UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Re: Zemes siltumsūknis
Autors:
xxxx
(212.93.97.---)
Datums: 09/04/2007 21:55
gāzes pieslēgums /projekts, ierīkošana, palaišana/, katls+ katlutelpas montāža, skurstenis, ventilācija... + dārgā gaze + 2 koplekti gaisa siltumsūkņi...
Izklausas pēc sviesta. Man gāzes ierīkošana, lai gan atradās 60 metri no mājas pēc tāmes, bez projekta sanāca 4500 LVL...
Ierīkoju siltumsūkni pa 5000 LVL. Pirmā sezona iet uz beigām. Ideāli.
Izklausas pēc sviesta. Man gāzes ierīkošana, lai gan atradās 60 metri no mājas pēc tāmes, bez projekta sanāca 4500 LVL...
Ierīkoju siltumsūkni pa 5000 LVL. Pirmā sezona iet uz beigām. Ideāli.
Autors:
Pow
(159.148.161.---)
Datums: 10/04/2007 19:31
Gaisa siltumsūkņi tiek aizmirsti pelnīti. Un ja neesi pamanījis, tad šī tēma saucas "Zemes siltumsūknis". Arī par to, ka uzrādīt augstus COP nav māksla, nepasakot pie kadām temperatūrām un ko tie nozīmē, te ir runāts.
Autors:
Pow
(159.148.161.---)
Datums: 10/04/2007 19:56
Dokumenta beigās laikam tomēr uzrādītas temperatūras pie kurām rēķina COP. Āra temperatūra +7C, istabas temperatūra +20C. Bet es tomēr atļaušos pieņemt, ka tā nav istabas temperatūra, bet ieplūstošā gaisa temperatūra.
Tātad heating capacity pie šādām temperatūrām ir tikai 2.4kW. Lieki piebilst, ka tas samazinās, samazinoties āra temperatūrai, vai palielinot nepieciešamo istabu temperatūru.
Tik mazjaudīgu siltumsūkņa kompresoru es nevarēju atrast. Salīdzinājumam - kompresors Copeland Scroll ZH15K4E-TFD. Siltuma jauda pie +7C ienākošās temperatūras un atdotās temperatūras +30C (datu par +20C nav specifikacijā, tā būtu vēl iespaidīgāks COP) ir 8.05kW, patērētā el. jauda ir 1.22kW. COP=6.6, jeb, citiem vārdiem sakot - atļausiet pasmaidīt.
Tātad heating capacity pie šādām temperatūrām ir tikai 2.4kW. Lieki piebilst, ka tas samazinās, samazinoties āra temperatūrai, vai palielinot nepieciešamo istabu temperatūru.
Tik mazjaudīgu siltumsūkņa kompresoru es nevarēju atrast. Salīdzinājumam - kompresors Copeland Scroll ZH15K4E-TFD. Siltuma jauda pie +7C ienākošās temperatūras un atdotās temperatūras +30C (datu par +20C nav specifikacijā, tā būtu vēl iespaidīgāks COP) ir 8.05kW, patērētā el. jauda ir 1.22kW. COP=6.6, jeb, citiem vārdiem sakot - atļausiet pasmaidīt.
Autors:
janusis
(84.237.243.---)
Datums: 10/04/2007 21:59
palīdziet!!! SS zemes kontūrs kaut kur laiž. jau 10 dienas stāv pieslegts udens suknim zem spiediena. Bet nekaadi neatklaajas, kur ir caurums.
vai ir kaada cita metode, kaa noteikt vainu?
Janusiis
vai ir kaada cita metode, kaa noteikt vainu?
Janusiis
Autors:
jaunais
(84.237.250.---)
Datums: 11/04/2007 04:17
janusi
Ja tev caurule ir iemontēta ar savienojumiem varbūt ir iespējams tos atrast. Iespējams, ka noplūde ir tur . JA nesanāk meģini lūgt palīdzību tuvākajā ūdens saimniecībā. Tiem ir visādi verķi noplūžu meklēšanā. Tikai nezinu vai ņem PE caurules. Lai veicas.
Ja tev caurule ir iemontēta ar savienojumiem varbūt ir iespējams tos atrast. Iespējams, ka noplūde ir tur . JA nesanāk meģini lūgt palīdzību tuvākajā ūdens saimniecībā. Tiem ir visādi verķi noplūžu meklēšanā. Tikai nezinu vai ņem PE caurules. Lai veicas.
Autors:
Didims
(87.110.1.---)
Datums: 11/04/2007 05:45
Moš paaicini kādu rīkstnieku, iespējams, ka nokoncentrējoties uz konkrēto lietu var atrast arī šāda veida bojājumus.
Autors:
xxxx
(212.93.97.---)
Datums: 11/04/2007 14:45
Bet vai tad uzstādīšanai nav garantijas laix?
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 11/04/2007 15:49
Kāda problēma ataicināt firmu, kas raka kontūru, lai viņi meklē vainu?
