UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 8 no 12
Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: aaaa ()
Datums: 30/04/2008 10:12

Neuztraucies, strādāju ražojošā uzņēmumā, kura produkcija 100% iet uz eksportu. Pievienotā vērtība mērāma tūkstošos procentu. Tādi kā mēs LV ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi. Diemžēl.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: spk ()
Datums: 30/04/2008 13:48

Pieļauju domu, ka tajā uzņēmumā ir amati sākot ar apkopēju un beidzot ar CEO. Un uzņēmumam ir arī īpašnieks. Katram no šo lomu izpildītājiem ir savs viedoklis, kā būtu pareizi jādzīvo visiem citiem apkārtējiem, un katram ir savi lēmumu pieņemšanas principi un vajadzība, kā arī atbildība. Par ko šajā uzņēmumā strādā tu? :)

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: aaaa ()
Datums: 30/04/2008 14:41

Par apkopēju, ja tā labpatīkas :) - kāda tam ir nozīme? Parādi man 1!!! valsti pasaulē, kas dzīvo labi bez plašas ražošanas (paradoksāli, bet Gaiļa savā laikā piesauktajai banku zemei Šveicei ir viens no lielākajiem kopprodukta no ražošanas īpatsvariem pasaulē!). Vari nemeklēt - nav tādu valstu, un pat pēc kreizijākās loģikas nevar būt. Kas, mēs atkal par visiem gudrāki un citādāki - atkal - diemžēl, bet nē.
Un principi lēmumu pieņemšanai pilnīgi visiem ir vienādi, ja tas attiecas uz naudu un tēriņiem - vienalga, apkopējs vai miljonārs - neviens nevar dzīvot pāri savām iespējām. LV kopumā šobrīd dzīvo stipri pāri savām iespējām.
Vakar pastaigājos pa Jūrmalas mazajām ieliņām - nebūt ne centrā un šokēja, ka 90% jaunceļamo māju ir nu pārspīlēti lielas ar pārspīlētiem navarotiem. Laikam jau tā mums ir trauma no PSRS laikiem, kad būtībā visi dzīvoja labi organizētā nabadzībā. Tagad tas vāciņš ir vaļā, kredītu nauda bez maz vai liekas kaut kas nereāls un bezvērtīgs un tā tiek mētāta pa labi un pa kreisi. Tam visam ir jāpienāk galam - un izskatās, ka sāpīgam galam.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 30/04/2008 19:44

Skatos, ka turpiniet ņemties. Esat jau tikuši līdz mazo krāniņu sindromam :D
Tad labāk atkārtošu v_t norādi [www.building.lv]
Piepūlaties sagremot saitēs doto info, izfiltrējiet caur saviem prāta un intuīcijas filtriem. pēc tam varam tanī forumā bliezt līdz baltkvēlei ;)

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: aaaa ()
Datums: 01/05/2008 21:54

Noskatījos dažās tā tipa lekcijas. Sākumā likās daudzsološi, bet jau pēc pārdesmit minūtēm bija skaidrs, ka tas itkā pārgudrais militārists ir absolūti stulbs lielkrievu šovinists, kas demagoģiskā veidā pasniedz absolūti nepareizu informāciju un runā pretī visiem zināmiem pamatekonomikas principiem. Daži graudi tur ir labi, bet visa tā viņa cionistu globalizācijas teorija ir absolūti garām. Krieviju, redz, apzogot - vot idiots, lai tad Krievija nevienam tos savus resursus nepārdod un ēd mazutu un piedzer klāt naftu. Krievija pat sevi ar pārtiku nevar nodrošināt, nerunājot par apģērbu, kompjiem, TV, būvmateriāliem un 95% visa cita, kas Krievijā tiek ievests. Normālu tirdzniecību viņš nosauc par nezin ko un mistificē līdz absurdam parastu tirgus ekonomiku. Viņš apgriež kājām gaisā ekonomikas pamatprincipu, ka valsts dzīvo tik labi, cik viņiem ir resursu, bet gan tik, cik viņa saražo. Reāli ir tā - katrs dzīvo tik labi, cik viņš strādā. Un bagāti esot tikai žīīdi visā pasaulē, kas visu to vadot. Tikai nez kāpēc bagātākais cilvēks Bils Geitss pat tuvu tam visam nestāv un resursus nevienam nezog. Mūsdienās visdārgākais ir nevis izejvielas, bet spēja tās izmantot, job "know how". Tāpēc augsti tehnoloģiski attīstītās valstis dzīvo labi. Krievi to nekad nespēs jo pēc dabas ir slinki. Vācietis nevar atļauties darbā ierasties cukā, bet Krievijā tā laikam ir norma. Nu ko var gribēt?
Rekur izraksts no Wikipedia, kas ir demagoģija - 100% tas, ko tas tips savās lekcijās gvelž:
Demagogy (also demagoguery) (Ancient Greek δημαγωγία, from δῆμος dēmos "people" and ἄγειν agein "to lead") refers to a political strategy for obtaining and gaining political power by appealing to the popular prejudices, emotions, fears and expectations of the public — typically via impassioned rhetoric and propaganda, and often using nationalist or populist themes.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: aaaa ()
Datums: 01/05/2008 22:03

