UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Re: Zemes siltumsūknis
Autors:
Pow
(159.148.161.---)
Datums: 29/08/2007 01:09
Man ir skumji klausīties tevī. Kā veca skaņuplate. Parādi man, kur es esmu teicis, ka, citēju: "jaalieto TIKAI UN VIENIIGI COP merijumi pie 0/35". Jālieto tāpēc, lai varētu objektīvi salīdzināt. Vienkārši, nevajag teikt, ka ābols ir labāks par apelsīnu, ja nevari piedāvāt kā viņus objektīvi salīdzināt.
Neesmu arī teicis, ka standartā ir rakstīts, ka jāuzrāda konkrētas temperatūras. Lūdzu, palīdzēšu tev atrast manu komentāru:
"Miko, Eiropas standarts ir EN 255. COP 0/35, saskanjaa ar EN 255 standartu, noraadot vai ir iekljauta cirkulaacijas suuknju jauda, ir jaanoraada, lai vareetu saliidzinaat dazjaadu kompaaniju siltumsuuknjus."
Pārlasi uzmanīgi 3 reizes, lai nav jāspamo lieki. Nenovirzīsimies no tēmas.
Neesmu arī teicis, ka standartā ir rakstīts, ka jāuzrāda konkrētas temperatūras. Lūdzu, palīdzēšu tev atrast manu komentāru:
"Miko, Eiropas standarts ir EN 255. COP 0/35, saskanjaa ar EN 255 standartu, noraadot vai ir iekljauta cirkulaacijas suuknju jauda, ir jaanoraada, lai vareetu saliidzinaat dazjaadu kompaaniju siltumsuuknjus."
Pārlasi uzmanīgi 3 reizes, lai nav jāspamo lieki. Nenovirzīsimies no tēmas.
Autors:
Mirko
(---.balticom.lv)
Datums: 29/08/2007 01:38
EN 255... un kāpēc tieši 0/35? Vai tad EN 255-2 nav arī citu vērtību, jeb Jūs runājat par 255-1?
A esat vispār dzirdējuši par metodoloģiju, kas nomainīs veco sistēmu - tur vērtību skaits, kā mērīt, jau vai nebūs tikai uz abu roku pirkstiem skaitāms...
Tad varēsi "[] objektīvi salīdzināt"...
A esat vispār dzirdējuši par metodoloģiju, kas nomainīs veco sistēmu - tur vērtību skaits, kā mērīt, jau vai nebūs tikai uz abu roku pirkstiem skaitāms...
Tad varēsi "[] objektīvi salīdzināt"...
Autors:
Pow
(159.148.161.---)
Datums: 29/08/2007 02:00
"EN 255... un kāpēc tieši 0/35?"
Jo vēsturiski tā ir iegājies. Vairums siltumsūkņu ražotāju uzrāda COP pie 0/35 un 0/50. Nekādas jēgas nav, ja katrs uzrāda pie citām temperatūrām.
Un nevajag noliegt, ka COP norādīšana pie temperatūrām 5/30 vai tml., ir lēts mārketinga triks - redziet, mums lielāks COP.
Jo vēsturiski tā ir iegājies. Vairums siltumsūkņu ražotāju uzrāda COP pie 0/35 un 0/50. Nekādas jēgas nav, ja katrs uzrāda pie citām temperatūrām.
Un nevajag noliegt, ka COP norādīšana pie temperatūrām 5/30 vai tml., ir lēts mārketinga triks - redziet, mums lielāks COP.
Autors:
Mirko
(---.balticom.lv)
Datums: 29/08/2007 17:44
Nekādu marketinga triku tur nav - gudrie šveices kungi, kur dokumentu sastādīja, saprata, ka ir dažādi ss tipi, kuriem arī norādīja atšķirīgas vērtības, nevis tikai 0/35 un 0/50, kas arī nav vienīgās, ja apskatat vienīgi Brine-water sadaļu. bet šeit jau neko vairāk nav vērts prasīt...
Autors:
noass
(---.btv.lv)
Datums: 29/08/2007 22:44
v_t, vai arii kaads cits kas zin. sakiet luudzu, kur var nopirkt un cik maksaa tas kontuurs vai kolektors, kas rokaas zemee iekshaa. nepiecieshamiiba peec 900m gara kolektora.
Autors:
aston
(81.198.227.---)
Datums: 30/08/2007 06:37
Pow Wrote:
-------------------------------------------------------
> Augstāk citēto manis rakstīto tekstu es
> neizlasīju, bet uzrakstīju pats. Ceru, ka tas
> atbild uz tavu jautājumu. Nekādas norādes man
> nav jādod, jo es savos apgalvojumos nemētājos
> ar frāzēm "Ir jau sen zinātniski pierādīts".
> Vēlreiz atkārtoju.
> Citēju aston: "Ir jau sen zinātniski
> pierādīts, ka maximālo komfortu un ekonomiju SS
> gadījumā var sasniegt gar grīdlīstēm
> ievietojot nepieciešamo cauruļu
> skaitu(speciālā dekoratīvā "grāvītī" sienā
> vai grīdā)."
