building.lv skaitļos

Lietotāji online16
Aktīvie uzņēmumi1696
Nozares raksti32878
Arhitektūra projektēšana : building.lv

Arhitektūra projektēšana

Cīņai ar ziemas "stihisko nelaimi"- sniegu

Cīņai ar ziemas "stihisko nelaimi"- sniegu

Ziemeļu valstīs, kur aukstās gada sezonas neatņemama sastāvdaļa ir sniegs un ledus, ar sniega savākšanu un izvešanu, kā arī ietvju un ielas braucamo daļu atbrīvošanu no apledojuma vēl arvien saistās daudzas problēmas.
Atdzims Daugavpils cietoksnis

Atdzims Daugavpils cietoksnis

2009. gada 20. janvārī Rīgā notika Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas rosinātā diskusija par Daugavpils cietokšņa rekonstrukcijas projekta nosacījumiem.
Ziemas dārzs katra telpaugu mīļotāja sapnis

Ziemas dārzs katra telpaugu mīļotāja sapnis

K-rautas dārza un telpaugu eksperte Vēsma Dzintare

Rīgas koncertzāles būvniecība atlikta uz 2011.gadu

Ņemot vērā vispārējo ekonomisko situāciju, valsts aģentūra "Jaunie "Trīs brāļi"" atliks Rīgas koncertzāles būvniecību uz 2011.gadu, jo divu objektu – Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Rīgas koncertzāles – būvniecība vienlaikus nav samērojama ar valsts pašreizējām finansiā...

ARHIS 20 gadi

Decembris ir projektēšanas biroja ARHIS 20. dzimšanas dienas mēnesis, un tas tiek atzīmēts ar diviem notikumiem – grāmatas izdošanu un izstādi, kas ir nozīmīgi Latvijas arhitektūras norišu kontekstā.

Par brīvajām darbvietām 2008.gada trešajā ceturksnī

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka šā gada trešā ceturkšņa beigās valstī bija 9,6 tūkst. brīvas darbvietas. Salīdzinot ar otrā ceturkšņa beigām, to skaits samazinājies par 3,1 tūkst. vietām, bet, salīdzinot ar pērnā gada trešā ceturkšņa beigām, – par 11,2 tūkst. vietām.

RO-Campina: Arhitektūras projektēšanas pakalpojumi

Īss līguma vai iepirkuma(-u) apraksts: Studiu de fezabilitate, consultanta, cerere de finantare pentru accesarea fondurilor structurale si proiect tehnic pentru reabilitare, consolidare si extindere a scolii cu clasele I-VIII B.P. Hasdeu din Campina.

RE&RE - projektu vadība, celtniecības, rekonstrukcijas, restaurācijas darbi

Būvfirma Re&Re dibināta 1993. gadā. Uzņēmums nodarbojas ar projektu vadību, celtniecības, rekonstrukcijas, restaurācijas darbiem.

Sabiedriskai apspriešanai nodota Dubultu satiksmes mezgla rekonstrukcijas iecere

Jūrmalas pilsētas domē 16.decembrī plkst.18.00 paredzēta tikšanās ar Dubultu satiksmes mezgla rekonstrukcijas ieceres priekšlikuma autoriem un būvvaldes speciālistiem.
Jelgavas Inovāciju centrs aicina uz semināru par energoefektivitāti

Jelgavas Inovāciju centrs aicina uz semināru par energoefektivitāti

Otrdien, 9.decembrī, Jelgavas Inovāciju centrā, Peldu ielā 7, notiks seminārs par ēku energoefektivitāti, aģentūru LETA informēja Jelgavas Inovāciju centrā.

