UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 8 no 10
Re: Māju cenas Latvijā
Autors: ruukiitis (194.8.16.---)
Datums: 06/03/2013 17:06

bezpajumtnieks - kā jau forumā rakstīja lēti uzcelt Saražot var tikai ceļot daudz, vēlams no konvejerā iepriekš sagatavotiem pusfabrikātiem.
Cik tu atsevišķi stāvošas vienādas mājas , es domāju ne vienā ciematā esi redzējis? Sekojoši Latvijā nav iespējams uztaisīt pusfabrikātu rūpnīcu kas saražo 10 000 vienāda karkasa mājas, jo nebūs 10 000 pircēju. ASV, domāju arī skandināvijā, šveicē un vācijā tas ir paceļams jautājums.
uz pirkstiem piemetot - 1 magoņmaizīti mājās izcept ir pat 5 reizes dārgāk neka to nopirkt veikalā.

Otra lieta - Davai nesalīdzināsim Tās valstis ar Latviju, kur kautkāds īpašumu tirgus, pat vispār tāds jēdziens kā privātīpašums ir pazīstams vairāk par 100 gadus un vairāk.

Trešā lieta - piemēram Vācu kalni? aiziet? 10 min skola, 30 min Rīga? mežs, upe viss bumbās? Es šo vietu minēju jo nesen makšķerējot garām gāju, zinu ka ir piedāvājums. Tāpēc lūdzu nebūķēt muti. Vēl atslēdzniekam mārupē bija ciemats, Zaļās Salas, tak pilna pa..ļa piedāvājumiem Skaistās vietās.

Ceturtais,
ASV ja nekļūdos ir ļoti ļoti maz nopērkamas mājas, tur ļoti ļoti populāri ir īres tiesības proti par kautkādām naudiņām tu īrē īpašumu Māju, audz karjerā (saņem drusku vairāk) maini dzīvesvietu uz labāku, notiek kāda šaizīte, atkal maini īpašumu, tur tas viss ir drusku savādāk.
Lielbritānijā, francijā Vācijā cik zinu skaitās tīri normāli uz darbu doties pāris stundas. (čiekuri Eiropā dzīvo viestnīcās, vai īrētās kotedžās) bet lieliem čiekuriem ir savas sauvrupmājas. nu garš stāsts par citu tēmu

Piektais un beidzamais
NĪN - šo lietu es vispār nesaprotu un jūtos apbižots (visticamāk tā ir mana paša problēma).
Es nesaprotu, kā valsts drīgst prasīt no manis nodokli par zemi, māju, nu nesaprotu - es to pirku, cēlu par savu naudu pērkot, ceļot maksāju nodokli, vai dabūtu naudu strādāju un atkal maksāju nodokli, esmu uzcēlis lielāku īpašumu esmu samaksājie lielāku nodokli - Bet kāpēc man par to vēlreiz ir jāmaksā.
Kas man pašvaldība ceļu taisīja - ne, pats to darīju par savu naudu (maksāju nodokli).
varbūt ūdensvadu pievilka ? - ne.---'"---"---
Es par to ka man LV labā strādājošam nevajadzētu 2 reiz maksāt. oki papus no Ķīnas vai krievijas, vai arī bāleliņam kas darbojas īrijā - tam gan... nu proti, es par to, lai vienai valstij nodoklis būtu jāmaksā 1 reizi.

Autors: bzz+++++ (94.101.225.---)
Datums: 06/03/2013 17:21

ruukiitis Wrote:
-------------------------------------------------------
> bezpajumtnieks - kā jau forumā rakstīja lēti
> uzcelt Saražot var tikai ceļot daudz, vēlams no
> konvejerā iepriekš sagatavotiem
> pusfabrikātiem.
Minēju šādu piemēru pāris postus atpakaļ. Cena ~1700 EUR par m2 ar elektrisko apkuri. OK protams viņi neražo 10 000 mājas bet nu šobrīd kādas 50 jau vismaz būs noteikti, cik saprotu ražo savā fabrikā, atved uz vietas un saskrūvē, apdarina.

Autors: ...... (46.109.144.---)
Datums: 06/03/2013 18:36

cik var tirst par ērtumu, izdevīgumu un citiem aspektiem? šodien ērti, rīt slikti. aktuali sķiet esošais,tomēr tam ir sekundāra nozīme. nodokļi, alga, tas viss ir šķietams. dari tagad, kamēr vari! kamēr esi punķis uz drāts un prato, bērni aug. un kad izaugs, Tev apliecinās ka esi bijis punķis.

