UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Re: dzelzs pirts krāsns
Autors:
Didzisp
(78.84.155.---)
Datums: 30/06/2007 02:09
Pēteri Dongau esmu redzējis tikai patelevizoru un viņa pirtī nēsmu bijis, taā kā nevaru neko konkrēti pateikt. Viņs jau galveno uzsvaru liek uz pirts procedūrām un viesu mājā jau sava specifika- vajag apkalpot daudz cilvēkus. Pēc Vienstāvs teiktā tā nesanāk pareiza slapjā pirts.
Informāciju par pirts lietām var atrast daudzos krievu saitos. Latvijā vari vispār nemeklēt. Te ir vai nu tikai komercija vai reklāma. Piemēram latviešu lapa [www.pirtslietas.lv] ir pilnīgs fufelis un noderīgu informāciju tur neatrast.Tā pat visas man zināmās grāmatas latviešu valodā ir pašvakas. Tāds iespaids, ka tās raksta visi kam nav slinkums cerībā nopelnīt uz pirts popularitāti.
Te būs daži krievu saiti
[rusbani.narod.ru]
[www.parilka.ru]
[probanu.narod.ru]
[forum.userline.ru]
[ostashovo.narod.ru]
[www.remontiruem.ru]
[rusbani.narod.ru]
[camin-a.narod.ru]
[www.build.ru]
[www.mukhin.ru]
[www.rusbani.ru]
[bestsauna.narod.ru]
man nav laika šito visu šķirot, bet gan jau kautko labu atradīsi.
Svaigam gaisam pirtī jāienāk no blakus telpas pa krāsns apakšu, bet karsto gaisu jāsūc ārā pie pretējās sienas krāsnij un ventilācijas caurumam jāatrodas pie pašas zemes. Pirtī vismazāk ir vajadzīgs vēsākais gaiss un tas kā reiz ar tāda tipa ventilāciju visu laiku tiek sūkts ārā. Tā panāk, ka visa telpa ir vienmērīgi karsta, sasilst gīda un nekad nesalst kājas. Protams ir jābūt arī ventilācijas caurumam pie griestiem, bet to atver tikai pēc pēršanās, lai labāk izvēdinās telpas. Aizveramai jābūt arī ventilācijas lūkai pie zemes. Būtībā jau tas viss ir elementāri, tikai vajag saprast kā notiek gaisa kustība.
Informāciju par pirts lietām var atrast daudzos krievu saitos. Latvijā vari vispār nemeklēt. Te ir vai nu tikai komercija vai reklāma. Piemēram latviešu lapa [www.pirtslietas.lv] ir pilnīgs fufelis un noderīgu informāciju tur neatrast.Tā pat visas man zināmās grāmatas latviešu valodā ir pašvakas. Tāds iespaids, ka tās raksta visi kam nav slinkums cerībā nopelnīt uz pirts popularitāti.
Te būs daži krievu saiti
[rusbani.narod.ru]
[www.parilka.ru]
[probanu.narod.ru]
[forum.userline.ru]
[ostashovo.narod.ru]
[www.remontiruem.ru]
[rusbani.narod.ru]
[camin-a.narod.ru]
[www.build.ru]
[www.mukhin.ru]
[www.rusbani.ru]
[bestsauna.narod.ru]
man nav laika šito visu šķirot, bet gan jau kautko labu atradīsi.
Svaigam gaisam pirtī jāienāk no blakus telpas pa krāsns apakšu, bet karsto gaisu jāsūc ārā pie pretējās sienas krāsnij un ventilācijas caurumam jāatrodas pie pašas zemes. Pirtī vismazāk ir vajadzīgs vēsākais gaiss un tas kā reiz ar tāda tipa ventilāciju visu laiku tiek sūkts ārā. Tā panāk, ka visa telpa ir vienmērīgi karsta, sasilst gīda un nekad nesalst kājas. Protams ir jābūt arī ventilācijas caurumam pie griestiem, bet to atver tikai pēc pēršanās, lai labāk izvēdinās telpas. Aizveramai jābūt arī ventilācijas lūkai pie zemes. Būtībā jau tas viss ir elementāri, tikai vajag saprast kā notiek gaisa kustība.
