building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
Ēku celtniecība : building.lv

Ēku celtniecība

Rātsnamu rīdzinieki varēs apmeklēt reģistrējoties

Rātsnamu rīdzinieki varēs apmeklēt reģistrējoties

Rīgas iedzīvotājiem, lai apmeklētu jauno Rātsnamu, būs jāreģistrējas un jāizņem caurlaides, šodien žurnālistus informēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kreituss.

Tirgus apstākļi ir labvēlīgi dzīvojamo māju celtniecībai

Intervija ar SIA "AUGSTSKOLA PLUS" direktori Laimdotu Šnīderi.
SIA "Algol-Latvija" piedāvā

SIA "Algol-Latvija" piedāvā

Silāni ir silīcija organiskie savienojumi, kas tiek izmantoti celtniecības materiālu, ēku, tiltu un citu konstrukciju ilglaicīgai aizsardzībai no ūdens iedarbības. Reģistrētie pētījumi rāda, ka, teiksim, tilta konstrukciju efektīva aizsardzība ilgst 15 un vairāk gadu.

Namdari pulcējas starptautiskā konferencē "Guļbūve Latvijā 2003"

Lai gūtu pieredzi guļbūvju un koka būvju ražošanas segmentā, gan piedaloties tehniskajos un informatīvajos semināros, gan apmeklējot izbraukuma objektus, šodien un rīt, 4.oktobrī, starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā tiek organizēta starptautiska konference "Guļbūve Latvijā 2003".
Neredzot citu risinājumu, būvnieki gatavi tiesāties

Neredzot citu risinājumu, būvnieki gatavi tiesāties

Nu ir jau 2003. gada septembris un lietas praktiski nav virzījušās uz priekšu. Būvnieki joprojām vēlas panākt savu, Iekšlietu ministrija spītīgi turas pie saviem piedāvājumiem.

Valdība apstiprina būvnormatīvu ēku apkures un ventilācijas sistēmu ierīkošanai

Ministru kabinets šodien pieņēma būvnormatīvu, kas nosaka prasības dzīvojamo un publisko ēku apkures, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas sistēmu projektēšanai un ierīkošanai.

Namdari pulcēsies starptautiskā konferencē "Guļbūve Latvijā 2003"

Lai gūtu pieredzi guļbūvju un koka būvju ražošanas segmentā, gan piedaloties tehniskajos un informatīvajos semināros, gan apmeklējot izbraukuma objektus, 3.oktobrī un 4.oktobrī starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā tiek organizēta starptautiska konference "Guļbūve Latvijā 2003".

Zāļu reģistra arhīvu piedāvā celt līgumsabiedrība "Būve Onikss Cēsu specceltnieks"

Valsts Zāļu aģentūra (VZA) ir izvēlējusies jaunās arhīva ēkas celtnieku - tas būs līgumsabiedrība "Būve Onikss Cēsu specceltnieks". Būvuzņēmējs izvēlēts pēc tam, kad atklātā konkursa uzvarētājs atteicās slēgt līgumu ar VZA.

Atklāj Stacijas laukuma jauno pulksteni

Šodien Rīgā tiks atklāts Stacijas laukuma jaunais pulkstenis. Līdz ar pulksteni tiks atklāta arī tirdzniecības centra "Origo" otrā kārta.

Ekspluatācijā nodota dzīvokļu un biroju kompleksa "Torņkalna pakavs" 1. kārta

Piektdien, 29. augustā, svinīgā pasākumā ekspluatācijā tika nodota "Torņkalna pakavs" pirmā ēka. Līdz šim 10 gadus nepabeigtā ēka bija stāvējusi neskarta.

Rīgas domē radusies ideja atļaut vērienīgu iekšpagalmu apbūvi

Rīgas domes pilsētas attīstības departaments tuvākajos mēnešos izstrādās iekškvartālu apbūves noteikumus, paredzot daudz skaidrāku un brīvāku māju iekšpagalmu apbūvi Rīgas mikrorajonos. Pašvaldība cer, ka līdz ar to uzņēmēji tuvākajos trijos gados Rīgā uzcels 25-50 ...

