building.lv skaitļos

Lietotāji online60
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
Ēku celtniecība : building.lv

Ēku celtniecība

Jauns raidījums par celtniecību Latvijas Radio 2

No jaunā gada Latvijas Radio 2 ēterā skanējumu sācis jauns izglītojošs raidījums par būvniecības lietām "No pamatiem līdz jumtam".

Jaunumi grīdu ierīcībā

Līdz šim apjomīgajā dzīvokļu un privārmāju sektorā dominēja grīdu sistēmas, kuras tika būvētas uz koka konstrukcijām.

Jaunumi grīdu ierīcībā - mobili konstruktīvie risinājumi

Bez tam arī pircējs vairs akli neuzticas piedāvājumam, jo kļuvis izvēlīgāks un gudrāks, pateicoties pieejamajai informācijai.

Sākta dzīvojamā kompleksa būvniecība Brīvības ielā, Juglā

Uzņēmums "YIT celtniecība" sācis pirmās daudzdzīvokļu mājas būvniecību dzīvojamā kompleksā kādreizējā "Neste" degvielas uzpildes stacijas vietā Brīvības ielā 386, aģentūru LETA informēja "YIT celtniecība" Nekustamā īpašuma nodaļas direktors Ģirts Granāts.

Rīgas dzīvojamo māju pirmo stāvu rosina rezervēt bērnu un jauniešu centriem

Rīgā turpmākajos gados daudzdzīvokļu māju telpas pirmajā stāvā varētu rezervēt bērnu un jauniešu centriem, paredz Rīgas attīstības plāns 2006.-2018.gadam.

"Hill International Inc." izstrādājusi Latvijas Nacionālās bibliotēkas skiču projektu

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būves vadības kompānija "Hill International Inc." ir izstrādājusi jaunās LNB ēkas skiču projektu, aģentūru LETA informēja LNB projekta biroja sabiedrisko attiecību speciālists Rolands Puhovs.

Atbalsta 1,8 hektāru zemes Bukaišu ielā pārdošanu "Rīgas piena kombinātam"

Rīgas domes Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komiteja šodien atbalstīja 1,8 hektāru zemes Bukaišu ielā 3 pārdošanu "Rīgas piena kombinātam", uz kuras plānots būvēt siera ražotni.

Pēc pusotra gada pārtraukuma skatīs strīdu starp arhitektu biroju un ĀM par vēstniecības ēku Kopenhāgenā

Rīgas apgabaltiesa ceturtdien, 16.decembrī, pēc pusotra gada pārtraukuma paredzējusi izskatīt strīdu starp arhitektūras un būvniecības firmu SIA "Arhitektonika" un Ārlietu ministriju (ĀM) par Ls 47 434 autortiesību kompensācijas un zaudējumu piedziņu, kas saistīta ar Latvijas vēstniecības ēkas būvi Kopenhāgenā.

Dzīvojamā, tirdzniecības un biroju ēku kompleksā "Panorama Plaza" ieguldīs 50 miljonus eiro

Latvijas un Turcijas kopuzņēmums "Latmes Building" dzīvojamā, tirdzniecības un biroju ēku kompleksa būvniecībā Rīgā, Ventspils un Lielirbes ielas stūrī, ieguldīs 50 miljonus eiro (34,6 miljoni latu), aģentūra LETA uzzināja uzņēmumā.

Koncertzāli Rīgā būvēs uz AB dambja, laikmetīgās mākslas muzeju - Andrejsalā

Jaunā akustiskā koncertzāle Rīgā tiks būvēta uz AB dambja, bet laikmetīgās mākslas muzejs - Andrejsalā, pārbūvējot šim mērķim bijušās termoelektrocentrāles ēku.

Augstceltnē Ķīpsalā plānots ierīkot 160 dzīvokļus

Āgenskalna līča krastā Ķīpsalā iecerētajā dzīvojamajā augstceltnē plānots ierīkot 160 dzīvokļus, kuru cena atkarībā no stāva un izvietojuma būs no 1800 līdz 3500 eiro (no 1246 līdz 2422 latiem) par kvadrātmetru, šodien preses konferencē informēja projekta īstenotāji.
Orlands  elastīgi reaģē uz tirgus pieprasījumu

Orlands elastīgi reaģē uz tirgus pieprasījumu

Intervija ar būvfirmas "Orlands" direktoru Jāni Pulli.