Autors: ingis (95.68.97.---)
Datums: 06/03/2013 21:54

Jā rbm minētā bankas atņemtā māja ir super piedāvājums - karkass par 170 TEUR! Turklāt šķūņa arhitektūra - pats vienkāršākais ko var uzcelt. Tādu pat gatavu par tādu cenu nepirktu... labākajā gadījumā, ja vieta izcila vēl par 60 TEUR varētu pirkt... reālāk par 40-50 TEUR būtu...
Viņi to NEKAD nepārdos:)

Autors: raihs (77.219.29.---)
Datums: 07/03/2013 00:18

Te tik daudz sarakstīts,ka es jau aizmirsu,ko tad autors vispār jautāja.Paskatījos. Un atcerējos,ka pirms pusotra gada pabeidzu būvēties,un 140m2 mājas izmaksas kopā ar zemi,un pat ar autora nīsto zālienu,bruģi un tūjām(kas vispār sastāda beigās diezgan lielu ciparu) izmaksāja precīzi viņa vēlamo summu. Līdz Daugavai 100m,līdz centram 15minūtes, pa ceļam 2 bērnudārzi,200m attālumā kursē autobuss,manai mājas dienas laikā nobrauc 2 mašīnas(jo blakus kaimiņam ir 2 mašīnas),kluss kā pāķos,putniņi čivina,šad tad pat kāda lapsa gar sētu novazājas.Grūti iedomāties labāku izvietojumu.Uz mājas kvalitāti netaupīju-izdarīju visu,kā vajag. Karoče-var iekļauties,un nav nemaz uz USu jāpārvācas

Autors: elmo (87.110.100.---)
Datums: 07/03/2013 08:05

Tad jau Katlene varētu būt. Bet galvenā problēma kādēļ slikti pārdodās varētu būt dažādās gaumes, stili. Stilu putra. Katrā vietā kaut kas nepieņemams. Pārdevējam liekas, ka labs stils un jātur cena, bet pircējs redz, ka kaimiņos visādas šausmas un zemi vērtē tādu vietu.

Autors: Ozolnieks (78.84.204.---)
Datums: 07/03/2013 20:06

Kāpēc Ozolniekos ir tik dārgi dzīvokļi?

Autors: raihs (213.101.213.---)
Datums: 07/03/2013 21:59

Mums nekad nesadzīvot ar krievu gaumi-visas tās cakas,karnīzes, kolonnas, arkveida logi,utt-tas viss šķiet viens vienīgs murgs,viņiem-baigi smuki. labi,ka vēl nav iegājies mājas krāsot debeszilos un dzeltenos toņos.Man kaimiņos tāda māja stāv-katru rītu zobus tīrot nevaru vien nobrīnītiem par tim dizaina murgiem.Tas arī baigi sadala pircējus-latvietis nepirks krieva celtu māju,un otrādi.Nevaru nepiezīmēt,ka mūsu(latviešu)māju dizaina stils viennozīmīgi pēc visiem kompozīcijas+krāsu salikuma likumiem ir par n-tajām galvas tiesām augstāks

Autors: specs (79.132.79.---)
Datums: 10/03/2013 16:33

ingis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Bezpajumtniek!
> Esi bijis ne pie tā cilvēka DNB:) Pēc tevis
> teiktā speriežot - 2 pelnītāji (teiksim 1500
> un 800 mēnesī) un trīs bērni, ja NAV kredītu
> un kredītkaršu (šis ir būtiski), varat paņemt
> ~190 TEUR kredītu ar maksājumu ~850 EUR/mēnesī
> (~600 Ls). Ar atlikušajiem 1700 Ls 5 cilvēku
> ģimenei (340 uz galviņu), jau nu būtu jādzīvo
> ĻOTI labi. Arī sporta pulciņi un Eiropas
> ceļojumi (ne 5*) sanāk.
>
> Nu fakts ir tāds, ka ir jāreķinās ar mājokļa
> izmaksām, kas sastāda līdz 1/3 no ienākumiem,
> bet tas ir normāli. Turklāt rēķini, ka ne viss
> tas aiziet izdevumos, arī pēc 25 gadiem tev būs
> jau izmaksāta māja ar savu vērtību. Turklāt
> ja tu šobrīd īrē, tad tev tik un tā ir
> izdevumi.
>
> P.S. ja vajag labu speciālistu DNB, raksti
> e-pastu, es iedošu kontaktus...

