UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 5 no 14
Re: dzelzs pirts krāsns
Autors: Musits (85.255.65.---)
Datums: 03/09/2007 03:00

Sveiki! Mani interese, ka jasiltina pertuves griesti, lai telpa turetu garu? telpas izmeri h=2,2m 6 kvadratmetri nav par lielu prieks pertuves? ka jasit delisi pie sienas horizontali vai vertikali? cik biezai jabut sienas siltumizolacijai vai ar 5cm vati pietiks, ja siena ir gazbetona? un ka ar hidroizolaciju? man pirts krasns ir mura!

Autors: Didzisp (213.175.120.---)
Datums: 03/09/2007 21:13

Slapjajai pirtij dēļus labāk sist vertikāli, lai ūdens notek. Starp grīdu un sienas dēļiem vajag atstāt nelielu spraugu, lai dēļi nestāv slapji. tā pat dēļus nedrīkst sist bīvi vienu pie otra. Tiem jāvar "staigāt" pa spundi. Sienām jau pietiks ar 5cm vati, bet griestiem vajadzētu bišku biezāku. Gara turēšanas ilgums nebūs tieši saustīts ar siltumizolāciju. Pirti mežā var uztaisīt no celefāna plēves un dabūt ļoti labu garu, a tur nekādas siltumizolācijas. Mežā jau neviens par malkas ekonomiju nedomā un kurina akmeņus uz nebēdu. Mājas pirtij siltumizolācija vairāk kalpo malkas ekonomijai. Tā pat, pirts lielums it tieši saistīts ar nokurinātās malkas daudzumu. Zem dēļiem nelielā attālumā foliju un visa hidroizolācija.

Autors: Musits (85.255.65.---)
Datums: 08/09/2007 01:10

Sveiki! gribeju uzzinat par pirts krasns mureesanas izmaksaam! es dabuju meistaru ar kuru sarunaju ka vins man uzmures 1,8m augstu krasni un skursteni 3m, tad kad runajam par izmaksam vins konkreti nepateica, bet no vina sapratu ka par darbu vins prasis 100-150ls! tagad kad krasns un skurstenis ir gatavs vins man uzprasa 300ls! vai ta ir normala cena vai vins prasa par daudz?

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 10/09/2007 16:51

Izklausās neticami lēti pat nesalīdzinot ar bibliotēku, tiltu un eksprezidentu dzīvokļu tāmēm :)

Autors: v_t (84.237.181.---)
Datums: 10/09/2007 17:17

tas nav dārgi.

Autors: Didzisp (78.84.155.---)
Datums: 11/09/2007 04:24

Ja pirts krāsns darbojas labi, tad samaksa tiešām ir nu ļoti pieņemama. Par 150Ls jau tagad neviens ķieģeļus negribēs meistaram pienest, kur nu meistars krāsni mūrēt. Kārtīgi nomēģināt gan to krāsni vajag, jo 300Ls jau arī ir nauda un, ja kas nav riktīgi, tad vienalga lai meistars pielabo.

Autors: aaaa (87.110.170.---)
Datums: 11/09/2007 14:59

Nu nevajag jau pirtu pārvērst par kultu - un ja kas, pilnīgas blēņas par tiem viglajiem un smagajiem gariem - pirts gaisu pēc fizikas raksturo tikai un vienīgi divi parametri - temperatūra un mitrums, pilnīgi nekas cits. Ja tos abus var noturēt tādā līmenī, ka pirtī ir patīkami uzturēties, tad ir pilnīgi vienalga ar ko tas tiek radīts - ar prastu elektrisku spirāli vai ar smalku akmeņu krāvuma krāsni. Mistiku te izvērsuši - un par to gaisa izdegšanu vispār pārsmējos - interesanti kas tas tāds ir, kā no fizikas likumiem var izskaidrot gaisa izdegšanu :))). Temperatūra un mitrums, viss, nav tur mistikas, bet dažiem liekas, ka ir...

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 11/09/2007 16:02

Man arī līdz šim nav izdevies uzkost "gara vieglumu". Sabiedriskā pirtī ir gadījies uzklausīt pārmetumus par pārāk strauju gara uzliešanu. Manuprāt viņiem pārsvarā nepatīk lielāks mitrums, jo metot mazām porcijām palielinās krāsns durvju vaļāturēšanas un sausā gaisa ieplūdes laiks. Vienalga mitrums pērtuvē visvairāk atkarīgs no cilvēku daudzuma tajā un daudz mazāk no gara mešanas vai nemešanas režīma. Bauskas pirtī pirms rekonstrukcijas režīmu nodrošināja uz ar tvaiku karsēta radiatora pastāvīgi pilošs ūdens.

Autors: Didzisp (78.84.155.---)
Datums: 11/09/2007 17:12

aaaa, es atļaušos oponēt. Vai tad nav nācies būt dažādās pirtīs. Vienā ir ko elpot, bet otrā gandrīz jābeidzas nost. Vienā pirtī uzmet garu un durvis atsprākst vaļā, bet citā no gara uzmešanas paliek ļoti patīkami. Nav tajās lietās nekādas mistikas un "vieglu garu" iskaidro elementāras fizikas zināšanas. Galvenais, kā panākt šo vieglo garu. Visādā ziņā, ar veikalā nopērkamajām elektriskajām krāsniņām, to izdarīt nav iespējams. Es galīgi nenoliedzu, ka ir iespējams dabūt vieglu garu mākslīgā ceļā. Man par ir idejas par efektīviem tvaika ģenerātoriem. Lielākā daļa cilvēku nekad nespēs visās pirts niansēs "iebraukt", bet būtu gatavi lietot pareizu pirti.Apmēram tā pat, kā autobraucēji. Var taču autiņam gan čoku ar roku regulēt, gan silto un auksto gaisu regulēt, gan ātrumus pārslēgt u.t.t., bet lielākā daļa autobraucēju izvēlās pilnīgi automātiskas mašīnas ar visādām klimatkontrolēm un viņiem galīgi nav sajēgas, kad čoks jāver ciet, kad vaļā. Diemžēl pirtis nav tik daudz kā autiņu un faktiski automātiskas pirtis es nēsmu redzējis. Būtu interesanti uzbūvēt pirti, kurā cilvēkam nebūtu jāmet gars uz "izjūtu" , bet gan viss noitiktu automātiski, bet diez vai tas sanāks lēti un vai to vajag. Par kolektīvajām pirtīm gan neko nemāku teikt, jo tādā nekad dzīvē nēsmu bijis. Uzskatu, ka pirts lietas nav kolektīvs pasākums.

Autors: MUSITS (85.255.65.---)
Datums: 12/09/2007 01:18

Paldies! es te rinki painteresejos tas tiesam ir leti, tapec vins man teica ka uztaisa man atlaidi! ar to krasns pameginasanu ir ta ka tai krasnij jazust ir apmeram 2ned, jo ja atrak saks vinu kurinat mali izzus parak atri un saplaisas suves krasnij! un tas nebus labi izskatas ka tur nekas nevar buut nepareizi japagaida un tad ir riktigi jaizmegina kas un ka!

Pašreizējā: 5 no 14

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ******   **         **     **        ** 
 **        **    **  **    **   **     **        ** 
 **        **        **    **   **     **        ** 
 ******    **        **    **   **     **        ** 
 **        **        *********   **   **   **    ** 
 **        **    **        **     ** **    **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727