Jā un vēl - jau pašā sākumā tas tips absolūti kaut kur no pirksta izzīstu pasniedz kaut kādu savu plānprātīgo Globalizācijas definīciju. Izmaklējos, bet neko pat līdzīgu neatradu. Lūk, ko nozīmē Globalizācija no Wikipēdijas:
Globalization in its literal sense is the process of globalizing, transformation of some things or phenomena into global ones. It can be described as a process by which the people of the world are unified into a single society and functioning together. This process is a combination of economic, technological, sociocultural and political forces.[1] Globalization is very often used to refer to economic globalization, that is integration of national economies into the international economy through trade, foreign direct investment, capital flows, migration, and the spread of technology.
Latviski tas vienkārši nozīmē starptautiskā tirdzniecība - neko vairāk. Nekādi murgi par cilvēku un resursu kontroli tur pat pieminēti netiek.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: v_t ()
Datums: 01/05/2008 22:49

nu, jā! wikipēdija, gan, ir īstā vieta, kur skatīt globalizācijas definīciju.

te būs vēl viens skatījums uz globalizāciju. no viena cita krievu profesora. pacenties noskatīties vismaz līdz pusei: [video.mail.ru]
un pamēģini savilkt paralēles ar latviju.
man izdevās. diemžēl. (savilkt paralēles)

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: aaaa ()
Datums: 02/05/2008 00:05

Noskatījos visu un jāsaka, ka atkal, klaja demagoģija un murgi. Nu tā nav globalizācija, ko viņš tur muld. Lokālam pretstats ir globāls. Mēs Latvijā jau tikām globalizēti simtiem gadu atpakaļ. Gan ekonomiski, gan politiski, gan sabiedriski (vācu, krievu, zviedru jūgs).
Ne jau tajā aukstumā ir problēma, ka Krievijā nenāk iekšā investīcijas. Jā, varbūt primitīvās ražotnēs jā. Paskaties, piemēram, Kanādu. Tur aukstums nav mazāks kā Krievijā - bet tur ražo un dzīvo ļoti labi. Problēma ir Krievu neuzticamībā. Man pazīstams cilvēks taisīja biznesu Krievijā - kokzāģētava, koku iepirkšana utt. Pastrādāja un pameta to biznesu - aizgāja no turienes. Kāpēc? Tāpēc, ka paši debīli. Piemēram - jau vairākus gadus viņš iepirka kokmateriālus, vienmēr bija klāt, kad tika uzlādētas kravas. Vienreiz viņš klāt nebija, un tika sakrāmēti mēsli - sapuvis sliktas kvalitātes materiāls. Tur vietējie "biznesmeņi" dzīvo vienai dienai, viņiem liekas normāli uzmest gadiem ilgu sadarbības partneri, lai ietaupītu pāris tūkstošus dolāru, lai vēlāk desmitus un simtus zaudētu. Un tas tur darās visās nozarēs. Ar krieviem normālu biznesu ir neiespējami taisīt, jo viņi pie tā nav pieraduši, nekad to nav darījuši.
Runātājs runā par to, ka Baltkrievijā, redz, esot rūpniecība saglabāta, bet Krievijā iznīcināta. Tā atkal ir tikai ilūzija. Dati no CIA world factbook: Batkrievijas GDP uz cilvēku ir 10.200 USD ar 6.9% izaugsmi, bet Krievijas - 14.600 USD ar 8.1% izaugsmi. Kā redzam, krievi dzīvo gandrīz 1.5x labāk par Baltkrieviem.
Tas pats bija PSRS laikos - rūpnīcas strādāja, visiem bija darbs, bet reāli visi dzīvoja organizētā totālā nabadzībā. Kāpēc? A tāpēc, ka darbs bija ārkārtīgi neefektīvs ar ārkārtīgi zemu darba ražīgumu. Tad cilvēki gāja uz darbu atpūsties.
Visi bļauj par globalizāciju, cik tā ir slikta, bet tanī pašā laikā tagad cilvēki gan šeit LV gan tajā pašā Krievijā dzīvo vismaz 10x labāk, kā padomju laikos.
v_t: vai tu varēji padomju laikos braukt ar pajaunu mašīnu, uzbūvēt māju un atļauties visus tos vijebonus, ko tagad praktiski katrs atļaujas?
Mašīna bija katram 100, ja ne 1000-jam, veikali bija tukši, dabūt neko nevarēja, pat normālu pārtiku ne, nerunājot par, piemēram, būvmateriāliem, kuru vispār nebija. Tehnikas nekādas nebija, tas viss bija deficīts, apģērbu, kurpju arī ne.
Šitie krievu "profesori" to vien māk kā demagoģizēt - bet reāli uz faktiem balstītu lekciju par globalizācijas ietekmi uz ekonomiku ar detalizētu analīzi un perspektīvām viņi nav spējīgi radīt. Un krievu pūlis atplēstām mutēm pieņem šitādus safabricētus populistiskus murgus un kā tādas aitas iet viņu pavadā un izplata šitos murgus tālāk. Viņiem jāsāk ar sevi, nevis vainot visus citus. Jāsāk domāt un strādāt un jābeidz dzert un jāievieš demokrātija, tad arī pasaule un investori sāks viņus ņemt par pilnu.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 02/05/2008 00:40

