UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 12
Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: AET ()
Datums: 21/04/2008 19:05

Starp citu, tas ir tikai jautājums, vai ss kompī uzrādās šāds lielums kā saražotais siltums. Lai gan es stipri apšaubu, ka kādam tas ir. Lai gan paklausoties, ko tik tur var redzēt, liekas mazliet dīvaini, ka pašu galveno parametru nezkāpēc izlaiduši :)

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 21/04/2008 21:15

Man patīk! Tā kā bišķīt būtu pielējis eļļu ugunī :) Mazliet naivi cerēt, ka es tagadiņās došu īsu konspektu par jautājumiem, kas iztirzāti neskaitāmās diskusijās. Dienas jautājuma forumā "zemes siltumsūknis" vien ir pāri par 50 lpp. Un kur vēl forumos par siltajām grīdām un siltināšanu. Kas meklē, tas atrod. Man tāda aizdoma, ka lai runātu par sarkangalvīti un vilku ne vienmēr vajag galvas krāsas noteicēju :D
Protams visas tās paterētās jaudas var no tā kompja sarēķināt, jo parametri ir zināmi, darbības laiki arī. Ja kāds taisās to siltumu pirkt vai pārdod tad vajag siltuma skaitītāju. Ja aizdoma par nenormālu patēriņu, liek atsevišķu el.skaitītāju. Kuram tādas fīčas vajadzīgas? parasti jau lietotājam ne.
Vai nav jocīgi un aizdomīgi, ka iekārtas, kuras ražo pietiekoši zināmi uzņēmumi, atbilst tehniskajiem parametriem, kas uzrādīti iekārtu dokumentācijā? :D Ko mēs gribam sagaidīt? Ka kāds nepareizi kaut ko pieslēdzis, kaut ko nav pareizi izdarījis, vai sasolijis vairāk nekā ražotājs nosapņojis? Un tad sakām - viss tas ir fufelis.
Reizēm, kad nekas vairs nelīdz - lūdzu izlasiet vismaz instrukciju :D

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: sto>>AET ()
Datums: 21/04/2008 21:52

Ja siltumsūkni izmanto atrī gaisa kondicionēšanai vasaras sezonā, tad PATIESĪBA ir tāda, ka cop rādītājs jebkurā gadījumā Jūs apmierinās.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: AET ()
Datums: 21/04/2008 23:21

Nevajag jau konspektu, vienkārši ir vai nav :). sarēķināt nevarēsi ja nav plūsmas skatītāja, ja ir, tad tas būs tikai vidējs saražotā siltuma daudzums. Bet protams, parastam lietotājam tas nav vajadzīgs, priekškam viņam zināt saražotā siltuma dadzumu? Lai gan tenu, kompresora un citi finču darba un nedarbu parametrus var apskatīt cik uziet, un kam tad tas ir vajadzīgs? Šobrīd es neesmu pret šās informācijas pieejamību, bet man kā lietāju tieši šis interesē viss vairāk, gadijumā ja es vispār par to interesējos, jo no tā izriet manas ēkas enerģijas patēriņš. Vislābāk situācijā ir jonu katlu īpašnieki, diezgan precīzi var pateikt cik viņu māja sezonā nokurina, kāpēc šāda informācija nav pieejama ss lietājiem? Skaitītāju veikalā var nopirt ap 100 latiem, rūpnieciski viņu iemontēt ss kompī izmaksātu stipri lētāk, bet mēs atkal atgriežamies pie tā paša jautājuma, kurš ražotājs ir tik pārliecināts par savu produkciju, par viņu reklamēto iekārtas COP, ka uzstādīs skaitītāju? Respektīvi tas vis ir tikai tādas runas, vienam labāk, kādam mazliet sliktāk, viens maksā vierāk, jo iespējams tērē vairāk bet varbūt izolācija nav tik laba, nav vienādu māju, nav vienāda patēriņa. Un EjTakTu, ne jau tu eļļu pielēji, tu vienkārši netbildēji - ir vai nav skaitītājs :), vai tev interesē cik ilgi strādājuši teni, vai cik daudz siltuma tev nepieciešams sezonā? Pirmais, ko dara pie liela energo patēriņa, taisa terogrāfiju, kas maksā labu naudiņu, tā vietā lai kompī paskatītos, cik tas verķis ir saražojis, sadalītu uz elektrības rēķinu un viss būtu skaidrs, kur vaina. Pieliek tai iekārtai internetu, sms, visu ko, tikai ne reālo saražotā siltuma daudzumu. Sorry, es mazliet aizrāvos :)

