UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 10
Re: Māju cenas Latvijā
Autors: pamats topošais (213.102.144.---)
Datums: 03/03/2013 22:18

Nesaprotu, par ko cilvēki tā sacepās? Ja uztaisītu topiku, ka citur labāki ceļi un mums sūnaināki, arī visi censtos pierādīt, ka cilvēkam nepareiza mašīna vai lai brauc uz citām valstīm???
Jautājums taču - kāpēc mums tik dārgi? Iespējams, liela ir arī RU ietekme, tas ir, mēs esam bribalķika, kur ir eirozona un puteņa rokas mazāk aizsniedz, tas ir drošs ieguldījums, bet principā, tas kropļo tirgu, jo nauda nenāk no vietējā pircēja, bet no ārvalstīm.
Tāpat kā ar Zviedriem fondiem, kas izpirka mežus. Cena augstāka, kā vietējie var maksāt un tas arī viss...

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: slepnis nelog (159.148.7.---)
Datums: 03/03/2013 22:46

Pirmais un galvenais iemesls - te joprojām ir katastrofāli maz dzīvojamās platības uz 1 degunu. Pa 50 gadiem sabrauca vairāk, kā spēja sabūvēt.

Krievijas naudas tuvums.

Nesakārtotais tirgus. Jāatceras, ka citur sistēma ir pieslīpējusies 100 un vairāk gadus.

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: E (212.93.105.---)
Datums: 03/03/2013 23:14

Es nesaprotu kāpēc uz diezgan nopietnu autora jautājumu puse no diskusijas atbildēm ir personīgi apvainojumi bez argumentiem. Man līdz šim likās, ka te ir vairāk izglītotu cilvēku.
Man pašā trekno gadu epicentrā arī bija ļoti līdzīga situācija kā diskusijas autoram - ienākumi labi, bagātu vecāku nav, sava īpašuma nav. Cenas likās nepamatoti lielas, jo ar oficiālu algu kas pēc statistikas bija kaut kur top 5% latvijas iedzīvotājiem es spēju paņemt tikai divistabu dzīvokli paneļniecē. Tad arī sāku pētīt citu valstu NĪ cenas un nodokļus. Arī nonācu pie secinājuma ka nodokļi mums ļoti mazi, bet cenas mājām lielas. Zemes cena it kā mums arī bija salīdzinoši laba, bet vienīgi ar piebildi, ka bez asfaltēta piebraucamā ceļa un līdzvērtīgām komunikācijām. Kāpēc ASV māju uzbūvēt ir lētāk? Atslēgas vārds ir darba efektivitāte. Tur tās koka paneļu mājas būvē vienlaicīgi veselu mikrorajonu - noasfaltē pļavā veselu ielu un tad pāris mēnešu laikā uzbliež 30 mājas. Pie melnajiem darbiem bieži vien tiek nodarbināti meksikāņi u.c. iebraucēji. Bet pie mums katra māja tiek būvēta gandrīz individuāli(tās dažas kompānijas kas attīsta ciematus neskaitās, jo tur vēl darba kultūra un efektivitāte pieklibo citās jomās)
Man paveicās, ka tajā laikā bankas deva kredītus uz solījumiem vien. Es paņēmu kredītu kas līdzvērtīgs dzīvoklim paneļniecē un pats sev uzbūvēju māju. Jā, pašam pienācās gan blokus stiept gan kanalizāciju taisīt, bet nu tagad ir labi. Vienīgi tagad tas vairs neies cauri, jo bankas vairs kredītus par skaistām acīm nedod.

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: Augstu ienākumu bezpajumtnieks (78.84.10.---)
Datums: 03/03/2013 23:51

Ok, ja saprātīgie diskusijas dalībnieki uzskata, ka cenas ir par lielu salīdzinot ar tautas maksātspēju, tad diezgan loģiski ir prezumēt, ka kaut kad būtu jātuvojas tam patiesības momentam ar attiecīgu NĪ cenu kritumu. Ar šādu pieņēmumu īre šajā brīdī patiesi ir labākā izvēle.

