building.lv skaitļos

Lietotāji online35
Aktīvie uzņēmumi1869
Nozares raksti32911
Rezerve : building.lv

Rezerve

Siltumcentrāles "Imanta" siltumenerģijas tarifs pieaudzis par 19%

Siltumcentrāles "Imanta" siltumenerģijas tarifs pieaudzis par 19%

"Latvijas Vēstnesis", papildināts No šī gada 5.novembra par aptuveni 19% paaugstināsies tarifi siltumcentrāles "Imanta" koģenerācijas stacijā saražotajai siltumenerģijai: jaunais siltumenerģijas tarifs būs 19,44 Ls/MWh (bez PVN). Atgādinām, ka līdzšinējais salīdzinot tarifs bija 16,33 Ls/MWh (bez PVN).
Pēdējā iespēja – kāpnes!

Pēdējā iespēja – kāpnes!

Aizvien biežāk mēs dzirdam, ka ugunsgrēkos bojā iet cilvēki. Ļoti bieži tiek konstatēts, ka upuru varēja nebūt, ja viņiem būtu nodrošināta iespēja patstāvīgi evakuēties - pamest degošās telpas vai ēkas.

Zinātniekus meklēsim Īrijā?

Kaut ekonomisti uzskata - Latvijā nepieciešams nevis melnstrādnieku, bet gan augsti kvalificētu darbinieku "imports", cik daudz un kādās nozarēs trūkst šāda darbaspēka, neviens pateikt nespēj, jo ar vārdu "kvalificēts" katrs uzņēmējs saprot kaut ko citu.

Mājokļu aģentūru pārveidos par Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūru

Ministru kabinets akceptējis Ekonomikas ministrijas padotībā esošās valsts aģentūras "Mājokļu aģentūra" reorganizāciju un nosaukuma maiņu, izveidojot "Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūru", kuras mērķis būs īstenot valsts politiku būvniecības, enerģētikas un mā...
Svaigs gaiss – viena no mūsu dzīves neaizvietojamām sastāvdaļām

Svaigs gaiss – viena no mūsu dzīves neaizvietojamām sastāvdaļām

Ieelpojamā gaisa kvalitāti ir grūti novērtēt , taču tveice un galvassāpes ir pilnībā sajūtamas lietas. Tāpat jūtami arī ir putekļi, diskomforta un aukstuma sajūta un nepatīkamas smakas. Mēs nenojaušam cik labi mēs justos, cik ātri mūs atjaunotu īslaicīgs miegs, cik raiti ritētu ...

Atbalsta Jūgendstila muzeja izveides projektu

Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteja atbalstīja Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas kultūras aģentūras" speciālistu un Rīgas Jūgendstila centra izveidošanas un uzturēšanas modeļa izstrādes darba grupas sagatavoto Rīgas domes lēmumprojektu "Par Rīgas ...
Gāzes siltumsūkņi, jeb GHP.

Gāzes siltumsūkņi, jeb GHP.

Siltumsūkņu sistēmas – neraugoties uz to tehnoloģiskajiem risinājumiem un tehniskajām konfigurācijām, kā arī siltuma enerģijas avotiem, tradicionāli tiek uzskatītas par visaugstākās efektivitātes elektriskās apkures paveidu.
Mēbeles kompaktdiskiem

Mēbeles kompaktdiskiem

Kompaktdisks mūs dzīvē ienāca salīdzinoši nesen, taču ārkārtīgi strauji un vispusīgi, aptverot ļoti daudzas jomas. Ja sākotnēji ar CD tika saprasts augstvērtīgs mūzikas ieraksts, tagad tajos saglabājam datus, datorgrafikas, fotogrāfijas, iegādājamies filmas un videoklipus (DVD) utt.

Atklās pirmo reģionālo sporta centru Sarkandaugavā

7.septembrī plkst. 13.00 Sarkandaugavā (Sarkandaugavas ielā 22/24) svinīgi atklāts pirmo reģionālo sporta centru.

Izstrādāti grozījumi Enerģētikas likumā

Ekonomikas ministrija ir izstrādājusi un starpinstitūciju saskaņošanai nodevusi grozījumus Enerģētikas likumā. Likumprojekts paredz precizēt Enerģētikas likumā ievaddaļā noteiktos likuma mērķus.

Drīzumā tiks izsludināti konkursi Ventspils koģenerācijas stacijas būvniecībai

Izstrādājot iepirkumu dokumentāciju Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā Ventspils siltumapgādes sistēmas attīstības projekta ietvaros, nolemts koģenerācijas stacijas projektēšanas un būvniecības iepirkumu sadalīt vairākās daļās. Projekta īstenotājs SIA "Ventspils ENERGO" tādējādi vēlas nodrošinā...

Nekustamā īpašuma tirgus apskats 2007. gada aprīlis

Aprīlī sērijveidu dzīvokļu cenas Rīgas mikrorajonos saglabājušās iepriekšējā līmenī un to vidējā cena bija 1662 EUR/kv.m.

Rīgā nojauks graustus Duntes ielā

Rīgas domes Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas deputāti akceptēja 11 800 latu piešķiršanu no Nekustamā īpašuma atsavināšanas programmas rezerves ēku Duntes ielā 5/7 nojaukšanai.

"Kesko Agro Latvija" Jelgavā atver jaunu klientu servisa centru

Šodien plkst.10 Jelgavā, Rubeņu ceļā 46, durvis vērs SIA "Kesko Agro Latvija" jaunā tirdzniecības un klientu servisa centra veikala zāle.

Kuldīgā svinīgi iemūrēs kapsulu jaunās katlumājas skursteņa pamatos

Šodien plkst.14 Kuldīgā katlumājas būvniecības vietā Parka ielā 32 svinīgos apstākļos skursteņa pamatos tiks iebūvēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, aģentūru LETA informēja Kuldīgas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Dambīte-Damberga.

Par būvniecību Rīgas pilsētā janvārī un februārī

2007.gada pirmajos mēnešos - janvārī un februārī, Rīgas pilsētas Būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 585 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu.

11. Starptautiskā mašīnbūves un metālapstrādes, instrumentu, elektroniskās un elektrotehniskās rūpniecības izstāde BALTIC INDUSTRY 2006 Skonto hallē

No 18. līdz 21. oktobrim Olimpiskajā SKONTO hallē norisināsies 11. starptautiskā izstāde "BALTIC INDUSTRY". Izstādi organizē Izstāžu sabiedrība PRIMA ciešā sadarbībā ar Latvijas Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociāciju, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības uzņēmumu asociāciju, Latvijas Elektrorūpniecības biznesa ...

Nemaksātāji

Pārāk bieži īpašnieki negrib vai nevēlas saprast, ka dzīvojot individuālā mājā ciematā pastāv kopējas komunikācijas, no kuru funkcionēšanas atkarīga VISU ciematā dzīvojošo komforts.

Veidos Būvniecības un enerģētikas valsts aģentūru

Ekonomikas ministrija (EM) iecerējusi izveidot Būvniecības un enerģētikas valsts aģentūru, kuras galvenais uzdevums būtu īstenot valsts politiku būvniecības un enerģētikas nozarē, aģentūru LETA informēja EM Sabiedrisko attiecību nodaļā.
"Villa Marina"- nams, kuru cēlis īsts Meistars

"Villa Marina"- nams, kuru cēlis īsts Meistars

Jau 2007. gada pavasarī Purvciemā, Zileņu ielā, savu dzīvi sāks jauns dzīvojamais nams - "Villa Marina", kas būs kā izaicinājums līdzšinējai Purvciema apbūvei.