UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: Ina Treimane (84.237.171.---)
Datums: 30/04/2007 03:51

Liels paldies par atbildēm.. jāa jo lielāks piedāvājums jo grūtāk.. un arī tās tehniskās domāšanas man pietrūkst lai pati kaut ko saprastu..Laika arī nav .. visa kā nav un gribas lēti ātri lai kāds cits tavā vietā visu izdomā un izdara ha aha.. tipiski vājām sievietēm...

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: azors (---.unistars.lv)
Datums: 03/05/2007 03:57

Kvazi - kurā firmā ņēmi?

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: kvazi (81.198.173.---)
Datums: 04/05/2007 02:23

Azors: ņēmu firma siltumsuknis jo vinjiem vienigajiem latvija uz to bridi bija thermia siltumsukniji.
Tagad vairakas firmas piedava shos suknjus ja nemaldos tad re&re un topteh ari dzan.

uzskatu ka labus suknjus ari razho Greenline.
Vispar te kaut kur bij ielikts links shaja foruma kur salidzinat suknjus un vinju priekshrocibu vienam pret otru

lai veicas meklejumos

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: jaunais (87.110.22.---)
Datums: 04/05/2007 18:17

Aigar Tata

Kas jauns Tavā frontē? Vai izdevās atarst noplūdi, vai ar esi izvēlējies rakt jaunu kontūru?

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: Ina Treimane (84.237.209.---)
Datums: 07/05/2007 03:32

vēlētos lasīt atsauksmes vai iebildumus par gaisa siltumsūkņiem jo nu jau braucu cauri šim variantam lai izvēlētos īsto .. bet grūti ko saprast par ko labāks ir viens vai otrs variants..

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: Pekka (---.250.livas.lv)
Datums: 09/05/2007 19:54

Tie, kam ir Thermia ss. Kuru modeli izvēlējāties (Villa vai Diplomat) un kādēļ?

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 09/05/2007 20:59

Diplomat. jaunāks modelis, ekonomiskāks.

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: Pow (159.148.161.---)
Datums: 09/05/2007 21:09

Diplomat TWS, jo ir 180l ūdens tanks, kā arī Villa neeksistē ar man vajadzīgo jaudu un dzesēšana man nav vajadzīga. Ja dzesēšanu ievajadzēsies, var piepirkt klāt iekārtas (expansion card un active cooling).
Runājot par modeļu jaunumu, vai tad Villa nav jaunāks modelis ar TWS tehnooģiju un 180l ūdens tanku? Tas 150l Villa ir precīzi tas pats, kas vecais Diplomat modelis (bez TWS ūdens sildīšanas tehnoloģijas, kas principā ir spirāle). Nekāda lielāka vai mazāka ekonomija tur nav. Protams Diplomat Optimum ir cita lieta (tas ir ekonomiskāks, bet arī dārgāks).

Vai te kādam ir Villa un ir iemēģināta vasarā tā dzesēšana? Tur kaut kas prātīgs sanāk ar? Kā grīdas segums (piem. lamināts) uz to reaģē?

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 10/05/2007 15:49

Nu varbūt kaut kas mainījies ar modeļiem un efektivitāti (t.i. - ir arī jaunāka Villa), bet kad es pirku, arī reklāmās Diplomat tika piedāvāts kā jaunāks un ekonomiskāks modelis. Igauņi man saakumaa sareekjinaaja uzstaadiishanas un ekspluatācijas izmaksas identiskai platībai Villai un Diplomat un Villa sanāca lētāks pērkot, bet dārgāks ekspluatācijā. Par boileri īsti neatceros, bet droši vien tas arī spēlēja savu lomu izvēlē.

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: aigars tata (81.198.229.---)
Datums: 14/05/2007 18:54

uzliku lielaku spiedienu (6 atmosf) un atradu vel vienu kontura savienojumu, ko ieprieksejie ieraceji nebija apzimejushi - protams laida garam. savienoju tagad ar pareizajiem savienojumiem un izskatas ka konturs tagad tur spiedienu, kaut nevar isti saprast. pa 4 dienam 0.1 atmosfera tomer kaut kur pazud. japagaida vel kadas dienas.

Aigars

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 14/05/2007 20:35

uzlaid šampūnūdeni virszemes savienojumiem - pie manometra, korķa u.c., lai izslēgtu tos no šaubu loka, jo kristies spiedienam nevajadzētu nemaz. kaut ko varētu norakstīt uz termoizplešanos un saraušanos. bet tam būtu jābūt pēdējam spiediena kritienam.

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: kvazi (81.198.173.---)
Datums: 15/05/2007 04:11

Sveiki Aigar tata,


Tu spiedienu parbaudiji uzpildita kontura, paceljot skidruma spiedienu tik augstu???

vai ari to izdariji tuksha kontura???


