building.lv skaitļos

Lietotāji online70
Aktīvie uzņēmumi1878
Nozares raksti32911
Rekonstrukcija un restaurācija : building.lv

Rekonstrukcija un restaurācija

Latvijas arhitektūras 2007. gada labāko darbu skates apbalvošanas ceremonija

Lai veicinātu Latvijas arhitektūras un pilsētbūvniecības attīstību, jau trīspadsmito reizi arhitekti piedalās konkursā, kura mērķis ir apzināt un popularizēt kvalitatīvākos projektu risinājumus.

Noskaidroti balvu pretendenti konkursā "Latvijas koka arhitektūras Gada balva 2006 – 2007"

Šodien 17. aprīlī notikušajā preses konferencē paziņoti apbalvošanai izvirzītie pretendenti konkursā "Latvijas koka arhitektūras Gada balva 2006 – 2007". Žūrija lēmumu pieņēmusi pēc otrajai kārtai iesūtīto papildu materiālu izvērtēšanas un objektu apskates dabā.
Pērn Jēkabpilī nodotas ekspluatācijā 90 ēkas Ls 15 237 000 latu vērtībā

Pērn Jēkabpilī nodotas ekspluatācijā 90 ēkas Ls 15 237 000 latu vērtībā

2007. gadā Jēkabpilī ekspluatācijā pieņemtas 90 ēkas un būves, tai skaitā: 68 sabiedriskās ēkas un būves, 15 ģimenes mājas, 7 saimniecības ēkas., vēstī Jēkabpils pašvaldības vortāls.

Latvijas Būvnieku asociācija nākamnedēļ apbalvos gada labāko būvi Latvijā

Piektdien, 28.martā, Latvijas Būvnieku asociācija (LBA) apbalvos skates "Gada labākā būve Latvijā 2007" laureātus, aģentūru BNS informēja asociācijas prezidents Viktors Puriņš.

Informācija par konkursa "Latvijas koka arhitektūras Gada balva 2006 - 2007" otrajā kārtā izvirzītajiem darbiem

Žūrijas komisijas locekļi – arhitekti Jānis Lejnieks, Pēteris Bajārs, Juris Zviedrāns, Ieva Zībārte, biedrības "Zaļās mājas" valdes priekšsēdētājs Harijs Jordāns, konkursa "Latvijas koka arhitektūras Gada balva 2006 - 2007" otrajā kārtā no trīsdesmit četriem saņemtajiem darbiem ir izvirzījuši ...
Skatei "Gada labākā būve Latvijā" pieteikti divi Ventspils objekti

Skatei "Gada labākā būve Latvijā" pieteikti divi Ventspils objekti

Tradicionālajai Latvijas Būvnieku asociācijas rīkotajai skatei "Gada labākā būve Latvijā" pieteikti arī divi objekti, kas 2007.gadā tapuši Ventspilī.

Top Rīgas mūzikas centrs

Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LP/LCC) šodien iepazinās ar restaurācijas un rekonstrukcijas darbu gaitu namā Kronvalda bulvārī 8, kur iepriekš bija izvietota Jūras akadēmija.
Kuldīgas ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu renovācijā investēs 8 miljonus latu

Kuldīgas ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu renovācijā investēs 8 miljonus latu

Šogad Kuldīgā tiks turpināta siltumtrašu izbūve, trases tiks ierīkotas vecpilsētā Kalna un Pils ielā, informē Kuldīgas pilsētas Domes izpilddirektors Viktors Gotfridsons.
RE&RE nebaidās no novitātēm

RE&RE nebaidās no novitātēm

Pirmā būvfirma, kas Latvijā ieviesa ISO kvalitātes vadības sistēmas standartu, pirmie no būvniekiem, kas aktīvi darbojas, lai Latvijā attīstītos ilgstspējīgā jeb zaļā būvniecība.
Formalitātes pirms dzīvokļa pārbūves (1. daļa)

Formalitātes pirms dzīvokļa pārbūves (1. daļa)

Dzīvokļu īpašnieki nereti riskē, dzīvokļa pārbūvi veicot "uz savu galvu" un nesaskaņojot attiecīgajās instancēs. Taču tam nevajadzētu kļūt par normu. Ja vien jums rūp lietu kārtība un sava drošība, kā arī dzīvokļa nākotne, formalitātes ir jā...

