikai ar ļoti asu. Ja sulīga, bet ne gara, tad pļauj ar jebkāda asuma nazi.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: kriss_g ()
Datums: 10/05/2011 09:54

Tas tiešām izrādījās ne-pašgājējs, vnk drukas kļūda reklāmas bukletā. Tagad metu aci uz Murray series 550 ar 4,5 Zs dzinēju un pakaļas piedziņu. Žēl, nemet uz sānu.. vajadzēs pašam pilnveidot :)

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: aaaa ()
Datums: 10/05/2011 10:26

Nezinu gan vai ar izgrieztu caurumu būs līdzēts. Manam pļāvējam korpuss ir ar kaut kādiem viltīgiem valcējumiem, kas, spriežot pēc formas ir paredzēti gaisa virpuļa radīšanai un vēlamai nopļautās zāles kustībai vai nu uz kasti vai izmešanu. Jo, ja gribu nesavākt, bet mest pa sānu ārā, kastes vietā atkal tiek ielikts smalki izliekts plastmasas ieliktnis, kas, droši vien, nodrošina to, ka zāles strūkla tiek virzīta uz sāna caumuru.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Didzisp ()
Datums: 10/05/2011 11:51

Lielāks zāles spļaujamcaurums ļoti palīdz pļaujot slapju zāli. To vienkarši esmu pārbaudījis praksē. Faktiski jau vispār tā bļoda ap nazi vispār nav vajadzīga. Tā kalpo kā naža aizsargs, lai cilvēks pirkstus vai kāju nepiebāz pie naža. Tīri konstruktīvi jau uz tas bļodas turas gan motors , gan riteņi un lielu caurumu nevar izgriezt, jo tad konstrukcija paliks ļurbīga. Man visu laiku doma pašam uzlikt mororu uz savas konstrukcijas rāmja ar ritrņirm, brz jebkadas aizsardzības ap nazi. Kadreiz biju uzbūvējis tādu elektrisko trīsfāzu motoru. Ne tik vien zali pļāva, bet reljefu līdzināja :) Nebūtu trīsfazu kabelis līdzi jastaipa, vēl tagad pļautu pilnīgi slapju zāli :)

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 10/05/2011 11:59

Man nazis pielikts High-Wheel trimerim, aizsargs ir mazāks kā 180°, nazim ir propellerveida savērpums, kā rezultātā zāle burtiski lido pa gaisu, atkarībā no vēja virziena arī uz galvas.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: ibm ()
Datums: 13/05/2011 11:15

Man ir OleoMac ar B&S 5 ZS motoru, 53cm pļaušanas platums. Neizvēlējos pašgajēju, jo man daudz jālīkumo un jāmanevrē starp dobēm, kokiem utt. Savākšanas veids - kastē vai uz aizmuguri. Es visai sakarīgi atrisināju izmešanu "uz sānu" - nofiksēju nedaudz piepaceltu aizmugures klapi, kas nosedz izmešanas caurumu, ja noņem kasti. Man daļēji jāpļauj ar kasti, daļēji bez, bet tā ir katra individuāla lieta un apstākļi.

Man tas verķis maxāja kkas ap 230Ls, bet konstrukcija stabila. Nekādi rokturi neplīst un viss turas kopā. Riteņi ir ar lodīšu gultņiem, kas man svarīgi, jo gabals nemaz tik līdzens nav plus stumdīšanās turpu-šurpu un manevrēšana liek baigo slodzi uz riteņiem.

Nu jau 4.sezonu iet bez jebkādām problēmām. Sezonā man tas aparāts nostrādā ap 60 stundām nepārtrauktā motorlaika. Savlaicīgi mainu eļļu, kā rakstīts (nav ko kapeikas drāzt). Motors joprojām pielec "uzreiz" un iet labi.

Par negultņotajeim riteņiem tomēr iesaku pārdomāt. Ja NO-NAME aparātam tos vajadzēs gādāt, jautājums ir , vai, kur un par cik pēc tam dabūsi. Bet, ja riteņi nobirs, tad rokā tak tu viņu nenesīsi.....

