building.lv skaitļos

Lietotāji online77
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
Ēku celtniecība : building.lv

Ēku celtniecība

Būvniecības nozares stabilizēšanā vienlīdz intensīvi jāiesaistās visiem tirgus dalībniekiem

Lai gan pašreizējā situācijā radikāli risinājumi būvniecības nozares "glābšanai" vēl nav nepieciešami, visiem tirgus dalībniekiem ir jārīkojas pārdomāti, lai stabilizētu nozari un panāktu ilgtermiņa līdzsvaru. Pretējā gadījumā varam sagaidīt ievērojamu šī sektora lejupslīdi, un ...
Būvniecības jaunumi Latvijas novados (no 26. novembra līdz 2. decembrim)

Būvniecības jaunumi Latvijas novados (no 26. novembra līdz 2. decembrim)

Latvijā pirmais vecmāmiņu un vectētiņu ciemats Sējā, Siguldu plānots nākotnē izveidot par "zaļo galvaspilsētu", Cēsu pilī atklāti nozīmīgi vēsturiski gleznojumi – tie ir tikai daži no svarīgākajiem pagājušās nedēļas būvniecības notikumiem Latvijā.
Būvniecības jaunumi Latvijas novados (no 19. līdz 25. novembrim)

Būvniecības jaunumi Latvijas novados (no 19. līdz 25. novembrim)

Pagājušajā nedēļā Bērnu un ģimenes lietu ministrija informējusi, ka lielākā daļa bērnu rotaļlaukumu neatbilst ES drošības standartiem. Būvnieki tik ātri uz secināto vēl neatsaucas, bet tāpat aktīvi dara citus darbus.

Nekustamā īpašuma tirgus apskats 2007. gada SEPTEMBRIS

Rīgas mikrorajonu sērijveida dzīvokļu vidējā cena 2007.gada septembrī samazinājusies par 1,2%. Pēc Ober-Haus aprēķiniem vidējā cena septembra beigās ir 1570 EUR/m2.

Nekustamā īpašuma tirgus apskats 2007. gada AUGUSTS

Šajā mēnesī izteiktākā tendence tirgū bija pieprasījuma orientēšanās uz piedāvājuma kvalitāti.

Rīgas mikrorajonu sērijveida dzīvokļi

2007.gada jūlija beigās sērijveidu dzīvokļu vidējā cena Rīgas mikrorajonos bija 1620 EUR/kv.m. (jūnijā 1636 EUR/kv.m). Pēc iepriekšējo gadu straujā pieauguma jau vairākus mēnešus notiek negatīva cenu korekcija, kas jūlijā sasniedza 1%.

Izstrādāta pirmā redakcija ilgtspējīgas būvniecības un apsaimniekošanas novērtēšanas pamatprincipiem

22. novembrī konferences "Ilgtspējīga attīstība – zaļā būvniecība" ietvaros, kas norisinājās Rīgā, viesnīcā "Reval Hotel Latvija" tika prezentēta pirmā redakcija Latvijas ilgtspējīgas būvniecības un apsaimniekošanas pamatprincipiem. Šis dokuments ietver norādes, kādām jābūt būvēm, lai tā...
Būvniecības jaunumi Latvijas novados (no 12. līdz 18. novembrim)

Būvniecības jaunumi Latvijas novados (no 12. līdz 18. novembrim)

Pagājušajā nedēļā atkal noslēgti jauni rekonstrukciju līgumi, izvēlēti uzņēmumi, kas veiks konkrētos būvdarbus, atvērti vairāki ēku kompleksi. Darbi nav aprimuši.

Purvciemā atklās pašvaldības dzīvojamo māju, kuras celtniecībai pirmo reizi saņemts finansiāls atbalsts no valsts

16. novembrī plkst. 12.00 Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks kopā ar Ekonomikas ministrijas parlamentāro sekretāru Emīlu Jakrinu, Purvciemā, Detlava Brantkalna ielā 17/2 atklās jaunu pašvaldības dzīvojamo māju, kuras celtniecībai Rīga pirmo reizi ir saņēmusi līdzfinansējumu no valsts.

"Skonto būve" izveido meitaskompāniju "Pro eko"

Celtniecības uzņēmums "Skonto būve" izveidojis jaunu meitaskompāniju "Pro eko", liecina Uzņēmumu reģistra datubāzes apkalpotāja "Lursoft" informācija.

Latvijas Nacionālās biliotēkas jauno ēku būvēs kārtās

Tā kā kļuvis skaidrs, ka Lattelecom privatizācija, no kuras Kultūras ministrija plānoja iegūt nepieciešamos līdzekļus Latvijas Nacionālās bibliotēkas celtniecībai, ievilksies, pieņemts lēmums LNB jauno ēku būvēt vairākās kārtās, Dienai ceturtdien apstiprināja valsts aģentūras Jaunie Trīs brāļ...
Martas ielas arhitektūras ansamblis pabeigts

Martas ielas arhitektūras ansamblis pabeigts

Pēc daudzdzīvokļu dzīvojamā nama projekta "Martas iela 7" nodošanas ekspluatācijā, Rīgas vēsturiskais centrs kļūs par vienu elegantu namu bagātāks. Projekta attīstītājam jauno daudzdzīvokļu dzīvojamo namu veiksmīgi izdevies iekļaut apkārtējā arhitektūras ansamblī, tādējādi papildinot harmonisko ...

