UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 7 no 13
Re: Viessmann katla regulēšana
Autors: Jānis Zomerfelds ()
Datums: 27/11/2016 15:22

Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Par dūmu atsitienu, ko min jaunākais. Ar smalku
> malku tas notiek pavisam vienkārši - T katlā ir
> pazemināta un notiek pastiprināta gaisa padeve,
> iekšā kurtuvē notiek atklāta degšana, T
> sasniedz 80 grādus un primārā gaisa klape ir
> praktiski ciet, bet kurtuvē ir palielināts
> daudzums ar gruzdošu materiālu, kuram gaisa
> atvērums ir nepieciešams kā pie 60 grādīga
> katla. Rezultātā mizlīga dūmošana un slāpst
> liesma, ik pa brīdim skābeklis izraisa haotisku
> iedegšanos kas izpaužas kā nelieli sprādzieni
> un tad dūmi skrien ārā pa visām iespējamām
> vietām, tajā skaitā pa primārā gaisa
> pieplūdi.
> Pretruna šajā stāstā ir tāda, ka katlā ir 80
> un pirmārā gaisa klape pievērta, bet faktiski
> vajag gaisa padevi kā pie 60 un vēl mazāk.
> Savukārt, ja pavērs gaisa padevi paaugstinātā
> režīmā, tad process būs vēl lielāks degs
> vienlaicīgi puse un vairāk no kameras tilpuma un
> būs tas pats stāsts kas pirmīt, tikai degs vēl
> trakāk. Tāda ir tā problēma.


Tāpēc ir jāpiegriež skābekļa padeve kurtuvē, lai nenotiek tik intensīva gruzdēšana. Tagad izskatās, ka skābeklis brīvi tiek klāt vairāk nekā vajag. (terciārais gaiss)

Re: Viessmann katla regulēšana
Datums: 27/11/2016 17:19

JZ - lūdzu beidz diletantiski runāt par lietām kuras nepārzini. Varbūt tev ir zināšanas par šķeldas katliem, bet par šīm ierīcem tev ir ļoti vāja nojausma.
1) Paskaidro lūdzu, ko tu esi domājis šajā katlā ar terciāro gaisu un kā tu viņu grasies regulēt, ja katlam ir tikai primārā un sekundārā gaisa padeves?
2) vai tavs ģeniālais padoms nozīmē, ka tu vienreiz veiksi gaisa padevju noregulējumu (uz smalko malku) vai arī sēdēsi katlam klāt un virināsi primārā un sekundārā gaisa padeves atkarībā no situācijas?

Tavs dieltntiskais slēdziens par to ka tagad gaiss tiek klāt vairāk nekā vajadzīgs aprobežojas neizpratnē, ka process noris tādēļ, ka pie zināma karstuma notiek vienkārši nekontrolēta paaugstināta deggāzu izdalīšanās, jo pagales ir smalkas un tam nav sakara ar skābekli. Šis process notiek bez skābekļa, Skābeklis ir nepieciešams lai to visu sadedzinātu pēc tam, turklāt lai tas būtu gazifikācijas process būtu nepieciešams nevis samazināts tevis izgudrotais terciārais gaiss, bet gan palielināts sekundārais gaiss un paaugstināta temperatūra. Normālām pagalēm šāda ķēdes reakcija nenotiek. Ar to arī principiāli atšķiras process ar normālu malku un smalku malku.

Re: Viessmann katla regulēšana
Autors: ggatis ()
Datums: 27/11/2016 18:48

dedzina pat sasmalcinātus zarus
[youtu.be]

Re: Viessmann katla regulēšana
Autors: Jānis Zomerfelds ()
Datums: 27/11/2016 19:07