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: kriss_g ()
Datums: 16/05/2011 08:01

tomēr nopirku Partner pašgājeju pļāvēju ar B&S dzinēju. Dzinējs nav jaudīgs (raxtīts 1.9 kW nominālā jauda, tas laikam ir 3,5 Zs; B&S 450 series dzinējs), bet arī pļaušanas platums nav liels - 46 cm, tā ka paņem arī smilgu kušķus un gana biezu, slapju zāle. Un tas, ka dzinējs nav liels ir arī savas priekšrocības - cjošai vieglāk ieraut (iedarbināt) un arī pats aparāts liekas vieglāks. Riteņi uz gultņiem un gana lieli. Vienīgi regulējas aizmugures ass ar vienu, priekša atsevišķi, - nu tas nav tas izcilākais variants...
Kopumā esmu ļoti apmierināts. Pirku K-Rautā bija kkāda akcija kopā ar 20m šļūteni un papildus atlaidi 170.95 Ls sanāca.
Perspektīvā ir doma pašam izgriezt caurumu izmešanai sānos. Laikam tad nesaglabājas garantija. Varbūt ir kāds tā darījis?

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: ibm ()
Datums: 16/05/2011 16:42

Pārdomā, vai ir vērts griezt caurumu sānos. Pirmkārt, tu noteikti zaudēsi garantiju, domāju, tas nemaz nav apspriežams. Otrkārt, es jau rakstīju, ka, vismaz Oleo-Mac aparātam es izmantoju to pašu klapi, kas aizveras, kad kastes nav - vienkārši uzākēju to nedaudz piepaceltā stāvoklī ar stieples āķīti (leņķi piemeklē pats) un eleganti met uz sānu. Šādā izpildījumā zāle nevis tiek izspļauta pa gaisu, bet veido akurātu "sliedi" pļaujmašīnas kreisajā pusē, ko pēc tam var savākt vai arī nevākt. Ja mērķis ir maksimāli izkaisīt zāli, tad gan laikam primitīvs caurums ir variants. Nu, tas atkal ir katra gaumes, vajadzību un patikšanas jautājums.

Ir vēl viena konstruktīva nianse. Korpuss jau veidots tā, ka izmešana notiek uz aizmuguri, tas ir, pielāgots gaisa plūsmas un zāles virzīšanai. Ja vienkārši izgriezīci caurumu, tas var tik labi nenostrādāt. Bet te bija raksts par to, ka cilvēki jau tā darījuši un laikam jau OK. Ja nav slinkums, var palūrēt dārgākiem modeļiem (ir tādi, kuriem izmešana paredzēta gan uz aizmuguri, gan uz sānu) apakšā, kā tas izveidots, mož nošpikot ideju.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: mw ()
Datums: 19/05/2011 12:07

Man ir Partner pašgājējs, pļauju ar pavērtu vāku caurumam kas paredzēts zāles savākšanas maisam:
1. Ass asmens.
2. Sausa zāle.
3. Nepāraugusi zāle.
4. Jāuztur tīra pļaujmašīna, jātīra katru reizi pēc pļaušanas, šad tad arī pļaušanas laikā, ja zālē neliels mitrums.
Nomainīju pakaļējās lielās riepas ar spieķiem un gultņiem (izlūza spieķu vietās) pret riepām bez gultņiem un bez spieķiem SILS par garantiju, nomainīju gaisa filtru.
4000m2 pļauju jau 3 sezonu.


Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: EjTakTu ()
Datums: 22/05/2011 22:02

Nupat tas oleomac pašģājējs ir atgājies. Pēc ziemas pazudusi švirkstele. Pēc virspusējas pārbaudes aizdoma, ka ventilātora ripā iestrādātie magneti vienā pusē ir atmagnitizējušies. Vai tiešām var notikt arī tāda šaize?

Pašreizējā: 4 no 13


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********   **    **  **    **  **    ** 
    **     **     **   **  **   ***   **  **   **  
    **     **     **    ****    ****  **  **  **   
    **     ********      **     ** ** **  *****    
    **     **            **     **  ****  **  **   
    **     **            **     **   ***  **   **  
    **     **            **     **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727