Jā, jā! Staigāja pliki, basām kājiņām pa aukstu rasu. Grauza kārklu mizu, dzīvoja alās. Transportu nepazina un vārdnīcā bija viens vārds - defecīts. Laikam ar to vārdu iesākās Wikipēdija. Tagadiņās laba pārtika - sviesta vietā sačakarēta augu eļla - margarīns. Gaļa no lopiņiem, sabarotiem ar hormoniem. Maize ar irdinātājiem. Pienu var turēt atvērtu pusnedēļu - nesaskābs un rugušpienā nepārvērtīsies. Par e piedevām ar ntākiem nummuriem pat nerunāsim. Alum realizācijas termiņš gads un vairāk, ne tā kā nabagiem - nedēļa un beigts. Apavi smuki papīra, sintētiskās zeķites par pasaules cenām. Tagadiņās ņem mašīnītes, būvē mājiņas, vis tik smuks tik labs. Tikai te viens cilvis nesen atpakaļ žēlojās, ka nevar neko no tā atļauties, jo globālais naudasmaks gribot šo ievilkt mūža jūgā. Kaut gan pašam darbs, kur pievieno vērtību tūkstošos procentu. Un pēc makroekonomiskiem datiem viņam vajadzētu atļauties 50 X vairāk nekā padomijā. bla, bla, bla...
Un tagad apskatāmie investīcijas Līvanu stikla rūpnīcā :D

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: carpenter ()
Datums: 02/05/2008 07:40

Kā jūs te laižat.. Bet man japiekrīt aaaa, lielkrievu demagoģija ir visai izkopta māksla, es teiktu pat zinātne, ko kultivē ar valsts atbalstu. Un latvijas piemērs globalizācijas labumos neierkstās pozitīvi tik dēļ pašu kangariņiem, kas sataisa likumus tā lai lielaks bardaks, vieglāk muhļīties. Pabakstīja repše to lapseņu midzeni, lai priecājas ka dzīvs palika.

Pašreizējā: 8 no 12


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    ******    ********  **     **  ********  
 **     **  **    **   **        **     **  **     ** 
 **     **  **         **        **     **  **     ** 
 **     **  **   ****  ******    *********  ********  
 **     **  **    **   **        **     **  **        
 **     **  **    **   **        **     **  **        
 ********    ******    ********  **     **  **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727