UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Re: dzelzs pirts krāsns
Autors:
Didzisp
(78.84.155.---)
Datums: 29/06/2007 07:12
Tiešām, vispareizāk uz savas ādas nomēģināt dažādas pirtis. Pirtis jau ir ļoti daudz, bet diemžēl ļoti maz ir labu. Brīžiem liekas, ka cilvēkiem ir pilnīgi pie kājas kādā pirtī pērties vai karsēties. Kad taisīju savu pirti, tad faktiski nebija tā īsti no kā mācīties un vajadzēja pašam visu "izkost". Par cik visu daru pats, tad pirts krāsns mūrnieku gan nevaru ieteikt. Jā, vēl man ir ideja par tvaika ģenerātoru. Tad teorētiski saunu varētu prvērst par slapjo pirti, bet pagaidām to nēsmu uztaisījis.
Autors:
AR
(87.110.77.---)
Datums: 29/06/2007 15:14
Pirts jau nesastāv tikai no krāsns, pilnai laimei vajag gan WC, gan baseinu jeb iegremdēšanās mucu, siltu un aukstu ūdeni, par gaismas efektiem nemaz nerunājot- kolosāls efekts telpu iekārtojumā un funkcijā rodas max starpsienas būvējot stikla (arī basenā sānskatu logus), liela nozīme auras radīšanai ir arī apdares materiāliem un plānojuma principiem...
Autors:
VanRaiks
(---.client.microlink.lv)
Datums: 29/06/2007 16:37
P.S. Surfaktants ir šķidrums, kas novērš berzi plaušām kustoties. Ja pa maz - lielāka berze, sekas var būt iekaisums, utt. līdz pat peku atmešanai. Jo pārstāt elpot un gaidīt kamēr sazdīs parasti neizdodas :)
Autors:
Didzisp
(78.84.155.---)
Datums: 29/06/2007 17:28
Ja pirti taisa par tusiņa vietu, lai varētu caur stikliem skatīties kā plikas meitenes peldās basenā, tad gaismas mūzikas un caurspīdīgas sienas tiešām ir svarīgas. Parasti gan tādās pirtīs pēršanās un veselības uzlabošana nav pati galvenā lieta. Pirts ir intīma padarīšana un, es uzskatu, ka caurspīdīgas durvis nafig nav vajadzīgas. Gaismai kā reizi jābūt neitrālai un nomierinošai. Baseins protams ir laba lieta, bet tas pēc pirts procedūrām ir arī jāmazgā un tā ir baigā čakarēšanās. Var jau protams līst basenā ar attīrīšanas sistēmu, bet es gan apšaubu, ka zilais ķīmiskais ūdens, pēc kura jāskalojas dušā, uzlabo veselību. Nav nekā labāka par dabīgu dīķi vai citu ūdenskrātuvi. Ne tev baseins jāmazgā ne ķimiskā udenī jālien.
Autors:
AR
(87.110.77.---)
Datums: 29/06/2007 17:58
Didzisp- intims tusiņš mājas pirtī iespējams arī divatā ar sievu/līgavu/iecerēto; nav jau obligāti jāaicina eskorta meitenes un jāuzskata ka ģimenes dzīvei nevajag fīčas... protams, tā ir gaumes lieta, var jau likt dzīvesbiedrei pastāvīgi valkāt parandžu un plikumus atklāt tikai tumsā reizi nedēļā...
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 29/06/2007 19:46
Starp citu, tieši šogad Praktiskajā Būvniecībā iet J.Novika rakstu sērija par pirts būvniecību, citstarp esmu tur šo to derīgu izlasījis.
Autors:
Didzisp
(78.84.155.---)
Datums: 29/06/2007 19:46
Stikla durvis un gaismas muzikas pirtī tiešām ir gaumes lieta un katrs var darīt kā grib. Man gan bieži liekas, ka, kā reizi, uz visādām fīčām tiek likts liels uzsvars, bet pašā pirts konstrukcijā tiek pielaistas ļoti rupjas kļūdas. Tā pat, bieži lūrēšana pa stikla durvīm ir svarīgāka par veselīgām pirts procedūrām. Tas galīgi nenozīmē, ka es esmu pretr stikla durvīm, bet pirtī tās nav galvenās. Tā pat, man nav nekādu iebildumu par mīlīgu pirtošanu ar sievu. Es kategoriski esmu pret aklahola lietošanu, alus liešanu uz pārkarsētiem akmeņiem un visādu digitālu aromatizātoru pielietošanu pirtī. Nekas jau nenotiks, ja pirtī izdzers kādu aliņu, bet citi dzeērieni lai paliek priekš citām dzīves reizēm.
