building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1733
Nozares raksti32891
Būvmateriālu ražošana : building.lv

Būvmateriālu ražošana

Jaunums namu renovācijai – TEMPSI fasādes apdares plāksnes ar dekoratīvu akmeņu smalci

Jaunums namu renovācijai – TEMPSI fasādes apdares plāksnes ar dekoratīvu akmeņu smalci

Tempsi Granito plāksnes Latvijā ir jaunums, kaut arī Baltijā tās ražo kopš 1999. gada. Tās izmantojamas fasādes un cokola dekoratīvai apdarei cauru gadu, bet to īpašā priekšrocība – montāža arī sliktos laikapstākļos, pat ziemas salā.
Beramais keramzīts – ne tikai siltumizolācijai

Beramais keramzīts – ne tikai siltumizolācijai

Keramzīta aizvien augošo popularitāti galvenokārt var izskaidrot ar tā lieliskajām tehniskajām īpašībām - gan beramais keramzīts, gan bloki ir salīdzinoši viegli, ar labām siltuma un skaņas izolācijas spējām, izturīgi pret mitrumu, nedegoši, ar pietiekami lielu spiedes izturību, stingri, izturīgi pret ķ...
Ķieģeļi mājas būvniecībai

Ķieģeļi mājas būvniecībai

Kaut arī popularitātes ranga tabulā ķieģeļi ir palaiduši sev priekšā celtniecības blokus, tomēr joprojām par visdrošāko sienu konstruktīvo materiālu Latvijā uzskata ķieģeļus.
Ekonomikas stimulēšanas instruments ir energoefektivitāte

Ekonomikas stimulēšanas instruments ir energoefektivitāte

5. februārī, Vides ministrs Raimonds Vējonis apmeklēs sauso būvmaisījumu ražotni SAKRET, lai klātienē iepazītos ar kompānijas piedāvātajiem siltumenerģijas taupības risinājumiem. Ministrs iepazīsies ar rūpnīcas produkciju un tās izmantošanu ēku siltināšanā.
Vakuumpacēlāji smagu priekšmetu pārvietošanai

Vakuumpacēlāji smagu priekšmetu pārvietošanai

Ne katra jaunā tehnoloģija ātri atrod pielietojumu. Vakuuma spēju noturēt smagumus bez speciāliem stiprinājumiem pazīst jau gadsimtiem, tomēr instrumenti, kas izmanto šādu spēku, sadzīvē un ražošanā plašu popularitāti sāk iegūt tikai tagad. Šāds pagaidām mazpazīstams rīks ir rokas vakuumpacēlājs.

Daugavpils pilsētas komercstruktūru darbība 2008.gadā

2008.gada laikā saražota produkcija 141.9 miljonu latu apmērā, kas salīdzīnājumā ar 2007.gada rezultātiem pieauga par 13.5% (faktiskajās cenās) un par 2% (salīdzināmās cenās).

K.Gerhards veicina dialogu ar uzņēmējiem

EM piedāvā konkrētus uzņēmējdarbības atbalsta pasākumus - aizdevuma, galvojuma instrumentus, riska kapitāla fondus, ES struktūrfondu programmu un apmaksas pārskatīšanu, eksporta veicināšanas pasākumus un priekšlikumus pētniecības atbalstam.

Latvijā populārākie privātmāju sienu veidi

Šķirstot ārzemju katalogus u.c. uzziņu literatūru, sastopamies ar ārēji tik interesantiem un vilinošiem piedāvājumiem, taču tie vienmēr jāvērtē kritiski, atceroties, ka esam Ziemeļu valsts ar samērā bargu klimatu, kam siltākās zemēs praktizētas būves sistēmas var izrādīties pavisam nepiemērotas.

Būvnieki: no starptautiskajām institūcijām saņemto līdzekļu izlietojums ir rūpīgi jāuzrauga

No starptautiskajām institūcijām saņemto naudas līdzekļu 7,5 miljardu eiro apmērā izlietojums Latvijā ir rūpīgi jāuzrauga, aģentūrai BNS norādīja Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents Viktors Puriņš.

Liepājā šajā gadā lielākais būvniecības apjomu pieaugums

Būvvalde ir apkopojusi šā gada 11 mēnešu būvniecības rezultātus. Tie uzrāda šīs nozares spraigu attīstību. "Nav pamata runāt par celtniecības apstāšanos. Šogad ir nodoti lieli un sabiedrībai nozīmīgi objekti, piemēram, Olimpiskais centrs, remontētas ielas un kanalizācijas vadi, taču celti arī dzīvokļ...

Siguldas Būvmeistars - būvniecība, būvmateriālu ražošana un tirdzniecība

AS "Siguldas Būvmeistars" veiksmīga darbība ir balstīta uz būvniecību, smilts, grants un dolomīta šķembu ražošanu, kā arī būvmateriālu tirdzniecību Reģionālajā būvmateriālu tirdzniecības centrā "Gāles nams". Būvniecībā esam specializējušies ekoloģisko inženierbūvju celtniecī...

