building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1726
Nozares raksti32891
Arhitektūra projektēšana : building.lv

Arhitektūra projektēšana

Vienkāršos būvniecību regulējošo likumdošanu

Lai vienkāršotu būvniecību regulējošo likumdošanu, Ekonomikas ministrija (EM) izstrādājusi un nodevusi starpinstitūciju saskaņošanai vispārīgo būvnoteikumu grozījumus.

No 19. līdz 22. oktobrim notiek izstāde "Māja. Dzīvoklis 2006"

No 19. līdz 22. oktobrim Ķīpsalā notiek starptautiskā būvniecības, remonta, labiekārtošanas un drošības izstāde "Māja. Dzīvoklis 2006".

Par pagājušā gada labāko māju atzīst dzīvojamo kompleksu "CityZEN"

Konkursā "Labākais jaunais projekts 2005" nominācijā "Labākā māja" uzvarējis kompānijas "R.Evolution" attīstītais dzīvojamais komplekss "CityZEN" Imantā, Zentenes ielā.

Projektēt un celt – uz mūžu mūžiem

Šis vadmotīvs apvieno visus projektus, kas uzvarējuši biznesa informācijas centra "Jaunie projekti" organizētajā pirmajā konkursā "Labākais jaunais projekts". Tā darbā un uzvarētāju noteikšanā, izvirzot savus pārstāvjus profesionālā un kompetentā žūrijā, piedalījās gandrīz visas organizācijas un iestādes, kas saistītas ...

"Vincents Poliline" uzsāk CE marķējuma sertifikāciju

Viens no Latvijas vadošajiem būvķīmijas ražotājiem "Vincents Poliline" uzsācis savas produkcijas sertifikāciju saskaņā ar Eiropas Savienības marķējumu CE (European Conformity).

Atvasaras svinēšana objektā - biroju ēka "Ķīpsala"

Būvsabiedrība RBS SKALS turpina būvniecības darbus objektā – biroju ēka "Ķīpsala". Nesen objektā nosvinēti spāru svētki, bet piektdien notika atvasaras svinēšana, lai apskatītu objektu būvniecības beigu stadijā un darbinieku talka.

Izstrādā Morberga vasarnīcas ēku kompleksa restaurācijas būvprojektu

Īstenojot iecerēto valsts nozīmes arhitektūras un mākslas pieminekļa Kristapa Morberga vasarnīcas ēku kompleksa restaurāciju, patlaban arhitekti Pēteris Blūms un Aldis Lapiņš izstrādā objekta restaurācijas būvprojektu.
6. Starptautiska izstāde DĀRZA DIZAINS

6. Starptautiska izstāde DĀRZA DIZAINS

VEF kultūras pilī 20.-23. aprīlis, 2006. gadā 6. Starptautiska izstāde "DĀRZA DIZAINS"
Konkursā par fasādes izveidošanu Rietumu bankas augstceltnei Rīgā uzvarējis "Hronas"

Konkursā par fasādes izveidošanu Rietumu bankas augstceltnei Rīgā uzvarējis "Hronas"

Lietuvas būvuzņēmums Hronas ir uzvarējis konkursā par fasādes ierīkošanu topošajai "Rietumu bankas" augstceltnei un parakstījis sadarbības līgumu ar vienu no lielākajām Latvijas bankām - "Rietumu Banku".

"Vincents Poliline" uzsācis jaunas modernas iekārtas izmantošanu

6.jūnijā SIA "Vincents Poliline", kas ir viens no Latvijas vadošajiem būvķīmijas ražotājiem, ir atklājis jaunu un modernu tehnoloģisko iekārtu uzņēmuma ražotnē Kalngalē.

Būvinženieru rīkotā konkursā par gada labāko autoru atzīts arhitekts Edgars Pučiņš

Par gada labāko autoru Latvijas Būvinženieru savienības (LBS) organizētajā konkursā "Gada labākais zinātniskais darbs, mācību grāmata, publikācija par arhitektūru un būvniecību" atzīts arhitekts Edgars Pučiņš.

Akustiskās koncertzāles skiču projektu konkursā uzvar "SZK - Sīlis, Zābers, Kļava"

Rīgā iecerētās akustiskās koncertzāles skiču projektu konkursā starptautiskā žūrija par uzvarētāju ir atzinusi projektu "Lineamentum", kura autors ir Latvijas arhitektu birojs "SZK - Sīlis, Zābers, Kļava", preses konferencē paziņoja žūrijas komisijas priekšsēdētāja kultūras ministre Helēna Demakova (TP).