Autors:
onka
(---.svnets.lv)
Datums: 13/04/2007 21:08
Domāju par apkures veidu mājai. Redzot kādus ciparus (cenu) prasa gāze un SS, tomēr palikšu pie vecās malkas, man 100kvm mājai malka maksā Ls 10 ziemas mēnsī.
Autors:
Pow
(62.85.110.---)
Datums: 13/04/2007 22:59
Bojātu cauruļu meklēsanai zem zemes izmanto "Passive Sound Detection" - caurulē zem spiediena laiž gaisu/ūdeni/gāzi un ar jūtīgu mikrofonu virs zemes klausās. Vietā, kur ir bojājums, būs spēcīgāka skaņa. Tiesa, šajā gadījumā ir precīzi jāzin kur zem zemes iet caurule, lai ar detektoru var sekot caurulei.
Noteikti eksistē arī citi veidi kā meklēt.
PE cauruli nemaz nav tik viegli sabojāt, tāpēc, gadījumā, ja tika stiķēts kopā no diviem gabaliem, tā vieta varētu būt labs bojājuma kandidāts.
Noteikti eksistē arī citi veidi kā meklēt.
PE cauruli nemaz nav tik viegli sabojāt, tāpēc, gadījumā, ja tika stiķēts kopā no diviem gabaliem, tā vieta varētu būt labs bojājuma kandidāts.
Autors:
aigars tata
(---.btv.lv)
Datums: 13/04/2007 23:05
iedodiet ludz koordinātas, kurai firmai ir šāda iekārta?
būšu ārkārtīgi pateicīgs...
Aigars
28811008
būšu ārkārtīgi pateicīgs...
Aigars
28811008
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 13/04/2007 23:05
onka
tad jau tā būs kāda turbo malka, jo par 10 ls var nopirkt 0,5 - 0,7 sterus malkas.
tad jau tā būs kāda turbo malka, jo par 10 ls var nopirkt 0,5 - 0,7 sterus malkas.
Autors:
jaunais
(87.110.92.---)
Datums: 14/04/2007 05:16
onka,
Pa tādu naudu malku līdz plītij vairs nedabūsi.
Pa tādu naudu malku līdz plītij vairs nedabūsi.
Autors:
kvazi
(81.198.173.---)
Datums: 16/04/2007 02:04
Hmm man tomer ir interese ka jus konstatejat curumu kontura ???? kas dramatiski kritas šķidruma līmenis??? vai firma pirms likšanas nepārbaudīja zem spiediena to trubinju?
Man ir cita problema un velos kadu konsultaciju. ta ka sistemu radiatoriem un gridam ielaidu samera nesen pagajusha gana oktobri udenis vel nav nomiris un dziv lidz ar to ik pa laika "ražo" gaisu, kā panākt lai gaiss pazūd, automatiskie atgaisotaji ta tiri labi nestrada .. nezinu kapec (ir vairaki ta ka nezinu kas pa problemu). nebuu jau nekas ja butu tas gaiss pie parastajiem cirkulacijas suknijiem, be ta ka ir elektroniskais tad automatiski tas apstajas :((
nu bet ta visa visuma ripo sistema uz priekshu :)
jau esmu atsledzis manuali visu sistemu. jo noliekot uz 13 gradiem SS izslegshanas temperaturu tas tomer saulaina diena ir par daudz :)
Man ir cita problema un velos kadu konsultaciju. ta ka sistemu radiatoriem un gridam ielaidu samera nesen pagajusha gana oktobri udenis vel nav nomiris un dziv lidz ar to ik pa laika "ražo" gaisu, kā panākt lai gaiss pazūd, automatiskie atgaisotaji ta tiri labi nestrada .. nezinu kapec (ir vairaki ta ka nezinu kas pa problemu). nebuu jau nekas ja butu tas gaiss pie parastajiem cirkulacijas suknijiem, be ta ka ir elektroniskais tad automatiski tas apstajas :((
nu bet ta visa visuma ripo sistema uz priekshu :)
jau esmu atsledzis manuali visu sistemu. jo noliekot uz 13 gradiem SS izslegshanas temperaturu tas tomer saulaina diena ir par daudz :)
Autors:
IneseX
Datums: 16/04/2007 19:51
Es gan neslēdzu ārā - man nepatīk aukstas grīdas....man heatstop uz 18 grādiem, un grīdu min. temperatūra arī. Saulainā dienā atveru logus)))))
par gaisu - manuprāt gaism ne no šā ne no tā nebūtu jārodas... Tā vismaz meistari sākumā teica. Pāris reizes atgaisojām drīz pēc tam, kad sistēma bija palaista un tas viss. Mums gaiss sistēmā pavisam nedaudz reizēm rodas, ja apkure kādu laiku nedarbojas (vasarā) un cirkulācija nenotiek. Tad atgaisojam ar roku visus kontūrus un ir o.K..
par gaisu - manuprāt gaism ne no šā ne no tā nebūtu jārodas... Tā vismaz meistari sākumā teica. Pāris reizes atgaisojām drīz pēc tam, kad sistēma bija palaista un tas viss. Mums gaiss sistēmā pavisam nedaudz reizēm rodas, ja apkure kādu laiku nedarbojas (vasarā) un cirkulācija nenotiek. Tad atgaisojam ar roku visus kontūrus un ir o.K..
