UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: v_t ()
Datums: 18/01/2010 12:41

Inese
lai būtu lkimata pārmaiņas, vienalga lohotrons! liels.
kamēr vieni runā un uztraucas un cenšas uztraukt citus, tikmēr trešie no lētticīgajiem ievāc piķi par co2 kvotām, bet vēl ceturtie tērē un mēslo uz pilnu klapi.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: aaaa ()
Datums: 18/01/2010 13:45

To, ka globālā temperatūra pieaug, tas ir pierādīts, apstiprināts un neapspriežams fakts. Un to, ka CO2 un metāna koncentrācija pieaug, arī tas ir neapstrīdams, pierādīts fakts. BET!-temperatūru mēs reģistrējam globāli pēdējos 100 gadus, kas zemeslodes mērogā ir kā viena sekunde mūsu dzīvē un tāpēc nav zināms vai globālā sasilšana nav kaut kāda zemeslodei raksturīga liela temperatūru svārstību cikla sastāvdaļa. Lai gan - aizdomīgi labi korelē CO2, metāna uc. daudzums atmosfērā ar globālo temperatūru. Tātad par to, vai tas notiek, neviens jau nestrīdas, bet vai tas notiek cilvēka darbības rezultātā - par to gan vēl strīdas. Nu gan jau redzēsim, bet, manuprāt, CO2 kvotu ieviešana, nezinot sasilšanas iemeslus, ir pat ļoti apsveicama lieta un to neizdomāja 1 cilvēks, bet gan pieņēma globāli. Protams, tie, kuriem viss ir po, nekādas kvotas neievēro (nu kurš gan cits :)), bet vispār industriālo procesu energoefektivitāte un izmešu daudzums ir drastiski samazinājies kopš ir ieviestas visādas dabas-normas. Vēl viens faktors, kas ļoti slikti ietekmē zemīti sasilšanas rezultātā ir ūdens tvaika daudzuma palielināšanās atmosfērā, kas ir vislabākā siltumnīcas efekta gāze.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: v_t ()
Datums: 18/01/2010 15:25

pieņēma globāli?
kaut kā kā neatceros, ka man kāds būtu ko jautājis šajā sakarā. un nepazīstu nevienu, kam būtu pajautājuši. veķeroks arī pie šprices nebūs bijis. arī visādiem "zaļajiem" teikšanas nav tik cik melns aiz naga. vari man ticēt, ka to nolēma saujiņa onkuļu un tantiņu.
un vispār, viss kam ir apzīmējums globāls, vai starptautisks, vai internacionāls, vai pasaules liek saausīties un domāt par to kādas ziepes aiz tā slēpjas. līdzīgi kā svf "palīdzība", pvo "rūpes" par planētas veselību cenšoties par bargu piķi salaist visiem iekšā draņķi ar nosaukumu vakcīna, pret zarazu, ko paši palaiduši, starptautiski ģimenes "plānošanas" centri, pēc kuru darbības uzsākšanas nevēlamu grūtniecību skaits nepilngadīgo vidū palielinās daudzkārtīgi. u.t.t.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: jukums ()
Datums: 18/01/2010 15:31

Jo minētais vārdiņš ir perfekts - lohotrons. Varbūt tā firmiņa var pateikt, par cik grādiem 20m2 saules baterejas paaugstinās zemes kolektora temperatūru. Ja kolektors ir 500 m, tad tas aizņem apmēram 1000 m2 un zemes daudzumu var sarēķināt, ja zina kolektora dziļumu. Pēc kompresora datiem - ja uzsildīšana ir no 0 līdz 35 grādiem, tad attiecība siltums pret jaudu (faktiski kompresora COP) ir 5,20, bet no 4 līdz 35 grādiem tas ir 5,74 jeb par 10% labāks. Ja SS COP ir apmēram 4, tad tad pauagstināsies uz 4,4 un nekāda būtiska elektrības ekonomija tam SS neiznāks (te apmēram 700 kWh fgadā jeb 52 Ls). Tāpēc tai "lohotronu" firmai ir vajadzīgi klienti, kas neizprot ne SS, ne saules batereju darbību un tad var pierādīt visu ko. Tas ir tāpat kā pierādīt, ka 2 x 2 = 5 (vai cik vajag). Ja Tu zini labāk matemātiku, kā otrs, tad elemetāri pierādīt, balstoties uz to matemātikas sadaļu, ko otrs nezina. Kādreiz te forumā bija pat ģeniālāka doma - ierakt kolektoru telpā, kurai uzlikt siltās grīdas - gandrīz vai mūžīgais dzinējs. Varbūt, ka kolektoru var siltināt ar fufaikām, ko ziemā noklāj uz zemes?