Atklās kompleksu Duntes biroji

Šodien, 8. novembrī, tiks atklāts uzņēmuma ELL Nekustamie īpašumi attīstītais Duntes biroju komplekss, kurā investēti 16 miljoni eiro un kura kopējā platība ir 19 000 kvadrātmetri.

Atklās Baltijā lielāko mēbeļu un interjera centru Spice

Šī gada 8.novembrī kvalitatīvu mēbeļu un gaumīga interjera cienītājiem tiks atvērts mēbeļu un interjera centrs Spice, kas būs lielākais šāda veida tirdzniecības centrs Baltijā. Jaunā centra izveidē investēti 20 miljoni eiro, tādējādi kopējās investīcijas tirdzniecības kompleksā Spice sasniedz 55 milj. Eiro.
Būvniecības jaunumi Latvijas novados (no 22. līdz 28. oktobrim)

Būvniecības jaunumi Latvijas novados (no 22. līdz 28. oktobrim)

Pašiem sava biodīzeļdegvielas rūpnīca, jauna ēka sociāli mazaizsargātiem iedzīvotājiem, renovētās ēkas un bērnudārzu būvniecība – aktualitātes, kas notikušas pagājušajā nedēļā.
IZDEVĪGĀKAIS RISINĀJUMS...

IZDEVĪGĀKAIS RISINĀJUMS...

Būvniecība Latvijā nepārtraukti kāpina savus tempus un apjomus. Lielāko daļu no visiem attīstītajiem un plānotajiem projektiem aizņem daudzstāvu dzīvojamās ēkas un biroju ēkas.

Tiesa noņem uzlikto apķīlājumu SIA Pilsētmāju institūts Urban Art nekustamajiem īpašumiem

Rīgas apgabaltiesa aizstājusi uzlikto apķīlājumu SIA Pilsētmāju institūts Urban Art īpašumiem Vienības gatvē 186A (projekts Dienvidu Pakavs 1), Vienības gatvē 192 (projekts Dienvidu Pakavs 2), Vienības gatvē 192A, Neretas, Bauskas un Mežkalna ielā, kas tika piemērots pēc SIA Kalnozols Celtniecība prasības tiesvedībā pret Urban Art par ...
Būvniecības apskats Latvijas novados (no 8. līdz 14. oktobrim)

Būvniecības apskats Latvijas novados (no 8. līdz 14. oktobrim)

Kārtējā jaunā privātmāju celtniecība, ielu uzlabošanas darbi, reģionu attīstības plānojums – galvenie notikumi, kas bijuši pagājušajā nedēļā.

"Kalnozols celtniecība" maina kompānijas nosaukumu, un turpmāk tas būs "MTK Construction"

Latvijas celtniecības kompānija "Kalnozols celtniecība" mainījusi nosaukumu un turpmāk strādās kā "MTK Construction", aģentūrai BNS pavēstīja uzņēmuma mārketinga direktors Oskars Priede.

Čerbakovs pēc nostrādātiem pāris mēnešiem atstāj "Kalnozols celtniecība" valdes priekšsēdētāja amatu

Latvijas celtniecības kompānijas "Kalnozols celtniecība" valdes priekšsēdētāja amatu pēc nostrādātiem pāris mēnešiem atstājis Ivo Čerbakovs, liecina "Latvijas Vēstnesī" otrdien publicētā informācija.

"Mono" atsakās pamest Hamaņa muižu, dome gatava vērsties tiesā

Vēsturiskās Hamaņa muižas līdzšinējais apsaimniekotājs uzņēmums "Mono" atsakās atbrīvot ēku, un Rīgas domes Īpašuma departaments gatavs ar tiesas palīdzību atrisināt problēmu.

Rīgā top vērienīgākais nekustamo īpašumu projekts

4 bērnu dārzi, sporta un veselības centrs, vairāki bērnu rotaļu un sporta laukumi, veikali, beķereja un aptuveni 2600 dzīvokļi ar pilnu apdari - ir vērienīgākais nekustamo īpašumu projekts, kāds tapis Rīgā kopš LR neatkarības atgūšanas - "Soleville".
"Modern City" kopā ar Lilitu Ozoliņu svinīgi iemūrē kapsulu

"Modern City" kopā ar Lilitu Ozoliņu svinīgi iemūrē kapsulu

Š.g. 9.oktobrī Rīgā, Martas ielā 7 norisinājās simboliska kapsulas iemūrēšana uzņēmuma "Modern City" attīstītās dzīvojamās mājas pamatos.