UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Re: Saules baterijas
Autors: Jānis Zomerfelds (85.10.211.---)
Datums: 09/02/2016 13:35

Par ekonomisko atmaksāšanos.
Jo mazāk efektīgi izmanto uzstādītās iekārtas, jo ilgāki atmaksāšanās termiņi. Salīdzinot ar citām valstīm mums nekādu atbalsta programmu privātpersonām nav, bet NETO sistēma ir smieklīga. Tāpēc ir jāspēj izmantot elektrību maksimāli savām vajadzībām, to nenododot ST. Attiecīgi ja saulainajā laikā nekas netērē elektrību, tad saules baterijas nav vajadzīgas. Savukārt, ja saulainajā laikā spējat tērēt elektrību (kondicionieri, dzesētāji, saldētavas, ventilatori, viss tērē), tad iegūtais efekts ir daudz labāks. Iekārtu labāk ņemt nedaudz mazāku un iztrūkstošo elektrību pirkt, nekā nedaudz lielāku un nodot tīklā.
Saules baterijām cenu zemāk nolaist šobrīd nav iespējams, jo vienkārši Ķīnas ražotājiem ir noteikta minimālā cena par kuru drīkst ievest baterijas ES. Piemēram šobrīd cenas tirgū ir pat augstākas, kā janvāri/februārī pagājušo gad.
Ja iekārtas uzstāda ar kārtīgo SIA, tad no nodokļiem neaizmukt un tas ir dārgāk. Izmantojot mikrouzņēmumu kā montieri, var ekonomēt darba spēka nodokļus. Iekārtas gan iet ar viesiem PVN. Ja uzņēmums sola sakārtot visu bez nodokļiem, tad vai nu viņš muld, vai arī nedomā ilgi šajā lauciņā darboties. Nemaksās nodokļus un pazudīs ar visām sekām.
Vēl ekonomiskajam apsvērumam ir jāskatās, par kādiem līdzekļiem tiek uzstādīta iekārta. Parasti paņem iekārtas cenu un izdalot ar saražotās enerģijas cenu iegūst gadus. Tas pareizi, tikai ja iekārta netiek uzstādīta un nauda apput kontā, tad tā vispār nenes peļņu, jo depozītu likmes ir ap 1% gadā, ja vispār. Saules bateriju sistēma ar atmaksāšanos termiņu 20 gadi nes peļņu 5% gadā, ar 12 gadiem tie ir jau 8-9%. Tā kā no šāda leņķa tas ir daudz izdevīgāk nekā nodzert naudu krogā. Nopietnas investīcijas enerģija rēķina uz 20-25 gadiem. Šajā laikā tām ir sevi jāatmaksā un vēl jānes peļņa. Mēs gribām lai atmaksājas rīt un peļņu nes vēl 20 gadus. Tā nekad nav bijis un nebūs, ja neesi pie siles!
Šobrīd strauji mainās akumulatoru cenas un saules bateriju sistēma ar akumulatoriem ir daudz efektīgāks ieguldījums nekā tikai tīkla pieslēgtajai sistēmai. Dārgāka investīcija, bet garantija peļņai lielāka.

Re: Saules baterijas
Autors: Didzisp (85.10.211.---)
Datums: 10/02/2016 09:59

Pats tak saki, ka strauji mainās akumulatoru cenas. Kas notiks, ja piemēram nākamgad akumulatori paliks uz pusi lētāki. Tad nauda vējā :) Saules baterijas, invertori, akumulatori viss tas saistīts ar elektroniku, bet tā ir tik mainūga, ka kautko ieguldīt uz 10-20 gadiem ir vienkārši stulbi. Tur cenas var izmainīties jau nākammēnes, vai rasties citi risinājumi. Pērkot mobilo telefonu tak uzreiz zināms, ka, pēc pāris gadiem, pirksiet jaunu. Domā ar saules baterijām ir savādāk? Ja'un pats galvenais, kur tad latvijā tā saule ir? Es kautkā to ziemā neredzu :)

Re: Saules baterijas
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 10/02/2016 10:06

Kam viss ir slikti un Latvija ir "latvija", tie arī vasarā Sauli neredz.
Pērkot mobilo telefonu, man ir zināms, ka es to visticamāk nomainīšu tad, kad tas vai nu pārstās strādāt un nebūs pašrocīgi salabojams, vai arī … pēc gadiem 5-10.
Pērkot laptopu, man par tā nomaiņu ir zināms +/- tas pats, kas par mobilo telefonu.
Ja grib mainīt saules baterijas un akumulatorus ik pēc 2 gadiem, tad kāpēc ne? Var to darīt. Vecos ja ne izmetīs, tad pārdos kādam. Bet var, protams, arī gaidīt, kad tehnoloģijas nostabilizēsies tik tāl, ka būs garantija, ka turpmāko 10-20 gadus nekas būtiski nemainīsies. Galvenais ir neaizmirst pačinkstēt, pārciešot šo gaidīšanas procesu.

