building.lv skaitļos

Lietotāji online66
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
Ēku celtniecība : building.lv

Ēku celtniecība

Aicina pieteikties konkursam "Isover energoefektivitātes balva 2008"

Aicina pieteikties konkursam "Isover energoefektivitātes balva 2008"

ISOVER izsludina konkursu "ISOVER ENERGOEFEKTIVITĀTES BALVA 2009", kura mērķis ir apbalvot Eiropas inovatīvākos energoefektivitātes celtniecības un renovācijas projektus.

D-Miltenberg: Ar izglītību un pētniecības darbu saistītu ēku celtniecības darbi

Īss līguma vai iepirkuma(-u) apraksts: Fachklassenausstattung fest.
Ekonomists: Gaismas pils ASV izmaksātu par 68 miljoniem latu mazāk nekā Latvijā

Ekonomists: Gaismas pils ASV izmaksātu par 68 miljoniem latu mazāk nekā Latvijā

Gaismas pils ASV izmaksātu par 68 miljoniem latu mazāk nekā Latvijā, kas liecina par izšķērdību bibliotēkas būvniecībā un konkurences trūkumu, portālam Apollo.lv raksta ekonomists Kristaps Bergmanis.
Jaunās industriālās ražotnes Latvijā - 2008. gada pārskats

Jaunās industriālās ražotnes Latvijā - 2008. gada pārskats

Pašlaik daudz runājam par faktu, ka palielinājies to uzņēmumu skaits, kuri pieteikuši maksātnespēju, bet maz uzsveram, ka šogad Latvijā ir atvērtas daudzas jaunas, modernas ražotnes, ziņo "Komersanta Vēstnesis".

Būvmateriālu ražotājs STEICO sadarbībā ar EJA Grupa rīko semināru karkasa ēku būvniekiem!

STEICO AS, tika izveidota 1964 gadā. Kompānija ir viens no tirgus līderiem, kas ražo augstas kvalitātes un videi draudzīgus būvmateriālus no koksnes un kaņepju šķiedrām.
Vēl 14 miljoni latu no SEB dzīvojamo ēku būvniecībai Rīgā

Vēl 14 miljoni latu no SEB dzīvojamo ēku būvniecībai Rīgā

«Pēdējo mēnešu laikā esam noslēguši sadarbības līgumus par finansējuma piešķiršanu vairāk nekā 14 miljonu latu apmērā dzīvojamo māju celtniecībai,» norāda SEB bankas valdes loceklis, viceprezidents lielo klientu apkalpošanā Kaspars Dēliņš.

Nodos ekspluatācijā pirmo māju pašvaldības dzīvojamo ēku kompleksā Lubānas ielā

Ceturtdien, 13. novembrī plkst. 11.00 tiks nodota ekspluatācijā pirmā māja pašvaldības dzīvojamo ēku kompleksā Pļavniekos, Lubānas ielā 129.

Dabas lieguma apbūve liek grozīt galveno būvniecības likumu

Sabiedriskajā apspriešanā būvētāji pieteica trīs ēkas, Valsts vides dienestā (VVD) saskaņoja septiņas, bet uz Cēsu rajona būvvaldi devās jau ar ieceri Gaujas nacionālā parka (GNP) dabas liegumā Ķiržu ezers būvēt 10 ēku.

Svinēs spāru svētkus dzīvojamai ēkai Lubānas ielā

Pirmdien, 27. oktobrī plkst. 12.00 tiks svinēti spāru svētki trešajai ēkai topošajā pašvaldības dzīvojamo māju kompleksā Lubānas ielā 129.

Uzsāk projektu par pieredzes apmaiņu energoefektivitātes pasākumos

Rīgas domē (Rātslaukums, 1) no 21. līdz 23. oktobrim notiek starptautiskā projekta "No Igaunijas līdz Horvātijai: saprātīgi enerģijas taupīšanas pasākumi pašvaldībās Centrālās un Austrumeiropas valstīs" (From Estonia till Croatia: Intelligent Energy Saving Measures for Municipal housing in Central and Eastern European Countries) konsorcija dalībnieku ...

Būvniecības izmaksas trešajā ceturksnī Latvijā pieaug vidēji par 13,9%

Šogad trešajā ceturksnī būvniecības izmaksas Latvijā pieaugušas vidēji par 13,9% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, aģentūra BNS uzzināja Centrālajā statistikas pārvaldē.
Notiks starptautiskā projekta "No Igaunijas līdz Horvātijai: saprātīgi enerģijas taupīšanas pasākumi pašvaldībās Centrālās un Austrumeiropas valstīs"  seminārs

Notiks starptautiskā projekta "No Igaunijas līdz Horvātijai: saprātīgi enerģijas taupīšanas pasākumi pašvaldībās Centrālās un Austrumeiropas valstīs" seminārs

Rīgas domē no 21. līdz 23. oktobrim notiek starptautiskā projekta "No Igaunijas līdz Horvātijai: saprātīgi enerģijas taupīšanas pasākumi pašvaldībās Centrālās un Austrumeiropas valstīs" konsorcija dalībnieku sanāksme - seminārs, kas veltīts projekta uzsākšanai.
Noslēgusies Mālpils muižas rekonstrukcija

Noslēgusies Mālpils muižas rekonstrukcija

Pēc divu gadu ilgiem būvdarbiem pabeigta 18. gs. celtās Mālpils muižas Kungu mājas rekonstrukcija. Mālpils muiža ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, kas atjaunots, maksimāli saglabājot tā vēsturisko, klasicisma stilam raksturīgo arhitektonisko veidolu. Muižas rekonstrukcijā ieguldīti vairāk nekā 3 miljoni latu.

