UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 10
Re: Māju cenas Latvijā
Autors: pamats topošais (213.175.95.---)
Datums: 04/03/2013 14:13

Eu, nu pag, var jau arī Rīgā nopirkt māju par tādu piķi:
[www.ss.lv]
:D:D:D

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: Vienstāvs (212.93.96.---)
Datums: 04/03/2013 14:26

Nez kāpēc to mazo pagalma būdiņu (ar visu zemi?) nenopērk lielās mājas īpašnieks?

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: pamats topošais (213.175.95.---)
Datums: 04/03/2013 14:29

man domāt, ka tur zemes nav, tā var saprast no sludinājuma. Tātad - var nopirkt būvgružus :D
un ja lielā mājā ir ntie īpašnieki, tad nekāds pirkums tur nesanāks...

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: Vienstāvs (212.93.96.---)
Datums: 04/03/2013 14:45

Vai tad Rīgā ir kāda pirmskara ēka, kam 90-tajos neatradās "mantinieki"?

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: Begemotc (159.148.168.---)
Datums: 04/03/2013 16:32

Topika autors diemžēl ir sabijis ārzemēs, redzējis kā cilvēki dzīvo, viņam ir ienākumi, kas te daudziem nespīd nekad un viņam ir sāpīga tendence saukt lietas īstajos, sāpīgajos vārdos. Tāpēc arī daudzi sacepās.

Kāpēc pie mums ir šādi un ne savādāk - diez vai atbilde ir vienkārša. Tas ir lietu un procesu kopums, kas pa lielam ir post padomijas domāšana un atrauga - gan galvās, gan saimniekošanā, gan dzīves uztverē. Arī cenas mums pa lielam ir pārspīlētas līdzīgi kā uzņēmējdarbībā ir vēlme pelnīt miljonus jau no pirmā darījuma utt utjpr.

Iespējams, ka arī topika autoram ir vnk jātiek galā pašam ar savu galvu. Kāpēc? Tāpēc, ka viņa vēlmes ir nedaudz virs iespējām. Diemžēl viņš grib tik, cik spētu pacelt cilvēks ar 4000Ls/ mēnesī ienākumiem. Bet, ja viņam šobrīd būtu tie 4000Ls/ mēn ienākumi, viņš te čīkstētu par to, ka muižas un pilis pierīgā viņam hipokredītā sanāk, bet tad aiziet 90% no aldziņas - respektīvi vēlmes jau būtu uz kādiem 6000Ls/ mēnesī. Apburtais loks - vēlmes vienmēr ir nedaudz virs iespējām.

Esi vnk godīgs pret sevi - ar šiem ienākumiem tu esi labs vidusmēra rīdzinieks, kurš dzīvo paneļmājā, iespējams jaunajā projektē vai arī dzīvoklis vai māja pierīgā tev jau ir no vecākiem. Nekas vairāk tev nesanāk.

Šādos gadījumos vajag nevis vainot citus un gausties, cik viss ir dārgi, bet pateikt skaidri pašam sev - man tam nav naudas.

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: Augstu (vidēju) ienākumu bezpajumtnieks (78.84.10.---)
Datums: 04/03/2013 18:41

Begemotc, Tu runā ļoti pareizi, iespējas un budžetu vajag novērtēt kritiski. Tomēr, ja izrādīsies, ka Tava kalkulācija ir pareiza, tad man atliek tikai pārvākties uz ārzemēm, jo paneļu māja Rīgā urlu rajonā nav opcija. Nav un viss. Patiesībā es nezinu nevienu normālu cilvēku zem 40, kam tā būtu opcija, kur audzināt bērnus. Lai tā paliek foruma nekritiskajai daļai. Dzīve ir tikai viena un to mērķtiecīgi sabojāt es nevēlos, vēl jo vairāk tāpēc, ka es zinu, ka ar šiem ieņēmumiem es varu aiz kordona atļauties suņu būdu, kurai pieved asfalta ceļš un pilsētas komunikācijas. Un vēlmēs nav pils. Caurmēra amerikāņu suņu būda (nejaukt ar Ķekavas pļavu skaistumu) ir prasību griesti, un tas nav daudz prasīts.

