building.lv skaitļos

Lietotāji online5
Aktīvie uzņēmumi1696
Nozares raksti32878
Arhitektūra projektēšana : building.lv

Arhitektūra projektēšana

Rīgas pilsētas Būvvaldes padome lems par zemās grīdas tramvaju pieturu rekonstrukciju K.Barona ielā

Rīgas pilsētas Būvvaldes padome ceturtdien lems par zemās grīdas tramvaja pieturu rekonstrukciju K. Barona ielā posmā no Aspazijas bulvāra līdz Brīvības ielai, kā arī citiem būvprojektiem, aģentūrai BNS pavēstīja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta sabiedrisko attiecību nodaļa.

Spāru svētkus svinēs jauna A klases biroju ēka

Piektdien, 11.jūlijā spāru svētkus svinēs jauna, saskaņā ar mūsdienu arhitektūras prasībām no jauna uzbūvētā un moderni aprīkotā Eiropas standartiem atbilstoša A klases biroju ēkas jaunceltne, kura atrodas Rīgā, Mūkusalas ielā 41.

Kolonna apturējusi viesnīcas projekta īstenošanu

Pašreizējās valsts ekonomiskās situācijas dēļ a/s Kolonna ir apturējusi Saulkrastu viesnīcas projekta īstenošanu. «Šobrīd darbs pie jaunā projekta ir apstājies, jo mainījusies tirgus konjunktūra, banku finansējuma iespējas un Eiropas līdzfinansējuma iespējas, nekā tas bija sākotnējā projektēšanas stadijā,» Db pavē...

Iznīcinot zaļo zonu, Ikšķiles novada dome plāno lielu objektu būvniecību

Ikšķiles pilsētas centrālai daļai detālplānojums joprojām nav izstrādāts. Neraugoties uz Ikšķiles pilsētas sabiedrības daļas iebildumiem, Ikšķiles novada dome turpina iecerētā Kultūras centra būvniecības priekšdarbus, plāno nojaukt Ikšķiles estrādi un izcirst lielu bērzu birzi pilsētas centrā.

Festivāls Vasara²: Latvijas iedzīvotāji izvēlas kvalitatīvu un funkcionālu dizainu

Interjera un delikatešu centra mc² rīkotā vasaras dzīves festivāla Vasara² speciālistu novērojumi liecina: izvēloties mēbeles un citus dārza labiekārtošanas priekšmetus cilvēki arvien vairāk uzmanības pievērš dizainam.

Latvijas arhitektūras 2007. gada labāko darbu skates apbalvošanas ceremonija

Lai veicinātu Latvijas arhitektūras un pilsētbūvniecības attīstību, jau trīspadsmito reizi arhitekti piedalās konkursā, kura mērķis ir apzināt un popularizēt kvalitatīvākos projektu risinājumus.
Vasara2 pētījums: tikai 2% rīdzinieku bauda pilnvērtīgu atpūtu pilsētā

Vasara2 pētījums: tikai 2% rīdzinieku bauda pilnvērtīgu atpūtu pilsētā

Tikai divi no katriem simts rīdziniekiem uzskata, ka Rīgā var baudīt pilnvērtīgu atpūtu, liecina Interjera un delikatešu centra mc2 veiktā sabiedriskās domas aptauja.
Rīgas kanāla izgaismojuma metu konkursā - 7 pretendenti

Rīgas kanāla izgaismojuma metu konkursā - 7 pretendenti

Arhitektūras ideju konkursā Rīgas kanāla izgaismošanai pieteikušies septiņi pretendenti, ziņo LETA.
Pearl River Tower- augstceltņu inženiertehnisko tīklu un Lokālo energoapgādes sistēmu projektēšanas nākotne top šodien

Pearl River Tower- augstceltņu inženiertehnisko tīklu un Lokālo energoapgādes sistēmu projektēšanas nākotne top šodien

Būvniecības stadijā esošā Pearl River Tower - Guandunas Tabakas kompānijas (CNTC Guangdong Tobacco Company) galvenās pārvaldes ēka, kas atradīsies Guandžou, Ķīnā, ir projektēta kā pirmā, "CO2 emisijas neitrālā", jeb visaugstākā energoveiktspējas un energoefektivitātes standarta augstceltne pasaulē.

