building.lv skaitļos

Lietotāji online29
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
Fasādes : building.lv

Fasādes

Kāds stikls modē?

Kāds stikls modē?

Katrā jomā ir savas modes tendences. Un lai arī visplašāk šo jēdzienu saistām ar apģērbu un apavu dizainu, tomēr arī būvniecības dažādajām nozarēm tas nebūt nav svešs.

Rīgas Centra rajonā plānoti aktīvi pasākumi pret īpašuma bojātājiem

Rīgas Centra rajona izpilddirekcija sadarbībā ar citām atbildīgajām institūcijām uzsākusi aktīvu darbību, lai ierobežotu un pārtrauktu pārkāpumus, kas saistās ar pilsētvides sakoptību.

Konceptuāli jauns ciemats Mārupē

Kompānija "Ober Haus Real Estate Latvia" sāk rezervēt ciemata PriVillage Athletic Club zemes gabalus Mārupē. Projekta 10 hektāru platību platībā tiek plānota ne tikai dzīvojamā apbūve, bet arī vērienīgs sporta un atpūtas komplekss ar SPA, restorāniem un tenisa kortiem.

A.Ārgalis sasauks darba apspriedi par cīņu pret materiālo vērtību bojāšanu pilsētā

18. septembrī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ārgalis (TP) sasauks darba apspriedi par cīņu pret pilsētas materiālo vērtību bojāšanu.

Prese: Magone: Nacionālā bibliotēka nebūs otrs Dienvidu tilts (Dienas Bizness)

Gaismas pils būvniecību piedāvā veikt par 139,6 milj. vai 189,5 milj. Ls. Būvniecības laikā izmaksu pieaugumu prognozē līdz vairāk nekā 0,5 miljardiem Ls.

Rīgas pilsētas būvinspekcija apturējusi būvdarbus augstceltņu kompleksa "Z torņi" būvobjektā Daugavgrīvas ielā 9

Rīgas pilsētas būvinspekcija ir apturējusi būvdarbus būvobjektā Daugavgrīvas ielā 9, Zunda kanāla kreisajā krastā iepretim Preses namam, kurā plānota divu augstceltņu kompleksa "Z torņi" būvniecība. Būvniecības pasūtītājs ir SIA "Vertikālā pasaule", bet būvuzņēmējs - Austrijas ...
Būvniecības apskats Latvijas novados (no 27. augusta līdz 1. septembrim)

Būvniecības apskats Latvijas novados (no 27. augusta līdz 1. septembrim)

Kaut arī vietām būvnieki savus termiņus neievēro, pagājušonedēļ novados atklātas vairākas pavisam jaunas vai renovētas ēkas, bet vēl nepabeigtie darbi steigšus tiek veikti.
Equilibrium – īsta vieta iekšējām līdzsvaram

Equilibrium – īsta vieta iekšējām līdzsvaram

"Ober Haus Real Estate Latvia" ziņo, ka 3. septembrī tiek sākta projekta "Equilibrium" dzīvokļu rezervēšana.

"Merks" atsakās no dalības konkursā par "Gaismas pils" būvniecību

AS "Merko Ehitus" un tās meitas kompānija SIA "Merks" atteikušās no dalības konkursā par "Gaismas pils" būvniecību, šodien ziņo laikraksts "Dienas Bizness" (dB).
Dubultā ventilējamā fasāde - "taustāms" ēkas

Dubultā ventilējamā fasāde - "taustāms" ēkas

Lai ēkas inženiertehniskā projekta izpētes stadijā atbildētu uz būtisku jautājumu – vai dubultā ventilējamā fasāde tik liela mēroga objektā var kalpot arī energoefektivitātes nodrošinājuma mērķiem, tika izveidotas 2 autoritatīvu speciālistu darba grupas.
Gaisa kondicionēšanas sistēmas uzbūve

Gaisa kondicionēšanas sistēmas uzbūve

Biroja ēkā "Diseldorfas vārti" tika uzstādīta ūdens – gaisa kondicionēšanas sistēma, kura sastāv no gaisa un ūdens sistēmas ar apsildīšanas un atvēsināšanas paneļiem, kas izvietoti gandrīz visās ēkas daļās, stāvos un zonās.
Dabiskās ventilācijas izmantošana

Dabiskās ventilācijas izmantošana

Viens no ēkas energoefektivitātes koncepcijas pamatprincipiem ir dabiskās ventilācijas izmantošana pēc iespējas ilgāku periodu gada laikā ar mērķi nodrošināt telpās siltuma komfortu. Tajā pašā laikā var ievērojami samazināt enerģijas patēriņu gaisa kondicionēšanas sistēmā.