Un par to arī viss cepiens, ka zemē ar depopulāciju, vienu no mazākajiem apdzīvotības blīvumiem Eiropā man māja nesanāk, bet tai pašā UK vai USA sanāk.

Un vēl - manā paziņu lokā kuru ienākumus es zinu ( draugi, radi, kolēģi, darbinieki) tikai kādiem 5% ienākumi uz mājsaimniecību ir virs manējiem un tuvojas tiem 4k. Nekļūstot emocionālam par šo 95% ļaužu perspektīvām, man joprojām urda jautājums, kas tad ir caurmēra patērētājs šim pļavu māju tirgum un kā tas debīlisms var pastāvēt.

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: DsKs (91.105.94.---)
Datums: 04/03/2013 18:54

Augstu (vidēju) ienākumu bezpajumtnieks ... iss rezume no tava teikta - pelnam 2300 latus menesi , varu atlauties maju par 100 000 , bet gribu par 300 000 ...

sac pelnit trisreiz vairak ... viss loti vienkarsi ... nav jau seit neka sarezgita

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: Augstu (vidēju) ienākumu bezpajumtnieks (78.84.10.---)
Datums: 04/03/2013 19:02

DsKs, paldies par ieteikumu, ņemšu vērā, tomēr es atļaušos norādīt, ka spēja atšķirt jautājuma problemātiku no nesakarīgas vāvuļošanas beztēmā, arī Jums noteikti palīdzētu pelnīt vairāk.

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: jamajamajaaama (46.109.26.---)
Datums: 04/03/2013 19:19

Es pilnībā piekrītu bezpajumtnieka viedoklim. Tamdēļ njeemu kreiitu zemei un buuvei un Maarupee celju maaju, jo citas opcijas nav. No auto gan baisa atkariiba, bt maaaja vismaz centra daljaa un muuzhu maksaashu.

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: specs (188.69.225.---)
Datums: 04/03/2013 19:34

Jāpiekrīt Begemotc, ka Autors nav uzrunājis īsto publiku, lai pafilazofētu par šo jautājumu. Pafilazofēt, jo risināt to diez vai ir iespējams, vismaz īstermiņā.
Šī formuma dalībnieki ir praktiskie darītāji un tie, kas vēlas praktiski darīt vai arī uzzināt to, lai netiktu apčakarēti no LV vidēja meistara puses. Foruma auditorijai māja ir mūža projekts, kas iespējams pat netiks pabeigts mūža garumā, lidz ar to ir neizpratne, kā Autors atļaujās tādu lietu kā māja vispār mērīt naudā.
Es pielnībā izprotu Autora jautājumu un varu to formulēt pavisam vienkārši, jo lielākā daļa komentētāju aiz neizpratnes nodarbojas ar mēģinājumiem pāraudzīnāt Autoru.
Tātad pārfrāzētais jautājums varētu skanēt šādi: "KĀPĒC ar ienākumiem, kas atrodas oficiālā topa augšgalā, Autors var atļauties mājokli cenu amplitūdas lejas galā? p.s.Elitāri rajoni netiek skatīti, jo tur pircējs nav algots darbinieks."

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: DsKs (91.105.94.---)
Datums: 04/03/2013 19:37

beztema pagaidam vavulojat Jus, jo vairak vai mazak foruma esosie sev majas ir uzbuvejusi vai jau buve :)

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: specs (84.15.180.---)
Datums: 04/03/2013 20:07

Es jau nu nebūtu tik drošs par to uzbūvēšanu. Ļoti daudziem dalībniekiem ir tā saucamais dolgostrojs, kas nedara godu ne ciemam, ne kaimiņiem, kā arī veido mūsu zemes paskatu tāds kāds tas ir... Saprotu, ka autors nevēlas pievienoties šim pulciņam.

