building.lv skaitļos

Lietotāji online80
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
Ēku celtniecība : building.lv

Ēku celtniecība

Svinēs jaunās Administratīvās apgabaltiesas ēkas spāru svētkus

Šodien tiks svinēti jaunās Administratīvās apgabaltiesas ēkas Jēzusbaznīcas ielā 6 spāru svētki, aģentūru LETA informēja Tieslietu ministra Gaida Bērziņa (TB/LNNK) preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Augstbūves projekts pie Āgenskalna līča pārdots par 18 miljoniem eiro

Āgenskalna līča krastā aiz Preses nama iecerētās augstbūves īstenotājs - uzņēmums "Āzenes Properties" - pērn pārdots par 17,91 miljonu eiro (12,6 miljoniem latu), aģentūra LETA secināja, iepazīstoties ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Aigara Štokenberga (TP) amatpersonas deklarāciju.

Rīgas mērs ar Beiliju pārrunā jaunās ASV vēstniecības ēkas celtniecību

ASV jaunā vēstniecības ēka tiks celta uz iepriekš atsavināta zemesgabala Kalnciema ielā.

Milano Holding Group paziņo par plāniem ieguldīt 180 miljonus latu nekustamo īpašumu projektos Rīgā

Rīga, - Milano Holding Group, kapitālinvestīciju kompānija ar vadības biroju Milānā, Itālijā, šodien paziņoja par kompānijas plāniem ieguldīt 180 miljonus latu nekustamo īpašumu projektos Rīgā. Jau šogad Milano Holding Group plāno uzsākt ekskluzīvu luksuss mājokļu nekustamo īpašumu projekta attīstīšanu un ...
Telpu būvniecības eksperti

Telpu būvniecības eksperti

Intervija ar uzņēmuma "EBS" valdes priekšsēdētāju Dzidri Augustinoviču
AEROC – moderna gāzbetona rūpnīca

AEROC – moderna gāzbetona rūpnīca

2004. gadā netālu no Salaspils pie Rīgas – Daugavpils šosejas tika pabeigta jaunas modernas gāzbetona rūpnīcas celtniecība, kura šogad atsāka produkcijas izlaidi

"YIT Celtniecība" paraksta pirmo darbinieku tiesību aizsardzības koplīgumu Baltijas valstīs

SIA "YIT Celtniecība" noslēgusi koplīgumu ar Latvijas Celtnieku arodbiedrību (LCA), vēl vairāk uzsverot atbildīga uzņēmuma nozīmīgumu, akcentējot darbību, kas balstīta uz ieinteresēto pušu - darbinieku, klientu, akcionāru un investoru labklājību un tiesībām.

Notiek sabiedriskās apspriešanas sanāksme par iecerēto daudzstāvu apbūvi zaļajā teritorijā Pārdaugavā

Šodien plkst.14 Kurzemes rajona izpilddirekcijā Dzirciemā ielā 26 notiks sabiedriskās apspriešanas sanāksme par SIA "Kvarta" ieceri būvēt līdz pat deviņiem stāviem augstas dzīvojamās mājas vēsturiski zaļā teritorijā Pārdaugavā, nelielajā Gregora ielā, kur dominē divstāvu apbūve.

Atbalsta "Kuldīgas alus darītavas" būvniecības ieceri

Kuldīgas domes deputāti atbalstījuši "Kuldīgas alus darītavas" būvniecības ieceri, aģentūru LETA informēja domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Damberga-Dambīte.
Nozares attīstība

Nozares attīstība

Viens no rādītājiem, kas palīdz kaut nedaudz prognozēt nākotni, ir pagātne. Tāpēc piedāvājam nelielu ieskatu Ekonomikas minstrijas pārskatā par būvniecības attīstību 2006. gadā un cenu pieaugumu.
"Revolūcija" iznīcināja, tagad jāsāk no sākuma

"Revolūcija" iznīcināja, tagad jāsāk no sākuma

Nozare atstāta pašplūsmā ar domu, ka visu noregulēs tirgus, bet tirgus jau sen vairs neko neregulē.
Kur, kad un kādu ekspertu?

Kur, kad un kādu ekspertu?

