building.lv skaitļos

Lietotāji online35
Aktīvie uzņēmumi1697
Nozares raksti32880
Guļbūves : building.lv

Guļbūves

"Latio" jaunajai interneta izsolei pieteikts nebijis objektu daudzums

Uzņēmuma "Latio" pēc skaita sestajā nekustamā īpašuma interneta izsolē, kas sākas piektdien, 27. jūnijā, plkst. 15, solīšanai tiek piedāvāti 14 objekti. Tas ir lielākais līdz šim vienā "Latio" izsolē iekļauto īpašumu skaits.
Katrai mājai savas kāpnes

Katrai mājai savas kāpnes

Kāpnes privātmājā nes gan funkcionālu, gan estētisku slodzi. Tām jābūt gan ērtām un drošām, gan jāiekļaujas ēkas interjerā. Kādus nosacījumus vēlams ievērot, izvēloties kāpnes, stāsta SIA "Ariella" projektu vadītāja Elena Aleidzāne.

Rīgā notiks starptautiskā izstāde "Vasara. Dārzs. Atpūta"

Rīgā no 8. līdz 11.maijam notiks starptautiskā izstāde "Vasara. Dārzs. Atpūta", aģentūru BNS informēja izstāžu sabiedrībā LATEXPO.

Noskaidroti balvu pretendenti konkursā "Latvijas koka arhitektūras Gada balva 2006 – 2007"

Šodien 17. aprīlī notikušajā preses konferencē paziņoti apbalvošanai izvirzītie pretendenti konkursā "Latvijas koka arhitektūras Gada balva 2006 – 2007". Žūrija lēmumu pieņēmusi pēc otrajai kārtai iesūtīto papildu materiālu izvērtēšanas un objektu apskates dabā.

Informācija par konkursa "Latvijas koka arhitektūras Gada balva 2006 - 2007" otrajā kārtā izvirzītajiem darbiem

Žūrijas komisijas locekļi – arhitekti Jānis Lejnieks, Pēteris Bajārs, Juris Zviedrāns, Ieva Zībārte, biedrības "Zaļās mājas" valdes priekšsēdētājs Harijs Jordāns, konkursa "Latvijas koka arhitektūras Gada balva 2006 - 2007" otrajā kārtā no trīsdesmit četriem saņemtajiem darbiem ir izvirzījuši ...
Kādā stilā iekārtot viesistabu?

Kādā stilā iekārtot viesistabu?

Gandrīz ikvienā dzīvoklī un mājā ir viesistaba jeb tā saucamā "lielā istaba". Arī krievu valodā ir šis termins viesu istaba – "гостиная" , taču angļi, lielākoties, to dēvē par "living- room" – dzīvojamo istabu.
Koka burvīgais un neatkārtojamais spēks

Koka burvīgais un neatkārtojamais spēks

Koka mājas būvniecība ļoti sarežģīts process, kura īstenošanai nepieciešama ne vien meistaru, bet arī topošo celtnes saimnieku izpratne.
Ko dēvēsim par ekoloģisku jumta segumu?

Ko dēvēsim par ekoloģisku jumta segumu?

Viens no ekoloģiskas būvniecības pamatnosacījumiem ir pārstrādājamu materiālu izmantošana.
Ekonomiska ģimenes māja

Ekonomiska ģimenes māja

Saliekamās jeb gatavo konstrukciju (paneļu) ģimenes mājas ir optimāls risinājums, ja mērķis ir uzbūvēt modernu ēku par saprātīgu izmaksām īsā laika posmā. Tā kā ēkas konstrukcijas tiek izgatavotas rūpnieciski, tad to montāžai nav jāpatērē ne milzīgus darba, ne laika resursus.
Equilibrium – īsta vieta iekšējām līdzsvaram

Equilibrium – īsta vieta iekšējām līdzsvaram

"Ober Haus Real Estate Latvia" ziņo, ka 3. septembrī tiek sākta projekta "Equilibrium" dzīvokļu rezervēšana.
Moderns žogs demonstrē saimnieku individualitāti

Moderns žogs demonstrē saimnieku individualitāti

Skaists žogs ir kā papildinājums ēkai, tāpēc ēkas arhitektūra ir galvenais kritērijs, pēc kura ieteicams vadīties, izvēloties žogu.
Ekoizolācija kā siltumizolācijas materiāls

Ekoizolācija kā siltumizolācijas materiāls

Ekoizolācija kā siltumizolācijas materiāls pasaulē pazīstams jau sen, diemžēl Latvijā šis materiāls līdz šim nav kļuvis populārs

4. Starptautiskā zinātniski - praktiskā konference "Guļbūvju un koka konstrukciju būvniecība 2007" Teorija un pieredze pasaulē

2007. gadā Rīgā notiks 4. zinātniski-praktiskā konference "Guļbūvju un koka konstrukciju būvniecība 2007" Teorija un pieredze pasaulē.
SEP Māja - silta, ērta, pamatīga.

SEP Māja - silta, ērta, pamatīga.

Kurš gan nesapņo par siltu, ērtu un pamatīgu māju sev un ģimenei? Viens vēlēsies guļbūvi, viens akmens māju vai blokmāju, taču ne visus tas apmierina
Zemgales tehnoloģiskais centrs jau 15 gadus ražo nākotnes mājas

Zemgales tehnoloģiskais centrs jau 15 gadus ražo nākotnes mājas

Building.lv jau rakstīja, ka ainavu dizaineri un māju būvnieki aizvien lielāku vērību pievērš dabiskumam un videi draudzīgam dizainam. Speciālisti pat bija prognozējuši nākotnes māju dizaina tendences. Pie tām tika pieskaitītas arī koka mājas, tostarp saliekamās paneļu, kurām paredzēja lielu ...

Balvos būvēs pareizticīgo draudzes baznīcu

Iecerēts uzbūvēt Balvu pareizticīgo draudzes baznīcu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā
Ekoloģija? Vai patiešām? Jumti

Ekoloģija? Vai patiešām? Jumti

Viens no ekoloģiskas būvniecības pamatnosacījumiem ir pārstrādājamu materiālu izmantošana. Mūsdienās eksistē pietiekams skaits sintētisko materiālu, kuri cilvēkam nav kaitīgi. Tie ir dažādi polimēru materiāli, sintezēti no dabīgām vielām vai ķīmiskajiem elementiem, kuru savstarpējo reakciju rezultātā var ...
SEP Māja - silta, ērta, pamatīga

SEP Māja - silta, ērta, pamatīga

Arvien vairāk cilvēki sāk interesēties par tā saucamajām saliekamajām mājām, kuras parādās arī te - Latvijā. Par šā jaunā tipa mājām un firmu, kas ceļ šīs mājas, stāsta SIA "MPA"( SEP Māja ) valdes priekšsēdētājs Vitālijs Bērziņš – Dmitrijevs.
AEROC gāzbetona siltumtehnisko īpašību izpēte

AEROC gāzbetona siltumtehnisko īpašību izpēte

Pēdējos gados arvien plašāku lietojumu Latvijā iegūst jaunās paaudzes gāzbetons, ko plaši izmanto ārsienu būvniecībā bez papildu siltumizolācijas ierīkošanas.