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 18/01/2010 15:34

aaaaa
Tās lietas pierāda ne tikai ar temperatūrām, bet metodēm, kas diezgan precīzi nosaka vidējās temperatūras ne tikai 100, bet arī 100 tūkst. gadu atpakaļ. Lieta tāda, ka augu un dzīvnieku valsts ļoti labi reaģē uz šīm temperatūras izmaiņām un ir dažādi veidi, kā noteikt, cik tad attiecīgajā periodā bijusi vidējā temperatūra. Un tad salīdzināt ar nogulumos atrodamo CO2 daudzumu.... un ir vēl citi paņēmieni. Lai cik bēdīgi, bet šie tevis minētie pretargumenti (ka varbūt tas ir dabisks cikls) ir gana autoritatīvu zinātnieku un komisiju atspēkoti un vairums zinātnieku vairs nestrīdās par to, vai klimata pārmaiņas notiek un vai tām ir cilvēks pielicis pirkstu... Politika un viss cits ap to jau ir cita lieta. Un izmešu daudzums arī diemžēl nesamazinās, bet gribētos gan .... Bet tas jau ir offtopic, te jautājums bija par ss ;)

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: aaaa ()
Datums: 18/01/2010 16:03

Zini, tomēr strīdas. Pats klātienē esmu klausījies 95. gada Nobela prēmijas laureāta Rowland (par ozona slāņa sagraušanu utt.) lekciju un, man esot īstam globālās sasilšanas skeptiķim, viņam tomēr izdevās ar lekciju pārliecināt, ka temperatūra tiešām ceļas un izmešu daudzums arī. Tie ir reāli mērījumi, ņemot paraugus ar speciālu lidmašīnu augstu gaisā pa visu pasauli un vairāku gadu garumā. Un izskatās, ka vismaz izmeši noteikti ir cilvēka darbības rezultāts. Bet par sasilšanu es gan neliktu galvu ķīlā. Kaut kad nu jau pasen, National Geographic bija vesels numurs par sasilšanu. Un, ja godīgi, nu nevar 100% teikt, ka mūsu darbība izraisa sasilšanu, jo, ja tas ir dabīgs zemeslodes cikls, piemēram, ar pusperiodu kaut vai 100 gadi, mēs absolūti to nevaram nedz apgāzt, nedz apstiprināt. Vienkārši nav garantijas, ka nākošos 100 gadus, piemēram, temperatūra atkal globāli kritīsies. Vienkārši nav datu. Un ņemot Tevis ieteikto ledus slāņu analīzi, cikliskums zemes temperatūrā un CO2/metāna daudzumos ir konkrēti novērojams:
[en.wikipedia.org]
Atkāpjoties no tēmas, nedomāju, ka daudzi sabiedrībā zinās, ka jebkurš Toijota Prīmus hibrīdautomobilis ir ar krietni negatīvāku CO2 izmešu bilanci kā, piemēram, Jeep Grand Cherokke ar 4.4 litrīgu benzīna izlietni. Tāpat jebkurš SS ir daudzreiz CO2-neefektīvāks kā krāsns malkas apkure utt. Par to nerunā, runā par to, kā vajag pirkt hibrīdauto, ražot bioetanolu un likt saules baterijas. Vot tas gan ir kādam izdevīgs muļķu apjāšanas lohotrons.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: v_t ()
Datums: 18/01/2010 16:11

ja kas, nobela prēmiju piešķīra arī obamam. par taisnīgu karu un sapņu dārzu (sorrī magoņu lauku) apsardzes kontingenta palielināšanu. tā ka nobela prēmija nav kritērijs patiesumam tāpat kā našanal džeografiks.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: aaaa ()
Datums: 18/01/2010 16:31

Nav svarīgi, tā nebija lekcija no sērijas viena tante teica - bija reāli eksperimentu rezultāti un reāli dati. Te nu nekādas sazvērestības teorijas nevajadzētu pīt iekšā.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: v_t ()
Datums: 18/01/2010 17:25

sarunāts, teorijām - nē.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: KB ()
Datums: 18/01/2010 22:14

Jo:

Nu ko tad Tu zini par manu kontūru, neturi sveci zem pūra, saki kamēr vēl nav zāle iestādīta :D

Es Tev diezgan precīzi varu izstāstīt kāds viņš ir - 2 loki, katrs loks precīzi šāds: 50m horizontāli zemē + 50m urbums (100m) + otrs 50m urbums (100m) + 150m zemē, katrs loks 400m, kopā 800m. Pats sekoju līdzi, lai neliktu trubas pa tuvu.

Starp horizontālā zemes kontūra trubām ir 1 - 1.5 metri, dziļums kādā ieraktas ir ~ 1.5m, attālums starp dziļurbumiem vismaz 5m. Gruntsūdeņu līmenis rudens, pavasara, ziemas periodā 0.2 - 0.7m + 80% kontūra ir saulainajā daļā zem plānotā mauriņa. Es kasjaku neredzu, bet ja tāds ir, būtu labi atrast laicīgi :)

Pirms ieejas un izejas siltumsūknī abi loki ir savienoti, spiediens stabils. Bija ideja, ka viena puse varētu nefunciklierēt, bet plūsma ir jūtama abos lokos, katru atsevišķo loku varu aizgriezt ciet, bet lāga baidos eksperimentēt :)



Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********        **  **          *******  
 **     **  **              **  **    **   **     ** 
 **         **              **  **    **   **        
 ********   ******          **  **    **   ********  
 **     **  **        **    **  *********  **     ** 
 **     **  **        **    **        **   **     ** 
  *******   **         ******         **    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727