Izstāžu sabiedrība PRIMA pavasara sezonu atklāj ar izstādi "BŪVNIECĪBAS PASAULE 2008"

No 2008.gada 6. marta līdz 9.martam Izstāžu sabiedrība PRIMA rīko 11. specializēto būvniecības, dzīvokļu iekārtu un ēku aprīkojuma izstādi BŪVNIECĪBAS PASAULE 2008, kas notiks OLIMPISKAJĀ SPORTA CENTRĀ, Grostonas ielā 6b, blakus Arēnai Rīga.
Atkārtoti izdota grāmata "Latvijas būvnormatīvi. 1.daļa"

Atkārtoti izdota grāmata "Latvijas būvnormatīvi. 1.daļa"

Izdevniecība "Lietišķās informācijas dienests" atkārtoti izdevusi grāmatu "Latvijas būvnormatīvi 1.daļa", kas kalpo kā ceļvedis uzņēmējsabiedrībām un privātpersonām, kuras nodarbojas ar projektēšanu un celtniecību, būvnormatīvu pārzināšanā un ievērošanā. Grāmata noderēs arī kā ...

Latvijas arhitekti aicināti piedalīties jaunas Starptautiskās Krimināltiesas pastāvīgās ēkas projektēšanā

Starptautiskajai Krimināltiesai Hāgā paredzēts būvēt jaunu ēku, tādēļ izsludināts pasaules mēroga arhitektūras projekta konkurss šīs tiesas pastāvīgo ēku būvniecībai. Konkursā aicināti piedalīties arī Latvijas arhitekti.
Formalitātes pirms dzīvokļa pārbūves (1. daļa)

Formalitātes pirms dzīvokļa pārbūves (1. daļa)

Dzīvokļu īpašnieki nereti riskē, dzīvokļa pārbūvi veicot "uz savu galvu" un nesaskaņojot attiecīgajās instancēs. Taču tam nevajadzētu kļūt par normu. Ja vien jums rūp lietu kārtība un sava drošība, kā arī dzīvokļa nākotne, formalitātes ir jā...
Maskava: jauno augstceltņu ūdensapgādes sistēmu uzbūves īpatnības

Maskava: jauno augstceltņu ūdensapgādes sistēmu uzbūves īpatnības

Krievijas galvaspilsētā Maskavā, lai uzlabotu ūdensapgādes nodrošinājumu ēkās līdz 250 m augstumam, tiek projektētas ne mazāk kā divus neatkarīgus ūdens padeves sistēmas Ja ēkas augstums ir liels, ūdensvada caurules iegulda paralēli pa divi ar aprēķinu, lai katras līnijas caurlaidība būtu ne mazāka par 50% no aprēķ...
Ēku energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu koordinācija Itālijā: reģionālais un nacionālais līmenis

Ēku energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu koordinācija Itālijā: reģionālais un nacionālais līmenis

Būvenerģētika Apmēram 30% no Itālijā patērētā primāro energoresursu apjoma, ik gadu tiek novirzīti ēku un citu būvju celtniecībai, ekspluatācijai, rekonstrukcijai un nojaukšanas pasākumiem. Lai parādītu pilsētu un reģionu administrāciju darba rezultātus, kas Itālijā sasniegti ēku energoefektivitātes un veikstspējas uzlaboš...

Paziņos rezultātus arhitektu konkursam Rīgas Krievu teātra pārbūvei

Noslēdzoties arhitektūras ideju konkursam par Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra publiskās ārtelpas būvapjoma risinājumu, 27. novembrī tiks paziņoti konkursa rezultāti.

Novembrī Rīgā notiks ilgtspējīgai būvniecībai veltīts seminārs "Ilgtspējīga attīstība – zaļā būvniecība"

Lai rosinātu diskusiju un paustu viedokli par ilgtspējīgo attīstību pasaulē un Latvijā, SIA "Colliers International" sadarbībā ar biedrību "Zaļās mājas", Pasaules Dabas fondu un ar SIA "Jaunrīgas attīstības uzņēmums" atbalstu, rīko vērienīgu starptautisku semināru - "Ilgtspē...
BALKONU UN LODŽIJU IESTIKLOŠANA

BALKONU UN LODŽIJU IESTIKLOŠANA

Lodžijas un balkoni ēkās ne tikai nodrošina cilvēku saistību ar dabu, neizejot pa dzīvokļa durvīm, bet parasti kalpo arī par ēkas arhitektoniskajiem elementiem. Lodžija ir ēkas fasādē iebūvēta telpa, kas fasādes pusē ir vaļēja, bet no trīs pusēm norobežota ar sienām.