UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Re: Zemes siltumsūknis
Autors:
Ivarjanis
(81.198.144.---)
Datums: 04/10/2007 23:12
Cik uzstaadiisana izmaksa? man ir 150 kv.m Vai tas agregaats baigi netroksnoun cik lielu vietu aiznem pagrabaa un cik pagalmaa?
Autors:
xxxx
(212.93.97.---)
Datums: 05/10/2007 03:22
man kompresora kaste staav pie ārā pie mājas sienas un radiators 12 m no mājas. Man ir arī neliela zemes kontūra, kas ievietojās 12 metru garā un 2 metrus platā tranšejā... iekšā ir tikai elektronika, tens, cirkulācijas sūknis un izplešanās trauks. Man uzstādīšana ar visu iekārtu maksāja 5000 LVL. MAn to darīja igauņi, kad latviešū puikas vēl to nedarīja.
PAr troksni. Tur iekšā ir tas pats kompresors, kas visiem citiem SS.
PAr troksni. Tur iekšā ir tas pats kompresors, kas visiem citiem SS.
Autors:
Pow
(159.148.161.---)
Datums: 05/10/2007 19:37
Nu tas pats kompresors, kā tu saki, kas ir visiem citiem SS ir _ļoti_ skaļš. Trokšņa slāpēšana tiek panākta ar izolētu troksni slapējošu korpusu. Tā ka viss atkarīgs no ražotāja.
Autors:
Ivarjanis
(81.198.144.---)
Datums: 05/10/2007 19:48
Paldies ,xxx, par informaaciju. Jums ir ,zinaamaa meeraa paveicies. Sazvaniijos ar '2stavs'-tagad ss izmaksaa 7000LVL Prieks manis ir 'dilemma'.Ja kaads buutu uzstaadiijis to"Divine-fighter2020",tad vareetu pretnostatiit un izveerteet abu + un -.Fighter"iznaak pa kaadu 1000LVL. leetaaki.Ja taadaa elementaaraa liimenii,tad iznaak ,ka seviski buutiskas atskiriibas starp abiem nav ,ja nenem veeraa konstruktiivaas iipatniibas.Vienam gais+caurulu rezgis,otram-gais =ventilators un taalaak vis,itkaa, peec viena scenaarija.Paskatiijos arii troksna liimeni-ap 50 db.,itkaa padaudz, ja nem veeraa ,ka pielaujamais buutu 80 db.Nu jaa,veel kas! Firma teica ,ka "fighters'pie -20 c.pilniigi izsleedzas un paariet uz teniem
Autors:
Pow
(159.148.161.---)
Datums: 05/10/2007 19:54
Pie -20 izslēdzas tas ir viens. Otrs - nedomā, ka pie -10 viņam ir tāda pati jauda un COP kā pie +10 grādiem.
Autors:
tik pat dumjš
(84.237.128.---)
Datums: 05/10/2007 20:26
Un atkal cilvji iekrīt uz reklāmām.
Reāli apkures sezonas sākumā, kad āra temp ir apm. +10 grādi, jūs iegūsiet faktiski tikai aptuveni 20% mazāku elektrības patēriņu nekā tas būtu, ja sildītu tikai ar elektrību. Tad parēķiniet, cik jums vajadzētu KW/h dienā, lai apsildītu māju, atņemiet šos 20% + vēl, ja izmantojiet izdevīgāko tarifu plānu, bet tad būs nepieciešama diezgan sarežģīta un padārga siltuma akumulatora uzstādīšana. Tad max ieguvums varētu bēt vēl kādi 3-7% atkarībā no iekārtas efektivitātes.
Tātad, ja āra t pazeminās, pazeminās arī sūkņa efektivitāte.
Tas pats attiecas arī uz zemes siltumu izmantojošiem sūkņiem. Tikai ar top atšķirību, ka zeme tik ātri nesasalst. Izdarīt t mērījumus, piemēram, 2m dziļumā nav lielas problēmas. Tikai jāņem vērā, ka arī šajā gadījumā, intensīvi ekspluatējot siltumsūkni, jūs atdzesējat zemi, kur atrodas siltuma ņēmējs. ja vēl papildus tam arī āra gaisa t ir stipri zem nulles grādiem, tad izdariet secinājumus paši.
Reāli apkures sezonas sākumā, kad āra temp ir apm. +10 grādi, jūs iegūsiet faktiski tikai aptuveni 20% mazāku elektrības patēriņu nekā tas būtu, ja sildītu tikai ar elektrību. Tad parēķiniet, cik jums vajadzētu KW/h dienā, lai apsildītu māju, atņemiet šos 20% + vēl, ja izmantojiet izdevīgāko tarifu plānu, bet tad būs nepieciešama diezgan sarežģīta un padārga siltuma akumulatora uzstādīšana. Tad max ieguvums varētu bēt vēl kādi 3-7% atkarībā no iekārtas efektivitātes.
Tātad, ja āra t pazeminās, pazeminās arī sūkņa efektivitāte.
Tas pats attiecas arī uz zemes siltumu izmantojošiem sūkņiem. Tikai ar top atšķirību, ka zeme tik ātri nesasalst. Izdarīt t mērījumus, piemēram, 2m dziļumā nav lielas problēmas. Tikai jāņem vērā, ka arī šajā gadījumā, intensīvi ekspluatējot siltumsūkni, jūs atdzesējat zemi, kur atrodas siltuma ņēmējs. ja vēl papildus tam arī āra gaisa t ir stipri zem nulles grādiem, tad izdariet secinājumus paši.
