UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 12
Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 21/04/2008 09:09

priekš aaaa
par Copiem runājot. Par gaisa siltusūkni ir reāla oieredze no lietotāja. Jau agrāk (Dienas jautājums.Gaisa siltumsūknis 27.08.07) biškiņ par to pieminēju. Modelis Toshiba Daisekai RAS-B10 (tagadējais nosaukums jau garāks - Toshiba polar Daisekai RAS-B10ND). Šitā piemēra dēļ jau vēl 3 cilvji sasparojušies kaut ko tamlīdzīgu sev uzlikt. Cenas jau gan droši vien augušas, takš pirms 2,5 gadiem, ja pareizi atceros tas verķis ar visu uzstādīšanu maksāja Ls 2500. Tas gan priekš mazas mājiņas - ap 70m2 ar atklātu plānojumu. Interesanti, ka tikai Toshiba piedāvā kaut ko normālu priekš mūsu iespējamiem aukstumiem. Pārējie ražotāji nesaspringst un pie -20 jau elektrību tērē 1:1. Varbūt tas ir sakarā ar tirgus īpatnībām. Nezinu. Azdoma ka ss ražotāji orientēti uz konkrētu tirgu, takš mūsu bāleliņi grib pārdot neatbilstoša reģiona preci par katru cenu :( Bet ja jau no gaisa var dabūt šito ārā, tad no zemes vajadzētu vēl vieglāk, jāsaka gan ar lielākiem ieguldījumiem. Cik var saprast vislielākās problēmas tur rodās ar neatbilstošu zemes kontūra ierīkošanu. Zemes sastāvam neatbilstošs dziļums, cilpas par īsu, trubas par tievu - tās ir galvenās kaites. Par zemes siltumsūkņa lietotāja tiešajam atsauksmēm( jāsaka gan labām ;) ) varēšu pastāstīt šogad, jo publiskā telpā svinīgi solījos v_t nomērīt sētu stabu zemējuma pretestību. Pie tās kohmas protams nepalaidīšu garām iespēju viņa brīnumu apčolēt (ceru, ka neatteiks) . Toč zinu, ka ss nav viņa bizness. Un tā kā tepat forumā jau pilns ar viņa paša postiem, nez vai par kādām sensacionālām negācijām varēšu paziņot ;)

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: v_t ()
Datums: 21/04/2008 09:45

neatteiks. :D

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: spk ()
Datums: 21/04/2008 10:50

aaaa, nu beidziet, "nejauši", "lidostā" ... a ja nu jūs šo žurnālu būtu nopircis apzināti meklējot un dārzeņu tirgū? Izrādās, lidostās tiek tirgota visa patiesā informācija par būvniecību, kautkāda vienīgā tematiskā žurnāla specpielikuma izskatā. Visi jūsu minētie skaitļi līdz ar to piešķir jaunu nozīmi vārdam "patiesība". Un vispār, tāds dīvains piegājiens lēmumu pieņemšanā, kurš balstās uz kautkādu žurnalu aiz ņ..uj darīt nopirktu lidostā. Uz žurnāla iepakojuma nebija lieliem sarkaniem burtiem "Vienīgā īstā patiesība par ss!" gadījumā? :)


Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: aviators ()
Datums: 21/04/2008 12:54

Nu šobrīd izskatās, ka laikam reālāka un dārgāka izvēle ir ūdens siltās grīdas, jo teikums "galā var piespraust da jebko" izkonkurē jebkuras skaitļu tabulas. Un zinu vairākus, kas kurina ar elektriskajiem katliem, vienīgi nevis siltās grīdas, bet radiatorus, pie tam vienam tas elektriskais piekabināts blakus malkas katlam ar domu, ja jāaizbrauc uz nedēļu. un rēķini gluži OK.
Vienīgā lieta, kas mazliet biedē ūdens siltajās grīdās, ir grūtības atrast bojājumu un saremontēt, ja nu kas. Bet elektriskajām siltajām gan tas pats, vienīgi vieglāk atrast vietu, kur problēma.

Tātad šķiet, ka tomēr nebūs man elektriskās siltās grīdas, bet ūdens siltās grīdas ar elektrības katlu. Un vēl par labu ūdens grīdām runā tas, ka tur tām tehnoloģijām tīri trubu līmenī nav daudz kur vairs attīstīties, tāpēc ir cerība, ka nevajadzēs lauzt augšā pēc 10 gadiem, lai liktu jaunākas tehnoloģijas.