Re: Saules baterijas
Autors: Jānis Zomerfelds (85.10.211.---)
Datums: 10/02/2016 10:57

Var jau gaidīt viss kaut ko, jo kaut kas paliek lētāks, kaut kas dārgāks. Ar tādu piegājienu vispār nekad neko nevar pirkt. Vienmēr pirmie maksā par attīstību. Gaidītāji gaida un var sagaidīt paziņojumu, ka šāds vai tāds produkts vairs netiek ražots.
Nevar salīdzināt telefonu, kas neko neražo ar iekārtu, kas ražo kaut vai elektrību šajā gadījumā. Ja investē, tad tu zini cik tu investē, plāno atmaksāšanās periodu un ja tas ir pieņemams, tad tiek arī darīts šodien vai rīt. Parīt jau sākas ražošana par cenām un summām ar kādiem rēķinājies. Cilvēks nopērk datoru par 2000 EUR un pēc nedēļas viņš jau maksā 1400. Varbūt viņam bija jāgaida nedēļa un klientiem jāstāsta, ka šonedēļ nestrādās, jo dators beigts un lētāks tas būs pēc gada vai diviem?
Nelaime tā, ka brīdī, kad kāds ražotājs laiž kvalitatīvu produktu tirgū, tad vienmēr ir tādi, kas atrod kur ekonomēt, lai kaut ko līdzīgu var pārdot lētāk. Tieši viņi visus gaidītājus savāc un "veiksmes" stāstu, es dabūju šodien lētāk, bet pēc gada pirku tomēr ko kvalitatīvāku, ir pilna pasaule!

Re: Saules baterijas
Autors: rolex (85.10.211.---)
Datums: 22/02/2016 15:30

to: Jānis Zomerfelds

Gribētos jums pajautāt , cik jūs pelnat pārdodot teiksim vienu saules bateriju komplektu nu teiksim ar jaudu 4kW? ...nu tikai atklāti. Nu lūk redziet ,šeit arī varbūt slēpjas viens no aspektiem kāpēc tas pasākums privātajiem Latvijā nav izdevīgs.
Jāni samaziniet apetīti ,nu nevar vairs 200% peļņas kāst tā pa vieglo, tad arī bussiness aizies , gan jums būs labi gan arī mums pircējiem būs pamatojums to pasākumu uzstādīt.
Ar apslēptiem reklāmas trikiem un saukļiem forumos daudz panākt vairs nevar.
Jūsu citāts (atvainojos ja tas bij kāds cits prātvēders no jūsu kolēģiem saules biznesā)- lai saules baterijas atmaksātos vajag tērēt iegūto enerģiju - ir tik tiešām ģeniāls.
Spriežot no šī, pircēji līdz šim nav nojautuši ko darīt ar saražoto ,tādi riktīgi dunduki.
Vēl šitas arī labs- ''Vienmēr pirmie maksā par attīstību'' , diemžēl attīstībai ar mantrausību nav nekāda sakara.

Re: Saules baterijas
Autors: Rakaris (85.10.211.---)
Datums: 22/02/2016 17:24

to: Rolex

"Jūsu citāts (atvainojos ja tas bij kāds cits prātvēders no jūsu kolēģiem saules biznesā)- lai saules baterijas atmaksātos vajag tērēt iegūto enerģiju - ir tik tiešām ģeniāls"

Nepareizi esi sapratis.
Lai saules baterija atmaksātos, saražotā elektrība ir jāpatērē uzreiz, t.i. neuzkrāt akumulatoros un/vai nedot Latvenergo tīklā.