Autors:
Ivarjanis
(81.198.144.---)
Datums: 05/10/2007 20:30
Ar domaasanu daudz neko neizdomaasi. Ir kaut kas arii jaazin.Es nevaru lieliities ar savaam zinaasanam<taapeec jau arii censos ievaakt maksimaali daudz informaciju.Nezinu arii ,ko noziimee COP.Nekur jau taas diagrammas jeb liiknes netiek uzraadiitas,lai vareetu kaut ko jeedziigi spriest.Mani gan vairaaki intreseetu kaa taas iekaartas ekspluateejas ar taam visaam "fineseem'.
Autors:
Pow
(159.148.161.---)
Datums: 05/10/2007 20:50
tik pat dumjš, es iegūstu 80% mazāku elektrības patēriņu. Nezinu no kurienes tu izrāvi 20%, pie tam +10 grādos ārā.
Tas saucas "lietojis neesmu, bet viedoklis ir".
Tas saucas "lietojis neesmu, bet viedoklis ir".
Autors:
v_t
(84.237.181.---)
Datums: 05/10/2007 20:58
nevajag domāt. tikai jāizlasa šīs tēmas, gandrīz, 800 komentāri.
Autors:
xxxx
(212.93.97.---)
Datums: 05/10/2007 21:41
tikpat dumjš paliek tikpat dumjš.... :-( un lasīt arī nemāk....
Autors:
Ivarjanis
(81.198.144.---)
Datums: 05/10/2007 22:16
Cieniijamie kungi! Kas attiecas uz "fighter 2020',Tad tas veel nekurnav apspriests.
Autors:
v_t
(84.237.181.---)
Datums: 05/10/2007 23:08
bet darbības principi ir izmalti caur un cauri.
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 06/10/2007 00:11
Hmmm pie +10 grādiem man ne reizi vēl nav sūknis ieslēdzies (tikai ūdeni silda, kā jau visu vasaru), kur nu vēl teni! Teni man ieslēdzas labi ja pie -10 grādiem, tad arī uz brītiņu! Bet tas jau tiešām ir izmalts nez cik reizes. Nav taču neviens spiests izmantot tik "neekonomisku" apkuri!
Autors:
Pow
(159.148.161.---)
Datums: 06/10/2007 00:22
Inese X, pie cik grādiem tad viņs tev ieslēdzas? Defaultais heatstop ir +17 grādi, tātad pie +10 gan sūknim vajadzētu darboties. Vismaz cirkulācijas sūknim.
Ja ārā visu laiku būs +10 grādi tad tev iekšā nevajadzēs apkuri?
Ja ārā visu laiku būs +10 grādi tad tev iekšā nevajadzēs apkuri?
Autors:
Ivarjanis
(81.198.144.---)
Datums: 06/10/2007 00:34
Nez Kaapeec es biju paarlieciibaa ,ka suknis iesleedzas atkariibaa no termostata iestaadiitaas telpu nepieciesamas temperatuuras un nevis noaara tempric.
Autors:
Pow
(159.148.161.---)
Datums: 06/10/2007 00:42
Telpu sensors nav defaultajā konfigurācijā, bet jā, to var piepirkt klāt.
Te gan nav runa par to. Ja ārā pastāvīgi ir +10 grādi, tad agri vai vēlu arī telpās būs tāpat.
Te gan nav runa par to. Ja ārā pastāvīgi ir +10 grādi, tad agri vai vēlu arī telpās būs tāpat.
Autors:
Ivarjanis
(81.198.144.---)
Datums: 06/10/2007 01:04
OK! Kap.tirgus apstaaklos arii razotaajs negul uz ausiim. SS modelis par kuru es runaaju ir jaunaakais modelis + veel esot kautkas papildus,jauns,kas uzlabojot komfortu.
Autors:
jaunais
(78.84.146.---)
Datums: 06/10/2007 03:49
IVARJANI>
PIE TIK MAZAS KVADRATŪRAS VAI NEBAIDIES NO CAURĻVĒJA? CIK ZINĀMS ŠĀDI SS DOMĀTI AR LIELU MĀJAS IAKŠĒJO KUBAŪTŪRU>
PIE TIK MAZAS KVADRATŪRAS VAI NEBAIDIES NO CAURĻVĒJA? CIK ZINĀMS ŠĀDI SS DOMĀTI AR LIELU MĀJAS IAKŠĒJO KUBAŪTŪRU>
Autors:
jaunais
(78.84.146.---)
Datums: 06/10/2007 04:09
Atvainojos par lielām gramatikas kļūdām.
Autors:
Mirko
(---.balticom.lv)
Datums: 06/10/2007 20:54
Inesei X kāds pārkruķījis "spidometru":) Cik liels Jums ir diapazons starta šāvienam? Principā jau var sanākt baigā slēgšanās iekšā-ārā pie mūsu mainīgā rudens.
Pow Wrote:
-------------------------------------------------------
> Inese X, pie cik grādiem tad viņs tev
> ieslēdzas? Defaultais heatstop ir +17 grādi,
> tātad pie +10 gan sūknim vajadzētu darboties.
> Vismaz cirkulācijas sūknim.
> Ja ārā visu laiku būs +10 grādi tad tev
> iekšā nevajadzēs apkuri?
Pow Wrote:
-------------------------------------------------------
> Inese X, pie cik grādiem tad viņs tev
> ieslēdzas? Defaultais heatstop ir +17 grādi,
> tātad pie +10 gan sūknim vajadzētu darboties.
> Vismaz cirkulācijas sūknim.
> Ja ārā visu laiku būs +10 grādi tad tev
> iekšā nevajadzēs apkuri?