Lūk arī spilgts piemērs tam, ka cilvēks uzskata, ka 25gadus maksāt par māju programmu maksimums ir ok. Kat tad dzīvosi? Kā ar risku būt bez darba 6-12 mēnešus? Kas būs, kad celsies EURIBOR, tad 800Ls vietā var nākties maksāt 1100Ls. Un 1700Ls uz 5 cilvēku ģimeni, kas nepārtiek no lauku radu kartupeļiem un pusdienas neņem līdzi kastītē, nav nemaz nekāds kosmosa cipars. Kad bērniem sāksies maksas augstākā izglītība un tā jau būs pēc gadiem padsmit, kad sīkie beigs vidusskolu - Ko tad? Kā amīši to dara, ieķīlā māju atkārtoti?
Tāpēc jau arī cenas ir augšā, ja nopērkam māju, paņemam kredītu un atsakamies no teātra, kino, ceļojuma un restorāna apmeklējuma kaut vai tikai sievas dzimšanas dienā. Nekā personīga, tas tikai raksturo sabiedrības vērtību sistēmu.

Autors: Mrs.Buvniex (62.84.1.---)
Datums: 17/03/2013 08:06

Mans ieteikums ir rekonstrukcija/restaurācija 30-ajos celtai mājiņai Rīgā.
Piemēram, šis variants - tur gan jāskatās būvinženierim, bet varētu būt ļoti labi - tas ir Teika/Čiekurkalns, skola 200m, tramvajs 50m, tirgus 100m vai uz to pusi.
[www.ss.lv]

Jo pārdošanas objekts izskatās vecāks un šausmīgāks, jo labāk - īpaši, ja ir piemests ar gružiem gadiem ilgi. Galvenais - rūpīga izpēte/būvinženiera atzinums, nesasteigt pirkumu, un var končas iztaisīt.
Par šo neko nezinu - varbūt vajadzīgs buldozers; tikai ideja.

Autors: ... (95.68.97.---)
Datums: 18/03/2013 19:53

Vēl vari nopirkt šo [www.ss.lv] - pēc skata, celto no visa, ko varēja nospert citā stroikā:) Ja man būtu jāmin, tad šis pats ir bijis celtnieks...
Bet cena nevāja - par 120 TEUR:))

Autors: ints45 (87.110.148.---)
Datums: 18/03/2013 21:49

ha, ha, nevelti ir teiciens - muļķība vairojas ģeometriskā progresijā. Uz to Asaru projektu var vest arhitektūras studentus un rādīt cik daudz kļūdu var sataisīt mājā ar "vēzienu", bet bez projekta.
Ja kāds tur ievāksies, tad interesantākie būs ieskrējieni un izskrējieni pa ieejas durvīm sniega laikā, jo krītošais sniegs apdraud no divām plaknēm un nevāja augstuma!

Autors: Bezpajumtnieks (83.136.136.---)
Datums: 19/03/2013 22:18

To Asaru māju es jau esmu apskatījis dabā. Patiesi šedevrs. Ir daudz debilitātes paveidu un šī objekta cēlājam ir piemituši visi no tiem. Sākot ar ambīcijām uz senās Romas vaibstiem arhitektūrā ar 90to ķieģeļu piļu piesitienu, beidzot ar elpu aizraujošiem tehniskajiem izpildījumiem materiālu kokteilī. Tur jau tagad plaisā un šķiebjas konstrukcijas, utt. Bet šis ir karsts objekts tirgū, ekskursanti nākot bariem vien. Tā tirgonis sakās. Un tas lieliski ilustrē tēmas problemātiku.

Teikas variants ir puslīdz izskatāms, bet par vēlu. Bezpajumtnieks jau ir nolūkojis graustu, kur atstāt savus latus un nervus, vairāk kā tas būtu samērīgi.

Datums: 24/03/2013 13:48

Mājas problēmas risinājumu meklējumos vēl viens cenu vērojums.

