building.lv skaitļos

Lietotāji online34
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
Ēku celtniecība : building.lv

Ēku celtniecība

Īres maksas palielināšanās cieši saistīta ar būvniecības izmaksu palielināšanos

Laiku pa laikam masu medijos atskan viedokļi par to, ka pēc īres griestu atcelšanas namīpašnieki ļaunprātīgi izmanto situāciju, lai pēc iespējas vairāk nopelnītu uz īrnieku rēķina.

"Kalnozols celtniecība" tiek atzīts par spēcīgāko zīmolu starp būvniekiem

Saskaņā ar konkursa "Baltic Brand Formula" rezultātiem, būvuzņēmums "Kalnozols celtniecība" ir atzīts par spēcīgāko zīmolu starp būvniekiem. Būvuzņēmuma vadība uzskata, ka šādu novērtējumu saņēmusi, pateicoties veiksmīgai uzņēmuma ilgtermiņa stratēģijai un nacionālo vērtību popularizēš...

Tiek atbrīvoti "Kalnozols Celtniecība" naudas līdzekļi

Augstākā tiesa noraida SIA "Pilsētmāju institūts Urban Art" blakus sūdzību

Nepieciešama diskusija par applūstošo teritoriju jautājumu un izmaiņas likumdošanā

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā tika izskatīta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras izstrādātā Daugavas upes applūšanas risku teritoriju karte. Šajā kartē 80 kvadrātkilometri galvaspilsētas teritorijas ir atzītas kā applūstošās teritorijas.
Pērc jebkuru preci e-veikalā un saņem "Building.lv būvniecības gadagrāmatu 2007" par BRĪVU!

Pērc jebkuru preci e-veikalā un saņem "Building.lv būvniecības gadagrāmatu 2007" par BRĪVU!

"Building.lv būvniecības gadagrāmata 2007" – pilnīgi jauns izdevums, kas vienkopus sevī ietver daudz praktiskus padomus un noderīgu informāciju būvniecības un celtniecības jomā gan profesionāļiem, gan amatieriem, kā arī visus Latvijas būvniecības uzņēmumus alfabētiskā secībā un sadalījumā pēc darbības nozarēm - ...

Būvēs jaunu piecstāvu dzīvojamo ēku Dzegužkalnā

Plānots būvēt jaunu piecstāvu dzīvojamo ēku Rīgā, Dzegužkalnā, aģentūrai LETA pastāstīja projekta vadītājs Raimonds Satovskis.
"Kalnozols Celtniecība" pabeidz jauno PVD ēkas rekonstrukciju

"Kalnozols Celtniecība" pabeidz jauno PVD ēkas rekonstrukciju

"Kalnozols Celtniecība" pilnībā rekonstruētā LR Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) centrālā aparāta jaunā ēka Peldu iela 30 no padomju blokmājas ir pārtapusi par Vecrīgai arhitektoniski un vēsturiski iederīgu ēku.

Kalnozols Celtniecība apgrozījums pieaug par 19%

Būvkompānijas "Kalnozols Celtniecība" 2007.gada pirmo trīs mēnešu operatīvie finanšu rezultāti liecina, ka apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējā gada to pašu periodu, ir pieaudzis par 19%.

Par pagājušā gada labāko māju atzīst "NCC Konstrukcija" daudzdzīvokļu māju kvartālu Purvciemā

Konkursā "Labākais jaunais projekts" par pagājušā gada labāko māju atzīts SIA "NCC Konstrukcija" daudzdzīvokļu māju kvartāls Purvciemā "Lauras-1", aģentūru LETA informēja konkursa izpilddirektore Diāna Kaulēna.

"Zaļās mājas" ziņo par jaunas biznesa koalīcijas izveidi zaļās būvniecības atbalstam

"Pienācis laiks apjaust, ka mūsu šodienas izvēles ietekmē to, kā dzīvosim rīt. Būvējot mājokli, ikvienam lēmumam jābūt pārdomātam, apsverot visas iespējamās alternatīvas.

"Kalnozols Celtniecība" aicina SIA "Pilsētmāju institūts Urban Art"

"Pilsētmāju institūts Urban Art", kas nav norēķinājies par SIA "Kalnozols Celtniecība" padarīto darbu daudzdzīvokļu ēku kompleksa "Dienvidu pakavs" būvniecībā, turpina attīstīt šo projektu un investēt tajā līdzekļus.