Autors:
aigars tata
(84.237.243.---)
Datums: 16/04/2007 20:29
SS vēl nemaz neesmu pieslēdzis. kontūru raka būvnieki, kas viņu
pārrava vairaakaas vietaas. vietas tika atraktas un salabotas, bet kontuurs joprojaam netur spiedienu. buuvnieki jau ir prom, jo lauzu liigumu ar viniem.
tagad vajag pasham atrast vainiigo vietu. es internetaa nekur neatradu taadu Passive sound detection iekaartu Latvijaa. Ne Riigas Uudenim, ne Latvijas Gaazei nav taadu iekaartu, ar ko var atrast vainiigo vietu.
varbuut ir kaadas idejas?? vareetu ielaist gaisu zem spiediena varbuut un tad dereetu shaada skanas noteikšanas sistēma, tikai kam tada ir??
Aigars
pārrava vairaakaas vietaas. vietas tika atraktas un salabotas, bet kontuurs joprojaam netur spiedienu. buuvnieki jau ir prom, jo lauzu liigumu ar viniem.
tagad vajag pasham atrast vainiigo vietu. es internetaa nekur neatradu taadu Passive sound detection iekaartu Latvijaa. Ne Riigas Uudenim, ne Latvijas Gaazei nav taadu iekaartu, ar ko var atrast vainiigo vietu.
varbuut ir kaadas idejas?? vareetu ielaist gaisu zem spiediena varbuut un tad dereetu shaada skanas noteikšanas sistēma, tikai kam tada ir??
Aigars
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 16/04/2007 21:55
ar pārrauto kontūru divi varianti
1. spiest ūdeni kamēr parādās virs zemes (es nebūtu pārsteigts, ja, arī, visas stiķētās vietas pa biškam laiž, un neapzinātās vietas, un tad tas ūdens var neparādīties ilgi)
2. ierakt jaunu - ātrāk un lētāk.
kvazi - es atgaisoju kontūrus pa vienam. pieplūdi ciet, pieplūdes atgaisotājs vaļā un caur atplūdi uzpilda. tad atplūdi ciet, kontūrus ciet, pieplūdi vaļā un izspiež pieplūdes kolektorā esošo gaisa mazumiņu
1. spiest ūdeni kamēr parādās virs zemes (es nebūtu pārsteigts, ja, arī, visas stiķētās vietas pa biškam laiž, un neapzinātās vietas, un tad tas ūdens var neparādīties ilgi)
2. ierakt jaunu - ātrāk un lētāk.
kvazi - es atgaisoju kontūrus pa vienam. pieplūdi ciet, pieplūdes atgaisotājs vaļā un caur atplūdi uzpilda. tad atplūdi ciet, kontūrus ciet, pieplūdi vaļā un izspiež pieplūdes kolektorā esošo gaisa mazumiņu
Autors:
IneseX
Datums: 17/04/2007 00:57
WOW, Aigar, tev gan nav paveicies ar būvniekiem!! Kas tad tie bija par brīnumiem?
jaunais
Autors:
jaunais
(87.110.92.---)
Datums: 17/04/2007 04:53
aigar tata
Ūdens saimniecībās vajag maeklēt iekārtu ūdens noplūdes meklēšanai, nevis Passive sound detection iekaartu .
Vēl variants būtu nevis visu pārrakt, bet presēt sistēmu pa posmiem un tikai tad mainīt bojāto posmu.
Ar līdzīgām ūdens noplūdes meklēšanas sistēmām kā Passive sound detection vai kautko līdzīgu esmu saskāries.Tas ir labākajā gadījumā 50 uz 50.Traucē dažadi ārējie apstākļi kā garām brausošas mašīnas utt.
Ūdens saimniecībās vajag maeklēt iekārtu ūdens noplūdes meklēšanai, nevis Passive sound detection iekaartu .
Vēl variants būtu nevis visu pārrakt, bet presēt sistēmu pa posmiem un tikai tad mainīt bojāto posmu.
Ar līdzīgām ūdens noplūdes meklēšanas sistēmām kā Passive sound detection vai kautko līdzīgu esmu saskāries.Tas ir labākajā gadījumā 50 uz 50.Traucē dažadi ārējie apstākļi kā garām brausošas mašīnas utt.
Autors:
Pow
(159.148.161.---)
Datums: 17/04/2007 19:51
Es gan sliecos piekrist v_t. Ja ir tāda ž**a, tad lētāk būs ierakt jaunu kolektoru normāli. Tur tak pilnīgiem āmuriem jābūt lai _vairākkārt_ pārrautu kolektoru.
Vai ir divi kolektora loki? Abi bojāti?
Vai ir divi kolektora loki? Abi bojāti?