Autors:
MUSITS
(85.255.65.---)
Datums: 10/07/2007 00:25
Paldies par info! Tas tiesa ka LV lapās neko nevar atrast, jo pats nedēļām ilgi sēdēju un rakos un tā arī ne pie kādas skaidrības nenonācu! :)
Šis pirts krāsns tips ir pieskaitāms pie kura no tipiem nepārtrauktās darbības vai pārtrauktās un kādu garu no viņas var dabūt!? [www.rusbani.ru]
Šis pirts krāsns tips ir pieskaitāms pie kura no tipiem nepārtrauktās darbības vai pārtrauktās un kādu garu no viņas var dabūt!? [www.rusbani.ru]
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 10/07/2007 16:09
Rasējumu ātrumā neaptvēru, bet nepārtrauktās:
1) tas skaidri minēts iepriekšējās aprakstā, un šī principiāli neatšķiroties:
"Топочная камера перекрывается чугунной плитой, что дает возможность протапливать печь даже во время помывки"
2) atdalīšanas funkciju veiks pie materiāliem minētā plāksne: "Плита чугунная или стальная 590х350 мм"
1) tas skaidri minēts iepriekšējās aprakstā, un šī principiāli neatšķiroties:
"Топочная камера перекрывается чугунной плитой, что дает возможность протапливать печь даже во время помывки"
2) atdalīšanas funkciju veiks pie materiāliem minētā plāksne: "Плита чугунная или стальная 590х350 мм"
Autors:
MUSITS
(85.255.65.---)
Datums: 12/07/2007 20:31
sveiki! es nekur nemaku atrast optimālo attālumu mūrētai krāsnij no lāvām un kādi būtu lāvas izmēri ja telpas augstums man ir 2,2m? vai lavas izmeri var but 60cm augseja lava un apakaseja 40cm?
Autors:
v_t
(84.237.181.---)
Datums: 12/07/2007 21:15
uz cik platas lāvas tu, labāk, gribētu gulēt?
Autors:
Didzisp
(78.84.155.---)
Datums: 12/07/2007 22:52
Lāvai jābūt tik platai, lai varētu ērti apgulties. Augšējai lāvai jābut tk augstu, lai uz tās varētu apsēsties un galva nesistos griestos. Sēžot uz augšējās lāvas kājām ērti jābalstās uz apakšējās lāvas, nu tā lai kājas nav jātur aiz ausīm, vai uz pirkstgaliem. Ja slinkums meklēt pareizos ciparus internetā vai grāmatās(man vismaz tā bija), apsēdies, pieliec pie pakaļas colštoku un pamēri, cik kājas uz leju karājas un un cik galva augstu stāv sēzot. Pirts nav aptieka un neko nevajag darīt uz milimetru. Jāskatās jau uz materiālu. Ja dēļi sanāk par pieciem centimetriem platāki, nu lai lāva ir platāka, ja par centimetru šaurāki, arī nekāda vaina. Man bija palikuši no grīdas likšanas daži dēļi pāri. Saliku tos kopā- uz aci izskatās, ka durvīm nesanāk. Pamēriju, ka pēdspuse lien cauri un iznāca labulabās durvis. Galvenais pirtī ir saprast, kam kā jābūt, bet milimetri lai paliek mēbeļu ražošanai.
Autors:
MUSITS
(85.255.65.---)
Datums: 21/07/2007 03:05
Sveiki! Gribeju pajautat vai nepieciešami leņķdzelži kā stiprinājumi pirts krāsnij meistars saka ka vajag, bet es nevaru saprast kur vinus liks ieksa mures vai no arpuses? pasa krasni kur staves akmeni bus iemurets zvaignrats! gribeju pajautat ka man betonet gridu kur bus krasns un duumvads!?
Autors:
Didzisp
(78.84.152.---)
Datums: 21/07/2007 04:54
Krāsns ārpusē nekādā gadījumā nedrīkst būt nekādi dzelži. Tas attiecas uz pilnīgi visām krāsnīm. Nejauši piekaroties dzelzim var kārtīgi apdedzināties. Metāliskajai krāsnij priekšā jābūt kādai koka baejerai, bet mūrēta krāsns speciāli nodalīt nevajag, jo tā nav tik karsta. Grūti jau patekt, kur tas meistars liks tos leņķa dzelžus, bet no ārpuses jau nu točna tos nevajag. Akmeņu stiprinājumam ir iepējamas dažādas konstrukcijas un var jau būt, ka var izmantot arī leņķadzelžus. Labi samūrētu krāsni speciāli sastiptināt ar metālu nevajag. Pilnīgi pietiek ar drāti ķieģeļu šuvēs.Akmeņu stiprinājumam ir jābūt pilnīgi neatkarīgam no krāsns sienām. Akmeņi izplešas savādāk kā ķieģeļi un var saplēst mūri. Kabāk izmantot čuguna metāliskās detaļas, jo parasts dzelzs ļoti ātri izdeg. Ieteiktu maksāt par darbu tikai tad, kad krāsns kārtīgi pamēģināta.
Autors:
Musits
(85.255.65.---)
Datums: 30/08/2007 14:52
Sveiki! Luudzu pasakat kadi akmeni pirts krasnij butu labaki!? Es salasiju akmenus no upes gultnes ko likt krasns apaksa bet augsa pirkt vai meklet pa upi? Kuri bus labaki?
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 30/08/2007 16:03
Nezinu par vākšanu upē, bet akmeņus vajagot atlasīt:
[buvnieciba.delfi.lv]
Kad savulaik likām visus pēc kārtas, pēc pāris gadiem trešdaļa jau bija saplaisājuši putraimos.
[buvnieciba.delfi.lv]
Kad savulaik likām visus pēc kārtas, pēc pāris gadiem trešdaļa jau bija saplaisājuši putraimos.