Nja un ka tu konstateji kur tev iet garam??? galu gala 1 metrs zem zemes..

nu ja lai veicas ... vasara sakusies un par apkuri vairs domas nenesas

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: huligans (80.233.148.---)
Datums: 15/05/2007 18:32

lasu sjo forumu un smejos un vaartos pa zemi!! nu ko juus te njematies!!! ir sena paruna "SKOPAIS MAKSAA DIVREIZ"!!!
pats tirgoju siltumsuuknjus un ikdienas sastopos ar zjmiegsjanos par cenu!!! nu nav taadu jeedzienu labu un leetu lietu!!! ieekonomeejot naudu uz saakotneejaam izmaksaam juss eksploataacijas izmaksas pieaugs! un ja buusiet iipasji "taupiigs" ir lielas iespeejas ka jusu siltumsuuknis kljuus par daargu elektrokatlu!!! un tos gjenijus ar zelta rokaam arii laiks jau bija aizmirst nu nevajag to kontuuru uztaadiisjanu uzticeet sjaubiigiem tipinjiem vai pasjam mociities -prieksjtam ir profesionaalji kas to dara jau gadiem!! tadjau zobus labot arii pasji saakat jo taa tacj ir leetaak!!!
par tie profesionaaljiem runaajot!!! peedeejaa laikaa ir paraadijusjaas ljoti daudz siltumsuuknju tirgotaaju un uzstaadiitaaju!!! no kurie ir tikai dazji sakariigi paareeji- "kur aitas tur cirpeeji" to es peec pieredzes jums saku! kad izpeeta citu firmu piedaavaajumus vienam un tam pasjam objektam liekas ka termodinamikas likumi sen jau ir atcelti un mees dziivojam itaaliijaa!!

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: DaTa (81.198.68.---)
Datums: 15/05/2007 20:56

Laba diena!

Vai kādam ir pieredze ar siltumsūkni, kur kolektors ierakts vertikāli (dziļurbumā)? Vai efektivitāte ir līdzīga tiem, kurus ierok horizontāli pa platību?
Mums ir maz brīvas platības, grūti ierakt vajadzīgo garumu, tāpēc sākām domāt par "vertikālo", bet grūti atrast info (no prakses) par tādu variantu...


Re: Zemes siltumsūknis
Autors: Dutch (195.122.8.---)
Datums: 15/05/2007 21:39

To DaTa,

Dzilurbums ir , laikam, pats efektivakais siltumatdeves zina kolektora ierikosanas veids pec udens bet ari pats dargakais, vari piezvanit jebkuram puslidz normalam urbejam un uzprasit cik maksaa urbsanas darbi metra un tad veel jarekian klaat pasa kolektora cena un ta ierokosanas izmaksas- cipars buus loti skaists. Normalai majai lidz 200m 2 jataisa urbums/urbumi ar kopejo garumu lidz 170m. Principa urbums ir domats tiem kam vispar nav zemes pie majas , ja ir kaut neliela zemes platiba var izmantot citu risinajumu. Plasaja i-neta ir atrodama informacija par kompaktajiem kolektoriem , tam vajag 40-60 m2 zemes . Iemet Googla , gan jau atradisi

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 15/05/2007 21:40

> huligans
buģķe dobry, oglasiķe vesj spisok, tak sssaķķ. sliktos un labos. tādā veidā pasargājot klientus no problēmām.
p.s.
pretstatot kontūra rakšanai, zobu labošana ir salīdzinoši lēts pakalpojums. tādēļ šajā jomā mēs sastopamies ar ļoti nelielu skaitu pašdarbnieku. tāpat apendiksa pašizgriezēju.
patiesības labad jāpiebilst autoram, ka kontūra rakšanai, noteikta zināšanu bagāža ir nepieciešama. tās apgūšanai vajadzēs vismaz stundu. ar nosacījumu, ka padomdevējs ir talantīgs un apmācāmais vēl atceras pāris pamatdarbības no aritmētikas.

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 15/05/2007 22:48

=> huligans
Ja sākam ar parunām - Katram kokam 2 gali ;) Tā nu ir, ka klients žmiedzās pa cenu. Lai gan no pārdevēja puses skan SKOPAIS MAKSĀ DIVREIZ, pircējs negrib būt tā AITA no nākošās parunas par cirpējiem :D Tāpat klients ir neziņā, vai profesionāļi tiešām ir profesionāļi. Jo tas, ka cilvis strādā kādā mazāk vai vairāk pazīstamā uzņēmumā, nebūt vēl neliecina par viņa profesionalitāti. Varbūt šamējais rukā pirmo mēnesi uz pārbaudes laiku ;)
Nav jau tas SS nekāda lētā rotaļlieta. Tā kā katram jau nu pašam visas nianses jāizvērtē. Par konkrētās firmas darbu jau var painteresēties pie bijušajiem klientiem, uzzināt viņu atsauksmes utt. Katram normālam kantorim jau saikne ar saviem klientiem saglabājas. Nav ko kautrēties vajag tik prasīt.
Ja cilvis pats jūtās spēcīgs rakšanas darbos, tad kāpēc šamējam to liegt? Nu nepaliks takš tie profesionālie grāvju racēji tāpēc bez darba. Tikai protams jāsaprot, ka garantija par savu padarīto darbu būs jāuzņemās pašam. Kā jau minēju - visi par un pret jāizvērtē pašam.
Protams talantīgs pārdevējs pārdos siltumsūkni ar visiem pričendāļiem un papildus arī klientam daudz nevajadzīgu lietu :) Bet, lai pārdotu vajag tomēr būt smukam. Tāpēc smieties vari, bet pa zemi nevārties. Sasmērēsi ancuku, nevarēs tāds rādīties klientam :D

