building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
Ēku celtniecība : building.lv

Ēku celtniecība

VKPAI aptur viesnīcas būvdarbus līdzās Doma laukumam

Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija (VKPAI) nolēmusi apturēt pāļu urbšanu viesnīcas būvlaukumā Tirgoņu ielā 1/3 līdzās Doma laukumam, aģentūru BNS informēja inspekcijā.

Būvniecības sektorā gaidāma pārstrukturizācija

Būvniecības tirgus turpinās attīstīties, taču citā virzienā. Tas secināts būvmateriālu ražotāja "maxit" veiktajā būvniecības sektora ekspertu aptaujā. Ja līdz šim lielākā būvniecības aktivitāte notika mājokļu sektorā, tad nākotnē tiek prognozēts, ka pieaugs biroju, tirdzniecības un ...
Poļi siltuma enerģiju taupa efektīgāk

Poļi siltuma enerģiju taupa efektīgāk

Latvija, iespējams, mācīsies no Augustovas pilsētas (Polija), kā taupīt siltumenerģiju daudzdzīvokļu mājās, vēstī "Latvijas Avīze".
Notiek seminārs "Ilgtspējīga dzīvojamo ēku būvniecība: sekmējot labas prakses piemēru īstenošanu Baltijas valstīs"

Notiek seminārs "Ilgtspējīga dzīvojamo ēku būvniecība: sekmējot labas prakses piemēru īstenošanu Baltijas valstīs"

Šodien plkst.10 atklās semināru, iepazīstinot ar jaunumiem energoefektivitātes likumdošanā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Semināra dalībniekus iepazīstinās ar dzīvojamo ēku celtniecību un ēku energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem, kritērijiem energoefektīvu ēku celtniecībai un siltināšanai.
Kā tiek risinātas bērnudārzu problēmas?

Kā tiek risinātas bērnudārzu problēmas?

Kurā bērnudārzā vest savu bērniņu – privātajā vai valsts? Kādēļ joprojām ir tik garas rindas, lai tiktu kādā no Rīgas bērnudārziem un kas tiek pašlaik pašvaldībā darīts, lai situāciju uzlabotu? Par to divu ekspertu viedokļi.
Inovācija grunts stiprināšanā

Inovācija grunts stiprināšanā

Beidzot arī Latvijā pieejama grunts stiprināšana ar cementu, kas jebkura būvprojekta pamatus spēj padarīt stingrus un laika zobam nepakļāvīgus visa projekta pastāvēšanas laiku.
Notiks seminārs "Ilgtspējīga dzīvojamo ēku būvniecība: sekmējot labas prakses piemēru īstenošanu Baltijas valstīs"

Notiks seminārs "Ilgtspējīga dzīvojamo ēku būvniecība: sekmējot labas prakses piemēru īstenošanu Baltijas valstīs"

Baltijas Vides Forums informē, ka šā gada 11.-12.jūnijā viesnīcā "Lielupe" tiek organizēts seminārs "Ilgtspējīga dzīvojamo ēku būvniecība: sekmējot labas prakses piemēru īstenošanu Baltijas valstīs".

Noslēgsies "Mājokļu dienas – 2008"

Š.g. 10.jūnijā Rīgā notiks noslēguma seminārs Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūras organizētā informatīvā cikla "Mājokļu dienas" ietvaros.

Būvfirma RE&RE svin savu 15-o dzimšanas dienu

Turpinot pirms pieciem gadiem aizsākto tradīciju, kad tika restaurēta Valsts Mākslas muzeja Baltā zāle, šogad RE&RE atzīmējot savu 15-o dzimšanas dienu, atbalsta Kultūras un mākslas projektu NOASS un jaunas, daudzfunkcionālas mākslas telpas "Betanovuss"- skatuves uz ūdens izveidi.

Nekustamā īpašuma tirgus apskats 2008. gada aprīlis

2008.gada aprīlī beigās Ober-Haus aprēķinātā Rīgas sērijveidu dzīvokļu vidējā cena Rīgas mikrorajonos bija 1390 EUR/m2 (martā 1424 EUR/m2). Vidējais cenu samazinājums mēneša laikā ir 2,1%.

Nodod ekspluatācijā Latvijā lielāko biodīzeļdegvielas rūpnīcu

Pēc 22 mēnešus ilgiem intensīviem būvdarbiem š. g. 29. maijā SIA "Constructus" kopā ar pasūtītāju, SIA "Bio-Venta", nodeva ekspluatācijā Latvijā lielāko lieljaudas biodīzeļdegvielas ražošanas rūpnīcu Ventspilī, Ziemeļu ielā 21.

