UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 6 no 12
Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: aaaa ()
Datums: 26/04/2008 20:27

priekš spk: konkrēts variants - starp citu, runāju ar Hanzenes kredītspeciālistu. pie 6% var dabūt tikai hipotekāro un jevrikos. Ar visām no tā izrietošajām sekām - ieķīlāšanu, ierakstīšanu zemesgrāmatā utt. Koroče - pārdod dvēseli bankai. Uz to es neparakstos. 8000 ir liela summa, un tādu tāpat vien pakaļ nemet. Tā man arī teica - ja gribu tādu summu bez apgrūtinājuma - jāņem kaut kas līdzīgs patēriņa kredītam un latos. 16-18% gadā. Nekas te nav izdomāts.
Par atmaksas periodu - te nu gan tu nošāvi šķībi - jo garāks atmaksas periods, jo vairāk tu samaksā. Piemērs: ņemam 15000 EUR uz 10 gadiem, 6%. Kopā atmaksājam bankai 19920 EUR. Ja tos pašus 15000 EUR ņemam uz 20 gadiem: bankai atmaksājam: 25680.
Un jo lielāka summa, jo lielāka atmaksa. Tātad gandrīz dubultā.
Un nekādu brīnumu vairs nebūs - tieši otrādi - latu devalvēs un tad nevis ar vienu algu maksāsim savus "lētos" jevriku hipotekāros, bet gan reāli būs jāmaksā 2x vairāk mēnesī. Un tad gan būs sūdi ne vienai saimniecībai vien. Es apmēram paredzu lata kursu 1.5 lati par 1 EUR. Tas, diemžēl, ir neizbēgami.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: spk ()
Datums: 26/04/2008 23:35

aaaa, sapratu tavu nostāju. Tu protams neticēsi, bet nekādu atrunu par dvēseli hipotēkas līgumā nav :) Manuprāt, naudas lietām pieiet ar emocijām nav jēgas.
Zini, nav jau tādas vienas naudas cenas, katram tā ir sava. Tev, piemēram, šķiet reāli apvainojoši parakstīties zem savas apņemšanās naudu atdot ar ķīlu, gribi atstāt iespēju aizdevēju uzmest, nu nekas - tev ir iespēja to darīt par 16% gadā. Man tādas domas nav un neesmu arī piesaistīts latiem (eiropā tak dzīvojam) - man ir iespēja nomāt naudu pa 6% gadā. Citam naudas daudz, nekas nav jāaizņemas - 0%. Citam bankas vair nedod (jo uzmeta jau, bez ķīlas :D) - nu, ir onkuļi, kas uz gadu pa 50% aizdod. Pirms pāris gadiem bija 100%, cik es zinu. Jādomā, nav jāstāsta, kāda ir atšķirība - uzmest banku vai onkuli :)
Kas no šī visa. Kopējs visam šim penterim ar ss ir tas, ka jebkurš, kam ir vēlme un iespēja, var šodien uzstādīt sev šo ierīci pa 8 štukām Ls uz 20 gadiem, jeb 33 Ls mēnesī šodienas cenās. (vai 66, ja uz 10 gadiem, pesimistiskais scenārijs). Lūk, _šāda_ summa pie pamata nosacījumiem būs obligāti. Pārējās izmaksas, valūtas, kursi un inflācijas - kā nu kuram paveicies ar iespējām un emocijām.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: spk ()
Datums: 26/04/2008 23:55

EjTakTu, šķiet, neuztvēri. Es to uzparikti savos aprēķinos amortizēju, respektīvi, atzīstu, ka tās vērtība samazinās, sadalot vienādi pa teorētisko kalpošanas laiku, jo ... hmm, neredzu jēgu un vajadzību meklēt citu metodi. Uzkrājumu jauniegādes vērtības nodrošināšanai "speciāli šai uzpariktei" neveicu un tāpēc arī neuzskaitu. Tas manus _izdevumus_ arī nekādi neietekmētu, jo atlikšana malā (citā kontā piem.) nav nekāda izdošana. Ar ko apsildīt pakaļu pēc spridzināšanas (tas, starp citu, tāds pieņēmums vien bija :) ) ... ja tā padomā, es vēl 5 gadi atpakaļ nezināju, cik šodien būs jāmaksā par apkuri un kādu, kāpēc lai es domātu, kas būs pēc gadiem 20. Gan jau ņemšu jaunu uzparikti uz krīta, kas spēs savākt siltumu no manas pakaļas pēc zirņu un kefīra pārstrādes :) ja vien aaaa par prieku nebūšu sodomizēts elles ugunīs par pārmērīgu augļotāju atalstīšanu ... vai arī nebūšu sasniedzis tādu turību, ka principā pofik.
Heh, tāds lirisks vakars ...

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 27/04/2008 00:28

priekš spk
Bet tas takš ir nenovēršami! Un par to, ko nevar mainīt, nav jēgas satraukties. A par to, ko nesatraucās, atskaites nav jātaisa un nav jēgas rēķināt ;) Izmet no galvas un ss liksies vēl ekonomiskāks :D Līdz ar to sirdij vieglāk, priecīgāks prāts. A ja priecīgs prāts, tad nenāks virsū domas par paša mūža amortizāciju ;)
Tā kā esam pietiekoši pieķēzījuši šito tēmu ar diskusijām galīgi ne par sākotnējo tēmu, man domāt, ka laiks šite beigt. Es vismaz centīšos ;) Ar labu nakti!

