building.lv skaitļos

Lietotāji online45
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
Griesti : building.lv

Griesti

Par būvniecības noteikumu pārkāpumu notiesātais namīpašnieks Limbēns sodu vēl nav izcietis

LETA jau ziņoja, ka 2002.gada 22.decembrī Rīgas Ziemeļu rajona tiesa bijušo sagruvušās mājas Pulkveža Brieža ielā 7 īpašnieku Limbēnu atzina par vainīgu viņam celtajā apsūdzībā un piesprieda brīvības atņemšanu uz diviem gadiem.
Varenas ieceres

Varenas ieceres

Nav jādzīvo Vecrīgā, lai izjustu tās šarmu. Pārsteidzošas Vecrīgas un apkārtējo ainavu "gleznas" būs katrā nama dzīvoklī, pateicoties stikla sienām...
2004. gada augusta būvmateriālu cenu apskats

2004. gada augusta būvmateriālu cenu apskats

Augusta mēneša cenu aptaujā pie cenu izmaiņām nevarēju pielikt nevienu "-" zīmi, šomēnes vērojami tikai un vienīgi cenu pieaugumi vai arī cenas palikušas iepriekšējā līmenī.
2004. gada jūlija būvmateriālu cenu apskats

2004. gada jūlija būvmateriālu cenu apskats

Šomēnes krasu cenu izmaiņu, kopīgu tendenču nav. Mainījušās cenas atsevišķām, visai nedaudzām precēm atsevišķos veikalos.
Domāju, ka dzīvojamo ēku būvniecība attīstīsies vēl ilgi, jo pēc mūsu aprēķiniem dzīvokļu deficīts pašlaik Rīgā ir vairāk kā 20 000

Domāju, ka dzīvojamo ēku būvniecība attīstīsies vēl ilgi, jo pēc mūsu aprēķiniem dzīvokļu deficīts pašlaik Rīgā ir vairāk kā 20 000

Intervija ar SIA "Rīgas Pilsētbūvnieks" ģenerāldirektora vietnieku- finanšu direktoru Jāni Kosīti.

Īres griestu problēmu risinās ar garantijām, dotācijām un dzīvokļu privatizāciju

Valdības izveidotā darba grupa uzskata, ka īres griestu problēma denacionalizētajos namos jārisina kompleksi - ar garantijām, dotācijām un dzīvokļu privatizāciju, aģentūru LETA informēja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) preses sekretārs Ansis Pūpols.

Rīgas dome gatavos priekšlikumus denacionalizēto namu iedzīvotāju problēmu risināšanai

Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs (LSDSP) uzdevis Rīgas domes struktūrvienībām sagatavot priekšlikumus denacionalizēto namu iedzīvotāju problēmu risināšanai, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļā.

Būvē divu daudzdzīvokļu ēku kompleksu Teikā

SIA "Remus" uzsācis divu daudzdzīvokļu ēku kompleksa būvniecību Teikā, Āraišu ielā, Rīgā, aģentūru LETA informēja projekta pasūtītāja SIA "Remus Nami" birojā.
2004. gada jūnija būvmateriālu cenu apskats

2004. gada jūnija būvmateriālu cenu apskats

Veicot kārtējo cenu aptauju, konstatējam, ka nekādas milzīgas izmaiņas nav vērojamas un tuvākajā laikā (pēc tirgotāju domām) tām nav pamatojuma rasties.
Skaista un praktiska izvēle- flīzes

Skaista un praktiska izvēle- flīzes

Flīzes ir materiāls, kas savu popularitāti laika gaitā nezaudē. Īpaši telpās, kurās ir liels mitrums, flīzes ir veiksmīgs segums gan sienām, gan arī grīdām.

Gaismekļu mode

Protams, gaismekļu izvēle konkrētām telpām ir atkarīga no telpu dizaina. Modes likumdevējiem galvenie modes noteicēji ir paši ražotāji.

Daudzdzīvokļu augstceltni Ķīpsalā plāno pabeigt pēc diviem gadiem

Divdesmit četru stāvu daudzdzīvokļu augstceltni Ķīpsalā, Āgenskalna līča krastā, netālu no Preses nama un "Hansabankas" biroju ēkas, plānots pabeigt 2006.gada pavasarī, aģentūru LETA informēja projekta izstrādātāja SIA "Vincents" pārstāvji.

2004. gada maija būvmateriālu cenu apskats

Pieaugums vērojams praktiski visos aplūkotajos produktos, visos veikalos. Īpaši pamanāms tas šomēnes bijis vertikālajiem metāla profiliem CD 60*27*0,6- praktiski visos veikalos cena palielinājusies.

LSDSP paudīs viedokli par īres griestu atcelšanu un celulozes rūpnīcas būvniecību

LSDSP presei nosūtītajā paziņojumā uzsver, ka vēl pagājušā gadā brīdināja valdību par to, ka vienlaicīga tarifu un nodokļu paaugstināšana valstī izraisīs sociālo krīzi.

Saeima noraida likuma grozījumus par īres maksas griestu iesaldēšanu

Saeima šodien noraidīja apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) sagatavotos grozījumus likumā par dzīvojamo telpu īri, kas paredzēja vēl četrus gadus - līdz 2009.gadam - neatcelt īres maksu denacionalizēto namu iemītniekiem.
2004. gada aprīļa būvmateriālu cenu apskats

2004. gada aprīļa būvmateriālu cenu apskats

Šomēnes nenovērojām kādas konkrētas preces vai konkrēta veikala izteiktu cenu paaugstināšanos. Paaaugstinājušās atšķirīgu preču cenas dažādos veikalos.
Ko paredz būvnormatīvi

Ko paredz būvnormatīvi

Pēc pieņemšanas ekspluatācijā,kad komisija savu darbu paveikusi un akts ir apstiprināts, visa atbildība par būvi jāuzņemas tās īpašniekam.
Kas atbildīgs par ēku drošību

Kas atbildīgs par ēku drošību

Domājot par šo tēmu, nav grūti iztēloties visu pamestas, pussabrukušas, izdemolētas ēkas, ēkas ar izdrupušu apmetumu un plaisām, kas apdraud apkārtējo drošību.

Rīgas domes pārstāvji apmierināti ar būvdarbu kvalitāti Nacionālajā teātrī

Rīgas domes pārstāvji ir apmierināti ar būvdarbu kvalitāti rekonstruētajā Latvijas Nacionāla teātra ēkā.
2004. gada marta būvmateriālu cenu apskats

2004. gada marta būvmateriālu cenu apskats

Martā, laikam kļūstot siltākam, būvmateriālu cenas aug. Šomēnes vērojams samērā pamanāms cenu pieaugums lielā daļā būvmateriālu veikalu.