Tātad - gatavās koka karkasu mājas - izzīdu visu info no tirgus kāds Latvijā vien ir pieejams.
Vietējo ražotāju čum un mudž gan ss.lv līmeņa, gan puslīdz solīdi kantori.
Ja kāds ir līdzīgos meklējumos, tad es tam aiztaupu trīs nedēļas laika un dodu īsceļu - somu māja.

Pašam par to bišķi škrobe. Mēs esam kokapstrādes lielvalsts un tas varētu būt labs Latvijas produkts ar augstu pievienoto vērtību un konkurētspējīgu cenu. Bet nav.

Cenas .lv ražojumiem ar Omatalo produkciju ir ļoti līdzīgas lai neteiktu, ka tādas pašas. Jā mēdz būt šķietami par m2 lētāk, bet tad tas lētums ir uz to, ka koka logi aizvietoti ar PVC, materiāli mazāk pārliecinoši utt. Savukārt projekta risinājumi (stils, dizains) vietējiem ir pilnīgi nebaudāmi, tieši tāpat kā www pārdošanas resursi. Visi sakās eksportējot un būvējam pa Skandināviju, bet atverot saitus šausmas vien rēgojas.

Ja kāds no latviešu ražotājiem te iemaldās, tad draudzīgs padoms no neiegūtā klienta - dabūjiet somu majas katalogu un nolieciet uz galda saviem pirmsrevolūcijas projektētājiem. Tad varbūt arī aizies tā lieta.

Jau iepriekš atvainojos, ja kādu patiešam labu projektu un ražotāju palaidu garām. Bet ja tā - tad mārketings jāuzlabo.

Autors: m. (81.198.30.---)
Datums: 24/03/2013 14:02

Buvē no salmiem > vietējais materiāls, energoefektivas sienas, atbalstīsi vietējo darbaspēku > [salmiunmali.lv]

Autors: aaaa (91.105.69.---)
Datums: 24/03/2013 17:02

Somu māja jau ir tikai siltināts karkass un logi/durvis, nekas vairāk. Pārējais tāpat ir jādara/jāorganizē pašam, tāpat kā visas citas karkasenes. Tos somu logus jau var atsevišķi nopirkt, man pašam tādi ir. Taisi no gāzbetona - sanāks noteikti lētāk, turklāt karkasenēm ir milzīgs mīnuss - mājas gala kvalitāte ir tieši atkarīga no visu mezglu pedantiskas iestrādes (pie mūsu darba kultūras - vai nu sģelai sam, vai mission impossible), siltināta gāzbetona gadījumā tas tā nav. Un noteikti sanāks arī lētāk.
Par projektiem runājot - pats savulaik pētīju Somu māju projektus - nu man gan tur nekas prātīgs neizlikās, iekštelpu plānojums visprātīgākais bija nošpikojams no internetā pieejamiem poļu tipveida projektiem. Gatavu projektu tu nepaņemsi, pašam viss ir jāizdomā - pie tam pats svarīgākais - pilnīgi viss - kur teļļuks stāvēs, kur būs rozetes, kur stāvlampa, kur dīvāns, cik liels un kāds, kur kompis un kur puķupods. Vēlmēm tad attiecīgi jāpiezīmē klāt iekštelpu plānojums. Saku no pieredzes un garantēju, ka pēc uzbūvēšanas tu teiksi 100% to pašu.

Datums: 24/03/2013 18:47

aaaa, somu māja, tāpat kā citas ir dabūjama arī komplektācijā "līdz atslēgai". Bet arī plikā rūpnīcas komplektā ir nianses, kvalitātē, konstrukciju proporcionalitātes harmonijas, utt. Tostarp arī mezglu punktīga nostrāde. Nav jau tā, ka vietējā ražojumā nevar dzīvot, bet ja reiz pērc gatavu produktu par pusdzīves kredītu, tad gribās tirgus labāko piedāvājumu. Un somu māja ir labāka. Un pat ja viņa nebūtu labāka, tad .lv ražojums vienkārši nedrīkst maksāt tikpat.

Gāzbetons ir ideāls pašbūvētāja materiāls, bet man kaut kā koka izstrādājumi tīk labāk. Nezinu kā to izskaidrot, bet es gāzbetona celtnes atpazīstu caur jebkuru apdari. Kaut kāda bloku uzspiestā augstumu, platumu un aiļu izmēru attiecība nāk līdzi tām celtnēm. Kocenei ir vairāk individualitātes.