"Mājokļu dienas - 2008" Jelgavā

Š.g. 29. maijā Jelgavā notiks seminārs informatīvā cikla "Mājokļu dienas" ietvaros. Semināra mērķis ir iepazīstināt ar Jelgavā auditētās dzīvojamās daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājus un apsaimniekotājus ar energoauditu rezultātiem.

"Mājokļu dienas – 2008" Kurzemē

Š.g. 19. un 20.maijā divās Kurzemes pilsētās notiks semināri informatīvā cikla "Mājokļu dienas" ietvaros. Semināru mērķis ir iepazīstināt Liepājā un Talsos auditēto dzīvojamo daudzdzīvokļu māju iedzīvotājus, apsaimniekotājus ar energoauditu rezultātiem.

Svinēs spāru svētkus pirmajai ēkai topošajā pašvaldības dzīvojamo māju kompleksā Lubānas ielā

Otrdien, 20. maijā plkst. 14.00 tiks svinēti spāru svētki pirmajai ēkai topošajā pašvaldības dzīvojamo māju kompleksā Lubānas ielā 129.
"Mājokļu dienas 2008" sākas ar informācijas pasākumiem Rēzeknē un Preiļos

"Mājokļu dienas 2008" sākas ar informācijas pasākumiem Rēzeknē un Preiļos

12. un 13.maijā Preiļos un Rēzeknē notiks šogad pirmie semināri informatīvā cikla "Mājokļu dienas" ietvaros. Semināru mērķis ir iepazīstināt dzīvojamo daudzdzīvokļu māju iedzīvotājus, apsaimniekotājus Preiļos un Rēzeknē ar energoauditu rezultātiem.

Sākas "Mājokļu dienas-2008"

Š.g. 12. un 13.maijā Preiļos un Rēzeknē notiks šogad pirmie semināri informatīvā cikla "Mājokļu dienas" ietvaros. Semināru mērķis ir iepazīstināt dzīvojamo daudzdzīvokļu māju iedzīvotājus, apsaimniekotājus Preiļos un Rēzeknē ar energoauditu rezultātiem.
Informēs par 59, šogad veiktiem, dzīvojamo ēku energoauditiem

Informēs par 59, šogad veiktiem, dzīvojamo ēku energoauditiem

7.maijā Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūra (BEMVA) preses konferencē informēs par veiktajiem energoauditiem un to rezultātiem septiņos bērnudārzos un 59 daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās.

Informēs par energoauditu rezultātiem bērnudārzos un daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās

Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūra (turpmāk – BEMA) plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus 2008.gada 7.maijā plkst. 11.00 aicina uz preses konferenci par 2008.gadā veiktajiem energoauditiem un to rezultātiem 7 bērnudārzos un 59 daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās.
Valdis Bisters: par energoefektivitāti, ēku siltināšanu un pasīvajām ēkām

Valdis Bisters: par energoefektivitāti, ēku siltināšanu un pasīvajām ēkām

Siltumtaupīgas jeb "pasīvās mājas" būvniecības pilotprojekts pašlaik noris Lietuvā. Ikvienam, kas vēlēsies, būs iespējams "pasīvo" mājokli aplūkot, aptaustīt, smelties iedvesmu un tīri praktisko pieredzi, arī Latvijas iedzīvotājiem, jo patlaban Latvijā vēl šāda būvniecības projekta nav, ...
Izvēlies Latvijas preci!

Izvēlies Latvijas preci!

24.aprīlī tika atklāta jaunā, Baltijas Betona kombinēto sienas paneļu un kombinēto pārseguma plātņu, ražošanas līnija.
Drošības sistēmas. Plānošana. 2.daļa

Drošības sistēmas. Plānošana. 2.daļa

Par mājokļa drošību lielākā vai mazākā mērā domā ikdiena mājokļa saimnieks. Šīs rūpes sākas ar piemērotāko slēdzeņu, durvju un logu izvēli, kam papildus garantiju sniedz kompāniju piedāvātie drošības pakalpojumi. Izmaksas un drošības līmenis, ko iespējams panākt ar ...
Latvijas būvniecības sektora attīstības tendences 2006.-2007. gadā

Latvijas būvniecības sektora attīstības tendences 2006.-2007. gadā

Latvijas būvniecības sektora attīstības tendences aizvadītajos divos gados, kopumā, bijušas progresīvas, un tās izrietējušas gan no būvniecības sektora attīstības dinamikas un konjunktūras, gan arī situācijas Latvijas ekonomikā un citos saistītajos tautsaimniecības sektoros. Kopā ar vēl diviem resursu un investīciju ietilpī...