UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Re: dzelzs pirts krāsns
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 16/11/2011 15:51
Vairums mūrētu krāšņu pēc darbības principa būs "periodiski kurināmās" (nevaru iedomāties, ka liesma silda akmeņus caur ķieģeļu mūri vai šamota plāksni).
Linkā redzamā ir nepārtrauktas darbības. Piemērota neprognozējamam perošos apjomam. Atklāti stāvoši akmeņi gan diez vai varētu uzkarst līdz "viegla gara" sarkanumam, jebšu tad pērtuvē būtu tik karsts, ka nevarētu ieiet.
Linkā redzamā ir nepārtrauktas darbības. Piemērota neprognozējamam perošos apjomam. Atklāti stāvoši akmeņi gan diez vai varētu uzkarst līdz "viegla gara" sarkanumam, jebšu tad pērtuvē būtu tik karsts, ka nevarētu ieiet.
Autors:
Linksys
(212.93.105.---)
Datums: 18/11/2011 07:53
Tur jau taa shtelle, peec bildes izskataas uzkarseetie akmenji uz kuriem nonaak udens caur dozatoru atrodas sleegtaa kameraa, teoretiski tie vareetu vairaak uzskarst un kameer tvaiks iznaak cauri arpusee tam vajadzeetu buut "vieglam". Pasham ir nelaga pieredze ar prastu metala krasni "dushekubku" ar atsegtiem akmeniem. Ilgi gan negribss nevienam uztureties pertuvee, kad kraasns nepaarttaukti kuraas, taa ir par karstu un "gars" ir sipri nepanesams, ja partrauc kurinaat, tad paliek krietni labaak, bet ne uz ilgu laiku, akmeni aatri atdziest pars reizhu uzlejot uudeni ar cibiiti. Skatijos uz muretaam kraasniim, bet cenniks ir neapceljams, taapec mekleeju kaadu viduscelju.
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 18/11/2011 08:35
Viena lieta, kad akmeņi paslēpli aiz ķieģeļiem, bet cita lieta, kad aiz bleķa. Tak metāls ir ideāls siltumvadītājs un starojums no akmeņiem vienalga būs. Brīnumi šai pasaulē nenotiek un universālu pirts krāsni kura "ātri reibst un ilgi tur skurbuli" nevar uztaisīt. Man visu laiku ir doma metālisku pirts krasniņu papildināt ar atsevišķu elektrisku tvaika ģenerātoru. Tad nevajadzētu akmeņus mežonīgi karsēt un varētu ar potenciometru pieregulēt vajadzīgo vieglo garu.
Autors:
Vienstāvs
(212.93.105.---)
Datums: 18/11/2011 12:03
Linksys Wrote:
> Skatijos uz muretaam kraasniim, bet cenniks ir neapceljams, taapec mekleeju kaadu viduscelju.
Nemeklē vidusceļu!
a) treknajos gados Nazarova krāsns maksāja ap 1.5 kLs - pati ēka izmaksās daudz vairāk;
b) DIY!
> Skatijos uz muretaam kraasniim, bet cenniks ir neapceljams, taapec mekleeju kaadu viduscelju.
Nemeklē vidusceļu!
a) treknajos gados Nazarova krāsns maksāja ap 1.5 kLs - pati ēka izmaksās daudz vairāk;
b) DIY!
Autors:
aaaa
(78.84.186.---)
Datums: 18/11/2011 16:00
Nevajag ar kjipi ûdeni liet uz akmenjiem, tad nebus jamuk pa durvim ara. Taa kaa somi to dara - uz laavas ir strikjitis no griestiem, to parauj un uz akmenjiem vai ko citu ir notemets kraninjas ar ventili, kas strikjiti paraujot tecina udeni, bet tecina apmeram taada pavisam shvaka miiziena intensitate - vairak pilina ka tecina. Lidz ar to neveidojas tas milzu "smaga gara" miglas maakonis, kas visiem aizsit elpu ciet. Vienkarshi udentinju jaalej pamazaam un leeniitinjaam, tad arii gars buus viegls, praktiski neatkarigi no krasns konstrukcijas.
Autors:
Linksys
(212.93.105.---)
Datums: 18/11/2011 17:16
Nazarova krasnim cena tagad ir veel lielaaka nekaa Vienstaava piemineeta treknajos laikos un incanti ka arii tradicionalaas muureetaas neatpaliek daudz cenas zinaa. Buus laikam vien jaanorij tas krupis, ko tik vien neizdariisi "vieglaa gara" deelj
Autors:
artuuuuurs
(85.10.211.---)
Datums: 06/07/2016 18:56
Sveicināti!
Arī esmu izvēlēs priekšā par krāsni, ko jūs sakat par šo krāsni-
Termofor Geizers 2014 Inox Antracit pirts krāsns, šai krāsnij esot iespējams panākt vieglo garu, jo iekšpusē ir sakarsēti akmeņi ap 400 grādi un pa piltuvīti ielejas!
Ir vērts izkatīt šādu variantu?
-
Arī esmu izvēlēs priekšā par krāsni, ko jūs sakat par šo krāsni-
Termofor Geizers 2014 Inox Antracit pirts krāsns, šai krāsnij esot iespējams panākt vieglo garu, jo iekšpusē ir sakarsēti akmeņi ap 400 grādi un pa piltuvīti ielejas!
Ir vērts izkatīt šādu variantu?
-
Autors:
artuuuuurs
(85.10.211.---)
Datums: 06/07/2016 19:09
Re ku velviens variants-
Termofor ANGARA 2012 Antracit pirts krāsns
Termofor ANGARA 2012 Antracit pirts krāsns
Autors:
Pt
(85.10.211.---)
Datums: 06/07/2016 19:38
Man ir termofor, bet es tās malas norāvu nost. Man piemetināja sietu apkārt un tad es to pilnu piemetu ar akmeņiem, gan pa vidu, gan apkārt. Labu labais.
Autors:
artuuuuuurs
(85.10.211.---)
Datums: 06/07/2016 21:27
Kurš modelis Tev ir?