> Lūdzu norādes uz peer reviewed zinātnisku
> avotu, kur tas ir _sen_ pierādīts.
Avotu tiešām neatceros.Lasīju pirms apm. 3 gadiem.Skaidri atceros, ka nekas netika reklamēts, bet analīzes mērķis bija atrast ideālu siltuma pievades veidu no arhitektūras, veselības un ekoloģijas viedokļa. Varbūt tepat man kādā makulatūras kaudzē stāv, ja uzduršos, tad uzrakstīšu.
-------------------------------------------------------
> Augstāk citēto manis rakstīto tekstu es
> neizlasīju, bet uzrakstīju pats. Ceru, ka tas
> atbild uz tavu jautājumu. Nekādas norādes man
> nav jādod, jo es savos apgalvojumos nemētājos
> ar frāzēm "Ir jau sen zinātniski pierādīts".
> Vēlreiz atkārtoju.
> Citēju aston: "Ir jau sen zinātniski
> pierādīts, ka maximālo komfortu un ekonomiju SS
> gadījumā var sasniegt gar grīdlīstēm
> ievietojot nepieciešamo cauruļu
> skaitu(speciālā dekoratīvā "grāvītī" sienā
> vai grīdā)."
> Lūdzu norādes uz peer reviewed zinātnisku
> avotu, kur tas ir _sen_ pierādīts.
Avotu tiešām neatceros.Lasīju pirms apm. 3 gadiem.Skaidri atceros, ka nekas netika reklamēts, bet analīzes mērķis bija atrast ideālu siltuma pievades veidu no arhitektūras, veselības un ekoloģijas viedokļa. Varbūt tepat man kādā makulatūras kaudzē stāv, ja uzduršos, tad uzrakstīšu.
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 30/08/2007 22:33
a
Remonts ķēpīgs, bet iespējams. Ja ir nojauta, kur bojāts', nem taisa grīdu vaļā, liek caurulei virsū speciālu remontkomplektu, un taisa atkal visu ciet. Mums sākumā sanāca šaize, kad santehniķi sabojāja vienu kontūru, tāpēc tagad esam uzmanīgi.Limes protams labas.
Remonts ķēpīgs, bet iespējams. Ja ir nojauta, kur bojāts', nem taisa grīdu vaļā, liek caurulei virsū speciālu remontkomplektu, un taisa atkal visu ciet. Mums sākumā sanāca šaize, kad santehniķi sabojāja vienu kontūru, tāpēc tagad esam uzmanīgi.Limes protams labas.
Autors:
v_t
(84.237.181.---)
Datums: 31/08/2007 04:28
viens no variantiem āra kontūram ir pipe life caurule 40 x 2,4.
Autors:
auseklis
(81.198.118.---)
Datums: 31/08/2007 06:02
Mazs komentārs - vienas firmas siltumsūkņi no citu firmu sūkņiem atšķiras ļoti maz, vislielākās atšķirības apkures izmaksās rada zemes kontūras izbūves kvalitāte no vienas puses un mājas sistēmas kvalitatīva izbūve no otras puses. Bieži tiek veikta cenu aptauja un izvēlēts tiek lētākais variants, neskatoties ka zemes kontūras garumi un diametri ir atšķirīgi.
Autors:
rainman
(80.81.42.---)
Datums: 03/09/2007 16:14
Es arī šo rakstu izlasīju un pat izgriezu šo lapu no ZT. Likās kaut kas fantastiks, bet tad kad tagad sapratu to darbības principu jutos vīlies. Pat nosaukums "zemes siltumsūknis" ir marketinga triks. Īstais nosaukums būtu "lielas jaudas, elektriskais zemes dzesētājs"
Autors:
Pow
(159.148.161.---)
Datums: 05/09/2007 18:17
rainman,
pēc tavas ačgārnās loģikas ledusskapi varētu saukt par mazas jaudas istabas sildītāju.
Ja meklē kaut ko fantastisku, tad skaties visus tos brīnumaparātus no Krievijas. Protams, maza varbūtība, ka tas darbosies. Bet fantastika garantēta.
pēc tavas ačgārnās loģikas ledusskapi varētu saukt par mazas jaudas istabas sildītāju.
Ja meklē kaut ko fantastisku, tad skaties visus tos brīnumaparātus no Krievijas. Protams, maza varbūtība, ka tas darbosies. Bet fantastika garantēta.
Autors:
Guncha
(---.btv.lv)
Datums: 12/09/2007 04:01
Jautājums :
Monolīta betona pamati
Guļbūves ēkas
Pardzēts SS ar Silt grīdām.
Doma ir starp betonu un pirmo baļķi likt DOW putuplastu 50 mm ( šī ideja nošpikota vienāi ēkai Ljā)
Vai kaut kas tāds ir redzēts vēl kaut kur ? Vai tas būtu OK , no spiediena - ēkas sienas , jumts utt ????
Paldies par atsaucību !