Bet nu jā, cilvēki mums interesanti. Zinu vienu čali Jūrmalā, kas ir nodalījis 1000m zemes gabalu. Treknajos gados pārturēja likmes, bet atjēgties netaisās un jau piekto gadu prasa 110 Ls/m2. Dzīvo reālā nabadzība un pie katras iespējas lād savas zemes 400 latu NĪN. To, ka cena var iet uz leju ar psiholoģiski pieņemt nevar un gaidīs vēl nezin ko. Pat ja kādreiz sagaidīs, tad zaudētie gadi no dzīves, kad nav naudas ne zobārstam, ne nekad neremontētajai mājai, to nekad neatsvērs. 400 latu Nīn ir genocīds, savukārt 110 ls/m2 vēlme ir nekādi neaizskarama patiesība, kurai īstenoties traucē tikai debilā valdība.

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: crab (83.241.43.---)
Datums: 04/03/2013 00:13

jā, cenas kož joprojām. Mans skaidrojums dārgumam pie mums: mazie tirgus apjomi un līdz ar to nav "konveijera" ražošana un cenas; kaut kur arī Krievijas naudas tuvums; gaidas, ka cenas un algas būs kā rietumus un vēlme (katram no mums, arī tiem, kas sienu tev mūrēs) to otro ieraudzīt savā makā jau rīt. Zemes cenu pierīgā iespējams uzsit arī tas, ka mums tā ir viena tāda ūdensgalva, kur viss koncentrēts.
Ja štatos puse valsts iedzīvotāju dzīvotu/strādātu vienā konkrētā apkārtnē, kas zin, kas tur ar cenām ap to punktu notiktu.
Par to vai mums būves pamatīgākas - "grāmatu lasījis neesmu, bet viedoklis ir" - ASV bijis neesmu, bet sliecos domāt, ka mums pamatīgākas, lai arī vienlaicīgi var uzrauties uz pamatīgāku brāķi, ja pats nestāvēji blakus celtniecībā.
Piekrītu arī tam, ka mums NĪ tirgus šobrīd joprojām līdzinās tam, kas notiek maratonā ar masu startu šaurā vecrīgas ielā pirmajos 50 metros....

Bet par to salīdzināšanu ar ārzemēm tā uzmanīgi - vai netiek salīdzināti āboli ar apelsīniem? Savulaik 2008. gadā pirms sev zemi pirku skatījos, vai cena nav lielāka, kā kaut kam attāluma ziņā no pilsētas līdzīgam pie Stokholmas vai Londonas (?) - secināju, ka ne tuvu nē. Tagad mans pleķis maksātu 2x - 4x lētāk, kā toreiz. Tā, ka tagad pērkot raudāt par cenām ir mazāk iemesla.
Starp citu, par infrastruktūru runājot, pie Imantas stacijas, kur tagad ir pavecs mega guļamrajons, 70tajos gados esot bijusi pļava un hipodroms. ok, tas tā nepatēmai - tādu izaugsmes tempu kādu laiku mums visdrīzāk nebūs, ja vien ķīnieši rīt nekolonizēs visu valsti ...

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: udyd (95.34.51.---)
Datums: 04/03/2013 00:50

Vel viens gudritis pamodas, nevajag apvainoties, menesa laika uzbliez 30 majas, ka jau teicu tas par majam nosaukt nevar, atbildi uz jautajumu cik tadas "sunu budam" gadus stav, un ar efektivitati tur sakara nekada, ka jau teicu vini izmanto visadus pufabrikatus,jo pasiem darbs izskatas, ka riebjas, ka tik mazak pakusteties, bet vairak sanem, tapec jau ari nodarbina iebraucejus, un tada problema ir ari citur.
sienas un griestus jau veido no gataviem izstradajumiem, bet mums no regipsa, kur ka minimums 3x jaspaktele, saslipe, jagrunte, jalime tapes, tad vel gadas ka tas jakraso, par visu ir jamaksa, tapat sienas jau no gataviem blokiem monte, tapat jumta kostrukcijas jau gatavas rupnieciski gatavotas, un kas no ta ir pie mums, gandriz nekas, ja ari ir, nav populars
un gribat tulit pieradisu pretejo, pa sitadu naudu ASV neko nenopirksiet
1,5 stavu maja, kur apbuves laukums 220m2
pamati ar visiem veidniem un dzelziem ap 6
muris keramzitbloki 250mm 90m3 ar parsedzem ap 5.5
kokmateriali, zem spiediena imprigneti 30m3 ap 3,5
tik talu jau gatavs, talak pec aptaujas datiem
jumts 300m2, pats labakais metala segums ap 8
logi durvis, varti ap 4
gatava fasade ap 300m2 ap 3 tukst.
a un taka maju buvesu tik vienreiz, tad kadu tukstoti jau var attskaitit mazak, jo normas neieveroju un materialus neekonomeju
par talakam izmaksam neintersejos tik tal jatiek
tam visam plus darbs, ja tadu nevaram atlauties daram pasi a un vieta
mana vieta lauki, un ticiet vai ne bet visi materiali ar piegadi no galvaspilsetas letak ka miesta

