building.lv skaitļos

Lietotāji online36
Aktīvie uzņēmumi18957
Nozares raksti32969
Apdares darbi : building.lv

Apdares darbi

Gada paveiktais Cēsīs

Aizvadot gada pēdējās dienas, pierasts atskatīties uz tajā paveikto. Šogad Cēsis var lepoties ar veiksmīgi realizētiem būvdarbiem. Uzskaitīti tiek lielākie:

Piektdien atklās Nītaures ielas caurbrauktuvi

Piektdien, 19.decembrī Siguldā tiks atklāta Nītaures ielas caurbrauktuve, kuras rekonstrukcija tika uzsākta šī gada maijā.
Sia"Capital Building"  - celtniecības pakalpojumi un projektēšanas risinājumi

Sia"Capital Building" - celtniecības pakalpojumi un projektēšanas risinājumi

ia "Capital Building" darbojas celtniecības pakalpojumu jomā, kā arī veic projektēšanas risinājumus. Uzņēmums jau kopš 2005. gada ļoti veiksmīgi strādā nozares tirgū. Uzņēmumu dibināja sertificēti speciālisti ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi celtniecībā.
Nodota ekspluatācijā dzīvojamā ēka Zaubes Nams

Nodota ekspluatācijā dzīvojamā ēka Zaubes Nams

Rīga, 19.11.2008. Holdinga kompānija LNK (Latvijas Novitātes Komplekss) nodevusi ekspluatācijā jaunu biznesa klases dzīvojamo ēku Zaubes Nams, kurš atrodas Rīgā, Zaubes ielā 9. Šajā projektā, kurš tika realizēts nekustamo īpašumu attīstīšanas programmas iQ Projects ietvaros, investēti aptuveni 5 milj. EUR. Patlaban no 24 dzīvokļiem nav rezervēti tikai seši.

Krustkalni Apartments – nodots ekspluatācijā

2008. gada 20. oktobrī tika parakstīts akts par mazstāvu daudzdzīvokļu ēku kompleksa "Krustkalni Apartments" pirmās kārtas dzīvojamo māju pieņemšanu ekspluatācija.

Spriedīs par namu apsaimniekošanu un jaunajām tehnoloģijām māju renovācijā

Starptautiskās būvniecības un remonta izstādes "Māja. Dzīvoklis 2008" laikā Ķīpsalā 16. un 17. oktobrī norisināsies starptautiska konference "Nekustamā īpašuma pārvaldīšana – XXI gadsimta iezīmes un attīstības virzieni dažādās Eiropas valstīs", kā arī seminārs par šodienas aktualitātēm renovācijas jomā "Jaunā...

Liepājā atklās veikalu IKI Rāmava

Otrdien, 9. decembrī plkst. 14:00, Liepājā tiks atklāts jaunais IKI veikals "Rāmava", kas atrodas Ganību 187. Svinīgajā pasākumā laipni aicināti ierasties arī mediju pārstāvji.
Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvē nākamgad jāapgūst 27 miljoni latu

Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvē nākamgad jāapgūst 27 miljoni latu

Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas būvniecībā šogad tiks paveikti darbi par aptuveni sešiem miljoniem latu, savukārt 2009. gadā, palielinoties darba apjomiem, Nacionālā Būvkompāniju apvienība plāno apgūt vairāk nekā 27 miljonus latu.

Pārbaudīs Jūras akadēmijas ēkas atbilstību mūzikas skolas vajadzībām

Lai pārliecinātos, vai bijusī Jūras akadēmijas ēka pēc rekonstrukcijas būs pilnībā piemērota specifiskajām mūzikas skolas prasībām, Rīgas domes amatpersonas piektdien, 21.novembrī plkst.12.00 dosies uz Kronvalda bulvāri 8, kur kopš gada sākuma par pašvaldības līdzekļiem tiek veikts nama kapitālais remonts.

Fibrolīta-putu polistirola trīsslāņu siltumizolācijas plātnes DFP/3 tagad par 30% lētāk!