Nekustamā īpašuma tirgus apskats 2007. gada marts

Martā vidējais sērijveida dzīvokļu cenu pieaugums Rīgas mikrorajonos bija 1,8%. Pēc Ober Haus datiem vidējā cena Rīgas mikrorajonos martā sasniedza 1662 EUR par kv.m. Otrreizējā dzīvokļu tirgus būtiskā daļā (20%) cenu izmaiņas nav konstatētas.

Ober Haus atrod telpas Deloitte

Pēc SIA "Ober Haus Real Estate Latvia" sniegtajām konsultācijām SIA "Deloitte Latvia" 2007.gada februārī noslēgusi nomas līgumu par 1200 kv.m. biroja nomu jaunceļamajā biroju ēkā "GMP".

Lems par būvniecības moratorija atcelšanu nolūkā atvieglot jaunās Rīgas apgabaltiesas ēkas celtniecību

Rīgas domes deputāti šodien lems par būvniecības moratorija atcelšanu vairākām teritorijām Brīvības ielā, lai atvieglotu Rīgas apgabaltiesas ēkas celtniecību.

Pašvaldības deputāti lems par galvojuma sniegšanu "Rīgas pilsētbūvniekam"

Rīgas domes deputāti šodien lems par galvojuma sniegšanu pašvaldības SIA "Rīgas pilsētbūvnieks".
Atklāta pirmā un modernākā siltumizolācijas materiāla – ekovates rūpnīca Austrumeiropā

Atklāta pirmā un modernākā siltumizolācijas materiāla – ekovates rūpnīca Austrumeiropā

Laikā, kad būvniecības apjomi pēdējo 3-5 gadu laikā uzrāda straujus attīstības tempus un tuvāko gadu laikā tie turpinās augt milzīgos apjomos, jo ņemot par pamatu ES vidējos rādītājus attiecībā pret apdzīvojamo platību m2 uz vienu iedzīvotāju, Latvijā tie ir 24,8 m2, kamē...

Rīgas Kurzemes rajona izpilddirekcija sadarbībā ar RBSSKALS organizē talkas Ķīpsalā

Rīgas Spodrības un Meža dienu ietvaros Kurzemes rajona izpilddirekcija sadarbībā ar AS RBSSKALS organizē divas pavasara sakopšanas talkas, uz kurām aicināti Ķīpsalas iedzīvotāji un visi, kam svarīgs mūsu pilsētas izskats.

Eksperti: situācija attiecībā uz veco māju un jaunceltņu kvalitāti tiek dramatizēta

Sabiedrībā ir vērojama neapmierinātība ar pēdējos gados uzcelto ēku kvalitāti. Masu saziņas līdzekļos regulāri atskan jauno projektu iemītnieku sūdzības.

Komentārs par pieprasītāko celtniecības materiālu noietu "Būvniecības ABC" lielveikalos

"Tikai aprīļa mēnesī vien (1.-24.04.) būvniecībā izmantojamo materiālu apgrozījums "Būvniecības ABC" palielinājies par vairāk nekā 70%, cementa apgrozījums ir desmitkāršojies, salīdzinot ar šo pašu periodu 2006.gadā", komentē Ināra Apsalone, SIA "Famar-Desi", lielveikalu "Būvniecības ABC" mā...
Siltināšana = finansu un energo resursu taupīšana

Siltināšana = finansu un energo resursu taupīšana

Ēku fasāžu siltināšana joprojām ir aktuāla nepieciešamība būvniecībā Latvijā.

Svinīgi iemūre pamatakmeni un vēstījuma kapsulu Dommo biznesa parka kompleksā

Dommo Biznesa parka būvniecības vietā Olaines pagastā tika svinīgi iemūrēts projekta pamatakmens un vēstījuma kapsula.

2006. gads būvniecībā

Marts parasti ir laiks, kad uzņēmumos un statistikas pārvaldē ir apkopoti precīzi dati par pagājušā gada rezultātiem, tāpēc aktuālā tēmā šoreiz mazliet atskatāmies atpakaļ, lai paraudzītos, kas paveikts pērn.

SIA Arčers ar ES līdzfinansējumu nokomplektējusi vismodernākās stikloto būvkonstrukciju ražotnes Latvijā

Celtniecības uzņēmums SIA Arčers, pagājušajā gadā veiksmīgi pārvarot projektu iesniegšanas kārtību Latvijas Investīcijas un attīstības aģentūrā ( LIAA) un izturot projekta atbilstības vērtējumu, šogad jau uzsākusi ražot stiklotās būvkonstrukcijas ar vismodernākajām iekārtām nokomplektētos cehos, ...