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: uldis22 (85.254.61.---)
Datums: 04/03/2013 08:04

Neesmu bijis ASV nezinu kā tur ir, bet tik lētas mājas kā pie mums nav nekur vecajā Eiropā. Varbūt jums tur Rīgā tās cenas augstas, bet tā nav visa Latvija. Eiropas galvaspilsētās arī cenas ir griestos vēl trakāk kā pie mums. Visu jau nosaka ekonomika, ja ir kas pērk, kāpēc nepārdot gan pie mums gan citur. Tās ir manas domas tāpēc lūgums nekritizēt. Vienistabas dzīvokli par 3000 Ls ir vēl lētāki, nekur nevar nopirkt, es nerunāju par Rīgu.

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: h (87.110.180.---)
Datums: 04/03/2013 08:53

Par tām ASV "suņubūdām".
Pie mums ir pierasts, ka būvē māju, tad uz mūžu, neatkarīgi no tā, ka tagad dzīvoju viens, pēc tam ar draudzeni divatā, pēc tam ar sievu un bērniem jau četratā un kad bērni izaug, tad atkal divatā.
Pierasts, ka māju nemaina, neatkarīgi no vajadzībām.

Pie viņiem, kur protams "viņi nekā nesaprot, bet mēs tik tie gudrie ar vienīgu pareizo domu". Viņi šīs mājas maina, pārbūvē, utt. Viņi nav piesieti konkrētai vietai.

Par to ka 'viņi' izmanto gatavās konstrukcijas kur vien var.
Taisīju sev māju no pamatu blokiem, pārsegumu paneļiem, gāzbetona, koka konstrukcijas.
Pamatu bloki un pārsegumi - samaksājam firmai, kura izgatavo materiālus. Kad gatavi, firma zvana, sarunājam dienu ar celtni, ražotāja firmu. Tiek uzcelts 3 (ar intervāliem protams) dienās (2 pamatu blokiem, lai starp kārtām paspēj sacietēt java).
Materiālus glabāt pie sevis nevajag, kvalitāte rūpnīcā ražotam (telpās, ne zem klajas debess) laba.

Gāzbetona bloki tiek mūrēti mēnesi. Es pat vienā brīdī domāju, ka izdevīgāk būtu bijis paņemt gatavās dzelzsbetona sienu konstrukcijas, ar celtni sacelt un miers. Protams nosiltināt vajadzētu kārtīgāk, bet ne par to stāsts.

Nākamais jumta konstrukcijas. ASV viņiem ir plaši pieejamas rūpnieciski ražotas jumta konstrukcijas. Rūpnīcā ar presētām naglu plāksnēm, noteiktā kvalitātē saražo. Uzkraujam uz mašīnas, būvlaukumā celtnis, visu saceļ augšā un gatavs.
A pie mums "gudrajiem", nopērkam būvmateriālus - par kvalitāti nerunāsim, jo paradoksāli, ka man bija izdevīgāk nopirkt 100 km no Rīgas, sarunāt, lai pie viņiem noliktavā pažūst, un ar transportu atvest, neka pirkt pie Rīgas pārdevējiem, kas tomēr ir viņu bizness. Kad būvmateriālus atvedām, sākas nedēļa zāģēšanas, klapēšanas, utt.
Nerunāsim jau par to, ka pilns forums ar meistaru 'uzslavējumiem'.