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: aaaa ()
Datums: 27/04/2008 08:33

spk: klibo tev banku procentu aprēķini. 8000Ls ir apmēram 11500 EUR. Ja procentu likme ir 6% gadā, tad šādu summu ņemot uz 10 gadiem mēnesī maksāsi 89Ls (pamatsumma +procenti), ja ņem uz 20 gadiem, mēnesī jāmaksā 58Ls.
Tevis uzdotais, ka 10 un 20 gadus maksājot summa dalas tieši uz 2 parāda, ka tu absolūti nesaproti, kā tiek maksāti procenti. Piemēram, tos pašus 11500 EUR ņemot ar 6% uz 40 gadiem, tu mēnesī maksāsi 63 EUR jeb 44 Ls.
Piemēram, cik tu samaksā kopsummā, aizņemoties uz 10 gadiem vai 40 gadiem to pašu summu:
10gadi*12mēneši*89Ls = 10680 Ls
40gadi*12mēneši*44Ls = 21120 Ls
Tātad jo uz ilgāku laiku aizņemamies, jo vairāk mēs pārmaksājam.
Un par to dvēseles pārdošanu - kā zinām, parāds nav brālis, un cik tur vajag mūsu nestabilajā situācijā, ka tiek pazaudēts darbs, cilvēks paliek slims utt. Un tad ir BOMŽ.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 27/04/2008 08:51

aaaa,
es ņēmu kredītu ar domu, ka to mēnešsummu varēšu sakasīt arī Tevis aprakstītajos gadījumos. Un tie, kas ceļ mājas vairums gadījumos ņem krītus, līdz ar to arī SS(vai kāda cita apkures tehnoloģija) un apzeltītā izlietne tiek ņemta uz krīta!

PS un nevajag te musināt tautu ar devalvācijām, ka tik nebiji viens no to SMS autoriem!

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: spk ()
Datums: 28/04/2008 00:17

aaaa, es pievienojos EjTakTu - gana d**sts :) Ja tu ieskatīsies uzmanīgāk, tad ievērosi, ka es ierosinu % pie ss izmaksām klāt nerēķināt, jo katram tie % ir savi, kā nu dzīvē paveicies. Bet devaisa iegādes vērtību var pieņemt kā vienādu, un tādu arī dalīt pa periodiem. Tas tā, par rēķināšanu runājot - a tu vari atmaksājamo summu pēc annuitātes metodes izrēķināt uz papīra? :) (pamērīsimies, tā teikt ...)
Un par tiem darbiem un slimībām runājot - nu nelaime paliek nelaime, tāda ir tās daba. Nu nevarēs īrēt naudu un dzīvot mājā - nu tad īrēs dzīvokli kādu nu varēs atļauties, a ko darīt. Ja tagad grauzt sausiņus (kurināt ar malku) un stūķēt naudu zeķē ... tak tai naudai vēl straujāk zūd vērtība. Pirms 10 gadiem zeķē iestūķētam 5ītim (normāls piķis bija) šobrīd ir kāda vērtība?

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: JanisJanis ()
Datums: 28/04/2008 12:57

Nav ko suukstiities. Morale viena ja jaaizveelaas starp el. apkuri un ss apkuri, tad skaidrs ka labaak no ekspl. ir ss no saakuma investiicijaam el.

Ir veel taads ekonomistu apreekins, kas saucaas ~ "investiiciju izmaksas", kas pieraada liizinga un nomas izdeviigumu.

Janis
P.S. Kaa jau izteicos ss iistais laiks veel buus peec 10..20 gadiem!

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: aaaa ()
Datums: 28/04/2008 13:36

Labi, gana te tērzēts, bet par nelaimi - nav jau fiška par īrēšanu vai ko citu. Fiška ir par to, ka daudzi sagrābjas milzu kredītus - visu sataisa pa dārgo un to pašu krutāko un skaistāko, bet reāli, ja būs krīze, tad pat īrēt nevarēs, jo cilvēks paliks bankai parādā uz mūžu, jo skaisto māju banka izūtrupēs par 1/5 tās cenas. Vot par to jau tas stāsts - ja paskaties, kā taisa privātmājas tajā pašā Zviedrijā un Vācijā - nu stipri vienkāršākas un ar 100x mazākiem vije*oniem kā pie mums. Paskaties apkārt - nu nav normāli, ka katra trešā privātmāja, kurā dzīvo 2-3 cilvēku ģimene ir vismaz 400m2 ar saunu un baseinu iekšā. Kāds par to visu maksās...

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: v_t ()
Datums: 28/04/2008 14:42

"Paskaties apkārt - nu nav normāli, ka katra trešā privātmāja, kurā dzīvo 2-3 cilvēku ģimene ir vismaz 400m2 ar saunu un baseinu iekšā. Kāds par to visu maksās..." - tam ir savs nosaukums - degradējošais patēriņš.

Pašreizējā: 6 no 12


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **    **  **    **  **      **  **     ** 
 **  **  **   **  **    **  **   **  **  **  ***   *** 
 **  **  **    ****      ****    **  **  **  **** **** 
 **  **  **     **        **     **  **  **  ** *** ** 
 **  **  **     **        **     **  **  **  **     ** 
 **  **  **     **        **     **  **  **  **     ** 
  ***  ***      **        **      ***  ***   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727