Zāļu aģentūra par 300 000 latu cels arhīva ēku

BO VAS "Valsts zāļu aģentūra" (VZA) saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) prasībām plāno uzsākt jaunas arhīva ēkas būvniecību Rīgā, Jersikas ielā 15. Tā nepieciešama zāļu reģistrācijas dokumentu glabāšanai. Ēkas būvniecības izmaksas varētu būt ap 300 000 latu.

Pirmajā pusgadā izsniegtas 54 būvatļaujas viesnīcu celtniecībai

Šī gada pirmajos mēnešos būvvaldes izsniegušas 54 būvatļaujas jaunu viesnīcu un citu īslaicīgas apmešanās ēku būvniecības uzsākšanai ar kopējo platību 16 119 kvadrātmetri, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Rīgā atklās Stacijas laukuma jauno pulksteni un tirdzniecības centra "Origo" otro kārtu

Nākamnedēļ, 4.septembrī, Rīgā paredzēts atklāt Stacijas laukuma jauno pulksteni, kā arī tirdzniecības centra "Origo" otro kārtu, liecina projekta realizētāja "Linstow Varner" sniegtā informācija.

Šonedēļ ekspluatācijā nodos dzīvokļu un biroju kompleksa "Torņkalna pakavs" pirmo kārtu

Piektdien, 29. augustā, SIA "Augstskola plus" ekspluatācijā nodos daudzdzīvokļu un biroja ēku kompleksa "Torņkalna pakavs" pirmo kārtu, aģentūru LETA informēja SIA "Augstskola plus" mārketinga un komunikāciju projektu vadītāja Inga Baltiņa.

Prokuratūra nesaskata likumpārkāpumus Liepājas policijas ēkas būvniecībā

Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departaments, izskatot iekšlietu ministra Māra Gulbja lūgumu izvērtēt laikrakstā "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA) jūlija sākumā publicēto informāciju saistībā ar Liepājas policijas ēkas celtniecību, nav saskatījis likumpārkāpumus un līdz ar ...
Vairāku līmeņu izglītības iespējas

Vairāku līmeņu izglītības iespējas

Izglītības iespējas būvniecības nozarēs Latvijā ir samērā plašas un sazarotas, ietverot kopumā 5 līmeņus.

Republikas laukuma daudzstāvu garāžu ieskaus biroju komplekss

Uzņēmums "Augstceltne" Rīgā, Republikas laukumā 2, nākamgad plāno uzsākt četru septiņu stāvu biroju un administratīvo ēku celtniecību, aģentūru LETA informēja "Augstceltnes" Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Sandra Bumbiere.

Nacionālās bibliotēkas projekta realizācijai nākamgad paredzēts tērēt Ls 5,49 miljonus

Gunāra Birkerta izstrādātā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta realizācijai nākamā gada valsts budžetā paredzēts atvēlēt Ls 5 488 000, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas (KM) preses sekretāre Gundega Blumberga.

"Skonto būve" gatava meklēt risinājumu par IeM administratīvā kompleksa būvniecību

Būvuzņēmums "Skonto būve" vēl nav informēts par Iekšlietu ministrijas (IeM) ierosinājumu Rīgā, Gaujas ielā 15, būvēt nevis četras ēkas, kā to paredz esošais projekts, bet tikai Valsts policijas ēku. Taču uzņēmums ir gatavs iepazīties ar to un kopā ar pasūtītāju meklēt ...

Nacionālas bibliotēkas būvniecību joprojām kavē nesakārtotais zemes jautājums

Latvijas Nacionālas bibliotēkas (LNB) būvniecību joprojām kavē nesakārtotais zemes jautājums, šodien atzīts LNB projekta īstenošanas uzraudzības padomes sēdē.