Un tagad, jautājums, kurš ir tas gudrais, tas kurš līdz riebumam ir optimizējis un izmanto rūpnieciski ražotus gatavos elementus un taisa to ko šajā brīdī viņam vajag, par lētu naudu, bet zinot, ka nebūs žēl pārdot (jo nauda tomēr kopsummā iztērēta mazāk).
Vai tas, kurš taisa divus gadus 300 kv.m māju, kur pēc 20 gadiem dzīvos divatā, jo bērniem gribēsies savu māju. Un turpina maksāt bankai vēl 30 gadus, līdz ar to nav domas par pārdošanu, jo tā taču ir mana māja.

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: v_t (78.84.88.---)
Datums: 04/03/2013 10:12

sāpīga problēma.
šeit to neatrisināsim, bet pie labas gribas var vismaz censties saprast.
skaidrs, ka problēmas pamatā ir tas, ko sauc par sistēmu, kas pēc savas būtības ir cilvēkam ir vismaz nedraudzīga, ja ne naidīga.
problēma ir plaša, un ir diezgan sarežģīti to īsos vārdos aprakstīt.

daudz tiek runāts par nīn, un te jāsaka, krištopanam taisnība - muļķu zeme. nodoklis ir nelikumīgs, necilvēcīgs un neloģisks. nedzīvojam āfrikā, mūsu platuma grādos miteklis ir dzīves nepiečiešamība, lai izdzīvotu. tāpat kā gaiss, ko elpot. nīn ir elpošanas nodoklis. teiksiet, arī citi maksā? arī muļķi. kā zināms igaunijā un vēl dažās valstīs nīn mitekļiem nav vispār. ungārijā nupat atcēla - procedūras kļūdu, ne principa dēļ, bet vienalga patīkami un pierāda to, ka nodoklis ir no pirksta izzīsts. te būtu darbs vienam drosmīgam juristam.
nīn tikai no biznesa. un arī diferencēts atkarībā no vairākiem apstākļiem.
kā tad villām un būdiņām?
labāk, lai tūkstotis nesamaksā nekā divi miljoni atdod pēdējo.
villa kā tāda, principā ir nonsenss, jo parazitē uz citu rēķina. kā minimums patērē virs nepieciešamā kopējo skābekli. kvadratūru ierobežojoši normatīvi būtu tikai apsveicami. protams, neiekrītot pretējā galējībā ar dažiem m2 uz degunu. apvainojumi, ka esmu sovjetu palieka, netiek pieņemti.

zemes cena ir nonsenss. zeme vienīgajam miteklim par brīvu. gribi pārvākties un pārdot māju, - pārdod māju par cenu, kas tiek pieņemta. nevari pārdot, atdod par frei vai jauc nost.
zeme un nī tikai un vienīgi vietējiem iedzīvotājiem. bez izņēmumiem. ja kaut kur uz bumbiņas metas par biezu, tad jāieslēdzas pašregulācijas mehānismiem kā tas ir uz salām okeānā, nevis jāvazājas pa citām tautām atvēlētu teritoriju.

laba vieta.
nez kāpēc par labu vietu tiek uzskatīta dzīvošanai mazpiemērota vide - rīga un tās tuvums. tika pieminēta arī detroita. tā visai drīz var kļūt par dzīvošanai piemērotu vidi - kad no turienes būs aizmukuši visi iedzīvotāji. bet būtu ieteicams turēties tālāk no lielu sociālu pārmaiņu priekšā esošām teritorijām - usas un arī rietumeiropas.
nez kāpēc par fīču tiek uzskatīts bērnudārza tuvums, ja savu bērnu audzināšana ir vecāku GALVENAIS un SVARĪGĀKAIS uzdevums uzreiz pēc virsuzdevuma pašam kļūt par cilvēku.
uzticot bērnu audzināšanu profesionāļiem nevajadzētu brīnīties par rezultātu. praktiski tas pats attiecas arī uz izglītību. ne velti cilvēki veido alternatīvas skolas. nav runa tikai par valdorfa skolu.

šo visu sauc par valsts politiku.
tā kā valsts tiek vadīta no ārpuses, tad nav jābrīnas par esošo situāciju un virzību uz tautas iznīcību, un smukās teritorijas atbrīvošanu. [lv.wikipedia.org]

par būvkonstrukciju izvēli strīdēties nav vērts, šeit svarīgākais ir izpildījums. par stiliem tiešām nav vērts vēderu dzesēt.