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: huligans (80.233.148.---)
Datums: 16/05/2007 18:49

to v_t

v_t:buģķe dobry, oglasiķe vesj spisok, tak sssaķķ. sliktos un labos. tādā veidā pasargājot klientus no problēmām

par to vai firma ir slikta vai laba jaspriezj un jasaprot pasjam klientam! netaisos te publiceet melnos sarakstus! nav man taadu pilnvaru! viss buutu daudz vienkaarsjaak ja latviijaa buutu siltumsuuknju uzstaadiitaaju un tirgotaaju asociaaciija!
kaajau te mineeja cieniijamais EjTakTu klientam pasjam ir jizveertee katra firma njemo veeraa uzstaadaamo siltumsuuknju tehniskie parametri apriikojums veikto darbu kvalitaate cena izmaksas pec uzstaadiisjanas serviss un garantiijas! un katraa no sjiem punktiem ir knifinji kam jaapieveersj uzmaniiba! pimeeram kads klients parakstiija liigumu par siltumsuuknja uzstaadiisjanu pirms tam iepazinaas ar objektu kuraa sjis suuknis jau darbojaas. tikai sjis objekts bija pasja siltumsuuknja paardeveeja maaja!!!!! tad vell cenu piedaavajumu sanjemot klients vislielaako uzmaniibu pieveersj gala ciparam palaizjot garaam taadas svariigas lietas kaa katla jaudas zemes kolektora caurules diametrus to garumus papildapriikojumus( cirkulaacijas suuknjisiltajaam griidaam karstajam uudemnim vadiibas kartes siltajaam griidaam u.t.t) un te arii rodas taas aitas kam ir vajadziiga tikai cena!!!! un te ir tie cirpeeji kuriem neruup klients bet tikai kaadam kautko siltumsuuknim liidziigu paardot un dabuut naudinja!!!
protams nevajag arii paarspiileet un par lietaam paarmaksaat!!! katrai maajai ir savi siltuma zudumi kas nosaka SS jaudu un sjiis jaudas nodrosjinaasjanai ir vajadziigs konkreets kolektora garums un tam vissam arii ir konkreeta cena peec kuras tad arii jaaizveelaas njemot veeraa arii visus ieprieksj mineetos faktorus!!!!

to EjTakTu

Protams talantīgs pārdevējs pārdos siltumsūkni ar visiem pričendāļiem un papildus arī klientam daudz nevajadzīgu lietu Bet, lai pārdotu vajag tomēr būt smukam. Tāpēc smieties vari, bet pa zemi nevārties. Sasmērēsi ancuku, nevarēs tāds rādīties klientam

es ne tikai paardodu bet arii pats nodarboojos ar uzstaadiisjanu! taka mans darba apgjeerbs ir pielaagots gan darbam ar klientim gan montazjas darbiem!!! taka varu atljauties smieties un vaartiities pa zemi!!!

to v_t

v_t: pretstatot kontūra rakšanai, zobu labošana ir salīdzinoši lēts pakalpojums. tādēļ šajā jomā mēs sastopamies ar ļoti nelielu skaitu pašdarbnieku. tāpat apendiksa pašizgriezēju.
patiesības labad jāpiebilst autoram, ka kontūra rakšanai, noteikta zināšanu bagāža ir nepieciešama. tās apgūšanai vajadzēs vismaz stundu. ar nosacījumu, ka padomdevējs ir talantīgs un apmācāmais vēl atceras pāris pamatdarbības no aritmētikas

prakse tikai 2 no 10 ierok zemes horizontaalo kolektoru bez kljuudaam pat ar visu pareizaas raksjanas un uzstaadiisjanas smalku instruktaazju!!! neju taa raksjana ir taa sarezjgjiitaakaa bet gan caurules pareiza ieguldiisjana un savienosjana. taapeec zelta vidusceljsj ir raksjanas darbi no klienta puses kolektora ieguldiisjana firmas zinjaa!! tad arii buus garantija ka viss darbosies bez probleemaam!!!!

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: kvazi (81.198.173.---)
Datums: 16/05/2007 19:18

Huligans interesanti kadu tu firmu parstavi un kadas firmas siltumsuknjus tu uzskati patreiz par "visekonomiskakajiem"

Lai veicas darbos.

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: DaTa (81.198.68.---)
Datums: 16/05/2007 20:39

Paldies Dutch!
Jā, cipars jau varens tam dziļurbumam...
vai zini, ko sīkāk par kompakto kolektoru? kas šamējam ir tas īpašais, kas var aizstāt 10x garākas caurules?
Paldies:)



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   ******   ********  ********   ******** 
 **     **  **    **  **        **     **     **    
 **     **  **        **        **     **     **    
 **     **  **        ******    ********      **    
 **     **  **        **        **            **    
 **     **  **    **  **        **            **    
  *******    ******   ********  **            **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727