Re: Saules baterijas
Autors: rolex (85.10.211.---)
Datums: 22/02/2016 20:02

to : Rakaris

Tad jau privātam patērētājam vispār zūd jebkāda jēga tajās saules bateriju sistēmās. Padomā pats ,kur cilvēks privātmājā var likt elektrību dienas vidū vasarā? Nu kur?
Kaut kā neloģiski sanāk - saules sistēmu tirgotājs (niks:Jānis Zomerfelds) parāda poteciālajiem klientiem šādu sistēmu lielāko mīnusu , jo saražoto enerģiju uzreiz patērēt vairumā gadījumu nav iespējams.
Tas tikai vēlreiz pierāda , ka visu tirgošanas ķēdē iekļauto vietējo mantraušu kopums -Sad Tīkls ar neto sist. un bateriju izplatītāji Latvijā,- noved šo pasākumu par pilnīgi bezcerīgu privātajam el. patērētājam.
J.Zomerfelds mēģina stāstīt par kaut kādām augstām ķinas minimālajām cenām Eiropai... kaut kāds pilnīgs absurds... šeit tak ir brīvais tirgus nevis Ziemeļkoreja.
Un tā shēma J.Z. postā ,kā un cik pircēji pelnīs procentos naudu iegādājoties saules sistēmas, ir Ostapa Bendera cienīgs daiļdarbs, par laimi muļķu šeit vairs nav...
Ja kādam interesē ieejiet uz alibaba.com un paskatieties par cik Ķīnieši piedāvā saules sistēmas. Tur ir pilns ar ķīniešu piedāvājumiem pa tiešo no rūpnīcām Ķīnā.Tur var arī uzzināt cik maksātu transportēšana uz LV.

Re: Saules baterijas
Autors: he (85.10.211.---)
Datums: 22/02/2016 21:14

Rolex: ir gan "Ziemeļkoreja":
[www.solar-trade.org.uk]

Re: Saules baterijas
Autors: rolex (85.10.211.---)
Datums: 23/02/2016 00:05

he

Nu jā..., tā ir , un kopsummā ar vietējo darboņu uzcenojumu, cena aiziet kosmosā...

Re: Saules baterijas
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 23/02/2016 07:13

rolex Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tad jau privātam patērētājam vispār zūd
> jebkāda jēga tajās saules bateriju sistēmās.
> Padomā pats ,kur cilvēks privātmājā var likt
> elektrību dienas vidū vasarā? Nu kur?

Tik tiešām neesi sapratis to frāzi… Un diemžēl tādu sabiedrības locekļu mums netrūkst.

Par "kur likt elektrību dienas vidū?" - ūdens sildīšana, kondicionieris, TV, radio, datori, elektro auto lādēšana, elektroinstrumentu lietošana un lādēšana, dārza laistīšana, zāles pļaušana (robotizēta; Husqvarna Automower 450 X, piemēram, uz pushektāru patērē 23 kWh mēnesī) utt utjp.

Protams, tagad tu vari apgalvot, ka neviens vasarā silto ūdeni nelieto, jo ir taču dīķis. Zāli pļauj tikai ar benzīnu, visbiežāk tas izpaužas pavasarī kā kūlas dedzināšana. Tāpat kondicionieri neviens nelieto, jo gluži vienkārši nevar atļauties. Arī TV, radio un datorus nelieto, jo pa dienu jādeldē bikses ofisā. Elektroinstrumentu nevienam nav, bet ja ir, tad klients nodrošina elektrību. Elektroauto vispār ir kaut kāda kosmosa tehnoloģija no futurologu režisētām filmām, kas nekad netiks ieviesti dzīvē. Vari censties to visu apgalvot, bet nu tā tāda sevis muļķošana vien būs.


rolex Wrote:
-------------------------------------------------------
> J.Zomerfelds mēģina stāstīt par kaut kādām
> augstām ķinas minimālajām cenām Eiropai...
> kaut kāds pilnīgs absurds... šeit tak ir
> brīvais tirgus nevis Ziemeļkoreja.

Brīvais tirgus nenozīmē, ka var dabūt visu, ko girbi un par kādu cenu gribi. Katrā reģionā ir savas regulas, kas var ne tikai ierobežot (uzlikt papildus nosacījumus, sākot ar papildus nodevām un beidzot ar prasībām pret pircēju), bet pat pilnībā aizliegt importēt kaut kādas preces, preču grupas.

