building.lv skaitļos

Lietotāji online65
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
Ēku celtniecība : building.lv

Ēku celtniecība

Ieskats ēku ugunsdrošībā

Ieskats ēku ugunsdrošībā

Vācu kompānija PROMAT ir viena no līderēm pasaulē, kura jau vairāk kā 45 gadus ražo ugunsizturīgos materiālus celtniecībai un šobrīd ir vienīgā, kas piedāvā tik plašu uz ugunsdrošību sertificētu materiālu klāstu.

"Dommo" Daugavas kreisā krasta apbūvei plāno tērēt 100 miljonus latu

Nekustamo īpašumu projektu attīstītājs "Dommo" Daugavas kreisajā krastā plāno veidot multifunkcionālās apbūves kvartālu "Buru sala", tā izveidē ieguldot aptuveni 100 miljonus latu, arhitektu kolēģijas sēdē pastāstīja viens no projekta autoriem arhitekts Uģis Šēnbergs.

Kopš gada sākuma dzīvokļu īre Rīgā palielinājusies par 15-30%

Kopš gada sākuma dzīvokļu īre Rīgā palielinājusies par 15-30%, otrdien žurnālistiem pavēstīja nekustamo īpašumu uzņēmuma "Balsts" valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš.

Balsts atklāj filiāļu tīklu, lai atrastos tuvāk klientiem

"Aktivitātes nekustamo īpašumu tirgū liecina par to, ka tajā notiek korekcijas un tas pieņem brieduma formu. Esošajā situācijā iedzīvotājiem pie īpašuma iegādes arvien biežāk būs nepieciešami kvalificētu speciālistu pakalpojumi un padomi. Tāpēc esam sākuši veidot mūsdienīgu biroju tīklu ...
Atklāj Dommo Biznesa parka galveno ceļu

Atklāj Dommo Biznesa parka galveno ceļu

21.septembrī tika svinīgi atklāts Dommo biznesa parka galvenais ceļš, kas ir šī biznesa kompleksa pirmais objekts un arī galvenā loģistikas artērija, kas šķērso visu parka teritoriju.
Latvijas Krājbankas jaunajā ēkā īstenots dzīvā gaisa princips

Latvijas Krājbankas jaunajā ēkā īstenots dzīvā gaisa princips

Latvijas Krājbanka pilnā apjomā uzsāk savu darbību jaunajā bankas ēkā. Tā ir pirmā pilnībā funkcionējošā bankas mītne biznesa un dzīvojamo ēku kompleksā, kas tiek veidots Jāņa Daliņa un Skanstes ielas rajonā. Ēku projektējis arhitektu birojs "Sarma & Norde".

Jaunās LTV ēkas atrašanās vietu vēlas apspriest pēc iespējas plašākā lokā

Par jaunās Latvijas Televīzijas (LTV) ēkas atrašanās vietu drīzumā gaidāmas plašas diskusijas un sarunas, aģentūru BNS informēja LTV sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Māra Šetlere.
Savienotā jumta siltināšana ar putupolistirolu virs dzelzsbetona pārseguma paneļiem

Savienotā jumta siltināšana ar putupolistirolu virs dzelzsbetona pārseguma paneļiem

Apskatīsim savietoto jumtu siltināšanas ar müsu rüpnīcā ražoto putupolistirolu. Nepieciešamais normatīvais putupolistirola slāņa biezums atbilstoši būvnormatīva LBN 002-01 prasībā, izmantojot putupolistirolu EPS 150, dzīvojamām ēkām ir 205 mm, bet minimālais biezums – 155 mm.

Rīgas pilsētas būvinspekcija apturējusi būvdarbus augstceltņu kompleksa "Z torņi" būvobjektā Daugavgrīvas ielā 9

Rīgas pilsētas būvinspekcija ir apturējusi būvdarbus būvobjektā Daugavgrīvas ielā 9, Zunda kanāla kreisajā krastā iepretim Preses namam, kurā plānota divu augstceltņu kompleksa "Z torņi" būvniecība. Būvniecības pasūtītājs ir SIA "Vertikālā pasaule", bet būvuzņēmējs - Austrijas ...
Būvniecības apskats Latvijas novados (no 3. līdz 9. septembrim)

Būvniecības apskats Latvijas novados (no 3. līdz 9. septembrim)

Kaut arī aiz loga jau jūtams rudens – laiks, kad būvdarbus parasti gribas pabeigt, šogad tie pilnā sparā tiks turpināti. Atkal noslēgti vairāki jauni līgumi, par ēku būvniecību vai restaurāciju.

Prese: Ķīpsalas "debesskrāpjiem" piepulcēsies Riverside Plaza (Dienas Bizness)

Blakus Hansabankas centrālajai ēkai Rīgā, Ķīpsalā SIA Dam Property Investments iecerējusi realizēt augstbūves projektu Riverside Plaza. To, tikai ar nosaukumu Symbiotic Tower, nule projekta autors - arhitekts Ginters Šallers (Gūnter Schaller; GmbH Schaller Architekten) izrādīja Rīgas pilsētas arhitekta kolēģijai, kurā projects guva visnotaļ pozitīvas atsauksmes.

