UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Re: dzelzs pirts krāsns
Autors:
Gribupirti
(78.84.213.---)
Datums: 13/03/2008 10:47
Patrīcija,es Tev noteikti uzrakstīšu uz e-pastu.
Par pārējo:sabiedriskajās pirtīs telpas platība pārsniedz minimālo vairākkārt,tāpēc arī var dabūt vieglu garu.
Krievu pirtīs vienmērīgu siltumu iegūst ļoti vienkārši.Ar dvieļa vai slotiņas vicināsanu karsto gaisu no griestiem izlīdzina pa visu telpu.
Par to vieglo garu krievi paši drusku strīdas.Jo,ja lieta būtu tikai telpu platībā,tad jau vieglu garu nedabūtu nevienā vecajā lauku pirtiņā visā plašajā Krievijā simtiem gadu garumā.
Musit,vai tik nebūs vainīgs tvans?Vai tu malku izdedzini pilnībā?Vai nepaliek ogles kurtuvē?
Par pārējo:sabiedriskajās pirtīs telpas platība pārsniedz minimālo vairākkārt,tāpēc arī var dabūt vieglu garu.
Krievu pirtīs vienmērīgu siltumu iegūst ļoti vienkārši.Ar dvieļa vai slotiņas vicināsanu karsto gaisu no griestiem izlīdzina pa visu telpu.
Par to vieglo garu krievi paši drusku strīdas.Jo,ja lieta būtu tikai telpu platībā,tad jau vieglu garu nedabūtu nevienā vecajā lauku pirtiņā visā plašajā Krievijā simtiem gadu garumā.
Musit,vai tik nebūs vainīgs tvans?Vai tu malku izdedzini pilnībā?Vai nepaliek ogles kurtuvē?
Autors:
MUSITS
(85.255.65.---)
Datums: 13/03/2008 12:19
varbūt, jo es šīberi taisu ciet kad ogles vēl sarkanas, taisīt ciet var tad kad zilās liesmiņas no ogļu virsmas ir pazudušas! vai man pēc kurināšanas ir jāpagaida, kamēr ogles ir melnas un tad tās jāizgrābj un tad var pērties?
Autors:
Gribupirti
(78.84.213.---)
Datums: 13/03/2008 14:45
Te arī esmu lasījis divus viedokļus.Pirtsgrāmatās un pāris meistari saka,ka jāizdedzina un tad jāizgrābj viss laukā.Bet krievu meistars Latvijā un arī internetā lasīju,ka krievi uzskata,ka ogles jāatstāj,jo tikai tad pietiekami ilgi būs karstums.Protams,nedrīkst aiztaisīt šīberus par ātru,liesmiņas oglēs vairs nedrīkst būt.
Vēl iesaka divas lietas:pirmos 2-3 kausiņus uzlej uz akmeņiem,kamēr šīberis vēl vaļā.
Un krievi saka,ka arī aiztaisot šīberi,kad sāk mest garu,pirmās reizes tur vaļā lodziņu.
Vēl iesaka divas lietas:pirmos 2-3 kausiņus uzlej uz akmeņiem,kamēr šīberis vēl vaļā.
Un krievi saka,ka arī aiztaisot šīberi,kad sāk mest garu,pirmās reizes tur vaļā lodziņu.
Autors:
Gribupirti
(78.84.213.---)
Datums: 13/03/2008 14:48
Varbūt te kāds lasa,kam ir tiešām izdevusies un laba krievu pirts mājās.Man nebūtu žēl uzsaukt alu,ja man dotu iespēju aizbraukt izpētīt visu un varbut arī nopērties.
Lūdzu atsaucieties.
Lūdzu atsaucieties.
Autors:
MUSITS
(85.255.65.---)
Datums: 15/03/2008 17:56
es brīžiem nesaprotu pašiem krieviem laikam līdz galam nav skaidrs kas ir sauna kas ir pirts, jo bieži skatoties un lasot rakstus par to kā jāiet pirtī tiek rakstītas tik augstas temperatūras, kuras var dabūt tikai saunā, nevis krievu pirtī!!! tā arī neesmu līdz šim sapratis kas ir kas?!
[saratovbanbas.ru]
un šiet!
[saratovbanbas.ru]
te tiek minēta t 90 graadi!
bet šeit atkal no 45-65
[www.parilka.ru]
[saratovbanbas.ru]
un šiet!
[saratovbanbas.ru]
te tiek minēta t 90 graadi!
bet šeit atkal no 45-65
[www.parilka.ru]
Autors:
MUSITS
(85.255.65.---)
Datums: 17/03/2008 16:01
Gribupirti...
par pirti, ja gribi apmeklēt, tad parakājies šajā tēmā kādas lapas atpakaļ šķiet ka Vienstāvs minēja sabiedriskās krievu pirtis un tur esot labi uztaisīts!
par pirti, ja gribi apmeklēt, tad parakājies šajā tēmā kādas lapas atpakaļ šķiet ka Vienstāvs minēja sabiedriskās krievu pirtis un tur esot labi uztaisīts!
Autors:
Gribupirti
(78.84.213.---)
Datums: 17/03/2008 22:52
Paldies,bet laikam negribu sabiedriskajās.Tas tomēr nav tas.Gribu izpētīt un izjust garu tieši mazajās,kas būtu līdzīga manējai.
Autors:
m.
(78.84.87.---)
Datums: 30/11/2010 13:51
Shadu var lietot pirtij?
Protams bez picas cepamas nodaljas
Pats negribu ar shadu nemties ta zageshana un metinashana man par daudz gribetu lai kads kas njemas ar metalu tiek galaa
Links [www.instructables.com]
Protams bez picas cepamas nodaljas
Pats negribu ar shadu nemties ta zageshana un metinashana man par daudz gribetu lai kads kas njemas ar metalu tiek galaa
Links [www.instructables.com]
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 30/11/2010 15:04
Manuprāt Latvijas ārēs atradīsi ne vienu vien balto, melno vai pusmelno pirtskrāsni, kas iebūvēta 200 l mucā...
Autors:
linksys
(95.68.110.---)
Datums: 16/11/2011 14:04
Pacēlu vecu tēmu. Vai kāds no klāt esošajiem varētu ko pateikt labu sliktu par šādu izstrādājumu: [www.pirtskrasnis.lv] Varbūt kāds izmanto?
Zinu, ka mūrētā kiegelu krāsns ir labāka, bet šai krāsnij konstrukcija ir tāda līdzīga, jo iekšējie akmeņi ir nosegti un izskatās ka tie varētu sasniegt līdzīgu temperatūru kā mūrētai un līdz ar to ceru uz maigāku "vieglo garu".
Zinu, ka mūrētā kiegelu krāsns ir labāka, bet šai krāsnij konstrukcija ir tāda līdzīga, jo iekšējie akmeņi ir nosegti un izskatās ka tie varētu sasniegt līdzīgu temperatūru kā mūrētai un līdz ar to ceru uz maigāku "vieglo garu".