UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 12
Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 25/04/2008 10:29

Izlasi lēnāk, tad būs kārtībā :D 3234h X 3kW, iznākumu priekšā pateikt? ;)

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: aaaa ()
Datums: 25/04/2008 11:15

Vienalga - nu paskaties pats savu skaitītāju - 2 gados par mājas apkuri un ūdeni nodedzināt 9000 kWh man joprojām liekas absolūti nereāls cipars. Tas ir 20Ls mēnesī. Nu piedodiet - ar malku pat sanāk dārgāk un kā zināms, ss pat ar cop=5 NAV lētāks par malku. Kaut kas man te liekas nereāls. Ar gāzi nevar apkurināt māju par trešdaļu tādas summas. Man kaimiņam ir ss un trubas (450m) visu laiku atrodas zem gruntsūdens līmeņa, kas vispār ir labākais variants ss un viņam ne tuvu nav šitādi cipari, lai gan māja līdzīgas kvadratūras - jauna celta un labi siltināta. Varbūt kaut ko nesaprotu...

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: spk ()
Datums: 25/04/2008 11:31

aaaa, ar malku sanāk dārgāk tikai līdz brīdim, kāmēr ss amortizācijas izmaksas neierēķina iekšā (dārga tomēr uzparikte), pieliec vēl kādi 35 Ls/mēnesī. Bet pēc elektrības patēriņa pilnīgi reāli. Es, protams, nojaušu, ka tev vēl aizvien prātā friču žurnāla tabuliņas :D
Salīdzinājumam - 200m2 māja, neapmesta, durvju ailes šā tā aizliktas (caura vopšem), no janvāra sākuma tika uzturēta 15grādu temperatūra un veikti iekšdarbi, elektrība nokurināta nedaudz virs 2000 kWh. Dzīvoklī pa šo pašu laiku sadzīves vajadzībām ap 1200 kWh.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 25/04/2008 12:09

Es nupat iedomājos, ka maksa par siltumu ir viena varen jocīga padarīšana. Piemērams malka. Visi saprot, ka šamējai arī cena tikai aug. Takš ir viens liels Godmaņa BET. Kā visiem kačigariem labi zināms, vislabākā ir 2 gadus žāvēta malka. Tā kā tik sausu ar uguni nesameklēt, tad nu pēc visiem priekšrakstiem šamējā jālieto pēc diviem gadiem, ja veicās, tad pēc pusotra. Tātad līdzībās runājot, es samaksāju pēc šodienas tarifa par apkuri pēc 2 gadiem ;) Tādā gadījumā sanāk itkā salīdzinoši lēti. Ja turpretī es rudenī kurinu ar pavasarī darinātu malku, es iegūstu mazāk siltuma par šodienas tarifu šodien, pietaisu skursteni un krāsni vai katlu. Līdz ar to šis pasākums krasi sadārdzinās. Nu tādā veidā ar vienu apkures veidu varu dabūt dažādas izmaksas :D Protams jāpieskaita vēl spk minētās amortizācijas izmaksas. piemērams šķūnītim ;) Kaut gan es te vienreiz jau strīdējos, ka privātai neražojošai (pārdošana, pakalpojumi, utt.) sfērai amortizācija ir tikai fikcija. Takš mēs varam palikt katrs pie sava. Arī aaaa pie žurnāliem un kaimiņa bēdīgas pieredzes ;)

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: aaaa ()
Datums: 25/04/2008 13:15

Ne jau par žurnāliem ir stāsts, vienkārši absurdi sanāk - cik ir lasīts un runāts ar lietotājiem, 20Ls mēnesī par apkuri un ūdeni gadā ir reizes 3-5 no tā ko līdz šim vispār esmu dzirdējis. Ja tie tiešām ir tie nedaudzie lati, es par ss ar rokām un kājām, vienkārši nedaudz tas viss izbrīna. Nav jau tā, ka esmu pret ss, man ir vienalga - kurinātu kaut ar apelsīnu spirtu. Kas man interesē ir tas, cik par to galā ir jāmaksā. Vienkārši v_t ar saviem cipariem man visu prātu sajauca (bez maz vai skrienu uz banku pēc naudas un lieku ss :)).
Ja te ir vēl kāds ss reāls lietotājs - padalieties cipariem.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: v_t ()
Datums: 25/04/2008 13:32

tādi tie cipari rādās. vasarā tas, vispār, ir murgs. apgaismojums, praktiski, nav vajadzīgs, šmorē mazāk, siltais ūdens četras reizes lētāk kā no el. boilera.
mēneša rēķins, pēc vecās cenas, grozījās no piecīša līdz cēnerim.
a, pavisam, skaitītājs no 2005. gada vasaras ir saskaitījis 12600 kwh jeb 642 ls pēc vecās cenas.

ar veiksmi te nav nekāda sakara. pamatā, viss pareizi izdarīts.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: aaaa ()
Datums: 25/04/2008 14:16

v_t: kas Tev lika ss, kāda firma, kāda marka?

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: v_t ()
Datums: 25/04/2008 14:36

10 kw diplomāts no thermia.
paša rakšana un grīdas + siltumsuknis.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: spk ()
Datums: 25/04/2008 16:19

EjTakTu, var'but iedosi saiti uz tēmu, kur apspriedi šo fikciju? Redz, aaaa ar saka, ka COP 4 ir fikcija :) Ar amortizāciju es proklamēju jauniegādes vērtības kompensāciju, rupji - ja tas s*ds man izmaksāja 8K Ls, un es paredzu, ka pēc 20 gadiem es viņu ... uzspridzināšu, un man būs jāpērk cits, tad tas prieks (ss atrašanās manā īpašumā) man izmaksā akurāt 400 Ls gadā jeb ciknutursanāk mēnesī. Neliek tak to aparātu tāpat vien, ne? Kur fikcija?

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: aaaa ()
Datums: 25/04/2008 17:41

Pavisam vienkāršs aprēķins: no Hansabankas mājaslapas: Ņemam kredītu uz 10 gadiem siltumsūkņa iegādei - 8000 Ls, ikmēneša maks;ajums sanāk 107 LVL (pie procentu likmes 10%, kas gan latos neeksistē). Ja ir 16%, kādi ir pašlaik, tad ir 137 LVL mēnesī. Un tas 10 gadus - katru mēnesi - vasara vai ziema. Tā kā par to ekonomiju un atmaksāšanos vēl ir pamatīgi jāpadomā. Ja tos 8000 atrod uz ielas - es ar nedomājot ņemtu ss.
Interesanti, bet ja ņemam kredītu uz 20 gadiem ss iegādei, tad mēnesī maksājam 112 LVL pie 16% likmes. Plus vēl apkures izmaksas - nu lai tie būtu kaut vai tie paši 20 LVL, kas gan izklausās par maz. Rezultātā tāpat diezgan pašvaki ar to apkures ekonomiskumu sanāk.

Pašreizējā: 4 no 12


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        **     **  **    **  **     **  **      ** 
 **        **     **  **   **   ***   ***  **  **  ** 
 **        **     **  **  **    **** ****  **  **  ** 
 **        **     **  *****     ** *** **  **  **  ** 
 **         **   **   **  **    **     **  **  **  ** 
 **          ** **    **   **   **     **  **  **  ** 
 ********     ***     **    **  **     **   ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727