building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1691
Nozares raksti32878
Sertifikācija : building.lv

Sertifikācija

Ēku energoveiktspējas noteikšana un energosertifikācija Francijā

Ēku energoveiktspējas noteikšana un energosertifikācija Francijā

Ēku energoefektivitātes kritēriju iekļaušana Francijas likumdošanas aktos saistāma ar vairāk kā desmit gadus ilgu pagātni, bet pirmās konsultācijas un aktivitātes, ēku energoveiktspējas minimālo prasību noteikšanā – aizvadītā gadsimta astoņdesmito gadu vidu.
Gāzes siltumsūkņi, jeb GHP.

Gāzes siltumsūkņi, jeb GHP.

Siltumsūkņu sistēmas – neraugoties uz to tehnoloģiskajiem risinājumiem un tehniskajām konfigurācijām, kā arī siltuma enerģijas avotiem, tradicionāli tiek uzskatītas par visaugstākās efektivitātes elektriskās apkures paveidu.

Eksperti: situācija attiecībā uz veco māju un jaunceltņu kvalitāti tiek dramatizēta

Sabiedrībā ir vērojama neapmierinātība ar pēdējos gados uzcelto ēku kvalitāti. Masu saziņas līdzekļos regulāri atskan jauno projektu iemītnieku sūdzības.
Unikāls jumta seguma materiāls

Unikāls jumta seguma materiāls

Intervija ar SIA Intermedia direktoru Dmitriju Poliščuku

"Vincents Poliline" uzsāk CE marķējuma sertifikāciju

Viens no Latvijas vadošajiem būvķīmijas ražotājiem "Vincents Poliline" uzsācis savas produkcijas sertifikāciju saskaņā ar Eiropas Savienības marķējumu CE (European Conformity).

Ielūgums uz "Swegon Air Academy" semināru par EPBD Būvniecības direktīvas enerģētisko prasību izpildi

SIA "Toptehno" un "Swegon AB" laipni aicina visus interesentus apmeklēt bezmaksas semināru par EPBD Būvniecības direktīvas enerģētisko prasību izpildei otrdien, 19. septembrī, no plkst 8:30 līdz 13:00 viesnīcas Maritim Park Hotel Riga konferenču zālē "Berlīne"
Uz jautājumiem atbild Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācijas izpilddirektors Jānis Tehts.

Uz jautājumiem atbild Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācijas izpilddirektors Jānis Tehts.

Diemžēl līdz galam nesakārtotā likumdošana atļauj pārāk lielu rīcības brīvību logu piegādātājiem, kas dažbrīd, dzenoties pēc lētuma, pārkāpj tehnoloģiskās prasības.

Rūpnīcas SAKRET un AEROC apvieno spēkus

Šodien, neskatoties uz lielo būvmateriālu izvēli, būvmateriālu veikalos nereti iztrūkst saderīgi būvmateriāli. Lietojot nekvalitatīvus vai nesaderīgus materiālus, samazinās gala produkta - sienas kvalitāte

Ķīpsalā vienkopus viss par dārzkopību, mežkopību, lauksaimniecību un medībām

No 6. līdz 9. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā vienkopus notiks 10. dārza un floristikas izstāde "Dārzs. Flora 2006", 6. starptautiskā mežsaimniecības un koksnes produktu izstāde – forums "Mežs un Koks 2006", 4. starptautiskā lauksaimnieciskās ražošanas un infrastruktūras izstāde "Rigaagro 2006" un 2. Latvijas medību saimniecības un ...

Ekspluatācijā nodota daudzfunkcionālā halle "Arena Riga"

Ekspluatācijā nodota daudzfunkcionālā izklaides un sporta būve "Arena Riga", ziņo "Latvijas Neatkarīgā televīzija" (LNT).

Izstrādāti nekustamā īpašuma aģentu darbības standarti

Pagājušā gada beigās pabeigts standartu projekts "Nekustamā īpašuma aģentu pakalpojumi. Vispārējās prasības", kurā ietverts nekustamā īpašuma tirgus aģentu starpniecības pakalpojumu raksturojums, kā arī nekustamo īpašumu darījumu kvalitātes pamatprincipu apraksts, aģentūru LETA informēja Latvijas Nekustamo īpašumu asociācija (LANĪDA).
Energoefektivitāte -  iespēja ietaupīt siltumenerģiju un paaugstināt komfortu

Energoefektivitāte - iespēja ietaupīt siltumenerģiju un paaugstināt komfortu

Mājokļu energoefektivitāte nav tikai tehnisks, bet arī sociāls, vides un ekonomisks jautājums
LBRA – atbalsts ražotājiem

LBRA – atbalsts ražotājiem

Kādu reālo atbalstu saviem biedriem sniedz Latvijas Būvmateriālu ražotāju asociācija?

ES normas paredz nekustamo īpašumu energopases arī Latvijā

Eiropas Savienības valstis katru gadu kļūst aizvien atkarīgākas no enerģijas avotiem ārpus Eiropas – naftas un dabasgāzes.

SIA Arčers piešķir starptautisko vides pārvaldības sertifikātu

Starptautiskā sertifikācijas firma "BVQI" atzinusi celtniecības uzņēmuma SIA "Arčers" vides pārvaldības sistēmu par atbilstošu starptautiskā standarta ISO 14001:2004 prasībām un uzņēmumam piešķīrusi šā standarta apliecinošu sertifikātu.
Loga montāža – 5 etapi un kā izvēlēties profesionālu logu montāžas uzņēmumu

Loga montāža – 5 etapi un kā izvēlēties profesionālu logu montāžas uzņēmumu

Kļūdaini tiek uzskatīts, ka netīrākā procesa daļa saistās ar demontāžu.

Namu apsaimniekotāji: Baltijā ir slikts dzīvojamā fonda tehniskais stāvoklis

Latvijā, Lietuvā un Igaunijā galvenā problēma ir dzīvojamā fonda sliktais tehniskais stāvoklis, secināts konferencē "Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas profesionālisma attīstība Baltijas valstīs".
Ķīpsalā atklāj izstādes "Mēbeles 2004  un

Ķīpsalā atklāj izstādes "Mēbeles 2004 un

Izstādē piedalīsies vairāk nekā 60 uzņēmumi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Itālijas un citām valstīm, kas demonstrēs Polijā, Vācijā un Itālijā, Austrijā, Slovēnijā, Čehijā un citās Eiropas valstīs ražotas iekārtas.

Rosina ieviest nekustamā īpašuma darījumu mākleru sertifikāciju

Ar nekustamo īpašumu darījumiem saistīto nozaru - banku, notāru, nekustamā īpašuma darījumu mākleru, apdrošinātāju un patērētāju - pārstāvji šodien diskusijā rosināja ieviest nekustamā īpašuma darījumu mākleru sertifikāciju un veidot valsts noteiktu šīs profesijas standartu.

Aicina pilnveidot nekustamā īpašuma tirgus regulēšanas mehānismus

Latvijā nepieciešams pilnveidot nekustamā īpašuma tirgus regulēšanas mehānismus, uzskata Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācija (LANĪDA), kura šodien svin desmit gadu jubileju, aģentūru LETA informēja asociācijas atbildīgā sekretāre Anita Ozoliņa.