No šā gada 15.oktobra līdz 31.decembrim SIA "Jelgavas būvniecības sistēmas" piedāvā fibrolīta-putu polistirola trīsslāņu siltumizolācijas plātnes DFP/3 par akcijas cenu ar 30% atlaidi.
Jaunās industriālās ražotnes Latvijā - 2008. gada pārskats

Jaunās industriālās ražotnes Latvijā - 2008. gada pārskats

Pašlaik daudz runājam par faktu, ka palielinājies to uzņēmumu skaits, kuri pieteikuši maksātnespēju, bet maz uzsveram, ka šogad Latvijā ir atvērtas daudzas jaunas, modernas ražotnes, ziņo "Komersanta Vēstnesis".
Akmens pikantais valdzinājums (3. daļa)

Akmens pikantais valdzinājums (3. daļa)

Kopā ar SIA Vaben menedžeri Ņinu Piskunovu pabeigsim stāstu par akmeņiem – to veidiem, ieguves un apstrādes paņēmieniem un to pielietojumu mūsdienās. Raksta sākumdaļā mēs iepazināmies ar marmoru, nedaudz ar dolomītu un laukakmeni, esam nonākuši pie granīta, travertīna un oniksa.

Ķīpsalā atklāta vadošā kokapstrādes nozares izstāde Baltijā

No 13. līdz 15. novembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks vienīgā kokrūpniecības iekārtu, tehnoloģiju un instrumentu izstāde Latvijā "Kokapstrāde. Iekārtas. Tehnoloģijas. Instrumenti 2008", kas ir vadošā un viena no lielākajām kokapstrādes nozares izstādēm Baltijā.

Nodos ekspluatācijā pirmo māju pašvaldības dzīvojamo ēku kompleksā Lubānas ielā

Ceturtdien, 13. novembrī plkst. 11.00 tiks nodota ekspluatācijā pirmā māja pašvaldības dzīvojamo ēku kompleksā Pļavniekos, Lubānas ielā 129.
Infrasarkano staru apsilde: ērta, tīra, videi un cilvēkam nekaitīga

Infrasarkano staru apsilde: ērta, tīra, videi un cilvēkam nekaitīga

Latvijā ienācis jauns tehnoloģisks risinājums – infrasarkano staru sistēmas. Pēc izskata tās var būt dažāda lieluma lampas, paneļi vai pat energoplēves, taču darbības princips ir viens – elektroenerģiju pārvērst siltuma enerģijā.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvlaukumā pabeigta rievsienas iegremdēšana

Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvlaukumā pabeigta rievsienas iegremdēšana, kas uzskatāmi pa perimetru iezīmē aptuveni 9000 kvadrātmetru lielo būvbedri. Novembrī svarīgākie darbi ir gruntsūdens pazemināšana, turpināsies arī pāļu izbūve un iegremdētās rievsienas nostiprināšana.

Grozīs prasības būvju pieņemšanai ekspluatācijā

Ekonomikas ministrija ir sagatavojusi grozījumus Ministru kabineta 2004.gada 13.aprīļa noteikumos Nr.299 "Noteikumi par būvju pieņemšanu ekspluatācijā" un šodien iesniedza starpinstitūciju saskaņošanai. Grozījumi izstrādāti, lai vienkāršotu būvniecības saskaņošanas procesu, samazinot procedūru skaitu, laiku un izmaksas būves nodošanai ekspluatā...
Flīžu izvēles aizkulises

Flīžu izvēles aizkulises

Ko gan jaunu varētu pateikt par tik ierastu telpu apdares elementu kā flīzes? Tomēr ir atsevišķas nianses, kas palikušas aiz kadra, bet būtu noderīgi zināt flīžu izvēles procesā.
Kapitālais remonts: soli pa solim

Kapitālais remonts: soli pa solim

Katram dzīvokļa īpašniekam kaut reizi dzīvē nācies saskarties ar kapitālo remontu. Jebkuram cilvēkam remonts ir sinonīms vārdam katastrofa.
Noslēgusies Mālpils muižas rekonstrukcija

Noslēgusies Mālpils muižas rekonstrukcija

Pēc divu gadu ilgiem būvdarbiem pabeigta 18. gs. celtās Mālpils muižas Kungu mājas rekonstrukcija. Mālpils muiža ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, kas atjaunots, maksimāli saglabājot tā vēsturisko, klasicisma stilam raksturīgo arhitektonisko veidolu. Muižas rekonstrukcijā ieguldīti vairāk nekā 3 miljoni latu.
Pilnāks vairs nevar būt

Pilnāks vairs nevar būt

Pircēja un pārdevēja sapnis sastopas dzīvojamās vai darbam izmantojamās telpās ar tā dēvēto "pilno apdari". Pircējam nav jālauza galva, kādā stilā veidot telpu dizainu, savukārt, pārdevējiem "pilnā apdare" ļauj šādas telpas tirgot par salīdzinoši augstu cenu.