UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 10 no 14
Re: dzelzs pirts krāsns
Autors: Gribupirti (87.110.86.---)
Datums: 11/02/2008 00:14

Vienīgā vieta laikam,kur var kaut ko izlasīt par pirtīm.Man arī vajadzīgs padoms.Meistars,ja tā var teikt,uzmūrēja krāsni slapjajai pirtij,bet man problēma aiz problēmas:
1)tikko sāk mest garu,visa pērtuve pilna ar sodrējiem,lāvas tagad melnas un nenomazgājamas;
2)akmeņi ir karsti,bet tvaiks gandrīz neparādās>Kad met garu,pa lūku nāk iekšā svelme un sodrēji,bet tvaiks reti un maz.(higrometrs rāda ap 90-95% mitrumu)
3)pie griestiem liels karstums,bet kājām auksti;
Lūdzu dodat kādu padomu.

Autors: Didzisp (78.84.155.---)
Datums: 11/02/2008 10:41

Ja no akmeņiem nāk sodrēji, tad akmeņi vienkārši ir par "vēsiem". No kārtīgi nokarsētiem akmeņiem sodrēji nodeg. Pietiek tikai pirmo garu "izlaist skurstenī" un tālāk jau var garu laist pirtī. Protams, slapjā pirtī nekad nebūs tik tīrs "kā aptiekā", bet sodrēji gan nedrīkst parādīties. Par kāju salšanu es jau daudz esmu rakstījis šai forumā. Nosūcošajai ventilācijai jābūt pie pašas pērtuves grīdas un tad problēmu ar kāju salšanu nebūs.

Autors: Musits (85.255.65.---)
Datums: 17/02/2008 14:51

nu jau kādu laiku lietoju tādu pirts krāsni kā GRIBUPIRTI, man no sākuma bija tas pats: 1)vajag censties kurināt krāsni ar apsi vai alksni ja kurināsi ar apsi domāju sodrēji nenāks labi iztīra krāsni no sodrējiem,
2) es kurinu kamēr silta ir krāsns viscaur, bet pārkurināt tā ka mūris čūkst nedrīkst
3)tad kad beidz kurināt, tad vairākas reizes atstājot šīberi vaļā, bet krāsns mutes durvis kur kurina ciet, uzmet garu redzēsi kā sodrēji lido pa skursteni ārā!

man pašam arī dažreiz gadās tā ka visa pērtuve pilna ar sodrējiem un uzmetot garu mutē tāda sausa sajūta tā kā pelnus ēstu!

Autors: Gribupirti (78.84.213.---)
Datums: 29/02/2008 13:09

Pagaidām paldies par padomiem.Pirmdien meistars brauks un mēģinās kaut ko darīt.Lielas cerības neloloju,jo viņš tā brauks jau kādu piekto reizi.
Par akmeņiem runājot,liekas,ka karsti gana,jo čūkst pamatīgi.Lietoju tikai sausu apses malku.Pēdējo reizi speciāli sameklēju sausu alkšņu malku,bet rezultāts tāds pats.Kurinu 3-4 stundas,tad,pēc meistara ieteikuma,izgrābju ārā visas ogles un pelnus.Tad uzmetu garu ar vaļā šīberiem 2-3 reizes.
Atsevišķi gribētu parunāt ar Didzisp par ventilāciju.Man ir ventilācijas cuka skurstenī (liels caurums),tāpēc turu to ciet aizbāztu un vēdlodziņš virs augšējās lāvas.Cita nekā nav.Varbūt ar Tevi var sarunāt uz vietas maksa konsultāciju,jo šajās lietās esmu diezgan nepraktisks cilvēks.Es esmu Ādažos.

Autors: Andris ABC (78.84.123.---)
Datums: 05/03/2008 16:13

Kāpēc netiek izskatīts variants par metāla krāsns ar akmens krāvumu apmūrēšanu ar ugunsizturīgu ķieģeļu mūri atstājot lūku gara uzmesšanai?

Autors: Gribipirti (78.84.213.---)
Datums: 08/03/2008 16:03

Musits,man radās sajūta ,ka mums viens un tas pats "meistars"būs bijis.Tev nebija Normunds no Jūrmalas?

Autors: MUSITS (85.255.65.---)
Datums: 09/03/2008 20:13

Tas nav tas pats mūrnieks, jo es esmu no Valmieras un mūrnieks arī! ja interese ir atsūti man kāda tev tā krāsns izskatās es aizsūtīšu savējo!
Jākurina vismaz 6h manu krāsni, lai varētu uzmest un dabūt vieglu garu, nezinu kāda tev ir! No sākuma jau iekurināt var arī ar egli, tikai kad beidz tad gan ar apsi, lai iztīra cuku! jo kad es tagad beidzot dabuju apsi visu laiku kurināju ar alksni un pa kādai pagalei egli, kad iemetu apsi pa skursteni gāzās ārā melni dūmi sodrēji nodega nost un pirtī gars arī labāks!

Autors: MUSITS (85.255.65.---)
Datums: 09/03/2008 20:21

bet kurš var pateikt kāpēc pēc šādas pirts(slapjā pirts jeb krievu) apmeklējuma sāp galva un dažreiz pat tik traki, ka nevar pa trepēm uzkāpt???

Autors: Gribupirti jeb Andis (78.84.213.---)
Datums: 09/03/2008 23:17

Ja sāp galva,tad nu noteikti nav viegls gars.Man tā apnika problēmas ar manu pirti,ka visu dienu veltīju lasīšanai par krievu pirtīm krievu portālos.
Sapratu dažas lietas:
1.Īstu garu un tvaiku,kas nepazūd,var iegūt tikai tad,ja pērtuve lielāka par 7 m2 un griestu augstums 2,5-2,6m.Tā vismaz saka krievu spečuki.
2.Īsts gars var būt tikai pie ļoti pareizi un precīzi uzbūvētas krāsns.Piem.telpa virs akmeņiem min.30cm augsta.
3.Īstā krievu pirtī,kur ievērotas iepriekš minētās lietas,nekāda ventilācija nav vajadzīga.Visa ventilācija tiek veikta ar lodziņa un durvju atvēršanu un aizvēršanu.
4.Īsta krievu pirts ir vesela filosofija un māksla,nevis pasviedrēšanās.
5.Latvijā diemžēl laikam neviens nejēdz,kas ir īsta krievu pirts un kā tur notiek pēršanās.Ceru,ka par šo jautājumu kļūdos un kāds tomēr ir.
6.Ideālais variants ir 65 grādi t un 65 % mitruma.

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 10/03/2008 08:50

Ventilāciju ar vēdlodziņu pusgriestu augstumā iesaka arī slavenais pērējs Pēteris Donga:
[www.radi.lv]
Viņa gadījumā gan akmeņi ir nenosegti un krāsns ir t.s. nepārtrauktās darbības.

Pašreizējā: 10 no 14

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  **     **  **     **  **     ** 
 **     **     **     **     **  **     **  **     ** 
 **     **     **     **     **  **     **  **     ** 
 **     **     **     **     **   **   **   **     ** 
 **     **     **     **     **    ** **    **     ** 
 ********      **      *******      ***     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727