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: v_t (78.84.88.---)
Datums: 04/03/2013 20:18

iedomājieties cilvēku, kurš ieiet veikalā un saka ka viņam vajag mazas nagliņas.
vismazākās, jo vajagot smalkam kreklam pogas pienaglot. un pārdevējs sāk izrādīt preci, pienāk vēl kolēģis klāt un ieteic tās apzeltītās ar smukajām galviņām. veikala vadītājs piedāvā attiecīgu āmuru pogu pienaglošanai u.t.t. te pienāk apkopēja un saka - vecais tev jau vajag diegu un adatu. bet speciālistu bars tai virsū - kā tā drīkst te jaukties ar savu beztēmu, mēs te cilvēkam cenšamies palīdzēt, bet tu kā tāda kaza: diegi, adatas! izbeidz te pāraudzināt cilvēku un marš atpakaļ pie švabras.

cilvēks nopērk naglas un āmuru, atnāk mājās, nupat naglos, nupat būs, bet izrādās, ka krekla nemaz nav un nevajag arī. jo iestājies ir auksts laiks, un jāvelk laukā biezais pār galvu velkamais džemperis bez pogām un raiferiem.

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: DsKs (91.105.94.---)
Datums: 04/03/2013 20:27

specs,tatad Tu ari iesaki pagaidit lidz sakartojas apkarteja vide sev nepieciesamaja limeni un tad taja atri atri integreties ? ;)

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: aaaa (91.105.69.---)
Datums: 04/03/2013 20:59

Variants tikšanai pie mājas ir tikai viens ar tādiem ienākumiem - pirkt zemi pa lēto kaut kur tālu čuhņā (piedodiet, pats arī dzīvoju čuhņā un lai kā man nepatīk lielpilsētas kņada, tuvums civilizācijai vismaz pagaidām pastāvošajā iekārtā algotu darbu strādājošam cilvēkam ir nepieciešamība, ne kaprīze) un būvēties pašam. Zemei vairāk par 10 kLVL nevajadzētu iztērēt un māju jābūvē mazu, ap 100m2, tad arī izmaksās ielīmēsies normālās un viss būs štokos. Man arī ir lamināta grīda, bet ne tāpēc, ka ļoti patīk - drīzāk nepatīk, bet tāpēc, ka apakšā siltās grīdas un masīvkoku neuzliksi. Taisi visu pa zviedru šnitei, kā Tev patīk - askētiski, vienkārši, bet kvalitatīvi un funkcionāli, tas arī izmaksas noturēs grožos, jo nebūs jāpērk dārgas tapetes, varēs izlīdzēties vien ar baltas krāsas spaini. Malkas apkure, būs lēti, silti, smuki. Lielos darbus pašam darīt neatmaksājas - lielākais ietaupījums ir pašam darīt iekšdarbus, jo tur ir pamatīga čakarēšanās, līdz ar to liela nauda, ja kādam jāmaksā - galvenais nekasīties pie vizuāliem sīkumiem un nešpaktelēt 5 reizies, kur pilnīgi pietiek ar 1-2, bet taisīt visu tehnoloģiski pareizi. Es būdams pilnīgi ar būvniecību nesaistīts cilvēks, bez pierezes, piespiedu kārtā i visu smuki saflīzēju, i sašpaktelēju, i grīdas, durvis, santehniku saliku, kanalizāciju uztaisīju, pusi apkures savilku, žogu, šķūni uztaisīju, par krāsošanu tapetēšanu nemaz nerunājot un ietaupīju lielu daudzumu naudas un galvenais - apguvu veselu jūru jaunu prasmju un varēju darīt tā, kā pats uzskatu par pareizu, nevis kā dara celtnieki pēc saviem ieskatiem. 1-2 gadus vari pilnībā no savas dzīves izsvītrot, toties pēc tam, sēžot pašam sevis būvētā mājā, būs neaprakstāms prieks un gandarījums.

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: Augstu (vidēju) ienākumu bezpajumtnieks (78.84.10.---)
Datums: 04/03/2013 21:09

aaaa, nekādi nevaru atrast zemi pa 10 kLVL, lai tuvuma būtu skola, bērnudārzs un elektrības drāts. Kādas Tev bija m2 izmaksas ceļot pa pusei pašam, pa pusei par naudu? (Ieskaitot ūdens urbumu, septiķi, pagalmu utt. )

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: Augstu (vidēju) ienākumu bezpajumtnieks (78.84.10.---)
Datums: 04/03/2013 21:23

Jā, starp citu Zviedrijā es ar esmu aizguvis šo to idejām. Piemēram, apdari mājai var mierīgi sakalapēt no neēvelētiem dēļiem nokrāsot ar zviedru krāsu, vai kaut kādu kokdarvas tumšo un iegūt visnotaļ estētisku rezultātu, kas labi iederas priežu mežiņā un par mazu naudu. Balti krāsots apmetums man ir pilnīgi pietiekams iekštelpu noformējums. To es varu, bet jautājums par inženiertehnisko un sociālo infrastruktūru paliek.

