building.lv skaitļos

Lietotāji online13
Aktīvie uzņēmumi1693
Nozares raksti32878
Būvkonstrukcijas : building.lv

Būvkonstrukcijas

Pelējums pielavās klusītēm!

Pelējums pielavās klusītēm!

Būvkonstrukciju bojājumi no nepietiekamas siltumizolācijas rodas pamazām.
Stikla industrijas profesionāļi Glāzeri (1.daļa)

Stikla industrijas profesionāļi Glāzeri (1.daļa)

Stikla universālā daba ļauj materiālu izmantot plašā spektrā dekoratīvo produktu un būvkonstrukciju izgatavošanā. Stikla nozīmīgākās priekšrocības ir caurspīdīgums apvienojumā ar slodžu noturību, kas to padara par nenovērtējamu un krietni pārāku par citiem būvmateriāliem.

ARČERS

SIA Arčers ir celtniecības uzņēmums ar visaugstākā līmeņa darba kvalitātes un uzticama, precīza sadarbības partnera reputāciju, kam rūp augstas celtniecības kultūras klātesamība visos firmas ikdienas procesos. Tam ir divas pamatnozares: būvniecība un stikloto būvkonstrukciju ražošana.
Kā izvairīties no ugunsgrēka būvlaukumos?

Kā izvairīties no ugunsgrēka būvlaukumos?

2008. gada statistika liecina, ka ugunsgrēku skaits būvlaukumos, renovējamās ēkās, jaunbūvēs ir samazinājies. Viens no iemesliem varētu būt būvniecības apjomu straujš kritums, lai gan ideālā variantā iespējams pieņemt, ka audzis apzinīguma līmenis.
2.jūlijā - Būvniecības un mājokļu politikas departamenta Informācijas diena

2.jūlijā - Būvniecības un mājokļu politikas departamenta Informācijas diena

Ceturtdien, 2.jūlijā, plkst. 10.00 notiks kārtējā Būvniecības un mājokļu politikas departamenta Informācijas diena, kurā visiem interesentiem tiks sniegta informācija par 6.Eirokodeksa standarta LVS EN 1996 ieviešanu mūra konstrukciju projektēšanā.
Pirmais etaps – projektēšanas dokumentācija

Pirmais etaps – projektēšanas dokumentācija

Tuvojoties savam sapnim par privātmāju, kura atbilstu visiem ieskatījumiem, ir daudz svarīgi lēmumi jāpieņem, jāizpēta sākotnēji šķietama, mazsvarīga informācija līdz galam un, ja laiks atļauj, jāiet soli pa solim uz priekšu bez steigas.

MDK KONSTRUKTORI

SIA MDK Konstruktori piedāvā: visa veida ēku un būvju konstrukciju projektēšana, būvkonstrukcijas, ēku un būvju apsekošana, projektu ekspertīze.

BŪVINŽENIERU KONSULTĀCIJU BIROJS (BKB)

SIA "Būvinženieru konsultāciju birojs" ("BKB") tika dibināts 1998.gadā. Deviņu gadu pastāvēšanas laikā tas ir izaudzis no kompānijas, kas projektēja nelielus objektus, kā, piemēram, mansarda izbūves, guļbūvju pirtiņas un privātmājas, līdz kompānijai, kura piedalās Latvijā lielāko objektu ...
Koksnes plātnes

Koksnes plātnes

Ēku celtniecībā aizvien vairāk tiek izmantotas dažādus koksnes plātņveida materiālus. Attīstoties tehnoloģijām, plātnes kļuvušas izturīgākas, būtiski paplašinājis to izmantošanas iespējas.

No izlietotās plastmasas – jauni jumta kārniņi

Laikā, kad Latvijā tik aktuāla ir problēma, kur likt plastmasas atkritumus – pudeles, datoru, printeru, televizoru, ledusskapju korpusus u.c., kā arī tos pašus nelaimīgos polietilēna maisiņus, lai tie nepiesārņotu vidi, apsveicama ir tikko darbu uzsākušā uzņēmuma "Les Trans" ideja – pārstrādāt izlietotos plastmasas priekšmetus un ...