Šobrīd Būvniecības padome ir nulles vērtībā. Tajā ir 25 cilvēki, no kuriem lielai daļai ar celtniecību nav nekāda sakara.
Paliekošo veidņu sistēma monolītbūvniecībai "Dobeles panelis".

Paliekošo veidņu sistēma monolītbūvniecībai "Dobeles panelis".

Būvniecības nozarē pieaugot darbu apjomam, visasāk izpaužas darbaspēka trūkums un arvien pieprasītākas kļūst tehnoloģijas, kas nodrošina paaugstinātu efektivitāti būvdarbu procesiem.

Jelgavā veido būvizstrādājumu inovāciju centru

Uzņēmuma nākotni noteiks Latvijas tirgus vajadzības pēc būvmateriālu testēšanas, jaunu būvniecības materiālu izstrādes un citām inovācijām celtniecībā.

Kultūras ministrija sola mēneša laikā sagatavot Koncertzāļu būvniecības likumu

Koncertzāļu būvniecības likumu KM vēlas izstrādāt, "lai turpmāk izvairītos no tā, ka politisku ķīviņu rezultātā tiek traucēta iecerētā koncertzāļu celtniecība ne tikai Rīgā, bet arī visā Latvijā".

Jaunā māju moduļu ražotne darbu Ventspilī sāks nākamā gada februārī

Nākamā gada februārī Ventspils brīvostas teritorijā darbu sāks Norvēģijas uzņēmuma "Heimdal Byggsystem International AS" meitasuzņēmuma Latvijā "HBSI Production" māju moduļu ražotne.

Māju moduļu ražotnē Venstpilī ieguldīs 10 miljonus eiro

Otrdien, 23.janvārī, Ventspilī notiks zemes nomas līguma parakstīšana starp Ventspils Brīvostas pārvaldi un Norvēģijas uzņēmuma "Heimdal Byggsystem International A" meitas uzņēmumu Latvijā "HBSI Production".

Būvniecības izmaksas pērn pieaugušas par 20,9%

Visstraujāk pieaugusi strādnieku darba samaksa - par 44,2%. Izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai palielinājušās par 20,9%, bet būvmateriālu cenas - par 10,1%.

Celtniecības problēmu dēļ kavējas "Wellman" loģistikas centra atklāšana Salaspilī

Šī ir jau otrā centra nodošanas termiņu pārbīde. Sākotnēji to bija paredzēts atvērt pagājušā gada decembra vidū.

Parakstīs līgumu par apjomīga investīciju projekta sākšanu Ventspilī

Otrdien, 23.janvārī, Ventspils Livonijas pilī paredzēta svinīga līguma parakstīšana par apjomīga investīciju projekta - dzīvojamo ēku celtniecības moduļu ražošanas - realizēšanas sākšanu Ventspils brīvostā.

SIA Kalnozols Celtniecība palielina pamatkapitālu un aizvadīto gadu noslēdz ar peļņu

Aizvadītais gads SIA Kalnozols Celtniecība ir bijis arī finansiāli veiksmīgs – 2006. gadu uzņēmums noslēdza ar apgrozījuma pieaugumu par 13%, sasniedzot 28,24 milj. latu veikto darbu apjomu, un gadu plāno noslēgt ar aptuveni 645 tūkst. latu tīro peļņu.

Par "Kalnozols celtniecība" lielāko īpašnieku kļūst SIA "Ranka K"

"Kalnozols celtniecība" 16.janvārī rīko preses konferenci, kurā informēs par pamatkapitāla palielināšanu un jauno sabiedrības dalībnieku sastāvu

Atbalsta detālplānojuma izstrādi LNB un Rīgas koncertzāles teritorijai

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti atbalstīja Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) un Rīgas koncertzāles, kā arī blakus esošo teritoriju detālplānojuma izstrādi.
SEP Māja - silta, ērta, pamatīga.

SEP Māja - silta, ērta, pamatīga.

Kurš gan nesapņo par siltu, ērtu un pamatīgu māju sev un ģimenei? Viens vēlēsies guļbūvi, viens akmens māju vai blokmāju, taču ne visus tas apmierina