UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 7 no 14
Re: dzelzs pirts krāsns
Autors: Didzisp (78.84.155.---)
Datums: 13/09/2007 02:48

Ja būs apakšējā ventilācija, tad tas OLFs nemaz uz aukšu nepacelsies un degunu nesasniegs. Protams, katrs taisa savu pirti pēc savām iespējām un kā grib. Es tikai gribēju mudināt arī pirtī izmantot modernu ventilācijas sistēmu, bet var jau pērties arī ar sentēvu metodēm. Mājas gan mūsdienās pārblīvē ar visādiem "navarotiem", bet elementāra ventilācija pirtij liekas par sarežģītu.

Autors: MUSITS (85.255.65.---)
Datums: 14/09/2007 02:30

Skaidrs! it ka visu sapratu, bet nav skaidrs cik isti lieliem jabūt tiem ventilācijas caurumiem(luukaam) sienās, cik diametrā jābūt tām trubām, lai normāli ventilētos? sienu un griestus taisos siltinaat ar 5cm biezu vati, ja ventilacijas truba vajadziiga 10cm diametra tad otra puse man jaiestrada ir gazbetonaa?
Un vai bus pareizi ja es ventilaciju (vnk caurums siena) taisisu no atputas telpas uz karsetavu un parādes ieejas durvis, kas ir bez priekštelpas atrodas gandrīz pretī paredzētajam ventilācijas caurumam? vai labak bus ja tā ventilācija (svaigais gaiss) tiks ņemta no garderobes, dušas telpas?
vai arī nākotnē uzbūvēt tamburu?

Datums: 14/09/2007 07:16

Pa 50mm trubām gaiss nestaigās, vajag likt simtnieces. Nav jau obligāti jākasa tās trubas gāzbetonā, vienmēr var izdomāt, kā trubu noslēpt zem dēlīšiem.Der jau arī kantainas trubas ar attiecīgu laukumu, bet plastmasas gan nederēs, jo var neturēt temperatūru. Pienākošo gaisu vajag ņemt no tās telpas kura siltāka. Ja pirts krāsni kurina no blakustelpas(tā ir visērtāk), tad no tās telpas arī ņem svaigo gaisu, lai tas būtu "aprimis"

Datums: 14/09/2007 15:15

jā,bet ataisot ārdurvis aukstais gaiss gāzīsies uzreiz iekša un tālāk sanāk viņs var nokļut uz pēršanās telpā kura ir gandrīz pretī ārdurvīm?! attālums no ārdurvīm līdz starpsienai ir 2,5m apmeram un kurināsana ir no atputas telpas!
es iedomājos ko es būtu uzmeistarojis ja nebūtu tāds forums kur var iegūt nepieciešamo info! :) paldies!

Datums: 29/09/2007 17:14

Sveiki!
cik lielam jabut tam pienakosa gaisa ventilacijas caurumam no priekstelpas uz perutvi? un cik garas man vajag ventilacijas trubas prieks ta lai no pertuves apaksas tiktu vilkts ara aukstais gaiss vnk virs jumta tas ir apmeram 2,2m? un pa to augsejo vnetilacijas caurumu ka ir ar to? To ari vajag ievadit taja ventilacijas truba kas ies virs jumta! no ta augseja cauruma sanaks 1m lidz trubas beigam ar tadu trubu man tas stradas vai ari vajadzes trubu laist augstak?

Datums: 30/09/2007 13:16

Pienākošajam ventilācijas caurumam jābūt aptuveni ar tādu pašu laukumu kā aizejošam. Kā jau teicu, pirts nav aptieka un nav vajadzības tos caurumus taisīt ar milimetra precizitāti. Galvenais ir izprast pašu principu un visu samontēt kā vajg. Augšējo ventilāciju visvienkāršāk savienot kopā ar apakšējo un pievienot pie skursteņa virs jumta. Netaisīs tak priekš aukšējās ventilācijas atsevišķu ventilācijas cuku vai trubu virs jumta. Tā pat, aukšējā jau ar apakšējo parasti netiek darbināta reizē. Ar 2,2 metriem vajadzētu pietikt. Starp āru un pērtuvi ir liela temperatūru starpība un vilkme arī liela. Ja jau citiem pietiek ar vēdlodziņu, tad trubai virs jumta noteikti būs labākas ventilācijas īpašības.

Autors: Vienstāvs (212.93.97.---)
Datums: 30/09/2007 19:56

"Praktiskajā būvniecībā" 9/2007 minēti 10-20 cm diametrā brīvai un 5-10 piespiedu ventilācijai.

Datums: 03/10/2007 01:16

Paldies Didzisp par padomiem un Vienstāvs par izmēriem! tajā praktiskajā ir taisni par pirts telpas ventilāciju vai vispārīgi par ventilāciju kā tādu?

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 03/10/2007 16:03

Tieši par pirts ventilāciju. Aptuveni kopš gada sākuma žurnālā tiek publicēta J.Novika rakstu sērija par pirts būvniecību (topoša grāmata).

Datums: 04/10/2007 05:53

"Aptuveni kopš gada sākuma žurnālā tiek publicēta" Latvijā izdod bezgalīgi daudz žurnālus un varbūt var arī nosaukt precīzāk šo žurnālu? Cienījamais Novika kungs gan neko jaunu pēdejos gados nav uzrakstījis un pārpublicē tikai savus vecos rakstus. Tehnoloģijas nestāv uz vietas.

Pašreizējā: 7 no 14

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    *******   **      **  **    **        ** 
 **     **  **     **  **  **  **   **  **         ** 
 **     **         **  **  **  **    ****          ** 
 **     **   *******   **  **  **     **           ** 
 **     **         **  **  **  **     **     **    ** 
 **     **  **     **  **  **  **     **     **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727