Re: Saules baterijas
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (85.10.211.---)
Datums: 23/02/2016 09:08

Tur jau tā problēmas sāls ir, ka tajā brīdī, kad tu no saules vari iegūt lielāko enerģiju, tev tā nav nepieciešama. Tapēc enerģijas lielākā nelaime ir nevis tās iegūšanā, bet tieši uzkrāšanā.
Un zināmā mērā lielo ražotāju piesaukšana nebūtu korekta, jo elektrības ražošana ir nepārtaukts diennakts process, jā izņemot upju hidroelektrostacijas, vēju un sauli. Sadales tīkls un lielie ražotāji ir tādi paši procesa upuri - naktī cilvēku neiztērēto enerģiju nodedzina apgaismojot ceļus. Un pat, ja to cenšas pārsviest lielos attālumos, uz citu laika joslu, tad 1000 km ceļā tai lieli zudumi.
Tā, ka labklājības celšanas problēma ir tieši dzīvot gudrāk - pēc iespējas samazināt elektroenerģijas patēriņu, kā arī veidot automatizētas sistēmas, kas ļautu enerģiju tērēt naktīs - veļas mazgāšana, ūdens boilera sidīšana un varbūt pat saldētavu un ledusskapju darbības periodiskums...

Re: Saules baterijas
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 23/02/2016 09:31

būvinženieris Ivars Brinkmanis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tā, ka labklājības celšanas problēma ir
> tieši dzīvot gudrāk - pēc iespējas samazināt
> elektroenerģijas patēriņu, kā arī veidot
> automatizētas sistēmas, kas ļautu enerģiju
> tērēt naktīs - veļas mazgāšana, ūdens
> boilera sidīšana un varbūt pat saldētavu un
> ledusskapju darbības periodiskums...

Ja runa ir par privātajām saules baterijām, tad jāorganizē dzīvi tā, lai dienā saražoto būtu iespēja patērēt. Tātad visādi boileri, saldētavas, veļas mazgāšanas utt maksimāli jādarbina *dienas* laikā (nevis naktī), *ja* saules paneļi spēj nodrošināt elektrību tām iekārtām.

Ja runa ir par lielajiem ražotājiem, tad jā, jādomā, kā realizēt elektrību naktī. Pamazām jau it kā uz to ejam - runā, ka esot kaut kādi tarifi, kur naktī elektrība lētāka. Es gan nezinu, cik man, piemēram, sanāktu mēnesī ietaupīt, ja dienā patērēto maksimāli novirzītu uz nakti - divus eiro, trīs? Pie tāda ietaupījuma kaut kā nav motivācijas ieguldīt "saimniecībā" kā minimums vairākus simtus. Man arī pagaidām nav normāla veida, kā noskaidrot, kāds tad ir mans patēriņš pa stundām - lai arī ST kopš 2014. gada prioritāti nomaina skaitītājus uz viedajiem tiem, kam gada patēriņš ir virs 2500 kWh (tā vismaz ST mājas lapā minēts), man ar 4000 kWh gadā viedais skaitītājs šogad īsti nespīd (liels paldies ST klientu servisam par informāciju).

Bet jā, piekrītu frāzei "dzīvot gudrāk" - tas jebkurā gadījumā ir nepieciešams. Arī tad, ja tas neatspoguļojas bankas kontā.


Starp citu, par saldētavām runājot. Ir tāds joks - ja atstāj vaļā saldētavas durvis, tad telpā temperatūra pazeminās vai palielinās? ;)

Re: Saules baterijas
Autors: lūdzu info (85.10.211.---)
Datums: 23/02/2016 11:40

binary Wrote:
-------------------------------------------------------
>
> Starp citu, par saldētavām runājot. Ir tāds
> joks - ja atstāj vaļā saldētavas durvis, tad
> telpā temperatūra pazeminās vai palielinās? ;)


Tas tā novirzoties no tēmas, protams, ka Palielināsies.

Re: Saules baterijas
Autors: Rx (85.10.211.---)
Datums: 23/02/2016 12:02

Atbilde par saldētavu daļēji pareiza: Sākumā samazināsies, bet ilgākā laikā palielināsies...ja saldētavas kompresors tupinās strādāt un atradīsies tajā pat telpā.... Palielināsies ja... , ja tas būtu ledusskapis, kuram kompresors, radiators atrodās tajā pat telpā...Joks paliek joks.
Un, izmantojot "roku valdībā" tika pieņemti dažadi likumi...Un tāpēc veikli "darboņi" uzbūveja gāzes darbināmus ģeneratorus, kas ražo elektrību un siltumu. Elektrību pārdod par "labo" cenu, siltumu arī...
Likumus var apiet ar līkumu..ka tas notika ar itkā pāri palikušo biogāzes enerģiju. Kas jādara? Jāvirza savi cilvēki, lai saules enerģijas izmantotāji tiek labi subsidēti! (...................). Jo: Kas "lielāks cūka, tas vairāk izrok".

