building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1696
Nozares raksti32878
Tehniskās pārbaudes un ekspertīze : building.lv

Tehniskās pārbaudes un ekspertīze

Izstrādātie grozījumi Vispārīgajos būvnoteikumos paaugstinās Latvijas novērtējumu PB pētījumā Doing Business

Izstrādātie grozījumi Vispārīgajos būvnoteikumos paaugstinās Latvijas novērtējumu PB pētījumā Doing Business

Š.g. 24. maijā Ministru kabineta sēdē tika apstiprināti Ekonomikas ministrijas rosinātie grozījumi Ministru kabineta 1997. gada 1. aprīļa noteikumos Nr. 112 "Vispārīgie būvnoteikumi", nosakot būvprojekta ekspertīzes veikšanas kārtību, apjomu un eksperta atbildību, samazinot būvniecības saskaņošanas termiņus būvniecības saskaņošanas laikā, ...
Augulis: sperts nozīmīgs solis Valdības deklarācijas uzdevumu izpildē

Augulis: sperts nozīmīgs solis Valdības deklarācijas uzdevumu izpildē

"Valdības piešķirtie 400 tūkstoši latu Ceļu laboratorijas modernizācijai ir nozīmīgs solis Valdības deklarācijā pausto uzdevumu realizācijā," piek5tdien, 29.aprīlī, atklājot VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) Ceļu laboratorijas paplašināšanas būvdarbu uzsākšanu, teica satiksmes ministrs Uldis Augulis.
Perspektīvie risinājumi Latvijas būvniecības nozares attīstībā

Perspektīvie risinājumi Latvijas būvniecības nozares attīstībā

Būvniecības nozarē saskatāmi vairāki būtiski trūkumi. Vai ik dienu plašsaziņas līdzekļos var uzzināt par būvniecības projektu skandāliem, dempingu vai kvalificēta darbaspēka trūkumu. Mēs ikviens lieliski protam identificēt un aprakstīt problēmas, taču ir nepieciešams domāt par  efektī...
2010.gada 6.maijā publiskots Delnas ziņojums par LNB būvniecību 2010.gada 1.ceturksnī

2010.gada 6.maijā publiskots Delnas ziņojums par LNB būvniecību 2010.gada 1.ceturksnī

Ceturtdien, 6.maijā Delna publiskoja ziņojumu par Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būvniecību 2010.gada 1.ceturksnī,
Šodienas betona teorija un prakse (3.daļa)Dienvidu tilts. Labāki un sliktāki pasaules tiltu piemēri.

Šodienas betona teorija un prakse (3.daļa)Dienvidu tilts. Labāki un sliktāki pasaules tiltu piemēri.

LBS XVIII zinātniski tehniskajā konferencē tika skarta arī plašā sabiedrībā rezonansi izraisījusī Dienvidu tilta slogojuma tēma – pēc slogošanas rezultātu publicēšanas katrs otrais ziņu komentētājs internetā uzstājās kā tiltu būvniecības speciālists.

BŪVINŽENIERU KONSULTĀCIJU BIROJS (BKB)

SIA "Būvinženieru konsultāciju birojs" ("BKB") tika dibināts 1998.gadā. Deviņu gadu pastāvēšanas laikā tas ir izaudzis no kompānijas, kas projektēja nelielus objektus, kā, piemēram, mansarda izbūves, guļbūvju pirtiņas un privātmājas, līdz kompānijai, kura piedalās Latvijā lielāko objektu ...

Ikšķilē nelikumīgi ceļ "Maxima" veikalu

Ikšķiles novada domes būvvalde nelikumīgi izsniegusi būatļauju tirdzniecības centra "Maxima" nulles cikla būvniecībai teritorijā, kur paredzēta mazstāvu dzīvojamā apbūve, ceturtdien vēsta laikraksts "Dienas bizness".
Kāpēc ir nepieciešams būvuzraugs un ko tas nozīmē?

Kāpēc ir nepieciešams būvuzraugs un ko tas nozīmē?

Pirms mēs sākam runāt par attiecību veidošanu būvniecības jomā, pārliecināsimies, ka vienādi saprotam turpmāk lietotus vienkāršus jēdzienus un to savstarpējo saistību.
Kur, kad un kādu ekspertu?

Kur, kad un kādu ekspertu?

Šobrīd Būvniecības padome ir nulles vērtībā. Tajā ir 25 cilvēki, no kuriem lielai daļai ar celtniecību nav nekāda sakara.

Latvijas būvnieki uzskata, ka Latvijā nebūs negadījumu biezas sniega segas dēļ

Latvijas būvnieki uzskata, ka Latvijā visticamāk nebūs negadījumu biezas sniega segas dēļ. Kā aģentūrai LETA stāstīja uzņēmuma "Kalnozols celtniecība" valdes priekšsēdētāja vietnieks Ervīns Butkevičs, konstrukciju drošību pārbauda objekta projektēšanas un būvdarbu veikšanas gaitā. Projektētājs, izstrā...

Kandavas sporta halles cenas vērtēšanai pieaicinās neatkarīgu ekspertu

Kandavas novada dome pagājušajā nedēļā nolēma Kandavas sporta halles cenas novērtēšanai pieaicināt neatkarīgu ekspertu, aģentūru LETA informēja Kandavas novada domes priekšsēdētājs Alfreds Ķieģelis.

Kultūras ministrija gaida VKPAI priekšlikumus Rīgas Doma renovācijas uzsākšanai

Kultūras ministrija lūgusi Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai (VKPAI) un Rīgas vēstures un kuģniecības muzejam (RVKM) iespējami drīzā termiņā sniegt priekšlikumus par turpmākajiem Rīgas Doma renovācijas pasākumiem un izmaksām, aģentūru LETA informēja kultūras ministres preses sekretāre Gunda Ignatā...

Valsts būvinspekcija: Rīgas Domā steidzami jāsāk rekonstrukcijas darbi

Iepazīstoties ar franču arhitekta Bruno Deslandesa pārskatu par Rīgas Doma struktūras ekspertīzi, Valsts būvinspekcija secinājusi, ka steidzami jāuzsāk celtnes rekonstrukcijas darbi, aģentūru LETA informēja Valsts būvinspekcijas vadītājs Leonīds Jākobsons.

"Eko ostas" vadība: būvdarbu vadītājs, iespējams, licis veikt nesankcionētu metināšanu

Firmas "Montāžnieks-A" darbu vadītājs, iespējams, licis uzņēmuma darbiniekiem veikt SIA "Eko osta" Tvaika ielā, Rīgā, esošās balasta ūdeņu tvertnes nesankcionētus metināšanas darbus, kaut arī metinātājs to neesot vēlējies darīt.

Turaidas pilskalna nostiprināšanas projekts iesniegts ekspertīzei Valsts būvinspekcijā

Firmas SIA "Manass" izstrādātais Turaidas pilskalna rietumu nogāzes nostiprināšanas tehniskais projekts iesniegts Valsts būvinspekcijas Būvniecības ekspertīzes daļā ekspertīzes veikšanai un atzinuma saņemšanai, kā to paredz vispārējie būvnoteikumi.