Apspriedīs modernās koka arhitektūras un energoefektīvu ēku būvniecības jautājumus

Šī gada 28. novembrī plkst. 13:30 viesnīcā Konventa sēta, zālē Kampenhauzens, Kalēju ielā 9/11, Rīgā norisināsies konference arhitektiem un citiem nozares interesentiem "Modernā koka arhitektūra & energoefektīvu ēku būvniecība".
Aicina uz konferenci "Modernā koka arhitektūra & energoefektīvu ēku būvniecība"

Aicina uz konferenci "Modernā koka arhitektūra & energoefektīvu ēku būvniecība"

Šī gada 28.novembrī plkst. 13:30 viesnīcā Konventa sēta, zālē Kampenhauzens, Kalēju ielā 9/11, Rīgā norisināsies konference arhitektiem un citiem nozares interesentiem "Modernā koka arhitektūra & energoefektīvu ēku būvniecība".
Jaunie noteikumi

Jaunie noteikumi

Ar 2008. gada 1.martu ir stājušies spēkā Ministru kabineta "Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 201-07 "Būvju ugunsdrošība", kas izveidoti, balstoties uz ES standartiem un attiecas uz visa veida ēkām un būvēm visās to būvniecības stadijās.
Rīgas satiksme projektēs un būvēs slēgtos tenisa kortus

Rīgas satiksme projektēs un būvēs slēgtos tenisa kortus

Rīgas pilsētas būvvalde nolēmusi izsniegt plānošanas un arhitektūras uzdevumu SIA Rīgas satiksme sporta kompleksam Ezermalas ielā 30.
Noslēgusies Mālpils muižas rekonstrukcija

Noslēgusies Mālpils muižas rekonstrukcija

Pēc divu gadu ilgiem būvdarbiem pabeigta 18. gs. celtās Mālpils muižas Kungu mājas rekonstrukcija. Mālpils muiža ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, kas atjaunots, maksimāli saglabājot tā vēsturisko, klasicisma stilam raksturīgo arhitektonisko veidolu. Muižas rekonstrukcijā ieguldīti vairāk nekā 3 miljoni latu.

STARPTAUTISKĀ ARHITEKTŪRAS DIENA RĪGA 2008.gada 6.oktobris

Starptautiskās Arhitektu savienības ( UIA ) pasludinātā ARHITEKTŪRAS DIENA pamazām kļūst par tradīciju arī Latvijā un Rīgā - šogad , nu jau trešo reizi.

"Graf X" par 170 tūkstošiem latu veiks Čehova krievu teātra rekonstrukcijas autoruzraudzību

Projektēšanas birojs "Graf X" par 170 tūkstošiem latu veiks Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra rekonstrukcijas un restaurācijas autoruzraudzību.
Aicina uz Krievijas un Ukrainas arhitektu un dizaineru vadītiem praktiskiem semināriem

Aicina uz Krievijas un Ukrainas arhitektu un dizaineru vadītiem praktiskiem semināriem

13. starptautiskās mēbeļu un interjera izstādes laikā notiks praktiski semināri par mūsdienu arhitektūras, dizaina un dizaina vides ergonomikas jautājumiem. Seminārus vadīs Krievijas un Ukrainas arhitekti un dizaineri, vēstī "Dienas Bizness".
Pasažieriem atver ar ES līdzfinansējumu rekonstruēto Tallinas lidostu

Pasažieriem atver ar ES līdzfinansējumu rekonstruēto Tallinas lidostu

Piektdien, 19. septembrī atklāta atjaunotā Tallinas lidosta, kurā gandrīz divus gadus ilgušo attīstības darbu rezultātā ir ticis būtiski paplašināts pasažieru termināls un rekonstruēta gaisa satiksmes zona, ziņo "Dienas Bizness".
Mūsdienu stiklinieku noslēpumi

Mūsdienu stiklinieku noslēpumi

Stikls vienmēr ir bijis un paliek viens no pievilcīgākajiem materiāliem arhitektiem un celtniekiem. Tam ir ne mazums labo īpašību: laika gaitā nemainīgais caurspīdīgums, ķīmiskais inertums, kas ļauj tā tīrīšanai un kopšanai izmantot dažādus līdzekļus, augstā izturība pret abrazīvo iedarbību, pateicoties kurai stikla virsma ...
Ēkas pamatā – inženiertehniskās sistēmas

Ēkas pamatā – inženiertehniskās sistēmas

Lai ēkas inženiertehniskās sistēmas būtu ekonomiskas ekspluatācijā, lai tās kalpotu droši un ilglaicīgi, visdrošāk uzticēt projektēšanas un montāžas darbus tā uzņēmuma speciālistiem, kuriem ir pietiekoša pieredze un profesionalitāte par visām šīm sistēmām kopumā.