Re: Saules baterijas
Autors: rolex (85.10.211.---)
Datums: 23/02/2016 16:46

binary

Protams ka ir tā kā tu saki- var lādēt elektromobiļus dienas laikā , lietot kondicionierus , robotus u.c ekskluzīvas lietas, kuras Latvijā ir ļoti mazam skaitam cilvēku.Runa iet par parastu masu patērētāju kuram nav elektromobiļa, robota , kondicioniera va elektriskās komosa raķetas ceļojumam uz Marsu.
Vnkārši gribu pievērst uzmanību saules tirgotāju uzpūstajām cenām.
Nomaskētais saules bateriju tirgotājs ar niku Jānis Zoerfelds, uztaisiet cenu 3,8kw saule bateriju komplektam 2500-2700 eur ar pvn un pircēji sāks nākt. Personīgi būtu gatavs samaksāt arī 5K ar pvn par to pašu ,bet atdeve tad būs 27 gadi ST neto shēmā pat r to ka man ir lies el.patērētājs - zemes siltumsūknis. Un beidziet stāstīt cilvēkiem par atmaksām 10 -15 gadu laikā pie jūsu pastāvošajām cenām, ST net sistēmas cenām pat bez pvn tyas nav ekoomiski izdevīgi.

Re: Saules baterijas
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (85.10.211.---)
Datums: 23/02/2016 19:12

Labi, tad vidējais patērētājs Latvijā: ikdienas lietotājs individuālā mājā - elektropatērētāji:
Aplūkojam vasaras dienas griezumu... cilvēks, kaut kur strādā ārpus mājas, ko man vajag?
Ledusskapis - lielākais patērētājs... te varētu būt runa par aukstuma uzkrāšanu ledus veidā, kur naktī ledum kūstot, tas ledusskapī uztur 0 grādu temperatūru.
Karstais ūdens - patērētājs vakarā un varbūt dažreiz no rīta.... bet vai tam lietot elektrosildīšanu?... varbūt vienkāršāk prastu sildītāju, kur cirkulāciju nodrošina elektromotors - elektr. no saules.
Apgaismojums, TV vai datori - vakarā pēc darba... te laikam tiešas saules problēmas ... vajag ķīmisko akumulatoru.
Kondicionieris .... Latvijas klimatā pie pareizi projektētas ēkas tā ir lieka un principā te var izmantot apsildāmo grīdu elementus tajā palaižot akas auksto ūdeni.... bet te varbūt der dienā darbināms sūknītis no saules.
Veļas mazgāšana - epizodiski.... reizi nedeļā.... te 'der automātika, kas darbina sūkni, taču veļas mašīnā ūdens sasildīšanai var izmantot karsto ūdeni kopā ar auksto.
Principā laikam viss ikdienas ārskats. Tad sanāk, ka lauvas tiesu ņem ledusskapis vai saldētava un atsevišķi sūkņi - karstais ūdens un grīdas dzesēšana.
Vakarā - vajadzīgs akumulators.
Automašīna - uz elektrību... atkal vajadzīgs otrs akumulātoru komplekts?

Re: Saules baterijas
Autors: rolex (85.10.211.---)
Datums: 23/02/2016 21:49

Tas viss skan labi , tikai neredzu izmaksu kalkulāciju :

a) cik maksā saules bateriju komplekts , lai to visu nodrošinātu ar elektrību ?
b) cik maksā - citāts : '' prastu sildītāju, kur cirkulāciju nodrošina elektromotors '' ?
c) cik maksā - citāts : ''bet te varbūt der dienā darbināms sūknītis no saules'' ?
d) cik maksā - citāts : ''vajag ķīmisko akumulatoru'' ?
c) cik maksā - citāts : ''Veļas mazgāšana - epizodiski.... reizi nedeļā.... te 'der automātika,, ? No sevis teikšu ka veļa jāmazgā nevis 1x nedēļā , bet tad kad viņa sakrājas un ar bērniem ģimenē ,tas var būt arī katru otro dienu.
d) cik maksā , citāts : '' Automašīna - uz elektrību... atkal vajadzīgs otrs akumulātoru komplekts?''. Šeit varu pateikt priekšā - bateriju komplekts elektrokāram izmaksās bezmaz vai trešo daļu no mašīnas vērtības.
Un tagad beidzot pēdējais jautājums - cik gada griezumā, naudas izteiksmē jūs ieekonomēsiet , ja šo visu uzstādīsiet un cik gadu desmitos tas atmaksāsies???