Terciārais gaiss ir gaiss, kas nav ne primārais, ne sekundārais gaiss un to regulē ar mehāniskajiem regulatoriem. Kamēr ventilatori griežas, tikmēr viss ir bumbās. Pūš gaisu kurtuvē un pūš gaisu degkamerā. Visas radītās gāzes sadeg un tiek iegūts vajadzīgais siltums. Tik tālu viss ir skaidrs. Un darbojas neatkarīgi no pagaļu resnuma, garuma un formas.
Problēmas sākas, kad katls aiziet snaudā, jo ir 80 grādus sasniedzis. Ventilatori izslēdzas un skābekļa trūkuma rezultātā katls slāpst/nodziest (tā vajag notikt). Kas šo procesu traucē? Gaiss, kas nokļūst kurtuvē un turpinās intensīva gruzdēšana. Izdalās dūmgāzes, jo temperatūra ir un process neapstājas. Ik pa laikam notiek eksplozija, jo gāzes uzkarst kurtuvē un aizdegas. Un sprādziena rezultātā dūmus sit pa visām malām laukā.
Kā ierobežot šo gaisu (terciāro, jo tas nav ne primārais, ne sekundārais)? Tikai samazinot iespēju snauda laikā gaisam ar vilkmi iekļūt kurtuvē. Šajā gadījumā ir vismaz 6 vietas, kur regulēt gaisu. Padeves kurtuvē caur atverēm sienās (labā un kreisā mala), padeves uz degkameru (priekšējā un aizmugurējā) un abiem ventilatoriem, pieverot iesūces pusi. Vēl var regulēt ventilatoriem apgriezienus un snauda laika ieslēgšanās laika intervālu un ilgumu. Lomu spēlē katrs milimetra caurumiņš caur kuru var nevajadzīgais skābeklis tikt katlā.

Re: Viessmann katla regulēšana
Datums: 27/11/2016 20:03

Ārprāc! JZ.
Atveres sānos un sprauslā abas ir sekundārā gaisa padeves. Tu iesaki viņas aizbāzt ciet? :)) LAbs katla apgreids. Bija gāzģenerators, kļuva par pečku.
Kā tu domā regulēt ventilatoru apgriezienus? Es konkrēti nepārzinu Vīzmanu, bet es ir diezgan drošs, ka viņam ir asinhronais motors. Pat ja tu viņam piemontēsi frekvenču pārveidotāju, tev ir vajdzīgas smadzenes, kuras viņu vada pēc kaut kāda parametra. Kura? :) Nu labi, tu vispār tikai tāpat to pateici lai būtu ko teikt, jo reāli tā ir katla pārbūve.
Terciārais gaiss tātad tavā izpratnē ir gaiss, kurš vilkmes formā ienāk caur primārā un sekundārā gaisa atverēm. Ģeniāla doma. Terciārais gaiss būtu speciāls kanāls kas tam domāts un veic kaut kādu funkciju. Ir krāsnis kam tāds ir un tādas kurām nav. Šim tāda nav.
Tu taču apzinies, ka nobloķēt pilnībā gaisa pieplūdi ir reāli bīstami un to ne tikai nerekomendē darīt, tas ir aizliegts. Tā vispār ir fantastika ko tu runā. Es saprastu, ka tu iesaki bezjēdzīgus risinājumus, bet ieteikt dzīvībai bīstamu risinājumu ir vienkrāši noziedzīgi.
Kapēc vispār tavuprāt katlam ar 3t akumulatoru būtu jāatrodas snauda režīmā? Vari paskaidrot?

Re: Viessmann katla regulēšana
Autors: pip ()
Datums: 27/11/2016 20:24

Vilnim shii ir sirdsteema.

Re: Viessmann katla regulēšana
Datums: 27/11/2016 20:28

Gati, jā dedzināt var visu ko, bet tam atbilstošā iekārtā. Tavs katls domāts rupjai malkai. Tad kad tu sakrauj smalku malku, tavā krāvumā ir daudz spraugu, kurām pieplūst gaiss un tamdēļ tavs krāvums ir tendēts degt vienlaicīgi un malkas kamerā. Malkas kamerā tiešai sadegšanai ir jānotiek salīdzinoši maz. Lielas pagales šādu degšanu nepieļauj. Apakšā ir ogles, tiešā sadegšana ir minimāla un vairums pārvēršas deggāzē, kura sadeg sprauslā.
Vēl viens būtisks aspekts ar smalkumiem. Ja procesā veidojas liels daudzums maza izmēra ogles, tās nobloķē sprauslu un katls sāk klepot. Ja tu kurini lielas pagales, veidojas lielas ogles, kuras sabirstot sprauslā to nenobloķē. Visi šie aspekti nozīmē tikai vienu - atbilstoša izmēra malku un viss, tici, man viss, būs ideālā kārtībā. Tieši tam šis tavs ļoti labais katls ir domāts. Nevajag viņu dowgreidot, izmanto viņu pēc maksimuma un būs tev mazs malkas patēriņš, komforts un viss pārējais.
Var saprāta robežās piejaukt visādu drazu klāt un tas būtiski neietekmē katla darbību, bet tikai ar mēru.