Rīgas koncertzāles būvniecība atlikta uz 2011.gadu

Ņemot vērā vispārējo ekonomisko situāciju, valsts aģentūra "Jaunie "Trīs brāļi"" atliks Rīgas koncertzāles būvniecību uz 2011.gadu, jo divu objektu – Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Rīgas koncertzāles – būvniecība vienlaikus nav samērojama ar valsts pašreizējām finansiā...
Jaunās industriālās ražotnes Latvijā - 2008. gada pārskats

Jaunās industriālās ražotnes Latvijā - 2008. gada pārskats

Pašlaik daudz runājam par faktu, ka palielinājies to uzņēmumu skaits, kuri pieteikuši maksātnespēju, bet maz uzsveram, ka šogad Latvijā ir atvērtas daudzas jaunas, modernas ražotnes, ziņo "Komersanta Vēstnesis".
Jaunie noteikumi

Jaunie noteikumi

Ar 2008. gada 1.martu ir stājušies spēkā Ministru kabineta "Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 201-07 "Būvju ugunsdrošība", kas izveidoti, balstoties uz ES standartiem un attiecas uz visa veida ēkām un būvēm visās to būvniecības stadijās.
Caur Aizkraukli raks vēl vienu Daugavu

Caur Aizkraukli raks vēl vienu Daugavu

Lai Pļaviņu HES aizsprosts izturētu lielus plūdus un nerastos katastrofa, kas applūdinātu arī galvaspilsētu, Latvenergo kaldina vērienīgu projektu, vēstī "Diena".

"Nelss" decembrī slēgs logu ražotni

Būvmateriālu tirgotājs un kokmateriālu ražotājas "Nelss" grupas uzņēmums "Nelss logi" no decembra slēgs logu ražotni, ceturtdien raksta "Dienas Bizness".
Noslēgusies Mālpils muižas rekonstrukcija

Noslēgusies Mālpils muižas rekonstrukcija

Pēc divu gadu ilgiem būvdarbiem pabeigta 18. gs. celtās Mālpils muižas Kungu mājas rekonstrukcija. Mālpils muiža ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, kas atjaunots, maksimāli saglabājot tā vēsturisko, klasicisma stilam raksturīgo arhitektonisko veidolu. Muižas rekonstrukcijā ieguldīti vairāk nekā 3 miljoni latu.

Izstādes "Māja. Dzīvoklis 2008" jaunumi

Izstādē "Māja. Dzīvoklis 2008", kas notiks no 16. līdz 19. oktobrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Latvijas un ārvalstu kompānijas piedāvās jaunus risinājumus iekštelpu remontam un labiekārtošanai, kā arī šobrīd tik aktuālajiem alternatīvas apkures risinājumiem. Piedāvājam iepazīties ar dažiem no tiem.  

Vācijas speciālists vada apmācības semināru par ugunsdrošajām alumīnija stiklotajām konstrukcijām.

Vieni no pasaules līderiem stikloto būvkonstrukciju tirgū Schüco International KG sadarbībā ar meitas uzņēmumu Schüco Latvia sadarbībā ar pagājušajā nedēļā rīkoja apmācības semināru par ugunsdrošo stikla konstrukciju izgatavošanu. Schüco servisa tehniķis, specializējies uz ugunsdrošu konstrukciju sistēmu izgatavošanas apmācī...
Latvijas būvniekiem grūtības ar ārvalstu tirgu iekarošanu

Latvijas būvniekiem grūtības ar ārvalstu tirgu iekarošanu

Vairākas Latvijas būvkompānijas pavasarī izteica vēlmi sākt būvniecību ārvalstīs, taču pusgadlaikā tālu nav tikušas, raksta laikraksts Dienas bizness.

Nākotnē Latvijas metālapstrādātājiem konkurenci varētu radīt Ķīna

Energoresursu cenu pieaugums, bažas par Latvijas ekonomikas smago piezemēšanos un uzņēmēju piesardzība par nākotni nav bijuši gana lieli bubuļi pašmāju metālapstrādātājam Izoterms.

Jauna "Izoterms" rūpnīca sāk darbu

Maijā Ventspilī darbu uzsāks jauna metālkonstrukciju ražotne, kuras izveidošanā pazīstamais Latvijas uzņēmums "Izoterms" kopumā investēs 3 miljonus latu.
Martiņš Straume: mēs visi vēlamies, lai beidzot būvniecībā valda kārtība

Martiņš Straume: mēs visi vēlamies, lai beidzot būvniecībā valda kārtība

Lai izprastu, kas šobrīd notiek Latvijas būvniecības politiskās regulācijas un reglamentācijas jomā, atgādināšanu 16 gadus atpakaļ norisinājušos notikums – 1992. gadā, veidojoties politiskās ietekmes sfērām Latvijas tautsaimniecības nozarēs, arī būvniecība kļuva par vienu no šādām interešu nozarēm.

Būvfirma AK-52 piedāvā

Būvfirma AK-52 dibināta 1993. gadā. Uzņēmuma pamatnodarbošanās ir metāla būvkonstrukciju projektēšana, izgatavošana un uzstādīšana, kā arī sendvičpaneļu izgatavošana un uzstādīšana.