Bet nu tās jau laikam ir tās "suņu būdas" tiem zviedriem. Ak jā - ja ir tādi risinājumi, tad ir svarīgi lai kaimiņam ir līdzīgs. Žogu augstumi, logu rūtojumi.... Arī vēl viena suņu būdu zemju iezīme. Lai ir konteksts. Bet nu ok, mūsu apstākļos tas jau ir riktīgs onānisms.

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: Ansis Liepa (212.93.105.---)
Datums: 04/03/2013 23:13

Ja darba apstākļi ļauj strādāt jebkur, kautvai ASV, tad meklējamos zemes gabalus var lūkot arī tālāk no Rīgas, piemēram Jelgavas rajonā, Ozolnieku raj. utml, tur gan cenas zemei mazākas, gan elektrība, gan arī bērnu dārzs (kur audzēt bērnus kā dārzeņus:), skolas u.c. labumi. vēlāk, kad jaunieši paaugsies, varēs ar vilcienu braukt uz Rīgu studēt, vai tad tikpat labi šiem varēs noīrēt istabu vai dzīvokli Rīgā, lai bauda patstāvīgo dzīvi.
Vēl, ja ienākumi atļauj, var bērnus apmācīt un pieskatīt ar mājskolotāju un auklīšu palīdzību, protams, arī viņām jābūt racionāli transportējamā attālumā. Šādā vietā dzīvojot nebūs grūti arī izbraukāt šad tad uz Rīgu iepirkties vai operu skatīt.

par to visu iemīļoto biezpiena apmetumu, riģipša arkām un tūjām ir jautri, tas ir sava veida sabiedriskās domas indikators, bet katram laikmetam savs, pēc psrs beigām bij atkal cits būvniecības "stils", ar milzu platībām, pagrabiem, neskaitāmiem stāviem, pretenzijām uz pils izskatu, ķieģeļu mūriem/apdarēm, dzelzsbetona paneļiem un blokiem, kas turpina mētāties pagalmā vēl 20 gadus utt :)

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: dzincha (81.198.30.---)
Datums: 04/03/2013 23:49

Jã Ozolnieki rullê!

Re: Māju cenas Latvijā
Autors: Augstu (vidēju) ienākumu bezpajumtnieks (78.84.10.---)
Datums: 05/03/2013 00:09

Pārcelšanās uz tālāku Pierīgu ir izskatāms jautājums. Tomēr ir apstākļi, kas rada piesaisti Rīgai, savukārt piesaistu likvidēšana provocē domas par kaut ko krietni tālāku.

Ar to tālo Pierīgu gan ir tā, ka ieguvumi bieži vien tomēr nesedz zaudējumus, respektīvi labajās vietās ekonomija ir pietiekami maza.

Sameklēt aukli laukos? Tas varētu būt riktīgs izaicinājums. Bez tam audzināt bērnu tikai ar aukli nozīmē izaudzināt antisociālus elementus.

Viena no lietām, ko varbūt daudzi forumisti neizprot ir pavisam cits prasību līmenis pret vietu ģimenēm ar bērniem. Tas izslēdz 90% no tirgus piedāvājuma, un tas ir pagalam netaisni.Cilvēks bez bērniem nekad nevar iekāpt vecāku kurpēs. Un bērnu infrastruktūra arī ir dzīves kvalitāte un attiecīgi salīdzināmais kritērijs vērtējot mājokļu cenas.

Pašreizējā: 4 no 10


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **  **     **  **     **  **     ** 
    **     **   **    **   **   **     **  **     ** 
    **     **  **      ** **    **     **  **     ** 
    **     *****        ***     *********  **     ** 
    **     **  **      ** **    **     **  **     ** 
    **     **   **    **   **   **     **  **     ** 
    **     **    **  **     **  **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727