AT Senāts kopsēdē izskatīs lietu par būvatļaujas anulēšanu ēkai Rīgā, Gaismas ielā

Augstākās tiesas (AT) Senāta Administratīvo lietu departaments šodien nolēmis nodot izskatīšanai kopsēdē lietu, kurā apstrīdēts Valsts būvinspekcijas lēmums apturēt dzīvojamās mājas celtniecību Rīgā, Gaismas ielā 37, aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.
SIA "ALGOL CHEMICALS" piedāvā

SIA "ALGOL CHEMICALS" piedāvā

Silāni ir silīcija organiskie savienojumi, kas tiek izmantoti celtniecības materiālu, ēku, tiltu un citu konstrukciju ilglaicīgai aizsardzībai no ūdens iedarbības. Reģistrētie pētījumi rāda, ka, teiksim, tilta konstrukciju efektīva aizsardzība ilgst 15 un vairāk gadu.

Nākamā gada rudenī paredzēts pabeigt Liepājas jaunās policijas ēkas būvniecību

Nākamā gadu rudenī paredzēts pabeigt Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldes jaunā administratīvā korpusa būvniecību, - jaunbūves spāru svētkos sacīja Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldes priekšnieks Arturs Vaiteiks.

IZM un SIA "Ķeizarmežs" strīdā par nomas parāda piedziņu panāk mierizlīgumu

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un SIA "Ķeizarmežs" strīdā par Saulesdārza nomas parāda piedziņu ir panācis mierizlīgumu.

Sākta jaunas ēkas celtniecība Grēcinieku ielā pie Sv. Pētera baznīcas

Uzsākta jaunas dzīvojamās un veikalu ēkas celtniecība Vecrīgā, Grēcinieku ielā, pie Sv. Pētera baznīcas, aģentūru LETA informēja SIA "Re^amp;Re" pārstāve Mārīte Straume-Cerbule.

10 aplami uzskati par dakstiņiem

Kopš laika, kad cilvēks atklāja māku apdedzināt mālu, nekas cits, kā vien mērķtiecīga evolūcija nav bijis vajadzīgs, lai nonāktu pie arī mūsdienās labi pazīstamiem mākslīgi veidotiem noteiktas formas māla jumta segumiem jeb dakstiņiem.

Nesošo konstrukciju izbūve ar AEROC EcoTerm un Classic blokiem

Iepriekšējā "DIY Lietpratējs" numurā runājām par AEROC Element starpsienu plātnēm, to izmantošanas un būves kārtību. Tagad pievēršamies nesošo konstrukciju izbūvei, kas veicamas kā ar Classic, tā arī EcoTerm blokiem.

Sākas arhitektu seminārs par koncertzāles un Laikmetīgās mākslas muzeja skiču projektu

No šodienas līdz 30.oktobrim notiks Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta un Kultūras ministrijas kopīgi organizētais starptautiskais arhitektu seminārs, kurā iecerēts pieņemt lēmumu par koncertzāles un Laikmetīgās mākslas muzeja ēku optimālāko pilsētbūvniecisko novietojumu.

Rīgas domnieki lemj par Okupācijas muzeja ēkas maiņu pret Rīgas Krievu drāmas teātra ēku

Domes lēmumprojekts paredz piekrist bez atlīdzības nodot valsts īpašumā Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošo nekustamo īpašumu Rīgā, Latviešu strēlnieku laukumā 1, kur atrodas Okupācijas muzejs.

Lidostas "Rīga" Ziemeļu termināļa rekonstrukcija izmaksās 5,5 miljonus latus

"Starptautiskās lidostas "Rīga" Ziemeļu termināļa rekonstrukcija izmaksās aptuveni 5,5 miljonus latu, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.