Re: Viessmann katla regulēšana
Datums: 27/11/2016 20:30

Pip - ir sirdstēma, nenoliegšu. :) Man vienkārši sāp sirds, ka cilvēki nopērk tiešām labus katlus, bet izmanto kā kaut kādas buržuikas.

Re: Viessmann katla regulēšana
Autors: Jānis Zomerfelds ()
Datums: 27/11/2016 20:56

Jā, terciāram gaisam ir speciāli kanāli. Te tādu nav un tas nāk tad, kad ventilatori ir izslēgti. Gaisu ko novada konkrētās zonās, laikā un apjomā sauc par primāro un sekundāro. Ja rodas trešā vieta un veids, tad tas ir treciārais, jo citāda nosaukuma nav. Var jau izmantot vārdu vilkme.
Gaisa padevi pilnībā noslēgt nevar un par to ražotāji ir padomājuši. Neviens nevienam neko neliek aizbāzt, bet samazināt pa soļiem.
Ventilatora apgriezienus var regulēt ar jaudas % uzstādījumiem, un nekādu frekvenču pārveidotāju nevajag.
Tas, ka 60 kW aizmieg tik ātri, es šobrīd izskaidroju ar "balansieri", kas neļauj pilnā apjomā noņemt no katla siltumu, jo mazajā lokā nepietiek karstā ūdens ar ko jaukt atpakaļgaitu. Jāpārbauda filtrs vai tas nav ciet. Un Kvs termovārstam nav zināms. Sūknis 3 t apgroza stundā bez emocijām. Kurtuve 310 litru, tur var pašu velna vecmāmiņu iekraut un vēl bišku, lai uzsildītu visu ko vajag un vēl paspēt aizmigt. Alksnis viens no vislabākajiem kurināmajiem, jo mitrums un blīvums ir ideāls.

Re: Viessmann katla regulēšana
Datums: 27/11/2016 21:38

JZ. Vārdu terciārais tu vienkārši lieto nevietā. Terciārais gaiss parasti ir vilkmes krāsnīm, kur ir problēmas ar pilnīgu sadegšanu. Šeit terciārais vienārši nav vajadzīgs, jo ir piespiedu padeve sekundārajam. Šeit ir tikai primārais un sekundārais neatkarīgi no tā vai tas ir piespiedu vai vilkmes balstīts. Nav tādas definīcijas kuru tu mini. Teorētiski var būt kaut 5 gaisa kanāls. Tāpēc ja gribi gudri izteikties, tad lieto pareizus terminus nevis blefo.
Samazināt pa soļiem nozīme daļēji aizbāzt? :))
Kādus % tu domā? Vai nu ventilators ir ar vadāmiem apgriezieniem vai arī tas atrodas on - off režīmos. Citu variantu nav. Ja šim katlam ir on-off, tad par % tu vari aizmirst. Ņem vērā, ka tāds gadžets kā maināmo apgriezienu ventilators ir paliela ekstra un maksā naudu. Šis ir budžeta katls. Nav jēga budžeta katlam no dārga ventilatora ja tam nesekoservo padeves uz gaisu, lambda zonde un kontrolielirs. Šeit ir tikai elektronisks displejs un pāris releji un on-off ventilatori.
Ja visas caurules ir normā un šeit izskatās ka ir, tad nekāda aizmigšana nenotiek pie normālas malkas!
Litrāžai kamerai nav nozīme, jo tā deg pakāpeniski pie normālas malkas. Bet ja iekrauj tādā skalus, tad jā, sorrī - tam tā nav paredzēta.
Īsāk sakot mēs nonākam pie punkta, ka jāregulē ir tas ko ražotājs tam ir radījis un tam ir radīti 3 parametri - max t, prim un sek gaiss. Viss.

Pašreizējā: 7 no 13


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **          *******   **     **  **     **   *******  
 **    **   **     **  ***   ***  ***   ***  **     ** 
 **    **   **         **** ****  **** ****  **        
 **    **   ********   ** *** **  ** *** **  ********  
 *********  **     **  **     **  **     **  **     ** 
       **   **     **  **     **  **     **  **     ** 
       **    *******   **     **  **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727