building.lv skaitļos

Lietotāji online37
Aktīvie uzņēmumi1717
Nozares raksti32888
Kurināmais : building.lv

Kurināmais

Nesola valsts atbalstu TEC-2 otrā energobloka būvniecībā

Nesola valsts atbalstu TEC-2 otrā energobloka būvniecībā

Ekonomikas ministrija 28. oktobrī izplatījusi paziņojumu, ka valsts nav tiesīga sniegt tiešu atbalstu Rīgas otrās termoelektrostacijas (TEC-2) otrā bloka celtniecībai, jo tas kropļotu enerģētikas tirgu.
Gaisa siltumsūkņi – viena iekārtu grupa, dažādi tehniskie risinājumi

Gaisa siltumsūkņi – viena iekārtu grupa, dažādi tehniskie risinājumi

Baltijas valstu – un, protams, arī Latvijas, tirgū situmsūkņu tehnoloģijas ienākušas pakāpeniski, un nav noslēpums, ka bieži vien tie, kas tirgu apgūst pirmie, zināmu laiku ir arī populārākie tā "spēlētāji".
Kuldīgā atklāj Baltijā modernāko koksnes katlumāju

Kuldīgā atklāj Baltijā modernāko koksnes katlumāju

2007. gada15.novembrī, AS "Komforts" Kuldīgā noslēdza savu šī brīža lielāko projektu - atklāja vienu no modernākajām katlumājām Baltijā, kas kurināma ar skaidām un šķeldu.

Sašķidrināto gāzi izslēdz no regulējamo sabiedrisko pakalpojumu veidiem

23.oktobrī, Ministru kabinets pieņēma lēmumu no regulējamo sabiedrisko pakalpojumu veidiem izslēgt realizācijai paredzētās sašķidrinātās gāzes uzglabāšanu un iepildīšanu tvertnēs, cisternās vai balonos, sašķidrinātās gāzes realizāciju jebkurā pildījumā un sašķidrinātās gāzes sadali.

Izsludināti cenu aptaujas rezultāti par konsultanta pakalpojumiem Ventspils koģenerācijas stacijas būvuzņēmēja izvēlei

Noslēgusies SIA "Ventspils ENERGO" cenu aptauju (izsludināta www.iub.gov.lv 08.08.2007.) par konsultāciju pakalpojumu sniegšanu Ventspils koģenerācijas stacijas būvuzņēmēja izvēlei.
Būvniecības apskats Latvijas novados (no 10. līdz 15. septembrim)

Būvniecības apskats Latvijas novados (no 10. līdz 15. septembrim)

Darbi turpinās. Lūk, aktuālākais, kas būvniecības sfērā noticis pagājušā nedēļā.
Gāzes siltumsūkņi, jeb GHP.

Gāzes siltumsūkņi, jeb GHP.

Siltumsūkņu sistēmas – neraugoties uz to tehnoloģiskajiem risinājumiem un tehniskajām konfigurācijām, kā arī siltuma enerģijas avotiem, tradicionāli tiek uzskatītas par visaugstākās efektivitātes elektriskās apkures paveidu.
Gaisa-ūdens siltumsūkņu sistēmas

Gaisa-ūdens siltumsūkņu sistēmas

Gaisa-ūdens siltumsūkņu sistēmas, atšķirībā no gaisa-gaisa siltumsūkņiem, vienmēr kalpo kā ēkas pamata apsildes veids.

Izsludina cenu aptauju par konsultanta pakalpojumiem Ventspils koģenerācijas stacijas būvuzņēmēja izvēlei.