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: v_t (78.84.88.---)
Datums: 04/03/2013 10:27

pašregulācijas piemērs: [rus.tvnet.lv]

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: specs (188.69.226.---)
Datums: 04/03/2013 10:30

Autor, izskatās, ka esi uzrāvies uz "īstajiem komentētājiem". "....", manuprāt, vispār ir klīnisks gadījums, kurš jau ir paspējis izpausties citos topikos.
Runājot par tēmu, tiešām nav skaidrs ekonomiskais pamatojums nekustamo īpašumu cenām. Par celtniecību ir daudz maz skaidrs, ka esam spiesti maksāt Eiropas cenu, jo visi būvmateriāli ir vai nu ievesti, vai tiktu aizvesti uz Eiropu, ja cena šeit būtu zemāka. Otra komponente - darbs, šeit varam runāt par darba ražīgumu, bet tajā pašā laikā darba alga ir zemāka kā r-Eiropā, tāpēc es domāju, ka tas viens otru kompensē. Cita lieta ir jau gatavo objektu pārdošana, kas celti labu laiku atpakaļ, vai arī plikas zemes pārdošanas cenas. Te nu gan man nav citas atbildes, kā tikai ēnu ekonomika, kas ienākumus 2300Ls/ mēnesī neliktu zelta 10%, bet gan atstātu kaut kur pa vidu. Trešais faktors neadekvātajām zemes cenām ir neizglītotais pircējs - vispirms nopērkam zemi, tad saprotam, cik maksās māja un tad ķibinam savu lolojumu gadus 10, kad tas vairs nav vajadzīgs ne pašam ne bērniem. Vēl jau mūsu cilvēks, atkal dēļ specifiskas vērtību sistēmas, ir gatavs atdot pārāk lielu daļu no saviem ienākumiem, lai maksātu par māju.

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: khe (46.109.173.---)
Datums: 04/03/2013 10:51

100% v_t, it sevišķi par mitekļa nepieciešamību mūsu platuma grādos. Tāpat nedomāju, ka vietējie ''aborigēni'' būtu jāizkvēpina ar NĪN, bet no trijiem tos divus liekos mitekļus, gan varētu aplikt ar augstākiem nodokļiem...

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: DsKs (80.232.252.---)
Datums: 04/03/2013 10:59

Man gan savukart liekas,ka vel sobrid privati buveties Latvija ir zelta bedre,jo tada atvainojiet mauc...ba no materialu tirgotaja ka pie mums nav nekur citur ... nu neredzesi nekur attistita Eiropas puse tadu lietu,ka privatais aiziet pie materialu tirgotaja un sanem tadas pasas atlaides ka buvnieks,kurs ir jau pacmit gadus klients ...
Noperc materialus,panem puikas,kas pa skaidro uzbuve ... slikti ?

Par lokaciju ... par sezam vietu augstak neuzleksi ... perc zemi paris km no Liepajas par latu kvadrata ... bus 1km lidz jurai ... bus 1km lidz ezeram ... bus 10min ar auto lidz pilsetas centram ...

Par izmeru ... ja visu muzu nozilbst 48m2 dzivokli un tad peksni dzive paveras alga ar cetrciparu skaitli,nav brinums,ka aiziet ciet un mazaka apdzivojama platiba sakas no 300m2 un trijiem staviem, lai gan apkalpot tos pasus 600 kvadratus zemes un 150m2 maju ir darbs katrai dienai ...

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: h (87.110.180.---)
Datums: 04/03/2013 11:16

Nu jā, par materiālu cenu pareizi teikts.
Nav pie mums normāli, ka es kā privātais varu nopirkt materialu par 100 naudiņām, bet ja man taisa tāmi celtnieks, tad arī būs tie 100 (labakajā gadījumā, ja ne 105 naudiņas).