Salmi jau tā pati karkasene vien ir. Vai pildrežģis. Tas der ja dzīvojam laukos ar lauku ritmu un lauku iespējām. Man bail, ka Rīgā aizbāzt rāmi ar salmiem būs dārgāk par vati.

Autors: aaaa (91.105.69.---)
Datums: 24/03/2013 19:06

Es kā pilntiesīgs karkasa mājas uzbūvētājs un īpašnieks varu droši teikt, ka otrreiz es celtu no gāzbetona un siltinātu ar vati. Un par 99% esmu gatavs teikt, ka tieši tāpat teiksi Tu pēc dažiem gadiem. Neuzķeries uz krāsainiem bukletiem, ko Tu šobrīd dari, es arī savulaik kārtīgi pētīju Somu māju, kaimiņos te vienu cēla. Ko līdz, ka paneļi ir kvalitatīvi, nodrošināt viengabalainu iestrādi ir praktiski neiespējami. Atceries, ka ar naglu tvaikizolācijas plēvē izdurts caurums izved no ierindas 1m2 vates siltinājuma. Tad lūk, somenei un citām gatavajām paneļi nāk atsevišķi, pa gabaliem, un starp tiem paliek šķirba. Turklāt atrast labu elektriķi, kas Somu mājā būs gatavs savilkt elektrību - gud lak, redzēju, kā te kaimiņos ņēmās. Un atceries - elektriķis tev plēvi visu krustu šķērsu sagraizīs, jo tur ir ārkārtīgi grūti kvalitatīvi savilkt vadus - tas, ko viņi raksta, ir pilnīgs fufels, lai parāda dzīvē tos paneļus un parāda, kur ir vadiem frēzējumi panelī - tādu nav! Reģipsī izgriezīs rimbuļus rozetēm un visu plēvi, kas tieši zem reģipša saplēsīs. Gāzbetons tādā gadījumā jau pats kā materiāls ir siltumizolējošs un nesošs, kamēr karkasniecei 1mm šķirba un caurums uz āru garantēts. Ai nu labi, dari kā gribi, bet pēc dažiem gadiem atnāc un pakomentē tepat forumā. Karkasnieci var celt kaut kur Zviedrijā, kur celtnieki tādas māk celt un kur elektriķis saprot, ka plēvē neko nedrīkst sabojāt - pie mums neviens principā un fundamentāli nesaprot ne tvaikizolācijas, ne hermētiskuma jēgu.
Un ļoti silti iesaku vai nu 1-stāvīgu, vai 2-stāvīgu, nekādus savietotos jumtus - to tev neviens un nekad kvalitatīvi nenosiltinās.

Datums: 24/03/2013 19:29

Somu māja ir noņemta no dienaskārtības, jo taisos iemantot graustu no pirmskara paštaisītiem betona blokiem un ķieģeļiem. Pēc esošo konstrukciju sagraizīšanas ar fleksi par labu 21.gs. plānojumam paliks robi, kurus es tomēr taisos aizpildīt un mūrus apsiltināt ar karkasa konstrukcijām. Iemesls vienkāršs - man ir bezmaksas galdnieka/namdara opcija. Koks arī piedos visādas kļūdas un neslogos vecus un padrupušus pamatus, kamēr ar manām amatiera roķelēm nepareizi sastiķēti dažādu materiālu mūrējumi man šķiet bailīgi.

Somu māja tika pētīta pa ceļam uz šo. Pat ja mums nepatīk karkasenes, paliek topika pamatproblēma - kāda mārrutka pēc latviešu hyundai maksā tikpat cik somu mercedes benz.

Autors: vecais2 (46.109.9.---)
Datums: 24/03/2013 23:35

Tāpēc,ka somu mercedes tik uz papīra izskatās pēc mercedes,jeb ko letiņu būvnieki dara skandināvijā,ja nevelk un ražo hujdai.

Pašreizējā: 8 no 10

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **      **        **   ******   **     ** 
 **     **  **  **  **        **  **    **   **   **  
 **     **  **  **  **        **  **          ** **   
 **     **  **  **  **  **    **  **          ** **   
 **     **  **  **  **  **    **  **    **   **   **  
 ********    ***  ***    ******    ******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727