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 22/04/2008 08:32

Nekas , nekas! Man patīk aizrautīgi cilvēki :) Protams papildus fīčas vienmēr ir patīkamas, takš laikam nezinu nevienu tādu mājas verķi, kam instalēts siltuma skaitītājs. Kā to uzlikt malkas krāsnij vispār nestādos priekšā ;) Parasti jau iepriekš izvēlās apkures iekārtas max. jaudu ar nelielu rezervi, rēķinoties ar mājas nosiltināšanas pakāpi. Pieejam filozofiski no otras puses. Ar to, ka uzināsi, ka siltums tiek saražots daudz, bet mājā tāpat auksti siltāk taču nepaliks. Lai novērstu siltuma noplūdi atkal dārgā termogrāfija. protams tas atvieglo cilvēkam pētījumus - vai vainīga māja, vai apkures iekārta. Taču pavisam precīzu ainu tas tik un tā nedotu, jo vairums ss, kuru siltumnesēja pusē ir ūdens sagatavo arī karsto ūdeni. Līdz ar to liela ģimene patērēs vairāk siltuma un enerģijas, nekā patērēs apkure. Tā viš i. Skatāmies aptuveni vidējo patēriņu. Ja patērētā enerģija apmierina, tad ok. Ja neapmierina, tad meklējam blusas.
Bet vispār mēs pārāk tālu esam novirzījušies no aviatora sākuma jautājuma. Viņš jau diskusiju beidza ar atziņu, ka kabeļu vietā liks caurules, jo galā var pieslēgt dajebko. Arī siltuma skaitītāju :D

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: v_t ()
Datums: 22/04/2008 10:40

tiem kas grib ciparus.
pēc dažām dienām ss būs divi gadi kopš palaišanas expluatācijā.
170 m2. siltums ražots 2941 h, karstais ūdens 294 h.
kopā 3234 h X 3 kw X 0,051 ls/kwh = 494,80 ls par diviem gadiem. apkure un siltais ūdens, un komforts.
kaimiņš , turpat, divreiz vairāk ir iztērējis tikai par silto ūdeni vien.

īstenībā, vairāk mav ko piebilst. izņemot to, ka elektrība tagad būs 0,071. bet gāzei sola + 70%, un šaubos vai malku kāds par brīvu no pakaļas metīs.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: JanisJanis ()
Datums: 24/04/2008 18:02

Zinu taadas vairaakas maajas bet tur visur ir kamin-krasnis, kas ilgi tur siltumu. Plus betona slanis ir palielinaats un tiek izmantots nakts tarifs. Suuti mailu iedoshu telefonus

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: Pow ()
Datums: 24/04/2008 19:02

Parastam lietotājam nav intereses uzstādīt siltuma skaitītāju un atsevišķu elektrības skaitītāju, lai ūberprecīzi varētu pateikt cik ir vidējais COP siltumsūknim. No siltumsūkņa nostrādātajām stundām, kas ir pieejamas iekš menu, ņemot vērā kompresora ražotāja specifikāciju un cirkulācijas sūkņu specifikāciju, var aptuveni izrēķināt patērēto siltumu un saražoto siltumu.
No tirgotājiem es gan sagaidītu kaut kādu demo mājas variantu, kur ir uzstādīts elektrības skaitītājs siltumsūknim ieejā un siltuma skaitītājs apsildāmajām grīdām, lai pārliecinātu neticīgos.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: JanisJanis ()
Datums: 25/04/2008 09:53

SS laiks veel nav pienaacis. Es domaaju ka ja saglabaasies attistiibas temps tad peec 20 gadiem mees sgaidiisim loti labus (cena+tehnologija) SS risinaajumus. Shajaa pat laikaa jaskataas kas notiks ar tarifiem vai tik nesanaaks taa ka ekonomiski kluus buuveet pasiivaas maajas.

Shodien tiem kuriem SS straadaa labi (v_t; silvis u.c) ir paveicies, bet ir daudz viirinu, kas ir iekritushi....

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: aaaa ()
Datums: 25/04/2008 10:07

Mani var nošaut, bet tāda summa par štromi, ko saka v_t ir nereāla. Apkure 170m2 divus gadus plus ūdens un 3200 kWh ir absolūti nereāls cipars, tur kaut kas nav kārtībā. Man dzīvoklī patēriņš uz lampiņām un kompi bija lielāks.

Pašreizējā: 3 no 12


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **      **  ********  **    **  ******** 
 **     **  **  **  **  **         **  **      **    
 **     **  **  **  **  **          ****       **    
 *********  **  **  **  ******       **        **    
 **     **  **  **  **  **           **        **    
 **     **  **  **  **  **           **        **    
 **     **   ***  ***   ********     **        **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727