SIA "Ventspils ENERGO". ir izsludinājusi cenu aptauju par konsultāciju pakalpojumu sniegšanu Ventspils koģenerācijas stacijas būvuzņēmēja izvēlei (skatīt www.iub.gov.lv). Piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir 2007. gada 30. augusts plkst. 10.00.
Mansarda siltināšana ar putupolistirola plāksnēm

Mansarda siltināšana ar putupolistirola plāksnēm

Šoreiz apskatīsim mansarda siltināšanu ar putupolistirolu, jo mansarda telpām parasti arī ir saistība ar savietoto jumtu. Tās var iedomāties sastāvošas no trim ēkas konstrukcijām: sienām (mansarda vertikālajām norobežojošām konstrukcijām), savietotā jumta (griestu slīpās daļas) un bēniņu pārseguma (horizontālajiem ...
Ģeotermālais siltumsūknis un citas apkures, siltā ūdens sagatavošanas iekārtas

Ģeotermālais siltumsūknis un citas apkures, siltā ūdens sagatavošanas iekārtas

Ģeotermālas siltumsūknis var tikt un parasti tiek izmantots kā primārais vai vienīgais apkures un siltā ūdens sagatavošanas veids, tomēr pastāv arī iespēja kombinēt siltumsūkņa sistēmu ar citiem siltumapgādes veidiem – piemēram, cietā kurināmā vai gāzes apkures katliem un termosolārajām atbalsta sistēmām (...
Elektrība un centrālā apkure

Elektrība un centrālā apkure

Laika gaitā namu būvniecības tradīcijas ievērojami mainījušās, mainījušās arī mūsu prasības pēc komforta un ērtībām. Ja senajos namos ūdens tika nests no akas un siltums nodrošināts tikai ar malku, tagad tiek izmantotas pat unikāli ērtas inženierkomunikāciju vadības sistēmas, kas ļauj ...
Tehnoloģija

Tehnoloģija

Izvēloties ģeotermālā siltumsūkņa sistēmu kā privātmājas vai lielāka – sabiedriskā, komerciālā vai industriālā, objekta pamata apkures veidu, jāatceras, ka siltumsūknis ir mūsdienīga, augsti tehnoloģiska apkures iekārta, tomēr tā nedarbojas "pati no sevis".
Brocēnos sāk celt 220 miljonus eiro vērtu cementa ražotni

Brocēnos sāk celt 220 miljonus eiro vērtu cementa ražotni

2007. gada 18. jūlijā ar svinīgu pasākumu Brocēnos, Latvijā viens no pasaules vadošajiem būvniecības materiālu ražotājiem CEMEX oficiāli sāka cementa ražotnes celtniecību.

Drīzumā tiks izsludināti konkursi Ventspils koģenerācijas stacijas būvniecībai

Izstrādājot iepirkumu dokumentāciju Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā Ventspils siltumapgādes sistēmas attīstības projekta ietvaros, nolemts koģenerācijas stacijas projektēšanas un būvniecības iepirkumu sadalīt vairākās daļās. Projekta īstenotājs SIA "Ventspils ENERGO" tādējādi vēlas nodrošinā...
Atkal labosim ragavas ziemā?

Atkal labosim ragavas ziemā?

Sena latviešu gudrība mums māca, ka ragavas jālabo vasarā, rati ziemā, bet parasti... Parasti par apkures lietām cilvēks sāk domāt, kad iestājas pirmās aukstās dienas un visas lietas jau bija jāpadara "vakar".
Zaļā, jeb ekoloģiskā būvniecība

Zaļā, jeb ekoloģiskā būvniecība

Zaļai, jeb ekoloģiskai būvniecībai īpaši raksturīgs tas, ka šīs ēkas tiek projektētas tā, lai to būvniecības procesā tiktu izmantoti pēc iespējas vairāk dabīgie materiāli – pamatā, koks.

"Zaļās mājas" ziņo par jaunas biznesa koalīcijas izveidi zaļās būvniecības atbalstam

"Pienācis laiks apjaust, ka mūsu šodienas izvēles ietekmē to, kā dzīvosim rīt. Būvējot mājokli, ikvienam lēmumam jābūt pārdomātam, apsverot visas iespējamās alternatīvas.

Kuldīgā svinīgi iemūrēs kapsulu jaunās katlumājas skursteņa pamatos

Šodien plkst.14 Kuldīgā katlumājas būvniecības vietā Parka ielā 32 svinīgos apstākļos skursteņa pamatos tiks iebūvēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, aģentūru LETA informēja Kuldīgas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Dambīte-Damberga.