UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 6 no 11
Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 05/09/2015 16:22

Aizgāja sazvērestības teorijas, bet āderes iestiga pāris gadsimtus atpakaļ pie senču prakses.

Starp citu mūsu senči pirms atklāja, ka zirgu var izmantot kā transporta līdzekli, tos lietoja tikai uzturā...

Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: Rx (85.10.211.---)
Datums: 05/09/2015 17:37

Nu gan salīdzinājums= ar sazvērestības teoriju....Loģika? Kas pret ko sazvēresto? Laikam prātīgāk būtu jāsalīdzina atteisms un ideālisma cīņa ar materiālismu. Līdz šim zinātnieki strīdās, jo nav mērinstrumentu.........Un zirgs (Equus) kā vienīgais zirgu ģints pārstavis nemaz tik vecs savā būtībā nav. Tas kļuva par mājas zirgu no Tarpāna (Equus ferus ferus)- mājas zirga senča, kas pierādīts ar DNS analīzēm.... Ēda Tarpānus! Tas tā, lai saprastu, ka katrs izteiktais apgalvojums ir apstrīdams.....jeb izsakot kādu tēzi, jabalstās uz faktiem.
Arī Strauss iebāž galvu smiltīs, un domā ka to neredz! Tas pats ar āderēm. Var jau bāzt.....bet tas neko nemaina. Vienīgi tam kas bāž....paliek vieglāk, jo viņš izveidojis savu teoriju un ir pārliecināts par to: Viss apkārt taču tumšs, tātad neko neviens neredz! Smaidiet, un labi būs. Ne man Jūs jāpārtaisa, ne zirgs jāpiesien, ja nav vēlēšanās, tad nav. Tādi nu mēs esam dažādi. Viens ar galvu smiltīs, otrs meklē krūmus kur paslēpties. Galvenais ir pašam sev būt skaidrībā, lai vieglāk gulēt. Paldies par diskusiju, jo ne pirmā, ne pēdējā. Nākotne priekšā. Un tad neatcerēsieties, ka bija tādas domas, spriedelēšana, jo "Visa teorija pelēka, mūžam zaļš tik prakses koks"-Gēte.

Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: khe (85.10.211.---)
Datums: 05/09/2015 20:06

Pat padomijas gados bija kautkāda filmele, kur rīkstnieks tuksnesī atrod ūdeni... Nu ir daudzas tās vecās mājas jocīgi iegrozītas pret ceļiem, pagalmiem. Kā to visu sagrupē un sakārto, nosauc - tas jau cits jautājums, bet esmu pārliecināts, ka āderu tīklojums pastāv un ietekme uz veselību no ilgstošas atrašanās uz tām ir. Man rada gabalam kautko rāda tā vica un noteikti zinu, ka suns tajos krustpunktos no laba prāta negulēs nekad, ābeles ātrāk iet bojā, bērni ļoti nemierīgi guļ un griežās gultā citā virzienā, nez kāpēc arī veca guļbūve, kur kādu laiku dzīvoju bija precīzi iegrozīta starp tām āderēm...

Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: v_t (85.10.211.---)
Datums: 05/09/2015 20:59

es ne par āderēm, bet par ekstrasensiem.
pirms vairākiem gadiem, slēpojot, pasēju vienīgo mašīnas atslēgu. dabūt jaunu baigais čakars - mašīna jāevakuē uz rīgu pie pārstāvja, tad jāgaida kamēr atsūta atslēgas no vācijas, tad meistars ieprogrammē čipu un tad tik var braukt.
tāpēc nolēmu meklēt pats. sievastēvam ir metāldetektors un to tad ņēmu talkā. izstaigāju visu trasi, bet atradu tikai dažus pudeļu korķus. tieši tajā laikā pilsētā bija darīšanas pazīstamam ekstrasensam, kurš pieklājības pēc piezvanīja apjautāties par dzīvi, telefona sarunā uzzināja par ķibeli un izsaucās palīdzēt.
ar vēdeklī izvērstām rokām viņš vēlreiz izstaigāja visu trasi un "uztaustīja" vēl čupu pudeļu korķu, cigarešu paku folijas un vēl visvisādus metāla priekšmetus, ko nebija sataustījis detektors.
man mute bija vaļā un es pats uz pauzes.
atslēgu neatradām, jo iespējams, ka to biju pasējis jau pa ceļam uz trasi, un uz ielas, uz trotuāra kāds to jau bija pacēlis.

kādi secinājumi no tā stāsta?
ja reiz cilvēks ir spējīgs zem 20 - 30 cm sniega sajust visādus sīkus metāla štruntus, tad āderu starojumu var sajust arī mazāk jūtīgs subjekts.

Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 07/09/2015 07:36

Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tāpat krāsnis un skursteņi un vilkme. Divi
> vienādi skursteņi un krāsns, viena uz "āderes"
> un otrā nē. Vilkme būs dažāda? Nebūs. Agrāk
> zirgu apglabāja zem pavarda...

Didzisp 01.03.2007 16:34 komentārā par skursteņiem rakstīja ko citu…


Rx Wrote:
-------------------------------------------------------
> Apsekojot senās mājas, guļbūves, rijas un
> t.t.t tiešām, skurstenis ir uz ūdens āderes
> krustpunkta!

Vai tad skurstenim nevajadzēja uguns āderes?


Rx Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tas tā, lai saprastu, ka katrs
> izteiktais apgalvojums ir apstrīdams.....jeb
> izsakot kādu tēzi, jabalstās uz faktiem.
> (..)
> Arī Strauss iebāž galvu smiltīs, un domā ka
> to neredz!

Strausi galvu smiltīs nebāž. Strausi apguļas un noliek kaklu un galvu uz zemes. Un dara viņi to nevis tāpēc, lai neredzētu, kas notiek apkārt, tādējādi uzskatot, ka kļūst neredzami, bet gan lai pa gabalu izskatītos pēc paugura. Kā zināms, arī citi savvaļas dzīvnieki maskējas. Un arī cilvēki attiecīgajos apstākļos to dara.

Tā jau ir ar tiem 2000 gadus veciem mītiem - vēl joprojām dzīvi…



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 07/09/2015 07:36, labojis binary.

Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 07/09/2015 09:39

Didža skursteņi acīmredzot tomēr nav vienādi - var atšķirties pamata hidroizolācija, var atšķirties iekšējā skursteņa virsma, var būt neblīvs un piesūkt gaisu un pats būtiskākais - koki, kores utml. Kad visu atmetīs nost, tad arī vaina atradīsies.

Vēl viena viela pārdomām. Man ir zemīte ar labību un citām monokultūrām. Ja būtu tīklojums, kurš ietekmē visu dzīvo, tad man un citiem uz lauka būtu rakstu zīmes. Bet jūs neticēsiet - pilnīgi nekā. Un nav tā, ka es tur garāmbraucot fočējos pie labības. Es tos laukus redzu gadiem. Ir protams dažas vietas, kur aug atšķirīgi - bet tiem ir pilnīgi citi iemesli, kuri redzami aršanas laikā. Monokultūru lauki ir kā milzīgs lakmusa papīrs uz kuras dažreiz pat var pamanīt kādu drenāžas trasi vai vecu ceļu. Bet tas ko jūs postulējat, tur nav. Un visos posmos - sēja, zelmenis, briedums un kūliens un ariens. Ņemam vērā, ka kultūras mainās - rapsis, labība, eļļas rutks utml.

Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 07/09/2015 09:42

Tātad uz 100ha lauka nekā nozīmīga nav bet uz 100m2 zem jumta ir šis un tas un vēl kaut kas ļoti spēcīgs. Pašsuģestija.

Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: Rx (85.10.211.---)
Datums: 07/09/2015 12:10

Jā, normāli skatoties neviens neko neredz. Ir jāzin, kā skatīties. Tas nav tā, ka te ir, te nav...Izmaiņas ir redzamas, ja esi tām gatavs. Tieši tāpat kā mēs neredzam to, kam smadzenes nav gatavas. Viens no vairāk teiktajiem piemeriem ir Kolumba amerikas atklāšana. Tiek minēts, ka indiāņi kuģus neredzēja, jo viņu smadzenes nebija nekad šādu bildi redzējušas. Attīstieties bez nolieguma , garīgi, iekšēji, meklējiet sevī, izziniet un ieraudzīsiet. Vajag gribēt un darīt. Noliegt ir visvieglākais ceļš, jo vairums cilvēku taču neredz...tātad nav! (?).

Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: Didzisp (85.10.211.---)
Datums: 07/09/2015 16:52

Vilnis_Radio, uz āderēm dažādāk reaģē gan dzīvnieki, gan augi. Kaķim patīk gulēt uz āderu krustpunkta, bet sunim ne. Tāpat ir ar augiem, vieni āderes jūt, citi nē. Ābele uz āderes nīkuļos, bet Ozolsm augs griezdamies. Arī dabīgā zālājā āderes var ieraudzīt, bet ne visur. Vārdu sakot, tas, ka labības lauks nav strīpains ir pilnīgi normāli. Ja runa par skursteņiem, tad dzimu un augu mājā, kur vasarā plīti iekurināt bija problēmas. Muterīte sešos no rīta bāza avīzes skurstenī, lai būtu vilkme. Tagad, savā mājā, vairākas dienas nekurinātu plīti, pusdienlaikā, pie +28 grādiem, var aizkurināt ar pirmo sērkociņu un nevienu dūmu neatsit atpakaļ. Ja netici, brauc ciemos. Nu ir tam āderēm savas spēks un atšķirās tas viena no otras. Tas, ka mēs nesaprotam, kā tas darbojas, vēl nenozīmē, ka nedarbojas. Labi, štrunts par āderēm, bet neviens zinātnieks nezin, kā darbojas magnēts. Jā, var nomērīt magnētisko lauku, tā stiprumu, var to izmantot saimniecībā, bet, kas notiek magnētā iekšā, ir tikai pieņēmumi.

Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: Argh (85.10.211.---)
Datums: 07/09/2015 17:06

suns vispār labprāt gulētu ar saimnieku kopā gultā, ja labs saimnieks un baro "ar desām". tāpat kā kaķi guļamrajonos drēgnā laikā guļ zem silta motora, neaktarīgi vai tas auto stāv uz āderes vai ārpus :D

Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: Mx (85.10.211.---)
Datums: 07/09/2015 17:19

Cilvēki ir dažādi, cits jutīgāks, cits kā "dzelsbetons", kuram vienalga ir vai nav āderes. Es tikai zinu, ka man fāters arī kādreiz ar drātīm varēja gan āderes gan kabeļus un trubas zem zemes "uztvert". Diemžel viņš nav izkopis šo rīkstnieka talantu (uztver, bet nezin kāda veida āderes tās ir), tapēc, ja varat man ieteikt kādu rīkstnieku Cēsu pusē, būšu pateicīgs (pēc tam interes pēc varēšu arī fāteri palaist pa lauku un varēs salīdzināt rezultātus).

Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 07/09/2015 17:35

Nu par magnētu labi pateici, tikai āderistu atšķirība no magnētisma un gravitācijas ir tāda, ka to nevar izmērīt, nevar izmantot saimniecībā, varbūtība nepārsniedz 50:50, bet ir zināms kas ir āderes un to pamatojums. Lūk tipiska pseidozinātnes pazīme. Astroloģijā tāpat - izmērīt nevar, pielietot nevar, bet aksioma ir varena.
Cilvēkiem patīk viegli uztveramas lietas, plaši interpretējamas, eksistenciālus jautājumus risinošas - tikai sorry, nākamais zināšanu līmenis pēc skolas jau prasa piepūli, nerisina eksistenciālos jautājumus utt. un tas daudziem nepatīk.
"Sarežģītu lietu risinājumi parasti ir vienkārši. Un tā nav patiesība" ir tāds citāts.

Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: Argh (85.10.211.---)
Datums: 07/09/2015 17:38

vēl jau paliek fakts, ka ģeoloģija/zemes magn. lauks nav pastāvīgi un attiecīgi āderēm jāmainās. gribētu dzirdēt argumentus/priekšlikumus, ko tad darīt... pārnest māju? pārbūvēt skrusteni?

ā, nu pariezi... sahāras tuksnesis atrodas uz milzīgas uguns āderes.
tas tak ir nonsense..

Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 07/09/2015 18:42

Argh, cilvēks, kas līdz sirmam vecumam "koda" ģeoloģiju, man apgalvoja ko citu - ģeoloģija ir gana pastāvīga, lai cilvēka mūža laikā āderes nemainītos. Nēnu OK, ja nokrīt meteorīds (vai kā nu viņus sauca) vai uzsprāgst atombumba, tad jā - tas izmaina lokālo ģeoloģiju tā, ka mainās arī āderes. Bet nu tādas lietas pie mums notiek salīdzinoši reti.

Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: Uldis_s (85.10.211.---)
Datums: 07/09/2015 21:34

Didzisp: par tiem ozoliem varētu būt arī mīts bez empīrikas. Ir teorija, ka sīļi zīlēm noliktavas ierīko āderu krustpunktos. Tādēļ arī vairākums uzdīgušo zīļu (ozolu), kam laimējies nesapūt zem radītāja ozola, atrodas uz āderēm. Sakarība ir, tikai ne cēloņsakarība.

Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: Rx (85.10.211.---)
Datums: 07/09/2015 22:45

Par ozoliem: Tie, ja aug uz āderes krustpunkta, var sasniegt gigantisku diametru, kas ir tik liels, kā āderu kruspunktā kopējā laukumā ievilkta riņķa līnija. Kad šāds diametrs sasniegts, ozols ...aiziet bojā!

Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 08/09/2015 00:39

Rx, varbūt tavā ticējumu vācelē ir arī kaut kas mūsdienām atbilstošāks par upurozoliem? Piemēram par metināšanu vai virpošanu uz āderēm? Varbūt misiņu virpojot aparāts jāpadzen nost no krustpunkta un savukārt metinot uz krustcelēm var ietaupīt argonu un iegūt nevainojamas šuves? Vai bioloģisko attīrīšanas iekārtu arī likt uz krustpunkta? Kur izvietot TV antenu un kā uzvedas rūteris.

Kaut ko mūsdienīgāku gribētos dzirdēt, jo savādāk kaut kā pārāk antīkas atklāsmes tavā repertuārā. Kuru gan mūsdienās interesē ozoli vai skursteņi.

Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: Zodčijs (85.10.211.---)
Datums: 08/09/2015 05:06

Kaut ko mūsdienīgu - varbūt vienreizējos plastmasas vai celulozes (kartona) traukus, karotes un dakšiņas....kolo- kolo - kolosāli (un ļoti vērtīgi).....vai ne?

Daudzus no mums ( bet laikam ne visus ) tie ozoli un skursteņi tomēr interesēs - un visai ilgi - varbūt pat mūžīgi mūžos....āmen...

Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: ETT (85.10.211.---)
Datums: 08/09/2015 08:44

Lai cik tas arī neliktos smieklīgi, bet ilgu gadu novērojumi praksē rāda, ka vislabākais signāls un tātad arī labākais antenas novietojums vecajās mājās ir virs tualetes. Tā sausā, vai laika gaitā pārveidotā slapjā bedre ir varen spēcīga ādere :) Un tas nav skatīts uz aci, bet mērīts ar mūsdienīgiem programmatoriskiem mērverķiem, pie kam novērojums attiecas uz diezgan plašu frekvenču joslu. Ko par to saka mūsdienu zinātne? :)

Re: āderes un to ietekme uz nesošām sienām
Autors: Rx (85.10.211.---)
Datums: 08/09/2015 09:57

Labi, varat palasīt, ( zinu, ka nelasāt...): Pirmkārt mazam ievadam, ko saprot ar Torsionu lauku te: [moscomeco.narod.ru]
Un tā kā "ādere" ir kautkas no tā, tad jālasa te: [wame.su]
Un būs Jums reālās izmaiņas metālos, pusvadītājos un c...materiālos. Nebūs ozoli un vēstures artefakti...

Pašreizējā: 6 no 11


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **        **        ********   ******** 
 **     **  **        **        **     **  **       
 **     **  **        **        **     **  **       
 ********   **        **        ********   ******   
 **         **        **        **         **       
 **         **        **        **         **       
 **         ********  ********  **         ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727