Grūti man bija pierast pie ārzemju forumiem, kru saka, nečakarējies ar reģipsi vai ventilācijas trubām, jo celtnieks (contractor), šos materialus dabūs par 25% lētāk, līdz ar to par materiāliem un darbu samaksāsi, ja to darīs citi tad 120-150% no materiala cenas ko pats varēsi nopirkt.
A pie mums tas cipars materiāli + darbs būs tuvu pie 200%, līdz ar ko domāju daudzi arī ņemās paši vai meklē variantus.

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: v_t (78.84.88.---)
Datums: 04/03/2013 11:29

ja šito tūlīt pat nepiegriezt ar visradikālakajām metodēm: [financenet.tvnet.lv] , tad pēc neilga laika vidējam latvietim sapnis par savu stūrīti zemes un kaktiņu paliks sapņu līmenī, labākajā gadījumā būs tā: [rus.tvnet.lv]

vērsieties pie saviem deputātiem, dāmas un kungi.
par šo, protams, paldies atslēdzniekam un viņa dancinātājiem.

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: DsKs (80.232.252.---)
Datums: 04/03/2013 11:45

h ... ZiemelIrija bijam pieredzes apmaina uz AVK instalacijas kantori ... viniem no razotaja ir 55 lidz 70% atlaides uz materialu pret veikala cenu ... butu verts pasam pirkt un nemties vai labak uzticet uznemumam ?

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: Augstu ienākumu bezpajumtnieks (83.136.136.---)
Datums: 04/03/2013 13:03

uldis22
Vienistabas dzīvokli par 3000 Ls ir vēl lētāki, nekur nevar nopirkt, es nerunāju par Rīgu.

Uldi, es negribu izklausīties iedomīgs, bet Tavs piemērs ir perfekts apstiprinājums Latvijas NĪ cenu neadekvātumam.

Ja Tu Rietumu cilvēkam piedāvātu iegādāties dzīvokli padomju laika paneļu mājā, tad viņš tev jautātu cik Tu viņam par to piemaksāsi. Es domāju līdzīgi. Ja cena ir 3000 par iespēju dzīvot novecojušā, neglītā un neefektīvā vienistabas atkritumu urnā kaut kur nekurienes vidū, kur labākā alga ir 180LVL, tad tā ir nenormāla cena. Es saprotu, ka padomju cilvēkam, kurš ir lepns savās īpašnieka sajūtās ir cits viedoklis, bet kā saka mūsu neko nesaprotošie ārzemju draugi - let's face the truth!

PS. Es zinu miestus Latvijā, kur var dabūt dzīvokli pa velti. Jāmaksā tikai komunālie. Ko mums tagad secināt?

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: Reno (194.132.132.---)
Datums: 04/03/2013 13:45

Bezpajumtniek - kur tādus var būt?
Nosauc miesta nosaukumu.

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: DsKs (80.232.252.---)
Datums: 04/03/2013 13:54

Augstu ienākumu bezpajumtnieks ... secinu to ... ka ir tadi kuriem vislaik ir sudigi pie jebkuras situacijas ...

Es sobrid vairs nesaprotu tavas diskusijas jegu - kur problema ar taviem ienakumiem iegadaties zemi un uzbuvet maju ... jeb sape ir par to,ka ar esosiem ienakumiem nesanak Jurmalas centra un uz 600m2 jau gatava un tiesi tada kadu esi iedomajies jeb saskatijies arzemes ... tad jasak pelnit vairak un viss sakartosies ... kur problema ?


p.s.

Reno,nomierinies :)

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: Augstu ienākumu bezpajumtnieks (83.136.136.---)
Datums: 04/03/2013 13:58

[www.ss.lv]

Piedod, te gan veseli desmit lati ir jāmaksā, bet toties ar liftu un 2. lielākajā pilsētā. Nav nekāds sūda miests. Bet var pa velti ar tikai tas ir vietās, kur īpašniekiem nav interneta.

Un tagad mums jāizdara secinājumi, ka iespēja par velti sevi ielikt svalkā liecina par veselīgu NĪ tirgu?

Pašreizējā: 3 no 10


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  **     **  ********  ******** 
 **     **  **        ***   ***  **           **    
 **     **  **        **** ****  **           **    
 **     **  ******    ** *** **  ******       **    
 **     **  **        **     **  **           **    
 **     **  **        **     **  **           **    
 ********   **        **     **  ********     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727