Latvijas Būvnieku asociācijas skatei "Gada labākā būve Latvijā" pieteikti 38 būvobjekti

Latvijas Būvnieku asociācijas skatei "Gada labākā būve Latvijā 2007" pieteikti 38 būvobjekti, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents Viktors Puriņš.

Sākta darbu pieteikšana ikgadējai gada labāko būvju skatei

Latvijas Būvnieku asociācija sākusi pieņemt pieteikumus ikgadējai skatei "Gada labākā būve Latvijā 2007", liecina asociācijas publiskotā informācija.
Būvniecības jaunumi Latvijas novados (no 26. novembra līdz 2. decembrim)

Būvniecības jaunumi Latvijas novados (no 26. novembra līdz 2. decembrim)

Latvijā pirmais vecmāmiņu un vectētiņu ciemats Sējā, Siguldu plānots nākotnē izveidot par "zaļo galvaspilsētu", Cēsu pilī atklāti nozīmīgi vēsturiski gleznojumi – tie ir tikai daži no svarīgākajiem pagājušās nedēļas būvniecības notikumiem Latvijā.
Būvniecības jaunumi Latvijas novados (no 12. līdz 18. novembrim)

Būvniecības jaunumi Latvijas novados (no 12. līdz 18. novembrim)

Pagājušajā nedēļā atkal noslēgti jauni rekonstrukciju līgumi, izvēlēti uzņēmumi, kas veiks konkrētos būvdarbus, atvērti vairāki ēku kompleksi. Darbi nav aprimuši.

Atbalsta Brāļu kapu restaurācijas darbu turpināšanu

Rīgas domes Budžeta komisija ir apstiprinājusi Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas pieminekļu aģentūra" 2008.gada budžeta projekta variantu, tostarp, atbalstījusi finanšu līdzekļu piešķiršanu Rīgas Brāļu kapu restaurācijas darbu turpināšanai.
Būvniecības apskats Latvijas novados (no 3. līdz 9. septembrim)

Būvniecības apskats Latvijas novados (no 3. līdz 9. septembrim)

Kaut arī aiz loga jau jūtams rudens – laiks, kad būvdarbus parasti gribas pabeigt, šogad tie pilnā sparā tiks turpināti. Atkal noslēgti vairāki jauni līgumi, par ēku būvniecību vai restaurāciju.

Apspriež kultūras iestāžu renovācijas un celtniecības plānus

Kultūras departamenta direktore Diāna Čivle tikās ar Īpašuma departamenta direktora p. i. Oļegu Burovu , lai apspriestu pilsētas kultūrizglītības infrastruktūras – mūzikas un mākslas skolu, bibliotēku un kultūras namu attīstības tendences un nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu kultūras iestāžu telpu un ē...

VNĪ: jauno Ārlietu ministrijas ēku nodot ekspluatācijā līdz 1.novembrim ir reāli

Jauno Ārlietu ministrijas (ĀM) ēku nodot ekspluatācijā paredzētajā laikā - līdz 1.novembrim - ir pavisam reāli, apgalvo uzņēmuma "Valsts nekustamie īpašumi" pārstāvis Mārtiņš Kaprāns.

J.Zaķis tikās ar Īpašuma departamenta direktora p.i. Oļegu Burovu

Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas priekšsēdētājs Juris Zaķis (LPP) šodien kopā ar Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta pārstāvjiem tikās ar Rīgas domes Īpašuma departamenta direktora p.i. Oļegu Burovu un departamenta vadošajām amatpersonām, lai apspriestu pašvaldības ...

Atļauj Bauskas pils rekonstrukcijai un restaurācijai tērēt Ls 2,37 miljonus

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) atzinis par nepamatotu SIA "Bauskas celtnieks" iesniegto sūdzību un atļāvis Bauskas rajona padomei slēgt 2,37 miljonus latu vērtu līgumu ar "Vesta ABM" par Bauskas pils rekonstrukciju un restaurāciju.

Pirmajā pusgadā izdotas 2818 atļaujas viena dzīvokļa māju būvniecībai

Būvvaldes šā gada pirmajā pusgadā izsniegušas 2818 atļaujas viena dzīvokļa māju būvniecībai.