RUDUS LATVIJA - viens no lielākajiem transportbetona ražotājiem Latvijā

"Rudus Latvija" ir viens no lielākajiem transportbetona ražotājiem Latvijā, kas specializējies augstas kvalitātes betona ražošanā, pārsvarā izmantojot vietējās izejvielas. "Rudus Latvija" īpašumā ir divas betona rūpnīcas Rīgā, Mūkusalas ielā 72a un Ganību dambī 24a. Celtniecības stadijā ir trešā betona ...
Vai Latviju apsildīs ar malku?

Vai Latviju apsildīs ar malku?

Neskatoties uz to, ka Ekonomikas ministrija apgalvo – Latvijā esot viens no lielākajiem valsts atbalsta līmeņiem atjaunojamo energoresursu izmantošanā Austrumeiropā, tas nebūt nav veicinājis šādi iegūtas enerģijas veidu būtisku tālāku attīstību, ziņo "Latvijas Avīze".

Kokrūpnieki: globālās problēmas - klimata izmaiņas un enerģētika - uztrauc arī Latvijas meža nozari

Latvijas kokrūpniecība visu laiku ir bijusi tā, kas valstij devusi lielākos ienākumus ārvalstu tirgos. Turklāt tā ir viena no retajām nozarēm, kur arī lielajos uzņēmumos ir saglabājies nacionālais kapitāls. Koksnes pārstrāde ir, bija un būs arī Latvijas tautsaimniecības viens no svarīgiem stūrakmeņiem. ...

"Nelss" decembrī slēgs logu ražotni

Būvmateriālu tirgotājs un kokmateriālu ražotājas "Nelss" grupas uzņēmums "Nelss logi" no decembra slēgs logu ražotni, ceturtdien raksta "Dienas Bizness".

Izstādes "Māja. Dzīvoklis 2008" jaunumi

Izstādē "Māja. Dzīvoklis 2008", kas notiks no 16. līdz 19. oktobrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Latvijas un ārvalstu kompānijas piedāvās jaunus risinājumus iekštelpu remontam un labiekārtošanai, kā arī šobrīd tik aktuālajiem alternatīvas apkures risinājumiem. Piedāvājam iepazīties ar dažiem no tiem.  
Akmens pikantais valdzinājums

Akmens pikantais valdzinājums

Akmens izsenis jau iekarojis stabilu viskvalitatīvākā būvmateriāla reputāciju. Mūsu platuma grādos cietokšņi no milzu laukakmeņiem tika celti jau viduslaiku rītausmā, un daudzās valstīs šādas citadeles saglabājušās vēl šobaltdien.

Būvmateriālu inovāciju un testēšanas centra laboratorija saņem starptautiski atzītu akreditāciju

Šī gada septembrī Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs Būvmateriālu inovāciju un testēšanas centra (BITC) laboratorijai izsniedza akreditāciju atbilstībai LVS EN ISO/IEC 17025:2005 standarta prasībām.
Kalnciems: ķieģeļu laikmeta gals (2.daļa)

Kalnciems: ķieģeļu laikmeta gals (2.daļa)

"Kalnciema ražotnes darbības apturēšanai ir piespiedu raksturs, - šādu paskaidrojumu (pagaidām vienīgo!) septembra pirmajā dekādē masu informācijas līdzekļiem sniedza AS "Lodes" valdes priekšsēdētājs Jānis Slesars. - Pirmkārt, lieli izdevumi ir valsts otrās kategorijas ceļa uz karjeru uzturēšanai ko, mū...
Kalnciems: ķieģeļu laikmeta gals

Kalnciems: ķieģeļu laikmeta gals

Tikai dažu mēnešu pietrūka Kalnciemam, lai atzīmētu Latvijas ķieģeļu ražošanas 200. gadadienu. Pēc tam kad Latvijas lielākais keramisko būvmateriālu ražotājs "Lode" paziņoja par uzņēmuma "Kalnciema ķieģelis" slēgšanu, kļuva skaidrs, ka jau šā mēneša beigā...
Gerhards: Latvijā tiks būvēta ogļu elektrostacija

Gerhards: Latvijā tiks būvēta ogļu elektrostacija

Ir skaidrs, ka runa var būt par vienas elektrostacijas celšanu Latvijā — un tai jābūt cietā kurināmā stacijai, īpaši ņemot vērā pēdējos notikumus Gruzijā, pēc vizītes cietā kurināmā spēkstacijā Kopenhāgenā žurnālistiem norādīja ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards, vēstī "Diena".
Betona ražotājs tiek vainots dempingā

Betona ražotājs tiek vainots dempingā

Nedzirdēts gadījums: vesela virkne betona ražotāju Latvijas būvmateriālu ražotāju asociācijas vadībā vērsušies Konkurences padomē sakarā ar dempinga cenām