Monolīta betona pamati
Guļbūves ēkas
Pardzēts SS ar Silt grīdām.
Doma ir starp betonu un pirmo baļķi likt DOW putuplastu 50 mm ( šī ideja nošpikota vienāi ēkai Ljā)
Vai kaut kas tāds ir redzēts vēl kaut kur ? Vai tas būtu OK , no spiediena - ēkas sienas , jumts utt ????
Paldies par atsaucību !
Autors:
Karlo
(87.110.231.---)
Datums: 16/09/2007 02:17
Dow styrofoam likt zem ēkas nesošajām sienām nedrīkst, jo pat styrofoam 300 A-N slodzes pretestība 90 dienām ir tikai 300 KN/m2, 50 gadiem tas ir 140 KN/m2.
Par ss.
Beidzot apritēja gads, kopš ievākšanās mājā. Visa elektrība par gadu 550 Ls ar T3 tarifu. (tajā skaitā ventilacija).Apsildāmā platība 245 m2. Spriediet paši par ekonomiju vai neekonomiju :)
Par ss.
Beidzot apritēja gads, kopš ievākšanās mājā. Visa elektrība par gadu 550 Ls ar T3 tarifu. (tajā skaitā ventilacija).Apsildāmā platība 245 m2. Spriediet paši par ekonomiju vai neekonomiju :)
Autors:
vgy7
(80.232.252.---)
Datums: 16/09/2007 16:53
Kāpēc visi savas apkures izmaksas uzrāga uz mājas kvadrātmetriem? Ielieciet <siltās grīdas> zem Daugavas stadiona un kaut TECam pieslēdziet, vienalga ziemā tribīnes būs auksti...
KARLO cik kw ir mājas siltumzudumi?
tikai nesaki ka Tev pirms apkures ievilkšanas tādi aprēķini netika veikti...
vgy7
KARLO cik kw ir mājas siltumzudumi?
tikai nesaki ka Tev pirms apkures ievilkšanas tādi aprēķini netika veikti...
vgy7
Autors:
Alon
(80.233.130.---)
Datums: 17/09/2007 22:27
Karlo!
Man ir vairaki konkreti jautajumi par SS izveli un ierikosanu. Loti gribetu apspriest so jautajumu ar tevi. Vai tu nevaretu atsutit man kadu zinu uz mailu?
Ar cienu
Alons
Man ir vairaki konkreti jautajumi par SS izveli un ierikosanu. Loti gribetu apspriest so jautajumu ar tevi. Vai tu nevaretu atsutit man kadu zinu uz mailu?
Ar cienu
Alons
Autors:
Ivarjanis
(81.198.144.---)
Datums: 03/10/2007 23:35
Kaadas ir atsaukksmes jeb informaacija par Divine" SS-gais-uudens' Fighter 2020-10kw Luudzu komentaarus.
Autors:
kroso
(87.226.11.---)
Datums: 04/10/2007 00:34
Ivarjanis - gaisa-uudens siltumsūknis ir ok,ja nav auksta ziema - kā pagājušā.
Bet,ja temperatūra nokritīsies zem -12 grādiem,tad viss tiks piesildīts ar elektrību un jārēķinās ar papildus lieliem elektrības rēķiniem. Bet nu nav slikts variants. Bet nu visefektīvākais viennozīmīgi ir zemes-ŪDENS sūknis.
Bet,ja temperatūra nokritīsies zem -12 grādiem,tad viss tiks piesildīts ar elektrību un jārēķinās ar papildus lieliem elektrības rēķiniem. Bet nu nav slikts variants. Bet nu visefektīvākais viennozīmīgi ir zemes-ŪDENS sūknis.
Autors:
Ivarjanis
(81.198.144.---)
Datums: 04/10/2007 18:15
Bet man nav briiva zemes plekiisa. Patreiz man ir malkas centraalaa.Ik peec 4 stundaam ir jaauzlaadeejaas.Jaameklee alternatiiva.Gribeetos ieguut pietiekami ojektiivu informaaciju,jo iekaarta ir pietiekami daarga.
Autors:
xxxx
(---.112.141.home.J1.2.lan.mits.lv)
Datums: 04/10/2007 21:53
to: Ivarjanis
Man ir Octopus SS. Tas ko www.2stavs.lv un www.gaisasiltumsuknis.lv tirgo, tieši viena sezona tikko apritēja. Ļoti laba apkure. iesaku.
visai mājai (apkurināmā platība) 215 kv.m gada elektrības patēriņš (apkure, ventilācija, ūdens sūknis, plītis u.tml.) 629 LVL. jeb 52,42 LVL mēnesī.
Man ir Octopus SS. Tas ko www.2stavs.lv un www.gaisasiltumsuknis.lv tirgo, tieši viena sezona tikko apritēja. Ļoti laba apkure. iesaku.
visai mājai (apkurināmā platība) 215 kv.m gada elektrības patēriņš (apkure, ventilācija, ūdens sūknis, plītis u.tml.) 629 LVL. jeb 52,42 LVL mēnesī.