building.lv skaitļos

Lietotāji online36
Aktīvie uzņēmumi1705
Nozares raksti32881
skārda jumti : building.lv

skārda jumti

Šogad Liepājā būvniecības apjomi palielinājušies par sešiem miljoniem latu vairāk nekā pērn

Šā gada 11 mēnešos būvniecība veikta aptuveni 25 miljonu latu vērtībā, kas ir par sešiem miljoniem latu vairāk nekā visā 2004.gadā, aģentūru LETA informēja Liepājas domes Būvvaldes vadītāja Agrita Kulvanovska.
Koku sugas, guļbūvju pamati, siltumizolācija, hidroizolācija, apdare

Koku sugas, guļbūvju pamati, siltumizolācija, hidroizolācija, apdare

Par visvērtīgākajiem guļbūvju būvniecības materiāliem tiek uzskatīts ozols un ciedrs, taču mūsdienās galvenokārt guļbūvju celtniecībā pieņemts izmantot skujkokus – egli, priedi, lapegli
Jumtiņš – nepieciešams ārdurvju ielikšanai

Jumtiņš – nepieciešams ārdurvju ielikšanai

Domājot par ārdurvju ielikšanu, jāatceras, ka ārdurvīm vienmēr aktuāli ir elementi, kas papildina pašas durvis. Proti, durvis nav vienkārša taisnstūrveida plātne

Remontēs "Centrāltirgus" piena paviljona jumtu

Rīgas pašvaldības AS "Rīgas centrāltirgus" (RCT) šogad iecerējis veikt piena paviljona jumta seguma remontu, tādēļ izsludināts konkurss.
Jumtu izbūve

Jumtu izbūve

Jumts ir viena no būtiskākajām (ja ne pati būtiskākā) mājas konstrukcijām. Uzliekot mājai sliktu jumtu jūs ļoti saīsināt mājas kalpošanas laiku un otrādi. Šeit izklāstīsim dažus vispārējus speciālistu ieteikumus jumta būvniecībā.
Skursteņi, to veidi, izbūve

Skursteņi, to veidi, izbūve

Baltā ziemas dienā kūpošs skurstenis... Skursteņslauķa zeltītās pogas... Skurstenis šķiet tāda neparasta un īpaša vieta jebkurā mājā.
Produktu grupas auto novietošanai.

Produktu grupas auto novietošanai.

Saruna ar Autoarts direktoru Artūru Lifšicu.

Jumta profilakse rudenī

Sakot "jumts virs galvas", parasti saprotam arī mājokli, kurā uzturamies, dzīvojam, strādājam. Un kā gan savādāk, jo jumts ir viena no svarīgākajām ēkas sastāvdaļām – tas sargā no nokrišņu iekļūšanas pārējās konstrukcijās, no kalpo par atbalstu skursteņa u.c. izvadu profilaksei, ...

10 aplami uzskati par dakstiņiem

Kopš laika, kad cilvēks atklāja māku apdedzināt mālu, nekas cits, kā vien mērķtiecīga evolūcija nav bijis vajadzīgs, lai nonāktu pie arī mūsdienās labi pazīstamiem mākslīgi veidotiem noteiktas formas māla jumta segumiem jeb dakstiņiem.
Privātmājas būvniecība: Profilētā tērauda jumts

Privātmājas būvniecība: Profilētā tērauda jumts

Šī vasara mūs diez ko nelutina ar saulainiem laika apstākļiem, tāpēc māju būvniekiem un remontētājiem nākas ķert katru mirkli, lai mitrumjūtīgas konstrukcijas tiktu uzstādītas bez samērcēšanas. Jo īpaši tas attiecas uz jumtiem. Žurnāla 3.numurā pastāstījām par senākā, bet tagad ...

Sporta namam "Daugava" remontdarbu laikā dedzis jumts

Šodien no rīta sporta nama "Daugava" jumta remontdarbu laikā izcēlies ugunsgrēks, ko izdevies likvidēt nepilnās divās stundās.

Rīgas Domu nodos Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas īpašumā

Ministru kabinets šodien apstiprināja koncepciju, kurā paredzēts ēku un zemi, uz kuras atrodas Rīgas Doms, noteikt kā Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas īpašumu.
Spāru svētki Rātsnamā

Spāru svētki Rātsnamā

Šodien, 12. novembrī SIA "Rīgas nami" un līgumsabiedrība "Kalnozols RRB Moduls" rīkoja Rātsnama kompleksa spāru svētkus.
Naglex būvmateriālu veikals

Naglex būvmateriālu veikals

Preču daudzveidība ir patiešām iespaidīga, bet, tā kā tās izkārtotas pēc nozarēm, orientēties nav nemaz tik grūti, lai gan manāms, ka arī šī ēka kļūst par šauru.
Intervija ar firmas "Ondulat" menedžeri Viesturu Puriņu.

Intervija ar firmas "Ondulat" menedžeri Viesturu Puriņu.

Rīgas jumtu stāvoklis ir ļoti dažāds. Daži jumti ir kritiskā stāvoklī, citiem ir uzklāti jauni un ekskluzīvi jumti.
Intervija ar jumtu segumu centra "Libanons" mārketinga menedžeri Jāni Lievīti.

Intervija ar jumtu segumu centra "Libanons" mārketinga menedžeri Jāni Lievīti.

Par uzņēmumiem tāpat kā par cilvēkiem var spriest pēc viņu darbiem. "Libanona" jumtu segumi klāj lielu un pazīstamu celtņu jumtus - Preses namam, Reval Hotel Latvija un Latvijas Televīzijas ēkai ir "Libanona" jumti. Kādi jumti tad šobrīd ir modēģ To un citas lietas www.building....

Pabeigts Jelgavas pils jumta remonts

Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) pabeigusi Jelgavas pils jumta remontu, aģentūru LETA informēja pils ekspluatācijas grupas vadītājs Valdis Āboliņš.