UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 11 no 14
Re: dzelzs pirts krāsns
Autors: Didzisp (78.84.155.---)
Datums: 10/03/2008 11:23

Būtībā Gribupirti jeb Andis ir pilnīga taisnība. Brīnumi šai Pasaulē nenotiek un uz atklātiem akmeņiem "vieglu garu" nevar dabūt. Par ventilāciju gan var pastrīdēties. Protams, var iztilt ar vienkāršu lodziņu, bet mūsdienās jau nav problēmas izveidot kārtīgu ventilācijas sistēmu, lai pirts "izsiltu" visā tās augstumā. Man nav nācies būt pirtī ar vienkāršu ventilāciju caur lodziņu, kurā kājām pie grīdas nebūtu vēsi.
Pētera Dongas pirts ir veidota biznesam, lai varētu apkalpot klientus. Kārtīgu mūra pirti jākurina vismaz pusdienu un tiek patērēts liels daudzums malkas, kas nu gaīgi neder priekš nejauši iebraukušiem viesiem. Nenoliedzami, Pētrim ir daudz labu domu, bet bizness tomēr ir pirmajā vietā un viņa pirti nevar uzskatīt par ģimenes pirti.

Autors: MUSITS (85.255.65.---)
Datums: 10/03/2008 16:32

Gribupirti jeb Andis! man ir apmēram virs akmeņiem 30cm augsta telpa un pērtuves kavdrātmetri ir 6,2 un augstums ir no 2-2,4m tas vienigais neatbilst!
Man tāda temperatūra pirtī nav bijusi līdz šim patstāvīgi, jo viņa krītas virinot durvis, varbūt trūkst pacietības, jāpagaida ilgāk ir kamēr sasilst telpa?! man temperatūra vidēji ir 45- 60 grādi par mitrumu nemāku teikt, bet noteikti ka vairāk par 65% nopirkšu hidrometru tad zināšu!

Autors: Gribupirti jeb Andis (78.84.213.---)
Datums: 10/03/2008 21:06

Redzi,Tev neatbilst ne platība ,ne griestu augstums.Man tieši tas pats.Slāvu draugi raksta,ka tad nav nekādu variantu iegūt vieglu garu.
Durvju virināšana ir O.K.Teemperatūra 45-60 arī ir O.K.65 būtu izcili.
Didzisp,viņi,slāvi,pat neiesaka taisīt papildus ventilāciju,bet tas ir tikai tad,ja visi izmēri un krāsns atbilst tiem izmēriem.Tikko ir zem 7 m2 platība vai griesti zem 2,5 m,viennozīmīgi jātaisa papildus ventilācija.
Bet,ja atbilst tiem krievu pirts kritērijiem,stājas spēkā citi vēdināšanas principi:durvis,lodziņš,dvieļa vicināšana,slotiņu vicināšana,gara sagatavošana,gara uzmešana utt.,kā jau teicu:vesela filosofija.

Autors: Didzisp (78.84.155.---)
Datums: 10/03/2008 21:58

Pirtī iešana protams ir vesala filosofija un jāievēro daudzas svarīgas lietas, bet ventilācija jau neskādē nevienai pirtij. Ventilācijas lūkas katrā laikā var aizvērt un panākt vajadzīgo mitrumu, bet sasildīt pērtuves grīdu ar vienkāršu vēdlodziņa atvēršanu nu nekādīgi nevar, tur vajag attiecīgus ventilācijas kanālus.

Datums: 12/03/2008 16:03

tad sanāk tā ka vieglu garu es tai pirtī nedabūšu un būs jāmokās ar galvas sāpēm?
man ir tāda sajūta ka es kaut ko nezinu un tādēļ daru nepareizi vai vispār neizdaru ko vajadzētu! jāpalasa krievu portāli varbūt uzroku ko noderīgu!

man ir tāda ventilācija kā Didzimp, bet es nevaru sagaidīt kad man tā grīda sasils, jo baigi ilgi jāgaida, t pirts telpā pirms kurināšanas ir 5 grādi, kamēr uzkurinu viņa lēnām ceļas, kad attaisu gara metamās durtiņas viņa ceļas ātrāk,vienreiz nogaidīju apmēram 1,5h, bet tā arī nesagaidīju kad tā grīda būs silta ka ar roku var just,protams, siltāka viņa bija, kā dušas telpā, bet ne tā ka varētu sēdēt uz vinas un pakaļa nesaltu!

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 12/03/2008 16:57

Arī sabiedriskā pirtī krāsns reizēm gadās puskurināta, kad kurinātājs dziļi glāzē ieskatījies, tomēr pat pēc knapi čūkstošiem akmeņiem galva nav sāpējusi.

Datums: 12/03/2008 17:10

nav jau tā ka manī vaina, ne man vienīgam tā galva sāp! mēs esam 4 cilvēki kas patstāvīgi iet tai pirtī nesāp jau katru reizi, bet ir reizes kad sāp mazliet, bet ir reizes kad sāp konkrēti! kāda tad tā sabiedrskā pirts ir arī ar slēptajiem akmeņiem tāda krāsns?

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 12/03/2008 17:25

Visas ko zinu ir ar slēptajiem, akmeņus no pērtuves škir veramas durvtiņas. Tiesa, ir gan periodiskās darbības (naktī kurina bet dienā peras, piem. Tallinas ielā, Vecmīlgrāvī) un nepārtrauktās darbības (kurina visu laiku, akmeņus no liesmas šķir metāla plāksne, piemēram Pļavniekos). Bauskas pirtī nesen ielika elektrisko ar vaļējiem akmeņiem, bet tā ir maza un jau tāpēc vien parodija.

Datums: 12/03/2008 19:26

man arī ir periodiskās darbības krāsns, izkurini un tad var pērties!

Autors: Patricja (91.142.6.---)
Datums: 13/03/2008 10:11

Sveiki visiem! Spriežot no Jūsu sarunas, kāds vēl pazīst krāsns meistaru Normundu no Jūrmalas. Man viņš taisīja krāsni, tagad visi podiņi lido nost. Telefonu viņš ir nomainījis, sazvanīt nevar, lai izlabo, turklāt viņš pazuda ar visām atslēgām. Esmu nolēmusi griezties pret viņu visās iespējamās instancēs un pašlaik gatavoju dokumentus. Nu lūk, ja kāds vēlas padalīties, tad droši rakstiet uz manu e-pastu: patrija@#$%&tvnet.lv

Pašreizējā: 11 no 14

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********         **  ********   **     ** 
 **        **     **        **  **     **  **     ** 
 **        **     **        **  **     **  **     ** 
 **        **         **    **  **         **     ** 
 **        **         **    **  **         **     ** 
 **        **          ******   **         **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727