Līdz gāzes trubai ir metri 70-80, projekta gāzei man nav, tāpēc gāzes katls šobrīd pat netiek izskatīts.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 21/04/2008 15:17

vēlreiz priekš aaaa
Šodien sanāca brīvāks brīsniņš. Izdevās sarunāt tikšanos ar v_t. Kā jau domāju, šamējais ir dzīva normāla personība nevis virtuāls siltumsūkņa slavinātājs ;) Un ko domājies, guļbūve,siltās grīdas, siltumsūknis utt. - viss kā neskaitāmās vietās forumā sarakstīts. Redz, tā ss vadības elektronika ir ar savu atmiņu. Tur var parakāties to pāris gadu garumā, kopš ss veic savus tiešos pienākumus. Var apskatīties, cik stundas ss kopā darbojies, cik ieslēgušies teni ( paša ss tens bija laikam vienciparu skaitlis, otrais priekš ūdens dezinfekcijas slēdzās iekšā regulāri protams strādājis vairāk). Var tur lūrēt, cik reizes stundā vai dienā, cik ilgi ss darbojies, temperatūras visos galos, utt., utjp. Vienvārdsakot spēļlietiņa vēsturniekiem :D
Nu nesākšu te izklāstīt lietotāja atsauksmes. Tās pats vari izlasīt forumā. Es varu tikai apstiprināt, ka v_t nav ieinteresētā persona un stāsta patiesību, nevis atreferē reklāmas lapiņas :)
Elektriķis Māris gan teiks, ka v_t ir paveicies. Varbūt. Bet varbūt pirms izšķirties viņš ilgi un dikti pētījis iespējamos variantus, un pirms galīgā lēmuma pats visu sīki izpētījis. Nezinu. Par morālajām mokām v_t nejautāju.
Bet tagadiņās es padomāju, ko ta es te drukāju? Es takš tāds virtuāls EjTakTu vien esmu. Varbūt siltumsūkņu slepenais aģents... :D

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: aaaa ()
Datums: 21/04/2008 15:59

EjTakTu: Ņemudri - saki reālos ciparus, cik ir vidējais cop par visu šo laiku, nekas jau vairāk nav vajadzīgs.
spk: Par lidostu un žurnāliem - ai, nu ko es te strīdēšos, negribi, nesēdi forumā, bet te parasti basņas nav pieņemts runāt. Ja kādreiz sanāk - iegriezies Berlīnes Schonefeld lidostas avīžkioskā un paskaties, cik tur ir žurnālu par būvniecību - uz vienas rokas pirkstiem nesaskaitīt.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: AET ()
Datums: 21/04/2008 16:27

Mīļie ļaudis, vai jūsu ss ir siltuma skaitītājs un atsevišķi, priekš ss uzlikts elektrības sakitītājs? Ja šo divu lietu nav, nav un nevarūt daudzmaz ticamas informācijas par ss COP. Tas, ka ir silts un rēķins par štromi ir normas robēžās daudz nelieciena par COP, tkpat labi var būt mājai laba siltuma izlācija un sūkņa cop zems. Zinu mājas, kur par jonu katlu rēķins par elektrību ir normas robežās. Tas neliecina, kas esmu par jonu katliem. Tātad V_T, vai tavam ss ir siltuma skaitītājs?

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: sto ()
Datums: 21/04/2008 16:29

Jā, interesantas diskusijas un, pats galvenais, ka visiem taisnība:) Lūdzu, tikai nejaukt tādus filozofiskus jēdzienis kā "taisnība", "īstenība" un "patiesība". Pēdējā vēl iedalās - relatīvā un absolūtā patiesībā. Vajadzētu arī padomāt par šķidrā ūdeņraža ieguves tehnoloģijām.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: AET ()
Datums: 21/04/2008 16:42

To STO:
Kā tavuprāt var noteikt COP ar vienu lielumu - maksu par kopējo štromi? Tikpat labi visas šīs diskusijas varēja būt par sarkangalvīti un vilku :)

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: spk ()
Datums: 21/04/2008 18:26

Es jau tā arī piebildu, ka pieņemt lēmumus un sludināt, pamatojoties uz kautkāda vāczemes žurnāla pielikumu, ir ... ēmm ... nu, tā lai nevienu neaizvainotu līdz dziļumiem ... tipa vācieši raksta taisnību un tikai taisnību :D Es pat saderētu, ka kādā citā no tiem uz pirkstiem nesaskaitāmajiem žurnekļiem pāris mēnešus iepriekš ir bijis pavisam citāds raksts un rezultāts.

Pašreizējā: 2 no 12


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******    *******   ********  **    **   *******  
 **     **  **     **     **     **   **   **     ** 
        **  **     **     **     **  **    **        
  *******    ********     **     *****     ********  
        **         **     **     **  **    **     ** 
 **     **  **     **     **     **   **   **     ** 
  *******    *******      **     **    **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727