Šonedēļ atklās akustiskās koncertzāles skiču projekta konkursa otrās kārtas uzvarētājus

Ceturtdien, 11.maijā, iecerēts noteikt Rīgā plānotās akustiskās koncertzāles skiču projekta konkursa otrās kārtas uzvarētājus, šodien žurnālistiem paziņoja Rīgas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks (JL).

Apskatāmas arhitektūras studentu piedāvātās skices jaunās koncertzāles būvniecībai

Šodien plkst.15 Rīgas domē tiks atklāta Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes studentu izstrādāto jaunās akustiskās koncertzāles projektu izstāde "Altronative", aģentūru LETA informēja RTU Informācijas centra vadītāja Jolanta Jurēvica.
Uzmanības centrā - Arēna Rīga

Uzmanības centrā - Arēna Rīga

Pasaules Hokeja čempionāts rit pilnā sparā, Rīgas ielas jau piepildījuši visdažādāko valstu hokeja līdzjutēji. Turpinot tēmu par Arēna Rīga, piedāvājam ekspresinterviju ar Halles galveno arhitektu Māri Malahovski (SIA Nams).
Arhitektu un pilsētplānotāju plenērā iezīmē Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas nākotnes attīstības vīziju

Arhitektu un pilsētplānotāju plenērā iezīmē Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas nākotnes attīstības vīziju

Šā gada 30. aprīlī Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, piedaloties veselības ministram Gundaram Bērziņam, Somijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Latvijā Peka Vuoristo (Pekka Wuoristo) un starptautiski atzītiem arhitektiem, noslēdzās četras dienas ilgušais pilsētplānotāju plenērs par Paula Stradiņa Klīniskās universitātes ...

"RBS Skals" restaurē arhitektūras pieminekli K.Valdemāra ielā

Būvsabiedrība "RBS Skals" veic restaurācijas un rekonstrukcijas darbus ēkā Rīgā, K.Valdemāra ielā 7, kas ir atzīta par vietējas nozīmes arhitektūras pieminekli un atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Ķīpsalā vienkopus viss par dārzkopību, mežkopību, lauksaimniecību un medībām

No 6. līdz 9. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā vienkopus notiks 10. dārza un floristikas izstāde "Dārzs. Flora 2006", 6. starptautiskā mežsaimniecības un koksnes produktu izstāde – forums "Mežs un Koks 2006", 4. starptautiskā lauksaimnieciskās ražošanas un infrastruktūras izstāde "Rigaagro 2006" un 2. Latvijas medību saimniecības un ...
Izstāde "Dārzs. Flora 2006" ievada dārzu pavasara sezonu

Izstāde "Dārzs. Flora 2006" ievada dārzu pavasara sezonu

Jau desmito reizi no 6. līdz 9.aprīlim izstāde "Dārzs. Flora 2006" vienkopus pulcēs profesionālus dārzkopjus, floristus, nozares speciālistus un ikvienu, kam puķkopība un darbs dārzā ir vaļasprieks vai sirdslieta.

Jātnieku sporta centram Kleistos noteikta būvniecības publiskā apspriešana

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments nolēmis noteikt būvniecības publisko apspriešanu "Hipodroms Rīga" iesniegtajam Jātnieku sporta centra Kleistos projektam, aģentūru LETA informēja uzņēmuma valdes loceklis Ronalds Vuškāns.
Klajā nācis ikgadējais profesionālais palīgs būvniekiem, izdevums ABC Latvija 2006

Klajā nācis ikgadējais profesionālais palīgs būvniekiem, izdevums ABC Latvija 2006

Informācijas grupa "Latvijas Tālrunis" paziņo, ka klajā nācis ikgadējais profesionālais palīgs būvniekiem, izdevums "ABC Latvija 2006" (Arhitektūra Būvmateriāli Celtniecība).

Arhitekti iepazīsies ar akustiskās koncertzāles būvniecības vietu

No šodienas līdz 13.janvārim Rīgā viesosies arhitekti, kuri piedalās akustiskās koncertzāles skiču projektu konkursā.

Plāno celt ekskluzīvu ēku Elizabetes ielā

Rīgā, Elizabetes ielā 39, iecerēts būvēt ekskluzīvu septiņu stāvu dzīvojamo māju ar kopējo platību aptuveni 5000 kvadrātmetri, aģentūru LETA informēja SIA "Projektēšanas grupa arhitektonika" galvenais arhitekts Ingurds Lazdiņš.