Izstādes "Māja. Dzīvoklis 2008" jaunumi

Izstādē "Māja. Dzīvoklis 2008", kas notiks no 16. līdz 19. oktobrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Latvijas un ārvalstu kompānijas piedāvās jaunus risinājumus iekštelpu remontam un labiekārtošanai, kā arī šobrīd tik aktuālajiem alternatīvas apkures risinājumiem. Piedāvājam iepazīties ar dažiem no tiem.  
Inovatīvs risinājums lētākai, ātrākai un ērtākai būvniecībai

Inovatīvs risinājums lētākai, ātrākai un ērtākai būvniecībai

SIA "RST SKRŪVPĀĻI" 2007.gada vidū uzsāka jauna produkta (SKRŪVPĀĻU) realizāciju Latvijas tirgū ar kuru pasaules būvniecības nozare jau ir pazīstama vairākus gadu desmitus. Jaunais produkts atrisina un atvieglo daudzu būvnieku darbu, tā ir sensācija celtniecības nozarē, kas ļauj ietaupīt līdzekļus un laiku, ...

Notiks starptautiska konference "Atjaunojamo energoresursu izmantošanas iespējas un šķēršļi"

Š.g. 31.oktobrī Rīgā, viesnīcas "Konventa sēta" telpās Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūra rīko starptautisku konferenci "Atjaunojamo energoresursu izmantošanas iespējas un šķēršļi". Tās mērķis ir attīstīt ilgtspējīgu videi draudzīgu būvniecību un ...
Akmens pikantais valdzinājums

Akmens pikantais valdzinājums

Akmens izsenis jau iekarojis stabilu viskvalitatīvākā būvmateriāla reputāciju. Mūsu platuma grādos cietokšņi no milzu laukakmeņiem tika celti jau viduslaiku rītausmā, un daudzās valstīs šādas citadeles saglabājušās vēl šobaltdien.

Būvfirma "RBSSKALS" pērn strādā ar 22,66 miljonu latu konsolidēto apgrozījumu

Būvfirma "RBSSKALS" pērn strādāja ar 22,66 miljonu latu konsolidēto apgrozījumu, kas bija par 1,6% mazāks nekā 2006.gadā, savukārt kompānijas peļņa bija 1,154 miljoni latu, pretstatā 101,1 tūkstoša latu zaudējumiem gadu iepriekš, liecina datubāzē "Lurosft" publiskotais finanšu gada pārskats.
Vai melns ir melns?

Vai melns ir melns?

Latvijā pagaidām vēl nepastāv vienots, oficiāli ar likumu apstiprināts standarts, kurā skaidri un precīzi būtu definēti četri sarunvalodā populārie termini – "melnā", "pelēkā", "baltā", "pilnā" apdare. Taču tas nav liedzis šos terminus izmantot oficiālajos īpašuma pirkuma līgumos un pē...
Ekspluatācijā nodota pirmā jaunbūve Rīgas centrā

Ekspluatācijā nodota pirmā jaunbūve Rīgas centrā

Attīstītājs "Modern City" septembra beigās ekspluatācijā nodeva unikālo septiņstāvu namu Miera ielā 59/61. Tas ir pirmais daudzdzīvokļu jaunbūves projekts Rīgas centrā, kas šogad ver durvis jaunajiem saimniekiem.

PBLC izvēlas labākos risinājumus

Kompānija PBLC kopš savas darbības uzsākšanas pastāvīgi ir starp būvniecības nozares līderiem, tās sasniegumu sarakstā ir virkne objektu kuri raksturo Latvijas mūsdienu arhitektūras virzību un izaugsmi.

Atklās 152. bērnudārza piebūves ar peldbaseinu un grupu telpām

Pirmdien, 29. septembrī plkst. 12.00 Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks Rīgas 152. pirmsskolas izglītības iestādē (Juglas ielā 1b) atklās bērnudārza piebūves ar peldbaseinu un grupu telpām.
Jaunais "Škoda" autocentrs izvēlas H+H gāzbetonu

Jaunais "Škoda" autocentrs izvēlas H+H gāzbetonu

Šī gada decembrī plānots atklāt jauno "Škoda" autocentru Kleistu ielā 31, kur ēkas karkasa būvniecībai plaši tika izmantots kompānijas "H+H Baltic" piegādātais jaunākās paaudzes šūnveida gāzbetons.

Novecojušās pasta ēkas vietā būs kvalitatīvs funkcionāls darījumu centrs

Šā gada 18.augustā plkst. 17.00 Rīgas Latgales priekšpilsētas izpilddirekcijā, Rīgā, Daugavpils ielā 31 notika jaunā darījumu centra projekta prezentācija, kuru paredzēts būvēt bijušās Latvijas Pasta centrālās ēkas Stacijas laukumā vietā. Iecere zemesgabala apbūvei tika izvēlēta arhitektūras konkursā, ko organizēja Latvijas Arhitektu savienība. Darījumu centru ...
Starptautiskā konferencē iepazīstinās ar Enerģiju2 -profesionāliem enerģijas taupīšanas un ražošanas risinājumiem ēku būvniecībā

Starptautiskā konferencē iepazīstinās ar Enerģiju2 -profesionāliem enerģijas taupīšanas un ražošanas risinājumiem ēku būvniecībā

Š. g. 11.septembrī plkst. 15.00, Rīgā, Sapņu Fabrikā, (Lāčplēša ielā 101), starptautiskā konferencē Schüco iepazīstinās ar koncepciju Enerģija2, kas piedāvā profesionālus enerģijas taupīšanas un ražošanas risinājumus. Enerģija2 ir būtisks pavērsiens ēku būvniecībā.