Autors:
MUSITS
(85.255.65.---)
Datums: 29/06/2007 20:11
Sveiki!
Didzisp - Kā ir pie Pētera Dongas viņam ir īsta slapjā pirts? Varbūt kaut kur var dabūt slapjās pirts krāsns projektu, un tad jau labs mūrnieks uzmūrētu!? Man nav īsti skaidrs kur tajā krāsnī tiek karsēti akmeņi, un kā uz viņiem nokļūst ūdens ja jau viņi ir slēpti? Un arī par ventilāciju karsēšanās telpā? Kādai tai jābūt? Priekš notekūdeņiem man ir liela (apm. 1,5m dziļa un 3m gara) izbetonēta bedre. Bet apakšējā daļa nav izbetonēta, tādēļ domāju, ka notekūdeņus novadīt tur. Bet vai ūdens nosūksies tas ūdens, vai arī ir jātaisa vēl truba caur kuru varētu nosūkt?
Didzisp - Kā ir pie Pētera Dongas viņam ir īsta slapjā pirts? Varbūt kaut kur var dabūt slapjās pirts krāsns projektu, un tad jau labs mūrnieks uzmūrētu!? Man nav īsti skaidrs kur tajā krāsnī tiek karsēti akmeņi, un kā uz viņiem nokļūst ūdens ja jau viņi ir slēpti? Un arī par ventilāciju karsēšanās telpā? Kādai tai jābūt? Priekš notekūdeņiem man ir liela (apm. 1,5m dziļa un 3m gara) izbetonēta bedre. Bet apakšējā daļa nav izbetonēta, tādēļ domāju, ka notekūdeņus novadīt tur. Bet vai ūdens nosūksies tas ūdens, vai arī ir jātaisa vēl truba caur kuru varētu nosūkt?
Autors:
EjTakTu
(194.8.16.---)
Datums: 29/06/2007 20:41
krāsnij divas durvtiņas, citreiz tikai vienas, bet 2 nodalījumi. Apakšā kurina uguni (vecākos paraugos durtiņu tur nav). Augšā ievietoti akmeņi. Kad pirts izkurināta, tad paver durtiņas, un pēc vajadzības uzmet garu...
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 29/06/2007 22:53
Slēgtas lielas jaudas pirtskrāsnis var redzēt vairumā Rīgas publisko piršu (Tallinas, Vecmīlgrāvja, Saharova u.c.)
Pirts krāšņu rasējumi rodami gan, piemēram, Latvijas Racionalizācijas institūta 1944. gada izdotajā grāmatā "Krāsnis un pareiza kurināšana", gan dažādu autoru un bezautoru viena-no-otras kopētās krievu grāmatās (viens no plašākajiem piedāvājumiem varētu būt
[www.janus.lv]
grāmatu lielveikalā.
Pie Dongas ir tipiska t.s. nepārtrauktās darbības (peries un turpini kurināt) metāla krāsns no bieza gāzesvada caurules gabala, aplikta ar akmeņiem. Manuprāt prognozējamam lietošanas apjomam (ģimenei) atšķirībā no viesu nama piemērotāka iepriekš kurināma ar tiešu akmeņu karsēšanu, kādu arī ieteica Didzis.
Pirts krāšņu rasējumi rodami gan, piemēram, Latvijas Racionalizācijas institūta 1944. gada izdotajā grāmatā "Krāsnis un pareiza kurināšana", gan dažādu autoru un bezautoru viena-no-otras kopētās krievu grāmatās (viens no plašākajiem piedāvājumiem varētu būt
[www.janus.lv]
grāmatu lielveikalā.
Pie Dongas ir tipiska t.s. nepārtrauktās darbības (peries un turpini kurināt) metāla krāsns no bieza gāzesvada caurules gabala, aplikta ar akmeņiem. Manuprāt prognozējamam lietošanas apjomam (ģimenei) atšķirībā no viesu nama piemērotāka iepriekš kurināma ar tiešu akmeņu karsēšanu, kādu arī ieteica Didzis.