Apspriež kultūras iestāžu renovācijas un celtniecības plānus

Kultūras departamenta direktore Diāna Čivle tikās ar Īpašuma departamenta direktora p. i. Oļegu Burovu , lai apspriestu pilsētas kultūrizglītības infrastruktūras – mūzikas un mākslas skolu, bibliotēku un kultūras namu attīstības tendences un nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu kultūras iestāžu telpu un ē...
Ir uzsākti pirmie būvdarbi jaunajā dzīvojamo ēku kompleksā "Tekstiliana"

Ir uzsākti pirmie būvdarbi jaunajā dzīvojamo ēku kompleksā "Tekstiliana"

Šodien 30.augustā projekta "Tekstiliana" attīstītājs Capitolia Group saņēma būvatļauju demontāžas darbiem jaunā dzīvojamo ēku kompleksa "Tekstiliana" teritorijā esošajām vecajām rūpnīcas ēkām, kā arī uzsāka šo ēku demontāžu un teritorijas sakārtošana jaunā dzīvojamo ēku kompleksa celtniecībai. Šos ...

J.Zaķis tikās ar Īpašuma departamenta direktora p.i. Oļegu Burovu

Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas priekšsēdētājs Juris Zaķis (LPP) šodien kopā ar Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta pārstāvjiem tikās ar Rīgas domes Īpašuma departamenta direktora p.i. Oļegu Burovu un departamenta vadošajām amatpersonām, lai apspriestu pašvaldības ...
Būvniecības jaunumi Latvijas novados (no 20. līdz 25. augustam)

Būvniecības jaunumi Latvijas novados (no 20. līdz 25. augustam)

Kaut arī pagājušajā nedēļā presē parādījās informācija, ka būvvaldes šā gada pirmajā pusgadā izsniegušas 2818 atļaujas viena dzīvokļa māju būvniecībai, tas nav vienīgais, kur strauji attīstās infrastruktūra. Lūk, aktuālākais šonedēļ!

"PROFS Latvija" pusgada apgrozījums pārsniedz 14 milj. latu

SIA "PROFS Latvija", lielākā inženierkomunikāciju materiālu tirgotāja Latvijā, apgrozījums šī gada pirmajā pusgadā sasniedza 14,8 milj. latus.

Pirmajā pusgadā "Merks" turpinājis kāpināt apgrozījumu

SIA "Merks" 2007. gada pirmo pusgadu ir pabeigusi ar 24,7 miljonu LVL apgrozījumu. Pieaugums, salīdzinot ar 15,5 miljonu LVL apgrozījumu pagājušā gada attiecīgajā laika posmā, ir sasniedzis apmēram 60 procentus.
Uzsākti pirmie būvdarbi jaunajā dzīvojamā kompleksā "Sundays"

Uzsākti pirmie būvdarbi jaunajā dzīvojamā kompleksā "Sundays"

20.augustā Jūrmalā bijušās viesnīcas "Vaivari" teritorijā sākas veco ēku demontāža un teritorijas sakārtošana jaunā sabiedriskā un dzīvojamā kompleksa "Sundays" celtniecībai. Šos darbus veiks SIA "E Būve".

"Lido" būvēs dizaina rūpnīcu Salaspilī

Kompānija "Lido" palielinājusi kredīta un ķīlas apjomu dizaina rūpnīcas būvniecībai Salaspilī, aģentūru LETA informēja "Lido" viceprezidents Vilnis Cīrulis.

Par specializētu datorprogrammas risinājumu būvniecībā

Jau ilgāku laika periodu Latvijā ir aktuāla būvniecība – jaunu ēku celtniecība, rekonstrukcija, projektēšana.

Sāks Talsu sākumskolas sporta zāles celtniecību

Piektdien, 17.augustā, plkst.14 ar pamatakmens ielikšanu un vēstījuma kapsulas iemūrēšanu svinīgi tiks sākta Talsu 2.vidusskolas un Talsu sākumskolas sporta zāles celtniecība, aģentūru LETA informēja Talsu domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Pekmane.

Valsts līdzfinansējuma apjoms un piešķiršanas kārtība energoefektivitātes pasākumu veikšanai

9.augustā, Ekonomikas ministrija starpinstitūciju saskaņošanai iesniedza Ministru kabineta noteikumu projektu "Par valsts līdzfinansējuma apjomu un piešķiršanas kārtību energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamās mājās".
Kanāli, kuriem jāglābj mūsu dzīvības!

Kanāli, kuriem jāglābj mūsu dzīvības!

Katru dienu mēs novērojam, ka Latvijā arvien vairāk pieaug jaunbūvējamo ēku skaits. No vienas puses tas zināmā mērā traucē mūsu ērtībām, bet no otras puses mēs apzināmies, ka ekonomika attīstās un ka līdz ar to aug jaunas, skaistas ēkas, kādas mūsu projektētā...

"STATS Projekts" spāru svētkos Priekulē

Rīt, 11. augustā notiks Priekules vidusskolas daudzfunkcionālās sporta halles spāru svētki. Spāru svētkos pulcēsies projekta pasūtītāji Priekules pilsētas dome, skolas vadība, arhitektu biroja "STATS Projekts" autori un objekta būvnieki – A/S "UPB".