UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 9 no 14
Re: dzelzs pirts krāsns
Autors: Didzisp (78.84.155.---)
Datums: 10/10/2007 05:03

Krāsni galīgi nav jāžāvē vesalu mēnesi, pilnīgi pietiek ar dažām diemnām. Kā jau teica Vienstāvs, vajag regulāri kurināt ar mazām malkas porcijām. Ja krāsns visu laiku silta, tad tā izžūst ļoti ātri. Tā īsti riktīgi ar tām plaisām nav. Nelielas plaisas var parādīties karstai krāsnij, bet pēc kurināšanas tām jāaizveras. Man liekas, ka pie mūrēšanas ar drātīm nav sasaistītas ķieģeļu kārtas un tā var būt liela problēma. Vēl var būt nepareizi iemūrēti akmeņi.Akmeņi sakarstot izplešas vairāk pār ķieģeļiem un ja akmeņi saskarās ar ķieģeļu sienu, tad var to pārplēst.

Autors: MUSITS (85.255.65.---)
Datums: 10/10/2007 18:55

cik es redzeeju tad nekadas dratis vins ieksa suvees nelika! par akmeniem varbuit iespejams ka nepareizi, ka to noteikt! galvenais lai ta krasns nesabruk un pilda savas funkcijas ja ari tas palaisas ir tad vinas man netraucee! tas plaisas ir zem akmenu kravuma apmeram 30cm!

Datums: 11/10/2007 03:06

Tak jebkurš sildmūris vai krāsns ir jāarmē ar drāti. Tā tak ir tik elementāra lieta. Nebūs labs meistars gadījes. Ja plaisas netraucē(par ko gan es ļoti šaubos), tad vajag tās aizsmērēt ar māliem un gaidīt , kas notiks ar krāsni tālāk.

Autors: Musits (85.255.65.---)
Datums: 11/10/2007 04:17

sviests tāda nauda izgāasta! kādā veidā tās plaisas var traucēt? ļaunākais kas ar to krāsni var notikt? sagāsties? un ko darit ja nedod Dievs ta notiek?

Datums: 15/10/2007 18:52

biju uz gramatnicu man tadu gramatu nepiedava kur tadu var dabut?

Datums: 15/10/2007 18:52

tas ir "krasns un to pareiza kurinasana"!

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 15/10/2007 19:31

1943. gada izdevumu droši vien var meklēt antikvariātos.
Tā kā par šo, manuprāt veselīgāko un joprojām bieži arī ekonomiski izdevīgāko apkures veidu informācijas kļūst arvien mazāk, brīvā brīdī esmu iecerējis šīs grāmatas interesantākās nodaļas un manuprāt vērtīgāko krāšņu rasējumus noskanēt un ielikt tīklā. Varbūt šajā ziemā tāds brīvs brīdis radīsies. Ja 50 gadi jau pagājuši, tad autortiesības es nepārkāpšu, vai ne tā?

Datums: 17/10/2007 05:49

Ļoti laba ir 1939 gadā izdotā grāmata "Podnieku darbi" Latvijas amatniecības kameras izdevums, autors inž.E Balgalvis. Gan jau var meklēt antikvariātos. Ja sanāks, tad mēģināšu noskanēt. Diemžēl, manā grāmatā trūkst dažu lapu ar krāsns rasējumiem. Laikam kāds meistars ir izplēsis.

Autors: armannds (212.93.97.---)
Datums: 24/01/2008 04:49

taisos izbuvet pirti saimniecibas ēkā.gribetu uzināt kas man jaliek pie mūra lai nebojatu vinu? dzirdeju (plēve,vate,folijs,un dēļi) pareizi? par krāsni,gribu slapjo un melno? uz ko jāliek akmeņu krāvums,metalu negribu likt,mūrējot neiztures karstumu unakmens tik ātri nesasils? Kādā veidā labāk izvādīt dūmus no pirtstelpas (tieši pie skursteņa caurumu vai kā?)

Datums: 24/01/2008 19:21

Pirtī parasto plēvi likt nedrīkst! Jāliek alumīnija folija, papīrs pārklāts ar foliju, u.t.t. Liec ko gribi, bet tam jābūt metāliskam, kas nekūst karstumā un atstaro siltumu. Foliju liek zem apšuvuma dēļiem virs siltumizolācijas. Tas gan te forumā ļoti plaši aprunāts un negribas atkārtoties. Par melno pirti runājot, tas protams ir gaumes jautājums, bet kā vienīgo pirti taisīt melno variantu, es neieteiktu. Kā eksotika jau melnā pirts ir pieņemama, bet no praktiskā viedokļa tā ir ļoti neērta. Pēršanās jau melnajā pirtī pilnīgi ne ar ko neatšķirās no pēršanās slapjajā jeb krievu pirtī. Tā pat, es nestādos priekšā, kā mūra ēkā nodrošināt dūmu izvadīšanu. Klasiskā baļķu melnajā pirtī, kurinot krāsni, tur vaļā lodziņu un lūku uz bēniņiem. Dūmi iet pa visām šķirbām, bet slēgtā mūra telpā to izdarīt būs sarežģīti un vai vajag. Krāsnij ir iespējamas dažādas konstrukcijas un es tā īsti nesapratu par tiem dzelžiem. Mūsu senči akmeņus mācēja sakraut tā, ka nekādus papildus dzelžus nevajadzēja. Metāls jau bija ļoti dārgs, bet muti mazgāt groibējās. Akmeņi jākrauj tā lai tie izplešoties nespiestu uz krāsns sienām un brīvi varētu kustēties krāsns iekšpusē.

Pašreizējā: 9 no 14

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **     **  **     **  **     **  **       
       **  **     **  **     **  **         **       
 **    **  **     **  **     **  **     **  **       
 **    **  **     **  **     **  **     **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727