Re: Saules baterijas
Autors: Hmm (85.10.211.---)
Datums: 23/02/2016 23:04

rolex dzīvot vispār neatmaksājas. Jau sen te ir secināts, ka ir jābūt entuziastam vai biezajam, lai mēģinātu ķert sauli. Viens entuziasts jau ilgu laiku silda ūdeni ir ļoti apmierināts. A ja skaitīsi santīmu un visu pirksti gatavu, tad jābūt biezajam, jo ikdienas cilvēkam ir lētāki veidi kā iegūt enerģiju.
Tā kā netērē laiku bezjēdzīgās diskusijās, ej pelni naudu vai atpūties nav tas priekš tevis.

Re: Saules baterijas
Autors: Jānis Zomerfelds (85.10.211.---)
Datums: 23/02/2016 23:53

Jautājumu par minimālo cenu Ķīnas produkcijai jau atbildēja, to ka elektrību jātērē uzreiz nevis jānodod tīklā arī atbildēja. Tas, ka es pasaku sistēmas lielākos mīnusus, ir tikai pareizi un godīgi pret pircēju! Ja nespēj tērēt, tad nevajag tev šādu sistēmu. Atvedīsi kaut ko lielu no Ķīnas un kad Tev paprasīs to atmuitot, oi kā sagrūs uzskati par brīvo pasaules tirgu! Saules baterijas nav Latvijas masu cilvēkam, jo mums nav vidusslāņa, kā tas ir citās rietumu valstīs. Atvainojos, ka spēju būt godīgs.
Pieminētā Bendera shēma ir pliki skaitļi, kuri ir no realitātes. Banku procenti, elektrības cena, sistēmas izmaksas un kalpošanas laiks, Tas viss ir redzams, izlasāms un visiem pieejams. Kondicioniera aizstāšana ar pareizi celtu māju vai aukstajām grīdām ir tikai tad iespējama, kad Tev māja tikai vēl top. Neviens nelauzīs grīdas, lai dzesētu sev pēdas.

Tad nu piedāvājums bez 200%. Šodien vislētākais ķīnietis noliktavā Amsterdamā stāv par 0,49 EUR/Wp. Jāņem gan ir palete (40 paneļus).
Tātad 3,8 kW sistēmai baterijas vajag
3800 x 0,49 = 1862 + 21%PVN = 2253,02 EUR.
ST sertificētais IG 3,6 kW invertors par 831 EUR + 21% PVN = 1005,51 EUR
Transportējot kā pielikumu e-pasta vēstulei, transports būs pa velti, Stiprinājumus nevajag, jo tie maksā ap 100 EUR/kW + PVN. Sametīsim uz zemes. Vadus, kabeļus nevajag, jo gan jau, ka ir kāds ķīniešu bezmaksas WiFi izdomāts. Sazemējumu nafig, jo gan jau ka rolex tas nesitīs.
Tagad tikai jāizdomā, kur ņemt naudu, lai iekārtu pārdotu par 2700 EUR, samaksāt algu tam, kas visu šo izdomās un izdarīs tā, lai cietumā nav jāsēž, Samaksāt nodokļus, lai var pie ārstiem aiziet vai bezdarbnieka pabalstu saņemt, jo ilgi šāds biznes nestrādās. Izdomāt kam pārdot atlikušos 24 paneļus.
Vārdu sakot brauc parakstīt līgumu un neaizmirsti 100% avansu paņemt līdzi.

Jums tiešām nav ko brīvajā laikā darīt, kā sviestu dzīt?

Re: Saules baterijas
Autors: Didzisp (85.10.211.---)
Datums: 24/02/2016 07:57

Pats galvenais, kad jūs pēdejo reizi esat saulainu dienu redzējuši? Labi, varbūt martā arī saulīte sāks spīdēt, bet visu ziemu ta ir apmācies un saules baterijas tad ir mierā.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   *******   **     **  ********   ******** 
 **   **   **     **  **     **  **     **  **       
 **  **           **  **     **  **     **  **       
 *****      *******   **     **  **     **  ******   
 **  **           **   **   **   **     **  **       
 **   **   **     **    ** **    **     **  **       
 **    **   *******      ***     ********   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727